Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rzeczywiście koszty leczenia Emi bardzo wzrosły. Myśle, że jest to kwota około 900 zł. Trzeba jej końcem miesiąca zrobić komplet szczepień no i oczywiście w swoim czasie sterylizacje. Wiec to nie koniec wydatków. Moja Florcia też musi być ponownie szczepiona. Wiec znowu w krótkim czasie spore wydatki. Ponieważ moja sytuacja finansowa jest nie najlepsza i z pracą niepewnie bo szykują sie zmiany zwróciłam sie o pomoc do Stowarzyszenia Braci Mniejszych. Oni zaglądali na ten wątek wiec postanowiłam zapytać o dalsze finansowanie Emi. W kasie co prawda mają pusto ale nie odmówili mi pomocy. W końcu moge spać choć troche spokojniej. Oczywiście Emi zostaje u nas do czasu aż nie znajdziemy jej kochającego, mądrego , odpowiedzialnego domku takiego jak nasz. Pisze to ze łzami w oczach bo rozstanie bedzie na pewno bardzo cieżkie. Póki co dziewczyna bedzie zdrowiała u nas. Ja dalej bede wszystko pilotowała i podejmowała decyzje odnośnie nowego domku. Bardzo wszystkim dziekuje i prosze o zaglądanie na wątek. Bede sie bardzo cieszyć jeśli zechcecie odwiedzać Emi.

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fredziu123 napisał(a):
Oczywiście Emi zostaje u nas do czasu aż nie znajdziemy jej kochającego, mądrego , odpowiedzialnego domku takiego jak nasz. Ja dalej bede wszystko pilotowała i podejmowała decyzje odnośnie nowego domku. Bardzo wszystkim dziekuje i prosze o zaglądanie na wątek. Bede sie bardzo cieszyć jeśli zechcecie odwiedzać Emi.

A czy sunia ma już jakieś ogłoszenia?, domek się juz szuka ?

Posted

Ponieważ moja sytuacja finansowa jest nie najlepsza i z pracą niepewnie bo szykują sie zmiany zwróciłam sie o pomoc do Stowarzyszenia Braci Mniejszych

Fredziu! no jak moglibysmy Cie zostawic bez pomocy ? Narazie i tak tylko 'dobrym słowem" Cię wspieramy...

Martwi mnie że mimo ofiarności dogo, Fredziu nie odzyskała jeszcze wpakowanych w Emi pieniędzy.
Kto jeszcze wspomoże Fredziu.? Pomózcie kochani !!!
Dziewczyna zapożyczyła sie na leczenie Emi. Nie można jej zostawic samej z problemem...

Posted

togaa napisał(a):

Martwi mnie że mimo ofiarności dogo, Fredziu nie odzyskała jeszcze wpakowanych w Emi pieniędzy.

z mojego bazarku który nie jest jeszcze do końca rozliczony, więc i pieniądze nie przekazane Fredziowi,będzie 100zł, z bazarku Danki1234 grubo ponad 100zł, łącznie z wpłaconymi do tej pory grosikami powinna zebrać się cała kwota, która Fredziu podała w rozliczeniu

Posted

danka1234 napisał(a):
z mojego bazarku dla Emi bedzie 200zł ale chyba na tym ostanie bo kupujących już brak a i bazarek dzisiaj sie konczy.

nieźle Danusiu poszły autka:):) ładna suma sie zebrała dla piesiów:)

Posted

Kasia77 napisał(a):
nieźle Danusiu poszły autka:):) ładna suma sie zebrała dla piesiów:)

mój maluch juz czeka na swoje autka z utęsknieniem:-)

Posted

Kochani nie spodziewałam sie takiej fajnej reakcji z waszej strony. Szczerze to myślałam, że wylejecie na mnie wiadro pomyj. I jeszcze to że zostałam cioteczką to już super !!!!!! Decyzja była cieżka bo trudno jest prosić o pomoc. Widze na dogo ile psinek potrzebuje pomocy. To wszystko jest trudne do ogarniecia i aż serce sie kraje, że nie można pomóc wszystkim. Tym bardziej doceniam waszą pomoc. Emunia czuje sie bardzo dobrze i dzisiaj ucieszył ją widok śniegu. Dziewczyna szalała z radości. Z łapką coraz lepiej chociaż są momenty , że utyka. Trzeba jeszcze poczekać troche a na pewno bedzie lepiej. Jeśli chodzi o nowy domek to " zmiekczam" moją siostre. U niej miałaby super no i ja spałabym spokojnie. Nie wiem co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki !!!!!

Posted

Fredziu123 napisał(a):
Jeśli chodzi o nowy domek to " zmiekczam" moją siostre. U niej miałaby super no i ja spałabym spokojnie. Nie wiem co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki !!!!!

Ojej! Mariolu :) , trzymam w takim razie z całych sił;)

Posted

togaa napisał(a):
Zamówione jest jedzonko dla malutkiej. Strasznie sie guzdrzą z wysyłką. Juz nie bede w zooplus zamawiała.

Najtaniej i najszybciej przychodzi z Krakvetu i Telekarmy - to tak z mojego doświadczenia :)

Posted

No własnie, mam tam konta ale w zoo.. była jakas promocja i skusiła nas cena...
.I mamy za swoje, bo nasze szczeniule tez głodne.

Posted

Z mojego bazarku uzbierało się 115zł ,co prawda ciągle jeszcze nie dostałam jednej/ostatniej wpłaty, ale jestem pewna ze niedługo dojdzie,
więc już dziś przelałam całą kwote na konto podane przez Fredzia

Posted

U nas były niestety duże opady śniegu i dogo chodzi jak ruski czołg. Napisze tylko, że Emi czuje sie już bardzo dobrze. Zresztą nasza Florcia też. Obie dziewczyny bardzo sie lubią i rozrabiają tak że momentami wszystko fruwa. Na razie gotuje w dwóch kociołkach dla rodziny i sierściuchów. Czasami jest zabawnie bo pytają co mogą zjeść :lol: W najbliższym czasie postaram sie zrobić rozliczenie

Posted

Bezul, a może pokażesz nam się trochę, najchętniej zobaczyłabym Cię razem z Florą, bo nie widziałam jeszcze nowej panny Fredzia( znaczy jamnika Fredzia:loveu:)

Posted

Małe pytanie: co na to "zmiękczanie" siostra? Podjęła decyzję? Jeżeli Emi będzie szukała domku ,napiszę dla niej tekst.Przydałoby się tylko kilka informacji na temat jej zachowania. Tak naprawdę zrobiłaś Fredziu fajną robotę :lol::lol:, nie wiem tylko czy wiesz, że dogomania jest zaraźliwa:cool3::cool3: