A-s-i-a Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 [quote name='Michalina08']Jak widać sąsiedzi potrafią urozmaicić życie :( Oj, potrafią, potrafią urozmaicić i to na długo.:angryy: Ponieważ nie mogą mi natłuc, a szczerze mnie nienawidzą, dokopali inaczej. Mam taki malutki ogródeczek przed oknem, żeby klapnąć latem w cieniu, na bujaku.Jest mini,mini, ale stanowi obiekt zazdrości, bo sami na taki pomysł nie wpadli. I co? Wychodzę dzisiaj rano i widzę, a raczej nie widzę moich leszczyn:angryy: Ścięli (mogli, bo leszczyny nie są pod ochroną) 2 duuuże, takie chyba 40-50 letnie drzewa, bo trzymała się na nich moja siatka ogrodzeniowa. Wbiję sobie inne słupki, ale drzewa tak szybko nie urosną.:placz: Zrobiłam zdjęcia, ale bardzo niezdarne, bo z nerwów nie potrafiłam utrzymać aparatu. Na szczęście jest kilkoro sąsiadów myślących i odczuwających podobnie jak ja, bo chyba bym... :stupid: Cała reszta podchodzi do zwierząt i roślin "po chłopsku" - nie ubliżając LUDZIOM na wsi-: drzewa do palenia, psy na łańcuch. Jeśli zwróciłyście uwagę ile mam na osiedlu drzew, to wiedzcie, że z 80% ludzi z osiedla napisało petycję, żeby WYCIĄĆ DRZEWA|,BO MAJĄ CIEMNO W MIESZKANIACH!!! :crazyeye: A drzewa są posadzone w 1918r. mieszkamy jak w parku.:talker: DZIWIĘ SIĘ, ŻE LUSI MI NIE ZJEDLI NA NIEDZIELNY OBIAD. Znalazłam na szybko jedno zdjęcie z zimy, chociaż tutaj nie wiele drzew widać Quote
dusje Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Owieczka napisał(a):Lusieńka ma sie dobrze :) Tylko pogoda kiepska do ganiania po dworzu chociaz i tak ciocia Iza dzisiaj wypieściła panienkę za nas wszystkich :) Jak tylko dotrę na miejsce to zrobię Lusi białego serka z żółteczkiem :) a potem upichce cos pysznego :p No to pora pakowac manatki i hajda do Owieczki :multi: a tam jak u matki :lol: EDIT: dopiero teraz zobaczylam post Asi :shake: Ale buractwo :mad: Zemsta na drzewkach :stupid: Quote
Ewa Gałązka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 ZAPRASZAM na bazarki dla LUSI Bazarek Asi http://www.dogomania.pl/threads/204206 Bazarek Ewy http://www.dogomania.pl/threads/204058 Bazarek Mamymuminka http://www.dogomania.pl/threads/204166 Quote
A-s-i-a Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 [quote name='dusje']To tez,odpoczniemy :lol: A na ubarwianie watkow jest metoda: trzeba zdziecinniec na stare lata :gent: :megagrin: Od razu swiat sie staje lepszy i piekniejszy :evil_lol: Piątka za tą metodę, doskonale się w tym rozwijasz, nawet na innych wątkach:evil_lol: [quote name='dusje'][video=youtube;R9K4yn_oJgU]http://www.youtube.com/watch?v=R9K4yn_oJgU[/video] Quote
dusje Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='A-s-i-a']Piątka za tą metodę, doskonale się w tym rozwijasz. :evil_lol: Quote
Magda82 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 „Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją dusze, Tylko mnie przytul, weź na ręce. Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, Wtulę swój nosek w Twoje ramię, Przyrzeknę wierność już na zawsze … A tej przysięgi nic nie złamie. Więc daj mi tę ostatnią szansę, Pomóż w bolesnej mej udręce, Stanę się całym Twoim życiem, …Tylko mnie przytul, weź na ręce…” Quote
Magda82 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Kochane!!!! Bardzo chcę Wam pomagać bo to co robicie jest dla tych sierot jest bezcenne:-( błagam wprowadzcie mnie jakoś bo czasami nie wiem o czym piszecie w tych skrutach... z bazarków skorzystam, ale jeszcze nie teraz (brak gotówki), nie mam możliwości na chwile obecną brać na hotelik nad czym bardzo ubolewam, ale totalny brak czasu (praca, malutkie dzieci, no i moje wielkie psiątko)... czy moge podbijaćceny na bazarkach bez kasy??? chyba tak:cool3: więc bedę podbijać... Quote
dusje Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='Magda82']Kochane!!!! Bardzo chcę Wam pomagać bo to co robicie jest dla tych sierot jest bezcenne:-( błagam wprowadzcie mnie jakoś bo czasami nie wiem o czym piszecie w tych skrutach... z bazarków skorzystam, ale jeszcze nie teraz (brak gotówki), nie mam możliwości na chwile obecną brać na hotelik nad czym bardzo ubolewam, ale totalny brak czasu (praca, malutkie dzieci, no i moje wielkie psiątko)... czy moge podbijaćceny na bazarkach bez kasy??? chyba tak:cool3: więc bedę podbijać... Podbijanie cen moze zaoowocowac nieplanowanymi zakupami ;) Jesli nikt Cie nie przelicytuje ..................... Nie narazaj sie,podrzucaj bazarki i watek Lusi do gory i to wystarczy :lol: Na mnie juz pora...................... Quote
Magda82 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Jeszcz jedno przyszlo mi na myśl... mój mąż jeżdzi po Polsce busem z towarem, niestety tylko z jedno- dniowym wyprzedzeniem wie gdzie pojedzie ale jakbyscie miały jakąś bide do przewiezienia na trasie Zamość -Warszawa, Zamość - Kraków(raz w miesiącu)to piszcie Quote
Andzike Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Magda82 napisał(a):Jeszcz jedno przyszlo mi na myśl... mój mąż jeżdzi po Polsce busem z towarem, niestety tylko z jedno- dniowym wyprzedzeniem wie gdzie pojedzie ale jakbyscie miały jakąś bide do przewiezienia na trasie Zamość -Warszawa, Zamość - Kraków(raz w miesiącu)to piszcie Ooooo :) Zamość-Warszawa - ta trasa bardzo mnie będzie interesować za jakieś dwa tygodnie :D :D :D Dzięki Magda ! Quote
Owieczka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Szybkie info bo dzieciaki Izy muszę do kompa puścić :eviltong: Lusia to panikara do potęgi entej :cool3: Byliśmy dzisiaj u weta żeby zdjąć szwy a Lusieńka zrobiła taki koncert jak by ją ze skóry obdzierali. Tylko wet dotknął palcami supełka z nici żeby go przeciąć a ta w płacz :evil_lol: Normalnie trzymaliśmy ją we dwoje bo chciała ze stołu zwiać a wiadomo że wyjmowanie szwów wymaga precyzji. Wszystko jest pięknie zagojone ale kubraczek nadaje się tylko do śmieci bo Lusia z Azirą tak szaleją po ogrodzie że części kubraczka są i na krzewach i na róży i w domu :mdrmed: Lusia gania koty :shiny: Jak nie uciekają to szczeka i podszczypuje dotąd aż będą uciekać ale tylko na podwórku, w domu jest spokój. Do tego zrobił się z niej pies stróżujący :fadein: Jest bardzo czujna i potrafi obszczekać intruza przy siatce czy bramie. Z Azirą tworzą niezły duet :diabloti: I wcale tak bardzo nie chce siedzieć w domu, widocznie w ogrodzie jest więcej ciekawych rzeczy np koty Mam pare fotek ale pogoda kiepska i nie bardzo mam pole do popisu ;/ Quote
dusje Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Owieczka napisał(a):Szybkie info bo dzieciaki Izy muszę do kompa puścić :eviltong: Lusia to panikara do potęgi entej :cool3: Byliśmy dzisiaj u weta żeby zdjąć szwy a Lusieńka zrobiła taki koncert jak by ją ze skóry obdzierali. Tylko wet dotknął palcami supełka z nici żeby go przeciąć a ta w płacz :evil_lol: Normalnie trzymaliśmy ją we dwoje bo chciała ze stołu zwiać a wiadomo że wyjmowanie szwów wymaga precyzji. Wszystko jest pięknie zagojone ale kubraczek nadaje się tylko do śmieci bo Lusia z Azirą tak szaleją po ogrodzie że części kubraczka są i na krzewach i na róży i w domu :mdrmed: Lusia gania koty :shiny: Jak nie uciekają to szczeka i podszczypuje dotąd aż będą uciekać ale tylko na podwórku, w domu jest spokój. Do tego zrobił się z niej pies stróżujący :fadein: Jest bardzo czujna i potrafi obszczekać intruza przy siatce czy bramie. Z Azirą tworzą niezły duet :diabloti: I wcale tak bardzo nie chce siedzieć w domu, widocznie w ogrodzie jest więcej ciekawych rzeczy np koty Mam pare fotek ale pogoda kiepska i nie bardzo mam pole do popisu ;/ Haha,bojowa Lusienka traci fason u weta :lol::evil_lol: Kociny gania? A fuj,:mad:Ale krzywdy im nie robi?Moze w ten sposob nawiazuje z nimi znajomosc? ;) Moje tez tak podszczypywaly,wkrotce im sie znudzilo :cool3: A smaczki tyz doszly z karma? Jak smakuje Lusience nowe zarelko?:lol: Quote
A-s-i-a Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Owieczka napisał(a):Cioteczki karma dla Lusieńki już dotarła !!! ;D Owieczko, wysłałam Ci na konto 160 zł za karmę.:) Ale Lusia bohaterka u weta :lol:! Cieszę się, że wszystko zagojone. A z koteczkami, to może jest tak, że podpatrzyła u innego domownika, jak się można "zabawić" na świeżym powietrzu.;) Nie poznaję jej od tej strony, u mnie nie szczeknęła, a kotki w piwnicy miała "po sąsiedzku", właziły przez leciutko uchylone okienko w drugiej piwnicy i tak sobie razem egzystowały . Z tym, że wtedy LUSIA odczuwała strach... Ale myślę, że to tylko chwilowe szczypanie kotka. Quote
A-s-i-a Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Cioteczki, co robimy z Lusią? Może jednak jakieś ogłoszonka? Czas ucieka, a obawiam się, że Zuzolina nie da rady zaadoptować Lusieńki... Kto nie doświadczył nigdy, co to za radość mieć dwa psy ( radość dla właściciela i dla samego psa ), to może to postrzegać w kategoriach "kłopotu". ZAPRASZAM na bazarki dla LUSI Bazarek Asi http://www.dogomania.pl/threads/204206 dołożone lepsze zdjęcia z ozdobami wielkanocnymi,wisior z bransoletką ........................................................................... .i kurteczka;) Bazarek Ewy http://www.dogomania.pl/threads/204058 Bazarek Mamymuminka http://www.dogomania.pl/threads/204166 Quote
dusje Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='A-s-i-a'] Cioteczki, co robimy z Lusią? Może jednak jakieś ogłoszonka? Czas ucieka, a obawiam się, że Zuzolina nie da rady zaadoptować Lusieńki... Kto nie doświadczył nigdy, co to za radość mieć dwa psy ( radość dla właściciela i dla samego psa ), to może to postrzegać w kategoriach "kłopotu". ZAPRASZAM na bazarki dla LUSI Bazarek Asi http://www.dogomania.pl/threads/204206 dołożone lepsze zdjęcia z ozdobami wielkanocnymi,wisior z bransoletką ........................................................................... .i kurteczka;) Bazarek Ewy http://www.dogomania.pl/threads/204058 Bazarek Mamymuminka http://www.dogomania.pl/threads/204166 Cierpliwosci,dopiero zaczal sie weekend :lol: Moze wlasnie u Zuzoliny ROZMOWY W TOKU????? Quote
dusje Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 toyota napisał(a):dusje jeszcze się tłucze po nocy :-D. Tak sie wlasnie zlozylo :oops::evil_lol: Quote
mamamuminka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Ciotki śpią,musiał tu być wczoraj niezły bal........ same wypiły, mnie nie zaprosiły.......:mad: Quote
mamamuminka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Hopnę jeszcze,bo kto wie,kiedy Ciotki sie obudzą........:diabloti: Quote
toyota Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Hej dusje, założyłam wątek tej drugiej suni, którą wypatrzyłaś. Niestety kundelki mają gorzej ....Ale przecież ona też potrzebuje pomocy. Warunki w tym schronisku są naprawdę bardzo skromne. http://www.dogomania.pl/threads/204488-Tak-wygl%C4%85daj%C4%85-zag%C5%82odzon******-!?p=16531680#post16531680 Quote
A-s-i-a Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='dusje']Cierpliwosci,dopiero zaczal sie weekend :lol: Moze wlasnie u Zuzoliny ROZMOWY W TOKU????? Łoj! Nie wiem, jak się skończyły te rozmowy, skoro Zuzolina pod koniec weekendu nie daje znaku życia. :crazyeye: Quote
Magda82 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Właśnie rozmawiałam z mężem ... szykuje mu się trasa za 2 tygodnie, ale jeżeli piesia trzeba dostarczyć do Warszawy to może go dowieść do Kołbieli jak na odwrót to z Kołbieli a ta jak słyszę to pod samą stolicą :)Andzike napisał(a):Ooooo :) Zamość-Warszawa - ta trasa bardzo mnie będzie interesować za jakieś dwa tygodnie :D :D :D Dzięki Magda ! Quote
fiorsteinbock Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Cioteczki, pomoge z ogloszeniami tyllko jakis tekst by sie przydal albo zebranie wszystkich info nt Lusi, charakter, wiek i przede wszystkim do kogo kontakt podajemy. Zdjecia sciagne z watku, potrzebuje jedynie (albo az) fajnego tekstu. Quote
A-s-i-a Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Cioteczki, pomoge z ogloszeniami tyllko jakis tekst by sie przydal albo zebranie wszystkich info nt Lusi, charakter, wiek i przede wszystkim do kogo kontakt podajemy. Zdjecia sciagne z watku, potrzebuje jedynie (albo az) fajnego tekstu. Myslę,że kontakt do Owieczki. Jutro do niej zadzwonie i uzgodnie szczegóły, porozmawiam o Lusi. Wrócę do domu ok. 23.00, mam nadzieję, że coś wtedy napiszę. Faktycznie, można też przebiec po wątku i zebrać info z postów. a co do fajnego tekściku to ...:hmmmm: może dusje?:oops: Wszystkie piszecie fantastycznie, jesteście z tym obyte, a ja...:lookarou: Quote
Recommended Posts