Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabka zamieszkała w Gdyni:):)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŻABKA umrze
Tak to wygląda, kiedy do schroniska trafia piesek, który do tej pory całe swoje życie spędził w domku, na kanapie z kochającą panią.
Teraz umrze i jeśli jak najszybciej nie zdarzy się cud i ktoś jej nie zabierze do siebie, to będzie koniec Żabki.
Bo pani Żabki umarła.
Bo Żabka nie chce w schronisku jeść- z rozpaczy, z bólu, z niezrozumienia, co się stało, ze jest w obcym miejscu wśród strachu i skowytu.
Jest maciupka i już starsza.
Zaczipowana i zaszczepiona.
Grzeczna.
Wspaniała.
Uratować może ją tylko nowy troskliwy dom.

dziewczyny proszę o DT dla małej:-( To jest mały mini piesek...

Żabusia przebywa w elbląskim schronisku

tel: 505 072 935

Waga: 3-4 kg
Sterylizacja:
Stosunek do dzieci: do sprawdzenia
Stosunek do innych psow: łagodna
Stosunek do kotow: do sprawdzenia

ogloszenia Zabki:
http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=865889
http://allegro.pl/show_item.php?item=1483577878
http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Zabcia,62304
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1163...rafila_do.html

Zabka będzie miała DT u Basia0607 - ale potrzebny pilnie wlasny domek. To piąty pies Basi. Poza tym inne pieski z geriatri albo szczeniaki będą mogły iść na DT do Basi

Zabka jest w DT

Jest b. grzeczna, spokojna, nie szczeka. Utrzymuje czystość- wynoszona na dwór od razu się załatwia. I je:) Idealna:)

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

info z wątku elbląskiego:

Żabka waży 3 -4 kg, wedlug mnie jest pinczerem. Tylko ,że....na zdjeciach tego nie widać , ona jest kaleką. Jakiś stary uraz bioder lub choroba wieku starczego. Żabka stawia tylne nogi rozkracznie, kołysze sie przy tym ale nie sprawia jej to trudności. Dzisiaj z Żabką jest żle, dostała leki ale nie chce jeść, wychodzić na dwór, jest apatyczna, może cos złapała lub depresja. Serce sie kroi na widok takiego pokracznego cialka na starosć oddanego do schroniska. Ja mam grypę ale uprosiłam kolezankę i ma przywiść Żabkę do mnie, bedziemy obie sie kurować. Żabka będzie 5 psem w moim domu więc proszę o ogłaszanie jej . Żaba może mieć 12-15 lat.

Posted

Tak:) Napisałam do niej rano. Ulv sama przyszla- nawet pisac nie zdązyłam:)

Na chwilkę obecną troszkę odetchnęlam, mała wyjdzie ze schroniska. Ale domek nadal b. pilnie potrzebny.

Posted

Nie wiem czy dobrze oceniałam wiek Żabci, ponieważ nie ma siwej mordki za to zęby ma tragiczne.Myślę, że tylko nie wypadły bo trzyma je kamień.Może w allego ją odmłodzić aby nie przestaraszyć ludzi.

Piękne allegro Żabki, oby przyniosło jej szczęście.
Żabka już jest u mnie. W domu bardzo się ożywiła, nigdy nie wiedziałam jej idącej tak szybko. Nie zwraca uwagi na moje psy, zwiedza wącha, podeszła do misek, zjadła , napiła sie wody, załatwiła na dworze. Wsadziłam ją do legowiska przy kominku, nie śpi ale obserwuje. Mam fotki czy są potrzebne ? Planuję nagrac filmik aby pokazać jak chodzi ale mam nowy aparat fot. i filmowanie jakoś mi nie wychodzi.

Kontakt proszę do mnie.

Posted

[quote name='basia0607']Nie wiem czy dobrze oceniałam wiek Żabci, ponieważ nie ma siwej mordki za to zęby ma tragiczne.Myślę, że tylko nie wypadły bo trzyma je kamień.Może w allego ją odmłodzić aby nie przestaraszyć ludzi.

Piękne allegro Żabki, oby przyniosło jej szczęście.
Żabka już jest u mnie. W domu bardzo się ożywiła, nigdy nie wiedziałam jej idącej tak szybko. Nie zwraca uwagi na moje psy, zwiedza wącha, podeszła do misek, zjadła , napiła sie wody, załatwiła na dworze. Wsadziłam ją do legowiska przy kominku, nie śpi ale obserwuje. Mam fotki czy są potrzebne ? Planuję nagrac filmik aby pokazać jak chodzi ale mam nowy aparat fot. i filmowanie jakoś mi nie wychodzi.

Kontakt proszę do mnie.

To podaj proszę ten kontakt
może faktycznie ukryję wiem, będzie do dopytania

Posted

ale wiecie co ja myslę, ze wiek jest ok. dla ludzi wszystko powyzej 3 lat to i tak juz złom. A szukamy kogos wyjątkowego, kogoś, kto wlasnie chce starszego pieska. moze 15 to faktycznie za duzo. Ale mozna napisac 10. Odnosnie kamienia- male pieski chyba tak mają (???). Mojej małej (z tego samego schroniska i kopia Zabki, tylko moja jest trikolorka) juz teraz w wieku 1, 5 roku robi sie osad.

Basia podaj proszę Twój nr do ogloszeń. Mam nowy telefon i nie mam.