kora78 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 (edited) od 16.07.11 fiona w ds w Nowym Targu!!! :) A 26.02 DS DZWONILAM DO NASZEJ EVELKI, ktora byla pdt Finoki, by pomogla znalezc Fionie nowym dom, bo oni sie rozwodza i nie maja, co z psem zrobic.... wyszlo po perypetiach tak, ze Fiona zamieszkala u siostry swojego bylego wlasciciela. Byly tam juz 2 wizyty poadopcyjne i wyglada, ze wszystko u Fiony dobrze i jest szczesliwa. Jednak niepewnosc pozostanie na zawsze, bo to wszystko bardzo smierdzace bylo.... To watek dla Fiony. To mloda sunia, ma okolo 2 latek. trafila do schroniska w maju 2010, miala wtedy 1,5 roku Fionka jest spora sunia, onkowata, ale na jakas ogromna. Sliczna, czarna z jasnym podszerstkiem, dluzsza siersc nieco. Sylwetka szczupla, ladnie zbudowana 26.03 Fiona pojechala do pdt u Evelki :)Jest tam od 27. 03. Okazala sie grzeczna, kochana sunia. Po sterylce. SZUKAMY DOMU koniec lutego 2011: To przeogromnie mizistasta i kochana sunia, bardzo lgnaca do czlowieka. Za kazdym razem, gdy ja widze- wskakuje przednimi lapami na krate, piszczy, drapie lapkami, robi maslane oczy. A glaskana, az wbija sie czlowiekowi w reke. Ogromna przylepa i taki los jej sie trafil :( Zeby nie bylo za rozowo.... Fiona jakies 2 tyg temu miala dziurke na glowie, nad okiem. Ktos stwierdzil, ze sie zaklula czyms... 3 dni temu Fiona miala spuchenieta tylna lape, kulała, nie uzywala jej. Juz nie stala wcaz na kracie, a biegala nerwowo po kojcu, wchodzila i wychodzila z budy, podchodzila na chwile i znow uciekala... Zglosilam jej lapke pracownikowi. Zadzwonie i dowiem sie, czy jej to pogryzienie lecza. edit- sunia nie miala pogryzienia, tylko lekkie odmrozenie, tak mowila pani w schronisku Fionka to kochana sunia, nie radzi sobie, jak widac... Jest cudowna, nie moze tam zostac juz dlugo... tak mi jej zal :( Finanse Fiony: po suni Belli jednorazowo 200zl - doszlo Zosia123 30zl :) - doszlo Enigma79 30zl :) - doszlo Maruda666 50zl :) (100zl na spole z Kama) -doszlo wiga138 50zl :) - doszlo zachary 100zl :) - doszlo coronaaj 31zl :) - doszlo bazar kosmetykowy kizi 262,80 :) - doszlo bazar od Kerian 34,50 :) - doszlo bazar od zachary 180zl :) - doszlo paulinkien 30zl :) - doszlo Razem: 998,30 Deklaracje stałe: marta0731 20zl :) - doszlo razy 3 agata51 20zl :) - doszlo za 4 mce- 20szl poszloa dla Kamyka Gruba Berta 20zl :) - doszlo razy 3 madcat1981 10zl :) - doszlo razy 4- 10zl poszlo dla Kamyka Razem: 70zl Wydatki: transport do Wrocławia 20zl szczepienie u Evelki 30zl dt za okres 27.03-26.04 200zl dt za okres 27.04=26.05 200zl dt za 27.05-26.06. 200zl odklesczzanie 20zl sterylizacja 150zl pakiet ogloszen 15zl ogloszenia 7,5zl Razem: 842,50zl 210 ze stalych (bo 70zl mamy w stalych). wiec 842,50-210= pobrane 632,50zl z jednorazowych 998,30 - 632,50 = 366 w jednorazowych zaokraglone w dol o 40gr wscieklizna 25zl i odrobaczenie 30zl (polowe oplaca Evelka) = 25+15= 40zl 366-40 = 326zl fotka z lutego 2011 Uploaded with ImageShack.us fotki z dt u Evelki!!!!!!!!! Uploaded with ImageShack.us komenda: rzędem siad! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited June 8, 2012 by kora78 Quote
kora78 Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us stary tekst do ogloszen tytul- kochana, przyjacielska, mloda ksiezniczka Fiona zebra o dom Dobroć, bezgraniczne oddanie, ogromne gołębie serce. To najważniejsze cechy Fiony. Księżniczka Fiona, uwięziona za kratami, żyjąca w zimnych murach, wśród nieprzychylnych towarzyszy niedoli... Kochana, młodziutka sunia, niespełna dwuletnia. Tak przyjacielska, tak ufna, czeka z nadzieją już kilka miesięcy. Przeczekała już w schronisku najgorsze mrozy i śniegi, był to dla niej okropny czas. Porzucona lub zagubiona, nagle oderwana od ukochanego człowieka, który wychował ją na tak wspaniałego przyjaciela. Czy wraz z nadchodzącą wiosną, nadejdzie szansa na nowy, dobry dom, dla tej kochanej suni, która żebrząco wypatruje zza krat? Fiona jest sredniej wielkosci psem, takim mniejszym owczarkiem niemieckim. Ma niecale 2 latka. Jest grzeczna, uległa, uwielbia kontakt z człowiekiem. Wybitnie nie radzi sobie w schronisku, jest gryziona przez inne psy, zdarzyło się to już nieraz. Przebywa w schronisku od ponad pół roku. Dopomina się pieszczot, wskakuje na kraty i piszczy, by podrapać ją za uchem, pogłaskać, zabrać stamtąd. Łagodna wobec innych psów, nadaje się do domu ze zwierzętami, zapewne też z dziećmi. Chcesz przyjąć Fionę pod swój dach? Dać jej ciepło i czułość, o którą sunia błaga wzrokiem i całą sobą? Zadzwoń pod nr 506 636 242 i dowiedz się o warunkach adopcji. mail lucyna1981@wp.pl fotka z lata 2010 Uploaded with ImageShack.us tekst do ogloszen: Widzisz mnie? Jesteś? Zauważyłeś? To bardzo się cieszę!! Bo wiem, że już nie odejdziesz Nie zapomnisz o mnie, nie zostawisz mnie... Bo jestem wyjątkowa i niepowtrzalna! Drugej takiej cudnej dziewczyny na tym świecie nie znajdziecie! Jestem Fiona. Mam 2-2,5 roku. Jestem zdrowa, pogodna i radosna. Wciąż roześmiana, widzisz to przecież na zdjęciach, prawda? Mieszkam od miesiąca w domu tymczasowym. Wcześniej żyłam prawie rok w schronisku i nie chcę sobie przypominać, jak było mi tam źle. Bo to nie miejsce dla żadnego psa, a zwłaszcza dla tak kochającej życie suni, jak ja. Nigdy nie dowiem się, dlaczego tam trafiłam. Tylko głupiec mógł mnie tam oddać, porzucić... Wiele stracił. Każdy, kto mnie zna, zachwyca się mną, jak może. Mówią, że jestem warta najwspanialszego domu na świecie. Przecież jestem taka śliczna, tak przyjacielska, wierna, posłuszna, grzeczna. Moi tymczasowi opiekunowie zakochali się we mnie po uszy. A ja bardzo polubiłam życie u nich, mam tu dużo przestrzeni, towarzystwo do zabawy. Tego mi trzeba do szczęścia. Jestem młoda, aktywna, skora do zabawy z ludźmi i wszelkimi psami, nawet kotami i ... końmi Umiem chodzić na smyczy, jeździć autem i pociągiem. Znam podstawowe komendy. Grzecznie zostaję sama w domu, nic nie niszczę, jestem czystym psem. Moi opiekunowie niedawno oddali mnie do sterylizacji, teraz nie grożą mi żadne przygody. Weterynarz takźe mnie zaszczepił, odrobaczył. Pełen komplet, full wypas Teraz szukam więc najwspanialszego domku, ale chciałabym głównie być w nim bardzo, bardzo kochana. Zapewniam Was, że potrafię oddać tę miłość podwójnie. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, oraz zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej. kontakt pod nr 506 636 242 mailowo lucyna1981@wp.pl krotszy Widzisz mnie? Zauważyłeś? To bardzo się cieszę!! .... bo wiem, że już nie odejdziesz Jestem Fiona. Mam 2-2,5 roku. Jestem zdrowa, pogodna i radosna. Wciąż roześmiana, widzisz to przecież na zdjęciach, prawda? Mieszkam od miesiąca w domu tymczasowym. Wcześniej żyłam prawie rok w schronisku i nie chcę sobie przypominać, jak było mi tam źle. Bo to nie miejsce dla żadnego psa, a zwłaszcza dla tak kochającej życie suni, jak ja. Mowia, ze jestem śliczna, tak przyjacielska, wierna, posłuszna, grzeczna. Jestem młoda, aktywna, skora do zabawy z ludźmi i wszelkimi psami, nawet kotami i ... końmi. Umiem chodzić na smyczy, jeździć autem i pociągiem. Znam podstawowe komendy. Uwielbiam zabawy z dziećmi. Grzecznie zostaję sama w domu, nic nie niszczę, jestem czystym psem. Jestem zdrowa, wystertylizowana i posiadam komplet szczepien. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, oraz zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej. kontakt pod nr 506 636 242 mailowo lucyna1981@wp.pl Quote
Zosia123 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Biedne dziecko :( Ale Ty Kora umiesz na szczęście robić świetne ogłoszenia :) Quote
kora78 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 hehe tylko tekstu potrzebuje... Quote
Zosia123 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 eh napisz że miła i łagodna i umieść to czwarte zdjęcie :) Quote
kora78 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Dobroć, bezgraniczne oddanie, ogromne gołębie serce. To najważniejsze cechy Fiony. Księżniczka Fiona, uwięziona za kratami, żyjąca w zimnych murach, wśród nieprzychylnych towarzyszy niedoli... Kochana, młodziutka sunia, niespełna dwuletnia. Tak przyjacielska, tak ufna, czeka z nadzieją już kilka miesięcy. Przeczekała już w schronisku najgorsze mrozy i śniegi, był to dla niej okropny czas. Porzucona lub zagubiona, nagle oderwana od ukochanego człowieka, który wychował ją na tak wspaniałego przyjaciela. Czy wraz z nadchodzącą wiosną, nadejdzie szansa na nowy, dobry dom, dla tej kochanej suni, która żebrząco wypatruje zza krat? Fiona jest sredniej wielkosci psem, takim mniejszym owczarkiem niemieckim. Ma niecale 2 latka. Jest grzeczna, uległa, uwielbia kontakt z człowiekiem. Wybitnie nie radzi sobie w schronisku, jest gryziona przez inne psy, zdarzyło się to już nieraz. Przebywa w schronisku od ponad pół roku. Dopomina się pieszczot, wskakuje na kraty i piszczy, by podrapać ją za uchem, pogłaskać, zabrać stamtąd. Łagodna wobec innych psów, nadaje się do domu ze zwierzętami, zapewne też z dziećmi. Chcesz przyjąć Fionę pod swój dach? Dać jej ciepło i czułość, o którą sunia błaga wzrokiem i całą sobą? Zadzwoń pod nr 506 636 242 i dowiedz się o warunkach adopcji. Quote
kora78 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 moze byc? to dje w 1 post i jutro cosik zaczne oglaszac. Quote
kora78 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Fiona na: adopcje.org adopcjapsa doadopcji morusek cafeanimal ojej owi olx szerlok gumtree neeon kokosy cwirek pajeczyna top-ogloszenia mammisia psiamania alegratka przygarnijzwierzaka pineska petworld psy.pl psy.elk kupiepsa.pl sprzedasz tusprzedaj Quote
Zosia123 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Trzymamy teraz kciuki za Fionkę. Kolejna biedna pięknota, ehh... Quote
Zosia123 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Kora, zajrzyj może na ten bazarek, może podpatrzysz, gdzie jeszcze można robić ogloszenia: http://www.dogomania.pl/threads/201593-Bazarek-OG%C5%81OSZENIOWY-od-20-do-60-og%C5%82osze%C5%84-TANIO-dla-asta-Fado-do-5.03.-godz.23 Quote
kora78 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 dzis dzwonilam do schronu, zapytalam, jak sie czuje fiona, ale po odp mialam dzwonic pozniej, bo rozmawialam z pracownikiem z innych rejonow kojcow. pozniej juz sie dodzwonic nie moglam. jutro sie na pewno o nia zapytam. Quote
Zosia123 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 I co, domki się jeszcze nie biją o ślicznotkę?? Quote
kora78 Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 nic a nic :( zapomnialam pisac, dzwonilam, rozmawialam z pania, ktorej te lapke zglaszalam. pani powiedziala,ze suni nic nie jest, ze sobie pewnie tylko odmrozila, albo co... Quote
beataczl Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 sliczna ta sunka, ja sie dziwie bardzo ze nikt o Nia nie pytal... tekst do ogloszenia tez b.dobry kora nie piszesz nic o sterylce ,ma czy nie? albo nie doczytalam... Quote
kora78 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 nie wiem, czy ma. ale moga wyciachac, jak poprosze Quote
kora78 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 sadze, ze moge to napisac pojawil sie cien szansy jest duza szansa, ze w te niedziele pies nasz, z dt we wrocku bedzie jechal do ds w gdyni. przez bydgoszcz. do beataczl z bydgoszczy jest 90km. beataczl zgodzila sie przyjac Fione na platne dt za 240zl miesiecznie. transport byblby za darmo. jednak Fiona nie ma sterylki, u beataczl to odpada, bo nie ma tam wetow dobrych do tego. a beataczl ma psa, samca. no i sunia na niedz rano musialaby byc we wrocku, by dalej za darmo jechac. no i znalezc bydgoszcz-chojnice. no i Fiona nie ma zadnych deklaracji... ale w innym wypadku transport to 350zl minimum.... Quote
Zosia123 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Nikt jednak nie chce niuni? Trzeba pomyśleć o jakimś bazarku może. A sterylka byłaby za darmo? Quote
kora78 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 na sterylke w schronie nie ma co liczyc teraz w ciagu 5 dni. poza tym kolejka obowiazuje nie bedzie sterylki u beataczl, bo tam nie ma wetow do tego z ogloszen cisza Quote
Zosia123 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Transport 350 zl, a sterylka nie w schronie też gdzieś tyle. Czyli chyba równie dobrze można by zrobić sterylkę w schronie za darmo i zawieźć ją trochę później, i to bez przesiadek? Quote
kora78 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 niby wychodzi na to samo. ale skad wziasc 350zl? to kupa kasy. ponad miesiac oplaty za dt. ja bym ja wyslala teraz za darmo, bez sterylki. niech sterylke ds zrobi. ja sie dziwie zawsze, dlaczego kazdy dogomaniacki pies musi byc wyciachany, po co to cisnienie na to. t kupa kasy, dogomaniacy sie splukuja do ostanich 5ciozlotowek, a ds niech tez jakies koszta poniesie. jak wydalam juz gromade psow, moze 2 ds ofiarowaly jakas kase na inne psy, reszta nie pomyslala nawet,zeby sie jakos zrewanzowac za "gotowego" pupila. jak jest kasa to mozna robic, a Fiona ma 0zl deklaracji i transport za 350zl to byl w grudniu, teraz paliwo podrozalo... Quote
Zosia123 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Ja zrozumiałam, że skoro beata ma psa, to sunia musi być wysterylizowana. Dobra, będę myśleć. Quote
Recommended Posts