Charly Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Zabka zamieszkała w Gdyni:):) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ŻABKA umrze Tak to wygląda, kiedy do schroniska trafia piesek, który do tej pory całe swoje życie spędził w domku, na kanapie z kochającą panią. Teraz umrze i jeśli jak najszybciej nie zdarzy się cud i ktoś jej nie zabierze do siebie, to będzie koniec Żabki. Bo pani Żabki umarła. Bo Żabka nie chce w schronisku jeść- z rozpaczy, z bólu, z niezrozumienia, co się stało, ze jest w obcym miejscu wśród strachu i skowytu. Jest maciupka i już starsza. Zaczipowana i zaszczepiona. Grzeczna. Wspaniała. Uratować może ją tylko nowy troskliwy dom. dziewczyny proszę o DT dla małej:-( To jest mały mini piesek... Żabusia przebywa w elbląskim schronisku tel: 505 072 935 Wiek: 10+ Waga: 3-4 kg Sterylizacja: Stosunek do dzieci: do sprawdzenia Stosunek do innych psow: łagodna Stosunek do kotow: do sprawdzenia ogloszenia Zabki: http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=865889 http://allegro.pl/show_item.php?item=1483577878 http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Zabcia,62304 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1163...rafila_do.html Zabka będzie miała DT u Basia0607 - ale potrzebny pilnie wlasny domek. To piąty pies Basi. Poza tym inne pieski z geriatri albo szczeniaki będą mogły iść na DT do Basi Zabka jest w DT Jest b. grzeczna, spokojna, nie szczeka. Utrzymuje czystość- wynoszona na dwór od razu się załatwia. I je:) Idealna:) Quote
Argat Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 O matko... Może allegro? Fecebook? Ma jakieś ogloszenia? Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 allegro nie ma, fb tez jeszcze nie. Za pomoc będę b. wdzięczna. Potrzebny jest też banerek. Jesli ktoś potrafi poproszę Quote
ulvhedinn Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Koniecznie trzeba podać wymiary, albo wagę Żabci, bo sądząc po fotce to równie dobrze może ważyć 3 kg jak i 8.... Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 tak to prawda. już pytam na wątku elbląskim. Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Argat kochana ogromne dzięki. Ulv dzięki za przybycie:) Zapytalam o wagę i czekam na odpowiedz. Potem zrobię jej inne ogłoszenia (allegratka itp) Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 info z wątku elbląskiego: Żabka waży 3 -4 kg, wedlug mnie jest pinczerem. Tylko ,że....na zdjeciach tego nie widać , ona jest kaleką. Jakiś stary uraz bioder lub choroba wieku starczego. Żabka stawia tylne nogi rozkracznie, kołysze sie przy tym ale nie sprawia jej to trudności. Dzisiaj z Żabką jest żle, dostała leki ale nie chce jeść, wychodzić na dwór, jest apatyczna, może cos złapała lub depresja. Serce sie kroi na widok takiego pokracznego cialka na starosć oddanego do schroniska. Ja mam grypę ale uprosiłam kolezankę i ma przywiść Żabkę do mnie, bedziemy obie sie kurować. Żabka będzie 5 psem w moim domu więc proszę o ogłaszanie jej . Żaba może mieć 12-15 lat. Quote
paulinken Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Napiszcie może do Syli, ona ma aktualnie bardzo podobną sunię, też staruszkę. Może ma jakiś pomysł. Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Tak:) Napisałam do niej rano. Ulv sama przyszla- nawet pisac nie zdązyłam:) Na chwilkę obecną troszkę odetchnęlam, mała wyjdzie ze schroniska. Ale domek nadal b. pilnie potrzebny. Quote
Argat Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 A i mam podać w all te dwa numery? Czy to kontakt do schroniska? Quote
Argat Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 All, kontakt jeszcze dodam: http://allegro.pl/show_item.php?item=1483577878 Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 no niestety jest tylko to jedno zdjęcie. Napisalam na wątku. W sprawie numeru zapytam czy nie lepiej do Basia0607 od razu podawać. Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Kochana cudowne allegro- bardzo dziękuję Quote
Aga3006 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Nadgorliwe dziecko przeczytało tylko pierwszy post i zrobiło banerek mimo, że już jest:roll: no ale może się do czegoś przyda. Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 moja droga, liczy się..vibe... Banerek swietny. Quote
basia0607 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Nie wiem czy dobrze oceniałam wiek Żabci, ponieważ nie ma siwej mordki za to zęby ma tragiczne.Myślę, że tylko nie wypadły bo trzyma je kamień.Może w allego ją odmłodzić aby nie przestaraszyć ludzi. Piękne allegro Żabki, oby przyniosło jej szczęście. Żabka już jest u mnie. W domu bardzo się ożywiła, nigdy nie wiedziałam jej idącej tak szybko. Nie zwraca uwagi na moje psy, zwiedza wącha, podeszła do misek, zjadła , napiła sie wody, załatwiła na dworze. Wsadziłam ją do legowiska przy kominku, nie śpi ale obserwuje. Mam fotki czy są potrzebne ? Planuję nagrac filmik aby pokazać jak chodzi ale mam nowy aparat fot. i filmowanie jakoś mi nie wychodzi. Kontakt proszę do mnie. Quote
Argat Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='basia0607']Nie wiem czy dobrze oceniałam wiek Żabci, ponieważ nie ma siwej mordki za to zęby ma tragiczne.Myślę, że tylko nie wypadły bo trzyma je kamień.Może w allego ją odmłodzić aby nie przestaraszyć ludzi. Piękne allegro Żabki, oby przyniosło jej szczęście. Żabka już jest u mnie. W domu bardzo się ożywiła, nigdy nie wiedziałam jej idącej tak szybko. Nie zwraca uwagi na moje psy, zwiedza wącha, podeszła do misek, zjadła , napiła sie wody, załatwiła na dworze. Wsadziłam ją do legowiska przy kominku, nie śpi ale obserwuje. Mam fotki czy są potrzebne ? Planuję nagrac filmik aby pokazać jak chodzi ale mam nowy aparat fot. i filmowanie jakoś mi nie wychodzi. Kontakt proszę do mnie. To podaj proszę ten kontakt może faktycznie ukryję wiem, będzie do dopytania Quote
Argat Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 A fotki dodałabym do all, zawsze im więcej tym lepiej Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 ale wiecie co ja myslę, ze wiek jest ok. dla ludzi wszystko powyzej 3 lat to i tak juz złom. A szukamy kogos wyjątkowego, kogoś, kto wlasnie chce starszego pieska. moze 15 to faktycznie za duzo. Ale mozna napisac 10. Odnosnie kamienia- male pieski chyba tak mają (???). Mojej małej (z tego samego schroniska i kopia Zabki, tylko moja jest trikolorka) juz teraz w wieku 1, 5 roku robi sie osad. Basia podaj proszę Twój nr do ogloszeń. Mam nowy telefon i nie mam. Quote
basia0607 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 tel. 505072935, meil. basia0607@interia.pl. Ola, Żabka jest postury Pipuchy. Komu moge wysłać fotki ? Quote
Charly Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Argat czy możesz przyjąc zdjęcia? Mi zawsze bardzo dlugo sie ladują. Jesli Argat nie moze to do mnie- ale wstawię pozniej, bo teraz znikam. Quote
Recommended Posts