kora78 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 hehe dzieki za info ;) oby sluzyla, jak najdluzej. czerwona, zeby nikt nam slicznoty nie zauorczyl :) a dzwonilas do tych znajomych, co po swietach mieli dac znac? pani z wrocak dzis- jutro jedzie inna sunie ogladac, ale pamieta i wzdycha wciaz do Fiony. wiec moze jednak ją namawiac? czy inne polecac, blizej? tam na razie zylaby w mieszkaniu,, ale panstwo lubia spacery po lesie i co 2-3 dni chodziliby z psiakami na dluzszy spacer. a pozniej, juz w domku mialaby 15 arow ogrodu Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 doszlo od madcat stala deklaracja dla Fiony! dziekuje! :) zrobilam przelew na : 200 dt 30 szczepienie 150 sterylka 20 krople na kleszcze = 400zl Quote
Evelka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Ci Państwo niestety na razie się nie decydują, bo zbyt obawiają się, że nie sprostają potrzebom ruchowym Fionki... A co do tej Pani to kurka sama już nie wiem... Z tym, że wiem na pewno, że dłuższy spacer raz na 2/3 dni to dla Fiony zdecydowanie za mało. Później ogród też niczego nie załatwi, bo Ona w nim głównie leży (no chyba, że bawi się z Barrym;)ale nie mamy pewności czy z psiakiem Pani też by tak szalała...:roll:). Naprawdę ciężka sprawa, bo domek wydaje się być fajny, ale obawiam się, że mógłby nie zapewnić Fionie wszystkiego czego potrzebuje... A Wy jak sądzicie? Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 a szkoda pania ciagnac tyle km, zeby sie okazalo, ze nic z tego, narazac na koszty, bo to jednak kawal drogi a moze porozmawiasz z pania jeszcze raz? i wtedy zdecydujemy? jak mi pani da odp, czy wziela dzis-jutro te sunie spod legnicy, czy nie. inne psy by sie bily o jakikolwiek dom, tez nie ma co wybrzydzac za bardzo. Evelka pewnie zakochana po uszy, dlatego nie chce oddac ;) jesli nie mamy zadnej opcji ds to trzeba ostro zasiasc do oglaszania Fiony, bo czas leci niepotrzebnie. wakacje sie zblizaja i bedzie lipa... Quote
Evelka Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Wiem, wiem, że jestem zakochana:roll::loveu: I gdyby nie resztki rozsądku to pewnie już bym się ustawiała w kolejce po Fionę jako DS;) W każdym razie marzy mi się dla Fionki najwspanialszy dom pod Słońcem:) Jak i dla wszystkich psiaków oczywiście;) Z tym jeszcze jednym porozmawianiem to może całkiem sensowny pomysł. Na spokojnie bym Jej jeszcze powiedziała jakie potrzeby ma Fionka i bym powypytywała co Oni mogą i chcą Jej zaoferować. To by pewnie rozjaśniło sprawę. A z tym Państwem rozmawiałam i niestety rezygnują... Ten drugi potencjalny DS też jest niepewny póki co, więc wydaje mi się, że tak czy siak przydałoby się zacząć Fionkę porządnie ogłaszać. To na pewno nie zaszkodzi, bo w razie czego przecież zawsze można polecać inne psiaki;) Quote
agata51 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Fiona coraz piękniejsza, do kochania od zaraz. Ale dzisiaj specjalne mizianko dla Iskierki - rewelacja! Oczu nie mogłam oderwać. Quote
Evelka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 W imieniu Iskierki bardzo dziękuję za mizianko! Ona to uwielbia, więc na pewno będzie wniebowzięta:loveu: A powiem Wam, że dziś TŻ zaczął zaznajamiać Fionkę z frisbee, ale póki co to Ona zdecydowanie woli patyczki;) Quote
kora78 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 no to nie mamy wciaz domu dla Fionki, a tylu chetnych bylo. trzeba ja wiec oglaszac, najwyzszy czas juz. kasa z nieba nam nie leci. mozna bylo fizycznie oglaszac ja jeszcze przed sterylka, ale kto wiedzial, ze tak wyjdzie prosimy wiec o tekst do oglsozen i w ciagu 2 dni chcialabym ja oglaszac. przydaloby sie tez allegro wyroznione, to proponuje oplacic z kasy fiony. i pakiet ogloszen tez jej porzadny zafundowac. ja mialam tekl 2 dni temu o innego psa, wczoraj tez o innego. wiec adopcje nie stoja. trzeba fionie ds szybko znalezc, bo wakacje sie zblizaja i lipa bedzie. kto zna jakis pakiet fajny? ja znam, 130ogl za 15zl. napisze tam do ciotki, czy to aktualne Quote
Evelka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 No z tymi ogłoszeniami to koniecznie trzeba zacząć... Na jutro lub pojutrze postaram się przygotować jakiś sensowny tekst i ewentualne uwagi dotyczące Jej zachowania. PS: Dziś odkryliśmy np., że Jej wielką pasją są kury:cool3: Tylko obawiamy się, że przy całkiem bliskim kontakcie (bez kontroli) mogłoby się to skończyć tragicznie dla kury:roll::eviltong: Choć trzymaną na rękach kurkę Fiona ładnie wącha (ale widać, że cała aż buzuje:evil_lol:). Pewnie pierwszy raz w życiu takowe widziała i dlatego tak Ją emocjonują;) Quote
kora78 Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 dzis do 16stej trzeba wyslac Fione do gazety wyborczej smsesm. 2,44 to koszt. kto moze? tektst do 140znakow: Fiona-2letnia,owczarkowata,aktywna sunia.Ulozona,grzeczna,lagodna.Kocha dzieci i zwierzeta oraz ruch i zabawy.Wysterylizowana.tel.506636242 najpierw litery wfp,a pozniej od razu ten tekst. na nr 72007 Quote
kora78 Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 czyli nikt nie wyslal? a szkoda :( ja mam 50gr na koncie, wiec nie moglam a tekst sie juz tworzy? bo szkoda czasu, kazdy dzien to pieniadz. trzeba Fioncie oglaszac zaczac, duzo czasu stracilismy juz. ja sie sprobuje dodzwonic do pani z wrocka, jesli nadal chetna to zrobimy wizyte i ta nam wszystko powie. a jak z kasa ze sterylkowej skarbonki za sterylke? Quote
kizimizi Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='kora78']no i pani z wrocka juz ma pieska. :([/QUOTE] czyli nic z tego? szkoda. No nic trzeba z nowymi ogloszeniami ruszyc no i moze z fotkami Quote
kora78 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 czekam wciaz na tekst. chyba przestane czekac i sama zaraz sie zabiore. Quote
kizimizi Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='kora78']czekam wciaz na tekst. chyba przestane czekac i sama zaraz sie zabiore.[/QUOTE] no a ja jej tekstu nei robilam jakiegos? A moze porozmawiac o niej z tym Panstwem z wrocka co o Flipie mysleli ? Z tymi aktywnymi bardzo Quote
kora78 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 tak, mowilam im juz. ona za duza. maja chyba bardzo male mieszkanie i zadnego psa i bylaby sama 8godz. sama tamta dziewczyna mowila,ze za duza jest. ich poprzednia suka 6,czy 8kg wazyla... chyba jednak tekst mi dzis nie wyjdzie, bo za 15 min mi sie literki na monitorze zaczna zlewac w calosc :D Quote
kora78 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Widzisz mnie? Jesteś? Zauważyłeś? To bardzo się cieszę!! Bo wiem, że już nie odejdziesz :) Nie zapomnisz o mnie, nie zostawisz mnie... Bo jestem wyjątkowa i niepowtrzalna! Drugej takiej cudnej dziewczyny na tym świecie nie znajdziecie! Jestem Fiona. Mam 2-2,5 roku. Jestem zdrowa, pogodna i radosna. Wciąż roześmiana, widzisz to przecież na zdjęciach, prawda? Mieszkam od miesiąca w domu tymczasowym. Wcześniej żyłam prawie rok w schronisku i nie chcę sobie przypominać, jak było mi tam źle. Bo to nie miejsce dla żadnego psa, a zwłaszcza dla tak kochającej życie suni, jak ja. Nigdy nie dowiem się, dlaczego tam trafiłam. Tylko głupiec mógł mnie tam oddać, porzucić... Wiele stracił. Każdy, kto mnie zna, zachwyca się mną, jak może. Mówią, że jestem warta najwspanialszego domu na świecie. Przecież jestem taka śliczna, tak przyjacielska, wierna, posłuszna, grzeczna. Moi tymczasowi opiekunowie zakochali się we mnie po uszy. A ja bardzo polubiłam życie u nich, mam tu dużo przestrzeni, towarzystwo do zabawy. Tego mi trzeba do szczęścia. Jestem młoda, aktywna, skora do zabawy z ludźmi i wszelkimi psami, nawet kotami i ... końmi :) Umiem chodzić na smyczy, jeździć autem i pociągiem. Znam podstawowe komendy. Grzecznie zostaję sama w domu, nic nie niszczę, jestem czystym psem. Moi opiekunowie niedawno oddali mnie do sterylizacji, teraz nie grożą mi żadne przygody. Weterynarz takźe mnie zaszczepił, odrobaczył. Pełen komplet, full wypas :) Teraz szukam więc najwspanialszego domku, ale chciałabym głównie być w nim bardzo, bardzo kochana. Zapewniam Was, że potrafię oddać tę miłość podwójnie :) moze byc????? Quote
madcat1981 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Hej, jest tu kto? Szkoda, że te ogłoszenie było tylko do 16, ja dosłownie godzinę potem przeczytałam i mogłam wysłać :roll: Nie ma takiej możliwości w inne dni? Tekst mi się podoba. Od samego początku przyciąga uwagę. Rzadko mi się zdarza, ale dotarłam z czytaniem aż do końca :p Przydałaby się jeszcze wersja krótka, niektóre portale z ogł. mają limit znaków. Może ktoś by odciążył Korę78? :cool3: Quote
kora78 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 dzieki :) to jest do 16stej kazdej srody. wiec trzeba tylko pamietac po wekendzie. ja juz telefon mam zaladowany :) ale tez min 6 psow do takich ogloszen to daje 15zl co tydzien... jesli bede rzetelnie kazdego tam wysylac. a ja zapomnialam dzis zajrzec do wekendowej wyborczej! czy sa 2 psy, ktore wyslalam... czy jutro tez kupie? jak myslicie? tak, krotsza wersja... ale to juz moze nie pisane, jakby ona opowiadala (Fiona), tylko normalnie? no i z tytulem mam zawsze problem, bo musi sie w oczy rzucac... chcialabym zaraz wszystko wyslac, bede tu raczej do 22giej, wiec moge poczekac na pomoc z propozycjami. moze...tak standardwo niestety 2letnia, aktywna Fiona, pies rodzinny? nietypowo: Fiona uwielbia końskie zaloty. pokochasz Ją takze? sensacja! kret w skorze owczarka! budujesz dom? Fiona wykopie Ci fundamenty! ahahahahahaha to zarty oczywiscie. radze pierwsza serie puscic ze standardowym tytulem, ze kochana, aktywna, grzeczna, mloda, lagodna... Quote
madcat1981 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Czy my naprawdę tu tylko we dwie? :lol: Daj mi znak we wtorek to wyślę ten sms. Co do tytułów wolałabym się nie wypowiadać, bo - wstyd się przyznać - nie przeczytałam jeszcze wątku:oops: Pamiętam tylko, że mam płacić :lol: Ale może w wolnej chwili go całego przejrzę, to wtedy coś się nasunie. Quote
beataczl Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 obejrzalam filmik z Fiona ,tez kopie jak Kama ale to nie trawnik na szczescie tylko fajny piach do kopania wlasnie ;) a to male co tak szybko biega -swietne -na poczatku myslalam,ze mam zwidy :evil_lol: Quote
kora78 Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 madcat, widzisz... dobrze,ze choc o placeniu pamietasz :) oby wsztscy zawsze pamietali i chcieli sie oferowac :P Evelkko, gdzie jestes?? ide na maila aktywowac juz czesc ogloszen :) Quote
Evelka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='kora78']madcat, widzisz... dobrze,ze choc o placeniu pamietasz :) oby wsztscy zawsze pamietali i chcieli sie oferowac :P Evelkko, gdzie jestes?? ide na maila aktywowac juz czesc ogloszen :)[/QUOTE] Jestem, jestem:) Tylko mamy masakrę z netem, ale mam nadzieję, że to się niedługo zmieni;) I jeszcze przed chwilą wyłączyli prąd na uczelni, więc musiałam pędzić do Siostry, żeby coś napisać, a Oni też właśnie wychodzą... Tekst jest genialny! Ja stworzyłam wersję krótką, ale to wyślę ją najwyżej sms'em, bo teraz już nie zdążę jej chyba napisać;/ Fiona ma się super:) Szwy już ściągnięte. Nowe zdjęcia już czekają do wstawienia. Aha, faktury niestety nie możemy dostać z uwagi na bardzo promocyjną cenę zabiegu. Mam fanty na bazarek, ale teraz nie jestem w stanie go poprowadzić, więc albo zrobię go niebawem, albo Ktoś inny dałby radę? Quote
Recommended Posts