kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 nie no dziewczyny Fiona tak nie za bardzo ma stale deklaracje wiec jak najbardziej sie kazda kasa przyda. Teraz jest ok a jak zostanei kilka miesiecy dluzej to co wtedy? To mam wplacac czy czekac czy co? Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 a wplac, zebym miala wszystko w kupie Quote
kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ciotki, bo sie dziewczyny na bazarku pobija :D I cos ty Fiona najlepszego narobila he? ;) Quote
Evelka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Fionka rozkręca się coraz bardziej:) Wczoraj jak kawałek z Nią pobiegałam na spacerze (Ona strasznie się rwie, ale niestety na razie musi się oszczędzać), to się strasznie rozochociła do zabawy!:lol: Figlarnie łapała smyczkę, ale nie gryzła Jej, tylko ewidentnie cieszył Ją sam fakt trzymania tej smyczki:evil_lol: Wieczorem z TŻ też się tak bawiła:lol: A dzisiaj pierwszy raz zaszczekała!:-o Ale ja wiedziałam, że to się tak skończy, bo mieszkając z Iskierką, która jest potwornym łobuzem i największym szczekaczem jakiego znam:diabloti: to nie mogło być inaczej:eviltong: Nawet nasz bernol (z natury wyjątkowo mało gadatliwy) zaczął przez Nią szczekać:mad: I dzisiaj właśnie Iskierka obszczekiwała sobie drzwi ("bo ktoś śmiał przejść po klatce! jak on mógł?! no przecież to parter jest...":mad::diabloti:) i Fionka delikatnie Jej zawtórowała;) Będzie z Niej pies stróżujący jak nic:evil_lol:;) Quote
marta0731 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Evelka napisał(a): i Fionka delikatnie Jej zawtórowała;) Będzie z Niej pies stróżujący jak nic:evil_lol:;) Oczywiście miałaś na myśli pilnujacy swojego pańciostwa w super domku ;):D Quote
Evelka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 marta0731 napisał(a):Oczywiście miałaś na myśli pilnujacy swojego pańciostwa w super domku ;):D No rzecz jasna! Tylko taki! I to najlepiej pilnująca wprost z pościeli:shiny: Quote
kora78 Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 pilnujaca posciel, co by sie nie zestarzala nieuzywana, te kilka godzin :) Quote
kakadu Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 pardą mła za lekki poślizg, ale juz jest bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/205143-cudowna-srebrna-bi%C5%BCuteria-na-fionk%C4%99-od-zachary-do-10-03?p=16604023#post16604023 Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 [quote name='kakadu']pardą mła za lekki poślizg, ale juz jest bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/205143-cudowna-srebrna-bi%C5%BCuteria-na-fionk%C4%99-od-zachary-do-10-03?p=16604023#post16604023 dziekujemy darczyncy zachary i robotnej kakadu!!! :) Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 [quote name='kmurdz']do gory sliczna! witamy nasza ulubiona pomocowa facebookowa kolezanke :) kizimizi, Twoja jednorazowke 50zl przerzucimy jednak do Kamy http://www.dogomania.pl/threads/203135-haftowane-obrusy-koniec-rozliczam dzis bardzo niespodziewanie Kama wyjechala na pdt u Beaty, nad morzem, koszt to 240zl miesiecznie, wiec musimy teraz tak kasiury nadgonic i uzbierac ktos jeszcze pomoze?? Quote
kizimizi Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='kora78']witamy nasza ulubiona pomocowa facebookowa kolezanke :) kizimizi, Twoja jednorazowke 50zl przerzucimy jednak do Kamy http://www.dogomania.pl/threads/203135-haftowane-obrusy-koniec-rozliczam dzis bardzo niespodziewanie Kama wyjechala na pdt u Beaty, nad morzem, koszt to 240zl miesiecznie, wiec musimy teraz tak kasiury nadgonic i uzbierac ktos jeszcze pomoze?? a czemu tak nagle? kurcze a co z aproblemy byly?wyslij pm Quote
kora78 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 wejdz na watek kamy to zobaczysz! ze jutro w dt bedzie, a dzis nocuje u matrix, jak Fiona tydzien temu :D Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 kora78 napisał(a):wejdz na watek kamy to zobaczysz! ze jutro w dt bedzie, a dzis nocuje u matrix, jak Fiona tydzien temu :D Obu się nareszcie poszczęściło i są w dt :):):) Teraz jeszcze o Chudzinke musimy zadbać, ale jej to foto porządne trzeba zrobić i duuuuużo ogłoszeń, raz dwa domek znajdzie slicznotka :) Quote
marta0731 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Evelka napisał(a):No rzecz jasna! Tylko taki! I to najlepiej pilnująca wprost z pościeli:shiny: Bunkier sobie zrobi pod kołdrą :D:D:D Quote
Evelka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 marta0731 napisał(a):Bunkier sobie zrobi pod kołdrą :D:D:D Byleby tylko zgadzała się kogoś do siebie wpuszczać;) Wczoraj byliśmy z Fionką i Barrym na spacerze z haszczanką Luną (naszą byłą tymczasowiczką, która jest w super DS) i owczarkowatą Tundrą (która mieszka w stajni, w której pracuje TŻ't). Było super:) Nasz koleżanka Marta robiła zdjęcia, więc wydobędę je od Niej i wkleję tutaj relację:) A dziś byliśmy kontynuować remont i Fionka pierwszy raz luźno biegała (po ogrodzonym terenie). Była przeszczęśliwa:) Hasała sobie z Barrym i Iskierką, nawet Nica starała się zachęcić do zabawy;) Później byliśmy w lesie i tam bawiła się patyczkiem:) Pozdrawiamy:) Quote
kora78 Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 no to super :) a jak lapka? utyka jeszcze? to moze w tym tyg na rtg pojdziecie? czekamy na fotki :) szczesliwej Fionki aha, rozumiem, ze czystosc pieknie utrzymuje? apetyt ma? co jada? w schronie miala tylko gotowane cos na kleszcze i pchly jej potrzeba chyba? kasa doszla? Quote
marta0731 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Kora jak zwykle "100 pytań do..." :D Super pogoda to i spacerki super :) Quote
kora78 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 ma watek, link musi byc na tej stronie lub poprzedniej. pisalam o niej i fotki tu dalam tez wtedy. Chudzinka troche przytyla i ozywila sie, jest radosna i zywiolowa. fotki bez krat i oglaszamy Quote
kizimizi Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 wiga138 napisał(a):...a co z tą gryziona chudzią ????? KOra wrzuc link jeszcze ra zbo i ja nie moge znalesc. Jest tylko link do jej postu na watku slicznot Quote
kora78 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='kizimizi']KOra wrzuc link jeszcze ra zbo i ja nie moge znalesc. Jest tylko link do jej postu na watku slicznot prosze http://www.dogomania.pl/threads/205272-Chudzinka Quote
Evelka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 kora78 napisał(a):no to super :) a jak lapka? utyka jeszcze? to moze w tym tyg na rtg pojdziecie? czekamy na fotki :) szczesliwej Fionki aha, rozumiem, ze czystosc pieknie utrzymuje? apetyt ma? co jada? w schronie miala tylko gotowane cos na kleszcze i pchly jej potrzeba chyba? kasa doszla? Już na wszystko odpowiadam:) Właśnie sprawa z łapką jest niezwykle tajemnicza. Chcieliśmy Ją kilka dni poobserwować, żeby wiedzieć co dokładnie mówić na wizycie. No i Ona na ten moment raczej nie kuleje. Tzn.na spacerach, nawet jak bardziej poszaleje albo dużo chodzi to NIE kuleje. Natomiast jak poleży sobie dłużej na twardym (tj.jak się po prostu położy na podłodze a nie na legowisku) to po wstaniu lekko utyka... No i czasem ta łapka Jej drży (czasem drży natomiast lewa przednia). I zastanawiamy się czy to nie ma jakiegoś podłoża reumatycznego albo coś? Tak czy inaczej oczywiście w najbliższym czasie udamy się to skonsultować. Fotki będą oczywiście, tylko teraz jestem na uczelni, więc nie mam jak ich wrzucić. Zatem proszę o jeszcze trochę cierpliwości;) Czystość utrzymuje fenomenalnie! Naprawdę jest pod tym względem ideałem:loveu: Koopki też robi wzorowe;) Jeść dostaje nadal głównie suche (jak reszta psiaków), ale co 2/3 dni gotujemy Im coś ekstra;) Aha, no suche jada bardzo chętnie. Grzecznie czeka na swoją miseczkę, bo już wie, która należy do którego psiaka i w jakiej kolejności je dostają:) Na kleszcze właśnie koniecznie trzeba Ją będzie zabezpieczyć! Nasz Barry już złapał kilka:/ A że często spacerujemy po lesie, to bez tego ani rusz. W tym tygodniu pojedziemy zabezpieczyć wszystkie psiaki to Fionce też kupimy. Aha, my jesteśmy zwolennikami kropelek (na podstawie naszych obserwacji mają zdecydowanie lepszą skuteczność niż obroże) i je stosujemy dla każdego psiaka. Czy Fionce też możemy jakieś zaaplikować? Czy wolicie jednak obrożę? Kasa doszła. Dziękuję:) Wczoraj byliśmy u naszego koniska i Fionka się z Nim zapoznawała:cool3: Wcześniej była w stajni gdzie pracuje TŻ, ale tam tylko wąchała konie przez drzwi od boksów, a nie widziała ich bezpośrednio. No i Fionka wcale się nie bała. Była zainteresowana co to za duży stwór:evil_lol: Jak jeździłam to chciała do mnie wskoczyć, ale odradziliśmy Jej ten pomysł jako niezbyt dobry:diabloti: A jak zaczęła się wąchać z Topazem "pyszczek w pyszczek" to lizała Go po chrapkach:loveu: Czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy! Widok przeuroczy:loveu: Topaz był w lekkim szoku, ale ze stoickim spokojem przyjął niespodziewane pieszczoty;) Generalnie Fionka coraz częściej i więcej chce się bawić:) Biega za patyczkiem. Przeciąga go też sobie razem z Barrym. No i ogon nosi już dumnie podniesiony do góry:multi: Quote
kora78 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 wszystko suuuuuper :) szkoda, ze fotki nie ma, jak lize konia po chrapach :D ale by bylo.. to zobaczyc :) ja z rodzinka wczoraj bylam w stadninie, koniki poglaskac, pelno ludzi bylo, bo cieplo i niedziela. moja dzidzia musi lubiec i bedzie lubiec jezdzic na koniach. kropka. aha, jestem za kropelkami :) a to bazarek dla Kamy, zajrzycie? http://www.dogomania.pl/threads/205415-Ciuchowisko-dzinsy-bluzeczki-sweterki-na-2-psy-do-20.04 pomozcie chociaz podrzucac Quote
kora78 Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 doszlo 40zl od agata51 :) sadze, ze to deklaracja stala za 2 mce, ale dopytam na pm :) Quote
Recommended Posts