Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kakadu napisał(a):
z bazarku z bizutkami od zachaty uzbieralo sie 180 zlotych :) - mam nadzieje, ze wszystko juz wplynelo i mozna zakonczyc temat?

tak, wszystko wplynelo. dziekujemy kakadu za wykonanie bazarku i zachary za fanty, a kupujacym za pieniadze :) :))))))))))))))

Posted

kakadu napisał(a):
z bazarku z bizutkami od zachaty uzbieralo sie 180 zlotych :) - mam nadzieje, ze wszystko juz wplynelo i mozna zakonczyc temat?

uuuuu az tyle? No bizuteria piekna byl;a wiec sie w sumie dziwic nie powinnam.
Dziekujemy za zcas i fatyge w imnienu Fionki :)

Posted

Cioteczki Kochane!
Bardzo przepraszam, że tyle się nie odzywaliśmy, ale mam teraz niestety nieco utrudniony dostęp do internetu...:roll:

W każdym razie po kolei:
Państwo z Krakowa poznali Fionkę. Oczywiście niezwykle Im się spodobała. Ale zastanawiamy się czy na pewno podołają zapewnieniu Jej odpowiedniej dawki ruchu i zabawy. Mają wszystko przemyśleć przez Święta i później się zgadamy.
W razie czego będziemy jeszcze załatwiać wizytę, żeby wszystko było w porządku.
Będę informowała na bieżąco.

A co z tą Panią z Wrocławia? Adoptowała Chudzinkę/Aprilkę?

Jak już wiecie Fionka miała wczoraj sterylizację. Wszystko poszło bez problemów:)
Jak po Nią przyszliśmy to wstała i machała ogonkiem:loveu:
Później grzecznie leżała na kołderce. Czasem powolutku idzie sobie do ogródka.
Jeszcze jest słabiutka, ale coraz bardziej nabiera sił.
Zapłaciliśmy 150 zł + 30 zł za kubrak (ale to wziął już na siebie mój TŻ:loveu:). Za kropelki przeciwkleszczowe 20 zł.
Później wkleję zdjęcie z inf.od weta.

Film będzie oczywiście, tylko jak na złość teraz nie mam przy sobie aparatu, a nie zdążyłam ich jeszcze z niego zgrać...:oops:

A! I oczywiście życzymy Wam wszystkim zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy!:)

Posted

to juz po sterylce? ja przeoczylam... zamotana jakas jestem ostatnio. tyle na glowie- to, co kupic, to co ugotowac, to kiedy sprzatac, a jeszcze sezon ogrodkowy i sliczna pogoda az prosi, by z niej korzystac.
to juz w domu mieszkacie? nie w miescie?
bardzo tania sterylka na takiego duzego psiura :) i dziekujemy TZowi za wdzianko dla naszej kobitki!!!! :)
kropelki dostala od razu, przy sterylce? tak mozna?

pani z wroclawia nie adoptowala Chudzinki, bo ona domek ze schroniska znalazla, a my nie wiemy jaki :( dowiedzialam sie o tym, gdy pani juz doslownie miala wsciadac do auta i jechac po nia. zaproponowalam jej jeszcze inna nasza sunie Diane, ale cosik cisza juz 3 dni. Kamcia dla pani za daleko. jak juz ma jechac to woli po Fione :)
moze zadzwonie i sie wypytam, co postanowili, bo jeszcze innego psa mieli ogladac...

kiedy platnosc za sterylke? mam teraz Tobie przelew robic? czy czekamy na zwrot ze sterylkowej?

Fionce duzo zdrowka!! a jej Opiekunom wiele radosci :) z okazji Swiat

Posted

Evelka napisał(a):
Państwo z Krakowa poznali Fionkę. Oczywiście niezwykle Im się spodobała. Ale zastanawiamy się czy na pewno podołają zapewnieniu Jej odpowiedniej dawki ruchu i zabawy. Mają wszystko przemyśleć przez Święta i później się zgadamy.

Jak już wiecie Fionka miała wczoraj sterylizację. Wszystko poszło bez problemów:)

Super że wszystko dobrze:multi::multi::multi:

I trzymam kciuki za pańciostwo z Krakowa:lol: A dlaczego mieliby być nieodpowiedni? Nie lubią spacerować i bawic się z psem?:crazyeye::stupid:;)

Posted

Piszę na razie szybko, bo dorwałam się tylko na moment do neta;)
U Fionki wszystko w porządku:) Już z powrotem zaczęła hasać, ciężko Ją utrzymać w spokoju:evil_lol:
Na kleszcze jeszcze Jej nie zakropiliśmy, bo i tak zapowiadali deszcze. Zrobimy to dziś wieczorem to wszystko powinno być ok.
Rachunki wkleję jutro. Tj.za sterylkę i preperat przeciw kleszczowy, bo oczywiście z tych emocji znowu zapomniałam tego za szczepienie...:oops: Ale za to wkleję przynajmniej na razie zdjęcie Jej książeczki z wbitym szczepieniem.

Na razie nie mam wieści od Państwa. W razie czego jutro do Nich zadzwonię i podpytam.
Jeszcze inni znajomi są zainteresowani, ale na razie nie wiadomo nic pewnego. Niedawno musieli pożegnać ukochaną ONkę i bardzo to przeżyli, więc Mama nie jest pewna czy jest już gotowa na kolejnego przyjaciela...

Aha, a w domku już mieszkamy (choć nie wszystko jest już gotowe, ale najważniejsze, że jest łazienka i dwa łóżka - nasze i psów:diabloti:, więc można mieszkać bez problemu;)). Jest naprawdę super:) Psiaki też wyglądają na zadowolone. Uwielbiają spacery do lasu:lol:
Na świątecznym spacerze pojawiła się nowość, bo Fionka solidnie obszczekała mijanych turystów... Ale machała przy tym ogonem. A napotkany Pan okazał się superowy i od razu kucnął i chciał witać się z wszystkimi psiakami:evil_lol:

Jutro postaram się wkleić zdjęcia.
Teraz już zmykam i pędzimy do psiaków:)

Aaaa, no i jest jeszcze jedna masakra! Bo oczywiście z tego wszystkiego zapomniałam o fakturze do sterylkowej skarbonki...:question::look3:
Na razie zapłaciliśmy z własnej kieszeni.
Mam nadzieję, że uda się to jakoś załatwić.
I napiszę jeszcze do Soemy, żeby z Nią też to dogadać, bo w sumie powiem szczerze, że w tym zamieszaniu w końcu nie wiedziałam na czym stanęło i czy przy takiej cenie też mam Ją zgłaszać, bo w sterylkowej kończą się fundusze...
Pomyślę jeszcze, może skombinuję jakiś bazarek to może tak byśmy to rozwiązali.
Co Wy na to ewentualnie?

Posted

tak, czy siak, fakture wez. jak nie dla sterylkowej to i tak dla nas musi byc dowod sumy do okazania.
z bazarkami roznie bywa. ja teraz robilam 3 na raz i tylko z jednego bylo 50zl, z drugiego 20 i z trzeciego nic. nigdy nie wiadomo, ile sie zarobi. zaleznie tez, co sie sprzedaje.
ja bym byla za sterylkowa. Fiona zapas niby ma, ale wciaz nie wiadomo, co z tymi domkami chetnymi. kazdy mysli, a w sumie zaden ne postanowil, ze Ja bierze. tak moze byc jeszcze i 3 mce. mam innego psa na hotelu, fajny, ladny, kazdemu sie podoba, kazdego zauoracza, a w sumie zaden go nie bierze, a zainteresowanych juz bylo kilku :( wiec roznie to bywa. a co zostanie z kasy Fiony, gdy ta ds znajdzie, wiadomo, ze zazwyczaj na kolejne psy idzie.

Fionka juz pewna siebie to swoich broni :) Super czytac, ze juz śmiga :)

Posted

Na razie załączam w takim razie zdjęcie Jej książeczki zdrowia z wbitym szczepieniem (koszt 30 zł):

A tutaj wypisane kwoty za sterylkę i preparat przeciwkleszczowy:

Tak sobie myślę, że z fakturą może być o tyle problem, że jak same widzicie wet liczy nam wszystko po kosztach i to dosłownie. A faktura generuje Mu przecież dodatkowe opłaty. Ja zawsze rozliczałam się z takimi właśnie rozpiskami od Niego.
Ale jeśli to nie wystarczy to oczywiście poproszę Go o fakturę.

W każdym razie łącznie daje to kwotę 200 zł.

Posted

A teraz dawno obiecane zdjęcia!:cool3:
Fiona odpoczywa...:wink:

To w ogrodzie (ale jakieś dwa tyg.temu, dlatego jest jeszcze tak mało zielono; teraz wszystko aż kipi od soczystych barw:)):

A teraz z wizyty na piaskowej ujeżdżalni;):evil_lol:
"Prawdziwe tropicielki:diabloti::razz:"

:loveu:

Posted

hehe ostatnie najlepsze :)
to fiona w ogole w tej obrozy czerwonej nie chodzi?

czyli mam teraz przelac 200zl plus oplata za dt? a ewentualnie pozniej sterylkowa do mnie odesle, tak?

Posted

Próba sforsowania potężnego muru:razz: Choć jak twierdzi Barry -> "jeśli się czegoś nie da przeskoczyć to zawsze można to obejść":eviltong: Fiona jak widać postanowiła pójść w Jego ślady;)

Ćwiczenie komend:cool1:

Głupie minki;)

A tutaj najświeższe, bo wczorajsze zdjęcie. Żeby nie było, że przesadziłam pisząc, że w pokoju są dwa łóżka, tj.nasze i psie:wink::evil_lol:

Posted

kora78 napisał(a):
hehe ostatnie najlepsze :)
to fiona w ogole w tej obrozy czerwonej nie chodzi?

czyli mam teraz przelac 200zl plus oplata za dt? a ewentualnie pozniej sterylkowa do mnie odesle, tak?

To chyba tak w takim razie.
Zresztą skontaktuję się dziś z Asior i zapytam jak to będzie z tą fakturą (bo Ona pewnie będzie wiedziała jak się doktor na to zapatruje), to od razu będzie wiadomo.

A co do obroży to właśnie teraz Fionka chodzi w niej na okrągło!
Bo coraz ładniej chodzi na smyczy (tj.jest coraz mniej tych szarpnięć), a poza tym tam coraz rzadziej chodzi ze smyczą, więc teraz jest zdecydowanie lepiej w obróżce:)
Przepieliśmy już do niej adresówkę, więc wszystko jest jak ma być. A Fionce jest bardzo ładnie w tej czerwieni:)

A tutaj jeszcze obiecane filmy!
Najpierw z ogrodowych szaleństw:
[video=youtube;At8QEyB9cg0]http://www.youtube.com/watch?v=At8QEyB9cg0[/video]

Posted

A tutaj z kopania dziury na ujeżdżalni;)
TŻ odpoczywający na "murze" usiłował bezskutecznie{:evil_lol:} wybić to Fionce z głowy;)
[video=youtube;Um6eFcHGGjw]http://www.youtube.com/watch?v=Um6eFcHGGjw[/video]

Posted

a to male jak smiesznie lata wkolo :DDDD
a Fiona niezmordowana w tym kopaniu. to moze byc chyba duzy minus, gdyby ktos z ogrodem chcial ja adoptowac :(

foto- minki, najlepsze :)

i co z tych ustalen wyszlo?

Posted

Jak zaczęłam czytać ostatnie relacje i oglądać zdjęcia, tyle chciałam skomentować, tyle się rozpisać, wysłowić jakoś.................:crazyeye::hmmmm::PROXY5:
Ale jak zobaczyłam filmy... ręce mi opadły... i to w pozytywnym jak najbardziej znaczeniu:sweetCyb::Rose:
Evelka ona ma u Ciebie tak zaj...ście, że już więcej słów mi brakuje:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::loveu::loveu::loveu::cunao:
Jest przekochana i prześliczna:iloveyou:

Posted

kora78 napisał(a):
a to male jak smiesznie lata wkolo :DDDD

To też chciałam skomentować, zanim mi słów zabrakło :D Jak się obejrzała, jak Małe przebiegło :D:D:D:
No i z Barrym się świetnie bawi :):):)

Posted

Bardzo dziękujemy za tak miłe słowa!
A to małe, czyli Iskierka właśnie tak miewa, że czasem dostaje głupawki i biega w kółko jak szalona:evil_lol:

A co do ustaleń to właśnie nie mogę się skontaktować z Asiorem... Będę cały czas próbowała.

Aha, chciałam Ci tylko kora powiedzieć, że czerwona obróżka wczoraj przeszła chrzest bojowy:razz: A mianowicie wystarczył moment mojej nieuwagi, a Fionka padła w lesie na plecy i się wytarzała:diabloti: Na szczęście właśnie tylko w okolicy szyi (resztą chyba nie trafiła:eviltong:), bo "aromat" i tak był niezapomniany...:roll:
Ale obróżka już też wymyta oczywiście i dalej dzielnie służy Fionce:)