Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fioneczka już u mnie :)

została wyprana:

była bardzo cierpliwa, mogłam ją podnieść i wsadzić do wanny, spokojnie czekała aż skończymy

potem trzepała się i lizała po kąpieli, troszkę śmierdziała.. :)

a potem Sąsiad z Sąsiadką przekupywali ją psimi smakołykami

Posted

zaraz dostanie jedzonko :)

Fiona ogólnie aż tak zestresowana nie jest, lezy sobie teraz na którejś ze szmatek i zasypia, Sąsiadowi podała łapke, jedną i drugą, mi nie :mad: ogólnie macha ogoneczkiem jak się do niej mówi

Posted

uuu to teraz z niej lady jest ;)
A jak jej podroz z Kora pociagiem minela??

Xmatrix wiesz juz czy znalazl sie ktos kto by tego spaniela jutro we wrocku przetrzymal? JA pytalam sie juz i na watkach i Poker i Bros tez, ale obie nie moga. Kurcze no .... a gdzies tam u Aski w biurze albo cos takiego??

Posted

kizimizi napisał(a):
uuu to teraz z niej lady jest ;)
A jak jej podroz z Kora pociagiem minela??

Xmatrix wiesz juz czy znalazl sie ktos kto by tego spaniela jutro we wrocku przetrzymal? JA pytalam sie juz i na watkach i Poker i Bros tez, ale obie nie moga. Kurcze no .... a gdzies tam u Aski w biurze albo cos takiego??

............. kurde a ja zrozumiałam że o Fionę chodzi... Spaniela - Kizi dzwoń do Demi 726905566 i błagaj ;) :cool3:

podróż minęła spoko, Kora pisała że Fiona sobie tylko leżała

p.s. teraz śpi...:)

Posted

xmartix napisał(a):
............. kurde a ja zrozumiałam że o Fionę chodzi... Spaniela - Kizi dzwoń do Demi 726905566 i błagaj ;) :cool3:

no ja do niej nie zadzwonie bo siedze w anglii.
Zaraz pogadam z Kora jak wroci, moze ona cos zalatwila.

Posted

wrocilam do domku

Fiona jest grzeczniutka i kochana, lagodna jak baranek. OIbwachala kociarnie spokojnie, nie reagowala na wrzaski dzieciarni w pkp wracajacej z wycieczki i na ich krecenie sie wciaz kolo nas, w przejksciu. fiona do pkp sama wskoczyla, po 3 sek zastanowienai, potem od razu sie polozyla. wstawala, gdy pociag hamowal i drzwi sie otwieraly, patrzyla na ludz i kladla sie znow. Obwahciwala smietik, bardzo glodna bla, ze 3 razy sprobowala wejsc na kanape. Poza tym lezala rozwalona dolsownie mowiac, na srodku przejscia, nie raczyla sie ruszyc, ja ktos przechodzil. Dawala sie glaskac obcym.
Na smyczy ok, troche kreci sie na boki, ale nie ciagnie w przod, jak kon. zna smycz. umie siadac na komende. lecialysmy w deszczu i gradzie ze schreonu na pkp. nawet lapala za smycz i chciala sie bawic. Zalwtwila sie od raz poza scheonem, ciagnela wtedy mocno na trawe. balam sie,ze z obrozy ucieknie

matrix, konieczni edziurke dorob przed jutrzejszym wyjazdem, bo ma troche za luzno, jak sie zaprze to pojdzie w pole...

dalam karte psa, zeby evelka miala zaswiadczenie o szczepoieniu, umowe- spisane w schrnie na sieboe- zostawilam sobie, oraz to do czipa z danymi. pozniej przerobimy na evelke i wyslemy sobie poczta.

fiona dosc skoczna, wciaz lapami na czlowieka wskakuje i chce sie calowac.

chudsza, niz sadzilam. utyka na przednia lape, w pkp zaczela bardziej, chyba pod wplywem ciepla, albo po spacerze na pkp...

a w ogole w schronie sie wymknela opiekunowi i uciekla, przybiegala do mnie na flaski i ja zlapalam :) bylo dobrze

a w aucie od razu tez sie polozyla, zna smycz, zna podrozy, zna komendy. boska laleczka, tylko ja odpicowac troche trzeba :)

Posted

1 post poprawiony
jak na te chwile, zbierac pieniazki bedziemy na moje konto, bede wysylac oplate do Evelki. juz porozsylalam pm z danymi.
podpisze z Evelka umowe o dt, dlatego nie moze zbierac pieniedzy na swoje konto

mattix, co u suni?

Posted

wlasnie najlepiej by bylo gdyby kase zebrala wprost na swoje konto. Nie ma tu tyle deklaracji stalych co by trzeba bylo ciagle przypominac.
Tylko wtedy musi prowadzic post rozliczeniowy co znaczy byc na biezaco na dogo z tym

Posted

kizi, widzisz, co sie co jakis czas dzieje z hotelami na dogo. ja zawsze umowy o dt odpuszczalam, ale teraz przestane. wiec chyba kos- hotel,czy dt nie moze dostawac w roznych terminach, po kawalku wplaty, ylko calosc kazdego ustalonego dnia miesiaca.
swiadczy jakas usluge i za to dostaje wynagrodzenie. chyba nie moze wiec dostawac tak po 10-50zl po trochu...

p.s. kizi widzialas watek hotelu u arktyki? bo moglas nie widziec... to samo, co oborniki i ta jakas kolo Warszawy, co hotel prowadzila...

ciekawe, czy ekipa juz w podrozy...

Posted

Enigma79 napisał(a):
Przepraszam, że nie dotarłam w tygodniu ze swoim przelewem na pocztę !! W poniedziałek w ramach przeprosin za zwłokę wpłacę 30 zł :) (odsetki dla suni)

dziekujemy!!!!! ide zapisac w 1 poscie :):)

a moze jeszcze troche sie spoznisz??? :D