Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Argat dzięki za informację-tą z allegro :) Ja dopiero pomyślę,a Wy dziewczyny już działacie - jesteście CUDOWNE!!
Kurcze,żeby tylko Żabci się polepszyło....Trzymam kciuki!!
A robiłyście jej ogłoszenie na Szerloku?Jak coś to piszcie-ja mogę jej zrobić...

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='as_animali']Argat dzięki za informację-tą z allegro :) Ja dopiero pomyślę,a Wy dziewczyny już działacie - jesteście CUDOWNE!!
Kurcze,żeby tylko Żabci się polepszyło....Trzymam kciuki!!
A robiłyście jej ogłoszenie na Szerloku?Jak coś to piszcie-ja mogę jej zrobić...

nawet nie wiem co to jest- będzie super jesli możesz zrobic i wstawić potem to zobaczę, co to takiego:)

Posted

[quote name='as_animali']Podaję adres:
http://trojmiasto.szerlok.pl/oferta/malutka-ratlerka-umiera-w-schronisku-ID5d5X.html
Na szerloku można za darmo wstawić ogłoszenie-można też sobie je wydrukować w formie ulotki-nawet przyjazna ta strona :)
Jak by były jakieś błędy to piszcie,żebym skorygowała

dzięki:) Już wykorzystalam i zrobilam innemu pieskowi ogloszenie.

[quote name='zuzka']Żabka zaprasza na FB

http://www.facebook.com/event.php?eid=114914568585332

idę patrzeć:)

Posted

Dla żabki jest sensowny domek z Bialej Podlaskiej tylko to kawał drogi.Dopiero wrociłam z interwencji, jestem przybita, byłam na popegeerowskich wsiach.Mam u siebie benke, ktora od nowego roku błaakała sie po polach. To ona była wedlug urzedników do uspienia bo postrzelona. Benka jest cudowna, ma przestrzelone ucho , 2 rany , wielkie , stare, na boku. Jutro ma mieć zabieg oczyszczania i zszycia. Kto mi pomoże i założy jej temat na fb. Ja nie potrafię i nic mi już sie nie chce. Byłam jeszcze u innych ale nie chce opowiadać , żal ludzi, dzieci, zwierząt. Rozwieżlismy sporo karmy , wiejskim burkom a pijaczki pod sklepem smiali sie do rozpuku,że dajemy psom gryzaki na zdrowe zęby.

Żabka bez zmian, zjadła ociupinkę z mojej ręki.

Posted

Basiu czy stan Zabki wynika z jej tęsknoty czy z choroby ? Miała jakieś badania ,przepraszam ale bardzo sie martwie o nią .Gdyby była zdrowa to moze byśmy zaczeły zbierac na transport dla niej skoro DS jest dobry ....Tak myśle głośno .

Posted

Zabka jeszcze nie miała żadnych badań. Jutro znowu jedzie ze mna do schroniska i znowu stres.Pozatym dzisiaj ucieszyłam się ogromnie gdy do pokoju wszedł mój wielki colak, Żabka zerwała się, podeszła do niego, zamerdała ogonkiem i obwachała ze wszystkich stron. Chodziła za nim jak cień. To chyba zdrowe odruchy?

Posted

chyba ,tak .....Chociaż czasami te są silniejsze od choroby ....Basiu napisz czy Żabka potrzebuje jakichś finansów ( moze coś trzeba dla niej ?) Nie to ,zeby mi sie przelewało ale jakby coś ważnego to moze zbiore jakiś grosik ....

Posted

Na pewno bedziemy zbierać kasę na transport, gdy już wszystko sie wyklaruje i domek w Warszawie bedzie tym jednym. Mam większa biedę dzisiejsza bernardynkę , jutro zabieg a ja go robie na kredyt? (mam już kredytu 2 tys). Mam zdjęcia , zobaczcie sami , psina ufna, przeszła piekło.Prosze o pomoc w umieszczeniu jej na fb.

Posted

basia0607 napisał(a):
Dla żabki jest sensowny domek z Bialej Podlaskiej tylko to kawał drogi..

szukasz kogos do wizyty przed i ewentualnie transport, czy odpada?

basia0607 napisał(a):
Na pewno bedziemy zbierać kasę na transport, gdy już wszystko sie wyklaruje i domek w Warszawie bedzie tym jednym..

Warszawa czy BP?, bo się troszkę pogubiłam...

W Białej w każdym razie też jest schronisko i wspaniałe dogomaniaczki- stamtąd tez psy wyjeżdżają w świat- więc powinno się udać..wspolnymi silami jakoś. i moze dom dolozy sie do transportu.

(krew biochemie i morfologię najtaniej (taniej niż u weta) i najszybciej można zbadać w wojewodzkim. tylko trzeba pobrac krew i zawiesc tam i wyraznie zaznaczyc, ze to krew psa).

Posted

Pomyliłam się, dzisiaj nie myślę ze zmeczenia. Domek o którym mówię to w Bialej Podlaskiej nie w Warszawie. Jutro gdy nic się nie zmieni, zrobimy Żabci wyniki. Dzisiaj widziałam u faceta cudowne, zjawiskowe kozy w zawalonej szopie, mam je przed oczyma, idę spać, może mi sie przyśnią. Skąd on je ma ? jest też maleństwo z malutkimi różkami, jak im pomóc?

Posted

basia0607 napisał(a):
Pomyliłam się, dzisiaj nie myślę ze zmeczenia. Domek o którym mówię to w Bialej Podlaskiej nie w Warszawie. Jutro gdy nic się nie zmieni, zrobimy Żabci wyniki. Dzisiaj widziałam u faceta cudowne, zjawiskowe kozy w zawalnej szopie, mam je przed oczyma, idę spać, może mi sie przyśnią. Skąd on je ma ? jest też maleństwo z malutkimi różkami, jak im pomóc?

ok. czy szukac kogos do wizyty w Białej? chodzi mi o to, czy dom na tyle sensowny itd ze warto kogos fatygować...

?

Posted

ewajanka napisał(a):
Ja będę chyba jechała z Piaseczna w następny wekend i mogę suczkę podrzucić do Parczewa, dalej nie dam rady. Spójrzcie na mape to już niedaleko.

o wow. no to teraz czekamy na Basię.

a które to piaseczno jest? bo patrzę na mapie i kilka mi wyskoczyło..

Posted

Basia już śpi, jest chora a dzisiaj miała dużo interwencji.
Jutro uzgodnimy wszystko w schronisku, bo być może pojedziemy do Warszawy zawieźć psiaki i kociaka do nowych domów.
Basia chora jest, ja też w domu musiałam więcej posiedzieć, bo mój synek chory. Jutro omówimy wszystko.

Posted

Charly napisał(a):
o wow. no to teraz czekamy na Basię.

a które to piaseczno jest? bo patrzę na mapie i kilka mi wyskoczyło..

Oczywiście chodzi o Piaseczno pod Warszawą.

Posted

Witam.Gdyby Wam nie wypalił domek dla Żabci , to nie szukajcie na siłę, to ja jestem jeszcze.Mam też Żabcię i bardzo podobną do tej Waszej.Dzwoniłam do Basi dzisiaj.Gadałyśmy długo.
http://www.dogomania.pl/threads/191100-18-letnia-sunia-i-jej-8-letni-syn-śmierć-ukochanego-Pana-(-Oba-mają-DT
Mam też ok 12,13 letniego Edziaczka, niestety niekastrowanego
http://www.dogomania.pl/threads/173689-Niewidomy-stary-maleńkiEdi-tak-bardzo-chce-byc-kochany...juz-w-najwspanialszymDS Najbardziej pasowało by mi gdyby Basia miala jeszcze Żabcię tak długo jak ma miejsce, nawet za 200 zł miesięcznie, ode mnie.Jak trafi się Żabce fajny domek to ok, jak nie, to będzie moja.Poślę Basi wątki piesków które u mnie były, ale juz ich nie ma, szczególnie Lejeczka.Mam wiele obaw, to nie tak łatwo brać stare psy, ale kocham je i biorę.Mam niefajnych sąsiadów.Jak akurat ten "stary kutas Kowalski" się zoorientuje, że mam trzeciego psa, to znowu będą problemy, jako i wcześniej były:angryy:czyli policja, która nie wie po co jest wzywana, straż miejska, gazety - to samo, różnego rodzaju anonimy i donosy.Nawet Kuria Gliwicka, choć do tego kościoła nie uczęszczam, ze wzglęgu na niebezdzietność naszego proboszcza.Nie potrzebuję takiego pośrednika i tyle.Reszta sąsiadów do tej pory była ok, nawet bardzo ok.Nie wiem jaka byłaby reakcja na kolejnego psa.Pracę mam dorywczą, mój niepełnosparwny syn jest wtedy w domu, jednak od września cały czas będę ja.Syn będzie musiał dojeźdzać do szkoły.Na razie ma nauczanie indywidualne.Nie narzucam się z adopcją czy opieką.Jestem też wolontariuszką gliwickiego SON-u i można mnie tutaj sprawdzić.Nawet dwukrotnie wyróżnioną, choć od ludzi wolę psy i to często podkreślam.Wtedy podsyłają mi ludzi mających zwierzęta.Jak ktoś chce o mnie więcej wiedzieć, to proszę o PW i pytania.Na pewno odpiszę.

Posted

Syla jesteś NIESAMOWITA...:-(

Nie rozumiem tego, że pani Żabci umarła a rodzina oddała takie maleństwo do schronu na pewną śmierć:-(
Takiego maleńkiego pieseczka, babcia kochała, rozpieszczała a oni ją do przerażającego schroniska.
A pinczerki to jedna z najdelikatniejszych ras, to tzw psy jednego właściciela, w tęsknocie za Panem mogą umrzeć...

Jak maleńka się czuje??