kasumi Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [SIZE="4"]KUDŁATA PIEGUSKA SZUKA DOMU - RADOM!!! Pieguska, bo tak ją nazwałam…Dotychczasowo mieszkała w zakładzie, w Radomiu – kilkanaście metrów ode mnie. Czasami odwiedziałam ją i głaskałam przez bramę, patrzyłam jak pragnie ludzkiego dotyku i miłości, ale nie mogłam nic zrobić. Kilka dni temu, gdy byłam na spacerze (przechodząc koło zakładu) zobaczyłam malutką kuleczkę biegnącą wprost w moje ramiona. To była ona - Kropka. Nie wiem jak stamtąd uciekła, ale udało się jej. Nie wiedziałam co z nią zrobić, pomyślałam, że pewnie na chwilę wyszła i zaraz wróci – do swojego towarzysza, jednak tak się nie stało. Dzisiaj przed północą, rytualnie wychodząc z psem na spacer mignęło mi coś przed oczami. Potem usiadło w bezpiecznej odległości i wpatrywało się we mnie…Zobaczyłam małą kudłatą istotkę – to była ona…Nie wiem jak mnie odnalazła, ale wiedziała do kogo przyjść – liczyła na mnie. Gdy tylko mnie rozpoznała chciała głaskania i pieszczot. Zaprowadziłam ją do siebie – do bloku, przed drzwi i tam spokojnie ułożyła się do snu, na miekkim dywanie. Suczka jest bardzo przytulaśna i spragniona miłości. Nie mam serca odstawiać jej do tego zakładu, bo wiem, że tam się zmarnuje. Ponadto jest tam (zapewne) niekastrowany pies, a ona niewysterylizowana – to może wróżyć tylko jedno, kłopoty. Kropka pewnie jest przed pierwszą cieczką, potrzebujemy dla niej choćby kilkudniowego schronienia na okres rekonwalestencji po zabiegu sterylizacji. Marzy nam się znalezeinie dla niej choćby domu tymczasowego, a cudem byłby dom stały…Nie mam pojęcia, czy suczka wróci znowu na podwórko. Miejmy nadzieję, że zdołam ją nauczyć przychodzenia na noc do bloku…Pomóżny Kropce! Telefon w sprawie adopcji: 511732514, email: j.kinga@op.pl . Czy znajdzie się dla niej DT? Kropka obecnie jest na działce u lilith27, potem sterylka, następnie pojedzie do mojej koleżanki na 4-6 dni (musi w jakiś domowych warunkach dojść do siebie), a potem? no właśnie - nie wiadomo [SIZE="5"]TESKT DO OGŁOSZEŃ! Pieguska, bo tak ją nazwałam…Dotychczasowo mieszkała w zakładzie, w Radomiu – kilkanaście metrów ode mnie. Jednak ostatnio spotkałam ją na spacerze – uciekła stamtąd. Suczka jest bardzo przytulaśna i spragniona miłości. Gdy człowiek spojrzy jej oczy od razu się zakochuje. Ofiarujesz jej miłość? Podarujesz dom tej duszyczce? Ona czeka właśnie na Ciebie! Telefon w sprawie adopcji: 511732514, email: j.kinga@op.pl . [quote name='lilith27']gwarantuję, że w ciągu kilku chwil można się zakochać straszna przylepa się okazuje w samochodzie też była bardzo grzeczna oprócz tego, że zdecydowała się pokazać zawartość żołądka ale to raczej nie jej wina, a pełnego brzucha i zbyt mało płynnej jazdy na foteliku leżała bardzo grzecznie w sumie można ją nazwać PIEGUSKA tak trochę głupio, żeby była bezimienna [quote name='lilith27']większość zdjęć wykonanych dziś wrzucam na forum nieznaczna reszta na photobucket http://s1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/ogolny/lilith27/ tak na prawdę to małe nic wystraszone, ale strasznie lgnie mimo wszystko do człowieka waży może 10 kilo chudziutka jest na działce chodziła dziś za mną krok w krok ja ważniejsza byłam niż inna psia koleżanka pozwoliła się już wziąć się na ręce choć wczoraj z tym był jeszcze problem cały czas skakała na mnie chciała się przytulać mała boi się szczotki a także podniesionej ręki może ktoś ją tam przeganiał........ je tyle co ptaszek na razie nie interesują ją suche kulki wobec mojej ośmiomiesięcznej fionki była bardzo uległa i grzeczna ale troszkę dziewczyny pobawiły się chyba trzeba pomyśleć o odrobaczeniu kto wie, może brak apetytu ze względu właśnie na robaki ....... sunia ma krótki ogonek w sumie to taka popierdółka jest tylko do kochania do domu nie do budy trzeba jej obróżkę sprawić chyba niech się suczydło przyzwyczaja może ktoś ma piłkę na wydaniu mała jest młoda przydałoby się jej coś do zabawy sama tam jest cały dzień na działce więc się pewnie nudzi zostawiłam dziś jej mini konga do zabawy oraz ucho świńskie do gryzienia może trzeba by jej kostkę ze skóry kupić, żeby miała zajęcie prognozuję, że z kotami może się dogadać w przyszłości choć obecnie to nic nie wiadomo na ten temat na razie mała nie jest oswojona z miejscem, więc ciężko prorokować ale chyba na stróża się nie nadaje interesuje ją co się dzieje, ale nie szczeka nic a nic jak podjechałam leżała na słoneczku i wygrzewała się potem była radość zza krat cięzko było od niej odjechać szykowała się ze mną Quote
kasumi Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 [SIZE="5"]ROZLICZENIE: wpływy: 100zł - bazarek wydatki: 40zł - szczepienia [SIZE="4"]RAZEM: 60zł Sunia pojechała do DS, więc pieniądze przekazuje na "Radomską Skarpetę" http://www.dogomania.pl/threads/195056-Schronisko-w-*RADOMIU*-setki-wpatrzonych-w-kraty-oczu-czeka-na-pomoc! Quote
kasumi Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 MILA już w DS, w Warszawie :) Widać, że jest szczęśliwa i jest tam jej dobrze :) Quote
lilith27 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [FONT=Comic Sans MS]większość zdjęć wykonanych dziś wrzucam na forum nieznaczna reszta na photobucket http://s1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/ogolny/lilith27/ tak na prawdę to małe nic wystraszone, ale strasznie lgnie mimo wszystko do człowieka waży może 10 kilo chudziutka jest na działce chodziła dziś za mną krok w krok ja ważniejsza byłam niż inna psia koleżanka pozwoliła się już wziąć się na ręce choć wczoraj z tym był jeszcze problem cały czas skakała na mnie chciała się przytulać mała boi się szczotki a także podniesionej ręki może ktoś ją tam przeganiał........ je tyle co ptaszek na razie nie interesują ją suche kulki wobec mojej ośmiomiesięcznej fionki była bardzo uległa i grzeczna ale troszkę dziewczyny pobawiły się chyba trzeba pomyśleć o odrobaczeniu kto wie, może brak apetytu ze względu właśnie na robaki ....... sunia ma krótki ogonek w sumie to taka popierdółka jest tylko do kochania do domu nie do budy trzeba jej obróżkę sprawić chyba niech się suczydło przyzwyczaja może ktoś ma piłkę na wydaniu mała jest młoda przydałoby się jej coś do zabawy sama tam jest cały dzień na działce więc się pewnie nudzi zostawiłam dziś jej mini konga do zabawy oraz ucho świńskie do gryzienia może trzeba by jej kostkę ze skóry kupić, żeby miała zajęcie prognozuję, że z kotami może się dogadać w przyszłości choć obecnie to nic nie wiadomo na ten temat na razie mała nie jest oswojona z miejscem, więc ciężko prorokować ale chyba na stróża się nie nadaje interesuje ją co się dzieje, ale nie szczeka nic a nic jak podjechałam leżała na słoneczku i wygrzewała się potem była radość zza krat [/FONT][FONT=Comic Sans MS] cięzko było od niej odjechać szykowała się ze mną [/FONT] Quote
lilith27 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [FONT=Comic Sans MS]zaczepiła mnie przechodząca pani z dzieckiem mówi, że mała jest cudna zawsze podchodzą do ogrodzenia do niej a ona się cieszy generalnie jest fajna bardzo[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] choć niesamowicie narzuca się wracam cała brudna od niej mała skacze nieustannie na mnie nie karcę jej - nie chcę jej zrażać do człowieka jakkolwiek w przyszłości trzeba będzie pomyśleć o [SIZE=6]wychowaniu ona chce być z człowiekiem [/FONT][FONT=Comic Sans MS] niesamowicie domaga się uwagi i przytulania[/FONT] Quote
anita_happy Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 piękna jest - TO FAKT!!!!! cholernica Quote
lilith27 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='anita_happy']piękna jest - TO FAKT!!!!! cholernica gwarantuję, że w ciągu kilku chwil można się zakochać straszna przylepa się okazuje w samochodzie też była bardzo grzeczna oprócz tego, że zdecydowała się pokazać zawartość żołądka ale to raczej nie jej wina, a pełnego brzucha i zbyt mało płynnej jazdy na foteliku leżała bardzo grzecznie w sumie można ją nazwać PIEGUSKA tak trochę głupio, żeby była bezimienna Quote
kasumi Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 czyli trzeba skombinować kaskę - ode mnie będzie 10zł i mam piłeczkę (TOYKA bardzo lubiła się nią bawić, a Buba jej nie rusza). Mogę ewentualnie jakiś szarpak zrobić z materiału i odstąpić Bubkowe przysmaki. Quote
lilith27 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 piłeczka na pewno się nada zostawiłam jej dziś butelkę plastikową zakręconą zobaczymy jutro co z nią zrobiła sprawdzimy też kongusia [SIZE="5"]tylko kochać i całować Quote
anita_happy Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 nie szukaj Kasumi DT - http://allegro.pl/show_item.php?item=1484029519 pros o ogłoszenia...ona nie musi szukac DT :) sterylizuj i do domu!!!! WYRÓŻNIENIE ode mnie :) Twój przedmiot będzie promowany na stronie kategorii. Wymagana ocena: Opłata 18,00 zł. Quote
lilith27 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 trzeba ustalić czyja ona była czy w ogóle ktoś poczuwa się do niej jeśli ma zostać wydana do adopcji potrzebne jest ewentualne zrzeczenie w sumie to mała wyglada jak mini brązowy border colie http://www.bordercollie.net.pl/umaszczenie.html http://www.bordercollie.net.pl/narodziny%20bara%20&%20glad%202009.html umaszczenie i włos jak ta rasa tylko, że za malutka jest borderki do 53 cm sięgają to maleństwo jest jak pół mojej Lilki ( tzn. 50 cm i 18,5 kg moje drugie suczydło ma) tu lilka i borderek Quote
lilith27 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="5"]patrzcie patrzcie ciotki pędzi też jak pastuch [/FONT] [quote name='anita_happy']nie szukaj Kasumi DT - http://allegro.pl/show_item.php?item=1484029519 pros o ogłoszenia...ona nie musi szukac DT :) sterylizuj i do domu!!!! WYRÓŻNIENIE ode mnie :) Twój przedmiot będzie promowany na stronie kategorii. Wymagana ocena: Opłata 18,00 zł. piękne to allegro możesz dopisać, że to jest małe nic maleństwo do 10 kilo i ostatnie z dzis [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="7"]leżę u Twych spóp Pani [/FONT] Quote
kasumi Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Niunia była w EKO-ESTETYKA http://www.zumi.pl/1316767,Eko_Estetyka_Przedsiebiorstwo_Uslug_Komunalnych,Radom,firma.html zaraz napiszę maila do Włodiego i zapytam się co mogą zrobić Quote
lilith27 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='kasumi']Niunia była w EKO-ESTETYKA http://www.zumi.pl/1316767,Eko_Estetyka_Przedsiebiorstwo_Uslug_Komunalnych,Radom,firma.html zaraz napiszę maila do Włodiego i zapytam się co mogą zrobić koniecznie Quote
kasumi Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 już napisałam..., ale się rozpisałam...będą mieli co czytać... Quote
lilith27 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 akcja robak rozpoczeta tableta jest juz w psim brzuszku Quote
Recommended Posts