Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poznałam małą księzniczke w lecznicy. Cudo nie pies. Fredziu zakochana w slicznocie po uszy....
Tak sie cieszę że zdrowieje.....

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciudna klucha :) i ta strzałka na nosie :)
Kasa ode mnie poszła wczoraj przekazem pocztowym, do banku już nie zdążyłam ale mam nadzieję ze do Świąt dojdzie :)

Posted

[quote name='Fredziu123']:loveu:Jutro jade z Emi do lecznicy wiec naoisze jak wygląda sytuacja jutro wieczorem. Na razie mała czuje sie dobrze i podrywa naszego Fredzia. Dobrze czuje sie w towarzystwie kotów i nawet je prowokuje do zabawy. Sunia nie sprawia problemów i jest strasznie spragniona przytulania i głaskania. Może nigdy tego nie doświadczyła.... Teraz nadrabia zaległości. Jak rano wstajemy to na widok każdego z domowników kreci ogonem ósemki :loveu: Tak jak napisała Zofija jest do schrupania. Z naszą Florcią też troche lepiej bo wykazała jekieś zainteresowanie jedzonkiem. To są dobre objawy. Z nią jade do weta. w czwartek o ile nic sie nie zmieni. A mam nadzieje że bedzie tylko lepiej :multi:.[/QUOTE]

czy Emi i beza to ten sam psiak?;-)

Posted

[quote name='ihabe']czy Emi i beza to ten sam psiak?;-)[/QUOTE]

Ten sam.
Pies był bezimienny kiedy zakładałam wątek, więc żeby nie pisać "sunia" nazwałam ją Beza, kilka dni później dostałam info że w klinice wołają na nią Emi,
ale nie zmieniałam juz nic na wątku, tutaj to i tak nie ma większego znaczenia. W każdym razie Beza i Emi to ten sam pies.

Posted

Emi - Beza to ta sama psinka. Zresztą wyjaśniła to już Kasia. Sunia nadrabia zaległości i biega z naszym Fredziem jak zwariowana. Niestety zaobserwowaliśmy, że czasami utyka na prawą tylną łape. Musimy ją poobserwować w jakich momentach sie to dzieje. Myślałam, że przynajmniej przez jakiś czas bedziemy omijać lecznice , ale niestety jedziemy w poniedziałek znowu. Mam nadzieje , że bedzie dobrze.

Posted

Malenka jest wielkiej urody.
To cud, że tak szybko wyszła na prostą. Na pewno potrzebuje teraz lepszej karmy, przed nia szczepienia.

Zaraz pędzę na bazarek.
Fredziu zadłużyła sie na leczenie Emi. Nie mozna Jej zostawic samej z problemem...

Posted

Niestety jest nie najlepiej. Ma problemy z chodzeniem. Z tylnią łapą jakby lepiej, ale wczoraj zaczął sie problem z przednią. Myśle, że chyba została potrącona przez auto. Dlatego została sama. Reszta pobiegła dalej. Jutro jade do lecznicy na rentgena wiec okaże sie jaka jest przyczyna. Wcześniej nie było tego widać bo Emi w lecznicy leżała. Dopiero kiedy przyjechała do nas i zaczeła biegać to zaczął sie problem. Jutro napisze jak wygląda sytuacja. Bardzo dziekuje Danusi za zorganizowanie bazarku. Jestem niezmiernie wdzieczna :loveu:

Posted

Fredziu miała wczoraj problemy z wejściem na dogo.
Ja wiem tyle ze mała dostała wczoraj zastrzyk przeciwbólowy a prześwietlenie będzie miała robione dziś.

Trzymaj sie Beziku :)

Posted

Przepraszam za wczorajszą nieobecność na dogo, ale był problem. Mała jest już po prześwietleniu. Na szczeście moje domysły, że mogła być potrącona nie potwierdziły sie :multi:. Dostała dzisiaj tabletki przeciwbólowe - Scanodyl i tabletki o nazwie ArthroVet. Te drugie są z chondroityną i glukozaminą. Podejrzewam, że wcześniej była byle jak karmiona i taraz stąd te problemy. Wiadomo szczenior szybko rośnie. My na pewno małą podtuczymy :lol:. Wet. powiedział żeby ograniczyć jej bieganie przynajmniej na razie. Niestety jest to niemożliwe bo wszystkie lubią sie bawić. Mam nadzieje, że lekarstwa pomogą. Póki co zaopatrzyłam sie w pasztet i bedziemy małej przemycać tabletki. Bardzo wszystkim dziekuje za pieniążki bo dwa chore psy w tym samym czasie to ogromny wydatek. pierwszy raz bede robić rozliczenie wiec gdyby było coś nie tak to nie ja :p. Oczywiście żartuje

Koszty leczenia : 582,71

Wpłaty :

Boni - Bobo - 70 zł
Zofija - 15 zł
ewa36 - 100 zł
Agnieszka - 100 zł
Asia - 100 zł
Kasia bazarek - 115 zł
danka1234 - 200 zł

Razem - 700 zł

Posted

Fredziu123 napisał(a):
Dostała dzisiaj tabletki przeciwbólowe - Scanodyl i tabletki o nazwie ArthroVet. Te drugie są z chondroityną i glukozaminą. . Bardzo wszystkim dziekuje za pieniążki bo dwa chore psy w tym samym czasie to ogromny wydatek. pierwszy raz bede robić rozliczenie wiec gdyby było coś nie tak to nie ja :p. Oczywiście żartuje

Koszty leczenia : 582,71

Wpłaty :
Boni - Bobo - 70 zł
Zofija - 15 zł
ewa36 - 100 zł
Agnieszka - 100 zł
Asia - 100 zł
Kasia bazarek - 75 zł

Razem - 460 zł

Fredziu coś Ty chyba "oszukujesz" :lol: :cool3: - Kosz leczenia 582,71zł to sie zgadza, ale to jest rozliczenie z 05.marca a mieliśmy wczoraj 15sty, po drodze były jeszcze chyba dwie wizyty u wetwerynarza, pierwsza po ostatnią dawke leków na parwo i choćby wczorajsza- prześwietlenie i tabletki, więc raczej te koszta nie stoją w miejscu? Pisz prawde:x, czyją skarbonke rozbiłaś żeby wysupłać na opłacenie tego o czym nawet nie wspomniałaś?.....

Z mojego bazarku będzie grosik więcej, bo wpłynęło dla małej nieco więcej niż powinno- dziękuje za każdy grosik więcej. Ogromne podziękowania dla dobrej duszki od Zorki ;) ...

A te tabletki z glukozaminą, to na stawy:)