Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boni-Bobo napisał(a):
Małe pytanie: co na to "zmiękczanie" siostra? Podjęła decyzję? Jeżeli Emi będzie szukała domku ,napiszę dla niej tekst.Przydałoby się tylko kilka informacji na temat jej zachowania. Tak naprawdę zrobiłaś Fredziu fajną robotę :lol::lol:, nie wiem tylko czy wiesz, że dogomania jest zaraźliwa:cool3::cool3:

A ja po napisaniu tekstu moge suni wykupic ogłoszenia,jezeli siostra sie nie "zmiekczy"

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
A ja po napisaniu tekstu moge suni wykupic ogłoszenia,jezeli siostra sie nie "zmiekczy"

jesli beda potzrebne ogłoszenia to ja zrobie,nie ma potrzeby ich wykupywac.

Posted

Siostra sie wacha bo ma psa chorego na padaczke i obawia sie że ataki mogą sie nasilić. Jej Cezar jest już starszym psiakiem , a Emi to istny żywioł. Nie wiem czy to był dobry pomysł. Mam na uwadze dwa domki i to blisko nas. Też nie wiem czy wypali . Najchetniej oddałabym ją komuś kogo znam żeby spać spokojnie. Jest strasznie kochana i rozstanie bedzie cieżkie zarówno dla niej jak i dla nas. Ja już nie sypiam po nocach. Dlatego musze mieć pewność, że bedzie jej tak dobrze jak u nas. Na pewno sami wiecie jak to jest..... Rozliczenie zrobiłam na str. 5 chociaż nie wiem czy tak może być. Najwyżej zrobie to jeszcze raz. Bardzo wszystkim dziekuje za wpłaty . Emi posyła całuski. Lika dzieki za propozycje, ale zobacze co mi wyjdzie. Na pewno dam znać. Zdjecia całej bandy łacznie z Fredzikiem prześle jutro

Posted

No to teraz trzymamy kciuki za najlepszy domek pod słońcem ! Dobrze że nie ma pospiechu i można wybierac i przebierać.

Jeśli wydatki jakie poniosła Fredziu będą Jej zrekompensowane, to bardzo, bardzo proszę o pomoc w spłacie 'naszych' długów.

Wydatki na Emi;

107 zł karma
2 wizyty wet. w tym rtg łapki. Rachunek dostanę końcem m-ca.

Mamy długi w innych lecznicach, niepopłacone rachunki ,ale przecież nie można było zostawić Fredziu bez pomocy.

Poniżej konto do ewentualnych wpłat.
O każdej wpłacie dla Emi bedzie informacja tu, na wątku.

Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych
[FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]
[FONT=Times New Roman]tytułem : Dla małej Emi.[/FONT]

Posted

Dzisiaj już wiem, że jeden domek nie wypalił. Czekam jeszcze na odpowiedż drugiego domku. Bardzo bym chciała żeby to był domek z naszej okolicy bo wtedy byłoby łatwiej z podjeciem decyzji. Moglibyśmy ją przynajmniej od czasu do czasu odwiedzać. Podpowiedzcie jak moge najszybciej i najprościej wkleić zdjecia bo mamy z tym problem.

Posted

Fredziu123 napisał(a):
Podpowiedzcie jak moge najszybciej i najprościej wkleić zdjecia bo mamy z tym problem.

najszybciej i najprościej to wysłać je do mnie :) :)

Jeśli drugi domek sie nie uda, można spróbować z ogłoszeniami ostrożnie- zrobić allegro na samo śląskie, to zawsze dawałoby Fredziowi
choćby minimalne poczucie bezpieczeństwa i spokoju, bo mała względnie mogłaby być "pod ręką"

Posted

W dalszym ciągu czekam na odpowiedz drugiego domku. Jest też zainteresowana rodzina z polecenia mojej koleżanki, ale w tej chwili mają remont domu i to troche potrwa. Póki co Emi ma sie super. Przestała kuleć ale w dalszym ciągu je tabletki. Bardzo lubi biegać i szaaleje z resztą bandy. Nawet koty prowokuje do zabawy. Sunia pięknieje z każdym dniem. Apetyt też dopisuje więc w niczym nie przypomina psa sprzed miesiąca. Na prośbę Kasi przesyłam zdjęcia Florci, naszej suczki, która też jest na szczęście zdrowa.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a345a82f441d2bc.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6748da7f77aebf37.html

Posted

Rzeczywiście jutro jedziemy na szczepienie. Ja po tym ciągłym jeżdżeniu do weta. mam trochę dosyć , Emi pewnie też. Cóż zrobić jak trzeba. Jutro bede rozmawiać z jeszcze jednym domkiem. Znowu niepewność bo nie wiem co z tego wyjdzie. Bardzo sie cieszę, że cała gromadka zgadza się. Nasz jamniś Fredzio czasami przywołuje dziewczyny do porządku jak za bardzo rozrabiają. One są rzeczywiście jak sól i pieprz. Florcia była psem łańcuchowym, teraz jest psem kanapowym :lol: Miała bidula ciężkie życie, nawet nie szczekała bo była tak wystraszona. Teraz nadrabia zaległości :multi:

Posted

Dzsiaj odebrałam fakturę z lecznicy za ostatnie wizyty Emi, łącznie z dzisiejszym szczepieniem.

Wyszło 343,oo zł !!!! To dla nas kolosalna kwota. Nie mamy złotowki na jej zapłacenie....
Doliczajac 107,oo zł za karmę, pomoc malutkiej Emi kosztuje nas 450 zł.!!!!!

Karma zostala kupiona za pieniadze zabrane z konta innego psa, faktury z lecznicy juz zupełnie nie mamy czym zapłacić...

Nie zostawilismy Fredziu w potrzebie, liczac na to że Emi uzyska Waszą Kochani pomoc do wyzdrowienia...
Jestem zdruzgotana wysokościa tego rachunku....:-(:-(:-(

Rozliczenie Emi ; wydatki Stowarzyszenia "Mniejsi";

- 343,00.......lecznica
- 107,00.......15 kg karmy
+ 15,00 ........bela51
+ 15,00........Zofija
-------------------------
- 405,00

Posted

Z lecznicą gdzie była leczona Emi mam mały kontakt i nie mam tam mozliwości odroczenia zapłaty za fakturę.

Stowarzyszenie musi zaplacic już...Tylko z czego ? Pomożcie,proszę.

Posted

Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych
[FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]
[FONT=Times New Roman]tytułem : Dla małej Emi.

[/FONT][FONT=Times New Roman]Czy wplaty na to konto ? [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

Tak, bardzo, bardzo Ci kochana dziekuję..:loveu:.( O Sabci pamietam..:lol:)

Dzisiaj przybyła nam kolejna bida do leczenia....Skad brać na to pieniadze....?

Posted

Rzeczywiście leczenie Emi jest bardzo kosztowne. Trzeba bedzie jeszcze małą wysterylizować więc znowu pieniądze. Bardzo żałuję, że nie możecie zobaczyć jaka jest szczęśliwa i radosna. Szczepienie zniosła bardzo dzielnie tylko wcześniej miała małe opory i nie chciała wejść do auta. Potem już było dobrze. Przytyła już dwa kilogramy co mnie bardzo cieszy. Cała banda biega po ogrodzie i rozrabia

Posted

Kasiu! nie wiem czy to wiele pomoze ale spróbuj w tylule umiescic ze jest dług 450 zł. ..

Moze ktos bazarkiem poratuje ?

Posted

[quote name='togaa']Kasiu! nie wiem czy to wiele pomoze ale spróbuj w tylule umiescic ze jest dług 450 zł. ..

Moze ktos bazarkiem poratuje ?

Zmieniony.

Fredziu, a jak wygladają sprawy z domkami?