Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

od 16.07.11 fiona w ds w Nowym Targu!!! :)

A 26.02 DS DZWONILAM DO NASZEJ EVELKI, ktora byla pdt Finoki, by pomogla znalezc Fionie nowym dom, bo oni sie rozwodza i nie maja, co z psem zrobic.... wyszlo po perypetiach tak, ze Fiona zamieszkala u siostry swojego bylego wlasciciela. Byly tam juz 2 wizyty poadopcyjne i wyglada, ze wszystko u Fiony dobrze i jest szczesliwa. Jednak niepewnosc pozostanie na zawsze, bo to wszystko bardzo smierdzace bylo....

To watek dla Fiony.
To mloda sunia, ma okolo 2 latek. trafila do schroniska w maju 2010, miala wtedy 1,5 roku
Fionka jest spora sunia, onkowata, ale na jakas ogromna. Sliczna, czarna z jasnym podszerstkiem, dluzsza siersc nieco.
Sylwetka szczupla, ladnie zbudowana

26.03 Fiona pojechala do pdt u Evelki :)Jest tam od 27. 03. Okazala sie grzeczna, kochana sunia. Po sterylce. SZUKAMY DOMU

koniec lutego 2011:
To przeogromnie mizistasta i kochana sunia, bardzo lgnaca do czlowieka. Za kazdym razem, gdy ja widze- wskakuje przednimi lapami na krate, piszczy, drapie lapkami, robi maslane oczy. A glaskana, az wbija sie czlowiekowi w reke. Ogromna przylepa i taki los jej sie trafil :(

Zeby nie bylo za rozowo.... Fiona jakies 2 tyg temu miala dziurke na glowie, nad okiem. Ktos stwierdzil, ze sie zaklula czyms...
3 dni temu Fiona miala spuchenieta tylna lape, kulała, nie uzywala jej. Juz nie stala wcaz na kracie, a biegala nerwowo po kojcu, wchodzila i wychodzila z budy, podchodzila na chwile i znow uciekala...
Zglosilam jej lapke pracownikowi.
Zadzwonie i dowiem sie, czy jej to pogryzienie lecza.

edit- sunia nie miala pogryzienia, tylko lekkie odmrozenie, tak mowila pani w schronisku
Fionka to kochana sunia, nie radzi sobie, jak widac... Jest cudowna, nie moze tam zostac juz dlugo... tak mi jej zal :(

Finanse Fiony:

po suni Belli jednorazowo 200zl - doszlo
Zosia123 30zl :) - doszlo
Enigma79 30zl :) - doszlo
Maruda666 50zl :) (100zl na spole z Kama) -doszlo
wiga138 50zl :) - doszlo
zachary 100zl :) - doszlo
coronaaj 31zl :) - doszlo
bazar kosmetykowy kizi 262,80 :) - doszlo
bazar od Kerian 34,50 :) - doszlo
bazar od zachary 180zl :) - doszlo
paulinkien 30zl :) - doszlo

Razem: 998,30

Deklaracje stałe:
marta0731 20zl :) - doszlo razy 3
agata51 20zl :) - doszlo za 4 mce- 20szl poszloa dla Kamyka
Gruba Berta 20zl :) - doszlo razy 3
madcat1981 10zl :) - doszlo razy 4- 10zl poszlo dla Kamyka

Razem: 70zl

Wydatki:
transport do Wrocławia 20zl
szczepienie u Evelki 30zl
dt za okres 27.03-26.04 200zl
dt za okres 27.04=26.05 200zl
dt za 27.05-26.06. 200zl
odklesczzanie 20zl
sterylizacja 150zl
pakiet ogloszen 15zl
ogloszenia 7,5zl

Razem: 842,50zl

210 ze stalych (bo 70zl mamy w stalych). wiec 842,50-210= pobrane 632,50zl z jednorazowych
998,30 - 632,50 = 366 w jednorazowych zaokraglone w dol o 40gr

wscieklizna 25zl i odrobaczenie 30zl (polowe oplaca Evelka) = 25+15= 40zl

366-40 = 326zl

fotka z lutego 2011

Uploaded with ImageShack.us

fotki z dt u Evelki!!!!!!!!!

komenda: rzędem siad!

Edited by kora78
  • Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

stary tekst do ogloszen

tytul- kochana, przyjacielska, mloda ksiezniczka Fiona zebra o dom

Dobroć, bezgraniczne oddanie, ogromne gołębie serce. To najważniejsze cechy Fiony.
Księżniczka Fiona, uwięziona za kratami, żyjąca w zimnych murach, wśród nieprzychylnych towarzyszy niedoli...
Kochana, młodziutka sunia, niespełna dwuletnia. Tak przyjacielska, tak ufna, czeka z nadzieją już kilka miesięcy. Przeczekała już w schronisku najgorsze mrozy i śniegi, był to dla niej okropny czas. Porzucona lub zagubiona, nagle oderwana od ukochanego człowieka, który wychował ją na tak wspaniałego przyjaciela. Czy wraz z nadchodzącą wiosną, nadejdzie szansa na nowy, dobry dom, dla tej kochanej suni, która żebrząco wypatruje zza krat?

Fiona jest sredniej wielkosci psem, takim mniejszym owczarkiem niemieckim. Ma niecale 2 latka. Jest grzeczna, uległa, uwielbia kontakt z człowiekiem. Wybitnie nie radzi sobie w schronisku, jest gryziona przez inne psy, zdarzyło się to już nieraz. Przebywa w schronisku od ponad pół roku. Dopomina się pieszczot, wskakuje na kraty i piszczy, by podrapać ją za uchem, pogłaskać, zabrać stamtąd. Łagodna wobec innych psów, nadaje się do domu ze zwierzętami, zapewne też z dziećmi.

Chcesz przyjąć Fionę pod swój dach? Dać jej ciepło i czułość, o którą sunia błaga wzrokiem i całą sobą? Zadzwoń pod nr 506 636 242 i dowiedz się o warunkach adopcji.
mail lucyna1981@wp.pl

fotka z lata 2010

tekst do ogloszen:

Widzisz mnie? Jesteś? Zauważyłeś? To bardzo się cieszę!! Bo wiem, że już nie odejdziesz Nie zapomnisz o mnie, nie zostawisz mnie... Bo jestem wyjątkowa i niepowtrzalna! Drugej takiej cudnej dziewczyny na tym świecie nie znajdziecie!
Jestem Fiona. Mam 2-2,5 roku. Jestem zdrowa, pogodna i radosna. Wciąż roześmiana, widzisz to przecież na zdjęciach, prawda?
Mieszkam od miesiąca w domu tymczasowym. Wcześniej żyłam prawie rok w schronisku i nie chcę sobie przypominać, jak było mi tam źle. Bo to nie miejsce dla żadnego psa, a zwłaszcza dla tak kochającej życie suni, jak ja. Nigdy nie dowiem się, dlaczego tam trafiłam. Tylko głupiec mógł mnie tam oddać, porzucić... Wiele stracił. Każdy, kto mnie zna, zachwyca się mną, jak może. Mówią, że jestem warta najwspanialszego domu na świecie.
Przecież jestem taka śliczna, tak przyjacielska, wierna, posłuszna, grzeczna. Moi tymczasowi opiekunowie zakochali się we mnie po uszy. A ja bardzo polubiłam życie u nich, mam tu dużo przestrzeni, towarzystwo do zabawy. Tego mi trzeba do szczęścia. Jestem młoda, aktywna, skora do zabawy z ludźmi i wszelkimi psami, nawet kotami i ... końmi Umiem chodzić na smyczy, jeździć autem i pociągiem. Znam podstawowe komendy. Grzecznie zostaję sama w domu, nic nie niszczę, jestem czystym psem. Moi opiekunowie niedawno oddali mnie do sterylizacji, teraz nie grożą mi żadne przygody. Weterynarz takźe mnie zaszczepił, odrobaczył. Pełen komplet, full wypas
Teraz szukam więc najwspanialszego domku, ale chciałabym głównie być w nim bardzo, bardzo kochana. Zapewniam Was, że potrafię oddać tę miłość podwójnie.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, oraz zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej.
kontakt pod nr 506 636 242
mailowo lucyna1981@wp.pl

krotszy

Widzisz mnie? Zauważyłeś? To bardzo się cieszę!! .... bo wiem, że już nie odejdziesz
Jestem Fiona. Mam 2-2,5 roku. Jestem zdrowa, pogodna i radosna. Wciąż roześmiana, widzisz to przecież na zdjęciach, prawda?
Mieszkam od miesiąca w domu tymczasowym. Wcześniej żyłam prawie rok w schronisku i nie chcę sobie przypominać, jak było mi tam źle. Bo to nie miejsce dla żadnego psa, a zwłaszcza dla tak kochającej życie suni, jak ja. Mowia, ze jestem śliczna, tak przyjacielska, wierna, posłuszna, grzeczna.
Jestem młoda, aktywna, skora do zabawy z ludźmi i wszelkimi psami, nawet kotami i ... końmi. Umiem chodzić na smyczy, jeździć autem i pociągiem. Znam podstawowe komendy. Uwielbiam zabawy z dziećmi. Grzecznie zostaję sama w domu, nic nie niszczę, jestem czystym psem. Jestem zdrowa, wystertylizowana i posiadam komplet szczepien.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, oraz zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej.
kontakt pod nr 506 636 242
mailowo lucyna1981@wp.pl

Posted

Dobroć, bezgraniczne oddanie, ogromne gołębie serce. To najważniejsze cechy Fiony.
Księżniczka Fiona, uwięziona za kratami, żyjąca w zimnych murach, wśród nieprzychylnych towarzyszy niedoli...
Kochana, młodziutka sunia, niespełna dwuletnia. Tak przyjacielska, tak ufna, czeka z nadzieją już kilka miesięcy. Przeczekała już w schronisku najgorsze mrozy i śniegi, był to dla niej okropny czas. Porzucona lub zagubiona, nagle oderwana od ukochanego człowieka, który wychował ją na tak wspaniałego przyjaciela. Czy wraz z nadchodzącą wiosną, nadejdzie szansa na nowy, dobry dom, dla tej kochanej suni, która żebrząco wypatruje zza krat?

Fiona jest sredniej wielkosci psem, takim mniejszym owczarkiem niemieckim. Ma niecale 2 latka. Jest grzeczna, uległa, uwielbia kontakt z człowiekiem. Wybitnie nie radzi sobie w schronisku, jest gryziona przez inne psy, zdarzyło się to już nieraz. Przebywa w schronisku od ponad pół roku. Dopomina się pieszczot, wskakuje na kraty i piszczy, by podrapać ją za uchem, pogłaskać, zabrać stamtąd. Łagodna wobec innych psów, nadaje się do domu ze zwierzętami, zapewne też z dziećmi.

Chcesz przyjąć Fionę pod swój dach? Dać jej ciepło i czułość, o którą sunia błaga wzrokiem i całą sobą? Zadzwoń pod nr 506 636 242 i dowiedz się o warunkach adopcji.

Posted

Fiona na:

adopcje.org
adopcjapsa
doadopcji
morusek
cafeanimal
ojej
owi
olx
szerlok
gumtree
neeon
kokosy
cwirek
pajeczyna
top-ogloszenia
mammisia
psiamania
alegratka
przygarnijzwierzaka
pineska
petworld
psy.pl
psy.elk
kupiepsa.pl
sprzedasz
tusprzedaj

Posted

dzis dzwonilam do schronu, zapytalam, jak sie czuje fiona, ale po odp mialam dzwonic pozniej, bo rozmawialam z pracownikiem z innych rejonow kojcow. pozniej juz sie dodzwonic nie moglam. jutro sie na pewno o nia zapytam.

Posted

nic a nic :(

zapomnialam pisac, dzwonilam, rozmawialam z pania, ktorej te lapke zglaszalam. pani powiedziala,ze suni nic nie jest, ze sobie pewnie tylko odmrozila, albo co...

Posted

sadze, ze moge to napisac

pojawil sie cien szansy

jest duza szansa, ze w te niedziele pies nasz, z dt we wrocku bedzie jechal do ds w gdyni. przez bydgoszcz. do beataczl z bydgoszczy jest 90km. beataczl zgodzila sie przyjac Fione na platne dt za 240zl miesiecznie. transport byblby za darmo. jednak Fiona nie ma sterylki, u beataczl to odpada, bo nie ma tam wetow dobrych do tego. a beataczl ma psa, samca.
no i sunia na niedz rano musialaby byc we wrocku, by dalej za darmo jechac. no i znalezc bydgoszcz-chojnice.

no i Fiona nie ma zadnych deklaracji...

ale w innym wypadku transport to 350zl minimum....

Posted

na sterylke w schronie nie ma co liczyc teraz w ciagu 5 dni. poza tym kolejka obowiazuje
nie bedzie sterylki u beataczl, bo tam nie ma wetow do tego

z ogloszen cisza

Posted

Transport 350 zl, a sterylka nie w schronie też gdzieś tyle. Czyli chyba równie dobrze można by zrobić sterylkę w schronie za darmo i zawieźć ją trochę później, i to bez przesiadek?

Posted

niby wychodzi na to samo. ale skad wziasc 350zl? to kupa kasy. ponad miesiac oplaty za dt.

ja bym ja wyslala teraz za darmo, bez sterylki. niech sterylke ds zrobi. ja sie dziwie zawsze, dlaczego kazdy dogomaniacki pies musi byc wyciachany, po co to cisnienie na to. t kupa kasy, dogomaniacy sie splukuja do ostanich 5ciozlotowek, a ds niech tez jakies koszta poniesie. jak wydalam juz gromade psow, moze 2 ds ofiarowaly jakas kase na inne psy, reszta nie pomyslala nawet,zeby sie jakos zrewanzowac za "gotowego" pupila.
jak jest kasa to mozna robic, a Fiona ma 0zl deklaracji

i transport za 350zl to byl w grudniu, teraz paliwo podrozalo...