Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem po konsultacji z lekarzem wet. Żadnych sensacji z wynikach nie widział, oprócz za niskiego ciężaru właściciwego. tj. 1015 , kazał zakwasić mocz.
Żabka jak na razie je tylko wędzonego kurczaka ale nie daję jej go dużo bo to nie jedzenie dla psa. Sunia zeszczuplała, aby wyszło jej to tylko na zdrowie. Wzieła też z miski smaczka moich psów, to chyba dobry znak.

Posted

basia0607 napisał(a):
Żaba jutro rano jedzie do Gdyni do nowego domu. O 9 rano przekazuje ją w ręce Marleny, naszej pracownicy a ta wiezie dalej.

caluje was....
i zabe,, i ta pania ktora ja bierze....
mam nadzieje, ze zobabczymy jak jej tam w tej Gdyni...

Posted

Cieszę się że Żabcia jedzie do fajnego domu ale jak patrzę na nią spokojnie śpiąca w koszyczku jakoś mi smutno. Dużo sie ostatnio dzieje w życiu tej starowinki. Myślę,że jej pani, która zamieszkała u św. Piotra widzi wszystko i chyba to wyprosiła u tego najwyższego... inaczej być nie może.

Posted

basia0607 napisał(a):
Cieszę się że Żabcia jedzie do fajnego domu ale jak patrzę na nią spokojnie śpiąca w koszyczku jakoś mi smutno. Dużo sie ostatnio dzieje w życiu tej starowinki. Myślę,że jej pani, która zamieszkała u św. Piotra widzi wszystko i chyba to wyprosiła u tego najwyższego... inaczej być nie może.

Basiu nie smuc sie, Zabka dojdzie do siebie szybciutko, ona to rozumie.... jej pani juz ja poinformowala i troszczy sie o nia ..... jestem pewna....
pomoglas jej... twoje zadanie wypelnilas.... teraz musisz ja puscic ....

Posted

basia0607 napisał(a):

Basiu też tak sobie zawsze myśle w takich przypadkach .....A płakac sie chce jak nie wiem co .....żabciu bądz szczęśliwa staruszeczko .Jakie to rozdzierające serce jest gdy opiekun odchodzi i zostaje pies.....Bedac na wolontariacie też w pierwszej kolejności ratowaliśmy włąsne takie psiaki ...

Posted

Żabcia w drodze do nowego domu,po drodze wylizała mnie to dłoni i chyba tak mi podziękowała za opiekę.
Wiem, że pewnie niedługo znowu przytargam do domu jakąś kocią lub pisią biedę bo tak trzeba. Świata się nie uratuje, ja to wiem ale cóż, jak nie my to kto ?

Posted

basia0607 napisał(a):
Żabcia w drodze do nowego domu,po drodze wylizała mnie to dłoni i chyba tak mi podziękowała za opiekę.
Wiem, że pewnie niedługo znowu przytargam do domu jakąś kocią lub pisią biedę bo tak trzeba. Świata się nie uratuje, ja to wiem ale cóż, jak nie my to kto ?

Basiu, swiat sie ratuje wlasnie tak jak ty to robisz....
malymi krokami... jeden za drugim....
sciskam serdecznie

Posted

basia0607 napisał(a):

Świeta racja, święta.
Ja mam teraz na dt sunią jak wilczak - z dziczki zrobiła sie kanapowo-łóżkowa dama :). Tylko nie umiem banerka zrobić, pomoze mi ktoś?.........

Posted

malagos napisał(a):
Świeta racja, święta.
Ja mam teraz na dt sunią jak wilczak - z dziczki zrobiła sie kanapowo-łóżkowa dama :). Tylko nie umiem banerka zrobić, pomoze mi ktoś?.........

Małgosiu, cichaczem podczytuje Twoje wątki, wiem co sie u Ciebie dzieje, wiem o firance, listwie od drzwi i innych rzeczach. Widujesz szczeniaka od meneli ? dzięki Żabce do domu idzie inna bieda Kruszynek.

Posted

Żabcia już w nowym, wszystko dobrze, przypadła pańci do serca. Mam mieć zdjęcia i więcej relacji. Teraz kolej na następna babuleńkę- Śpioszkę, kundeleczkę , cichusieńką, delikatną jak puch na wietrze. Niby jest a jakby jej nie było. Ona już dochodzi do kresu swojego żywota, zostało jej niewiele.

Posted

basia0607 napisał(a):
Żabcia już w nowym, wszystko dobrze, przypadła pańci do serca. Mam mieć zdjęcia i więcej relacji. Teraz kolej na następna babuleńkę- Śpioszkę, kundeleczkę , cichusieńką, delikatną jak puch na wietrze. Niby jest a jakby jej nie było. Ona już dochodzi do kresu swojego żywota, zostało jej niewiele.

pokaz ja....

Posted

Basiu to wsaniale ,ze Zabce sie udało ....Prosze napisz coś więcej o tej Śpioszce ,czy jest juz na zakręcie czy jeszcze jest szansa u niej na zycie .Bardzo chcialabym o niej poczytac.Moze coś będe mogła pomóc

Posted

"Żabcia to teraz Mirabelka..:))))Jest słodka,przytulaneczka malutka......pełna takiej dobrej i ciepłej enegii.....śpi w łóżku z moją Konstancją.....tak cudownie razem się czują....Zdjęcia będą...na pewno...Koncia już pstrykała aparatem....:)))Wszystkie pieski przyjęły ją tak jakby się znały od zawsze...tak po prostu....wkroczyła do naszego życia i domu.....tak gładko i naturalnie..:)))Liże nas po rączkach,buzi...odwzajemnia buziaki....:))Nooooo jest po prostu małym cudem...i tyle!"

♥♥♥

(widać charakterek tez jak moja Tosia taki cudny hihi- no nie mogłam się powstrzymać;))

ps. i jeszcze to przed chwilą:

"Mam nadzieję,że nie rozmyśla.....nie będzie miała czasu tęsknić...będzie rozpieszczana do granic możliwości..:)))i otoczona miłością....zjadła,napiła się wody,na dworku już była a teraz leży rozłożona na kołderce w łóżku Konci i sobie pochrapuje..:)))Po południu jedziemy ją zapoznać z naszą panią weterynarz:)))"

Ach...na raz dwa trzy wielka fala na cześć zwierzaków, które potrafią żyć "tu i teraz":);)

Posted

Przeczytałam wątek od a do zet. Popłakałam się okropnie. Strasznie wzrusza mnie to, że są tak wspaniałe osoby, które bezinteresownie pomagają. Basiu, Syla jesteście cudownymi i niesamowitymi kobietami:loveu:. Życzę Wam wszystkiego co najlepsze. A Żabce-Mirabelce dużo zdrówka i radości z nowego domku:multi: