tusinka22 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Awit napisał(a):Podobno nie trzeba czekać do 1 szej cieczki. Pogadajcie z wetami. Ja bym cięła jak najszybciej. też tak uważam, można przed cieczką ciachnąć. Quote
obraczus87 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Jesli wet wyrazi zgode na sterylke teraz to super. Natomiast mam pytanie czy Panstwo planuja kastracje psiaka?? Magda porozmawiaj prosze na ten temat z Panstwem. A co jesli wet uzna, ze Kaja musi dojsc do siebie, albo stwierdzi, ze cieczka bedzie lada chwila?? Wybaczcie, ale ja ludziom w tych kwestiach nie ufam. Quote
tusinka22 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 obraczus87 napisał(a):Jesli wet wyrazi zgode na sterylke teraz to super. Natomiast mam pytanie czy Panstwo planuja kastracje psiaka?? Magda porozmawiaj prosze na ten temat z Panstwem. A co jesli wet uzna, ze Kaja musi dojsc do siebie, albo stwierdzi, ze cieczka bedzie lada chwila?? Wybaczcie, ale ja ludziom w tych kwestiach nie ufam. jeśli Kaja ma około 4 miesięcy to do cieczki jeszcze trochę czasu....(ja 2 suczki sterylizowałam w wieku 7 miesięcy) Quote
obraczus87 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 tusinka22 napisał(a):jeśli Kaja ma około 4 miesięcy to do cieczki jeszcze trochę czasu....(ja 2 suczki sterylizowałam w wieku 7 miesięcy) Jeju mnie sie już te miesiace w takim razie mieszają. Myslalam, że jest starsza.. za dużo chyba wątków czytam. Quote
Nutusia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Polecam ciachanie przed 1-szą rujką. Mam u siebie dwie takie "przypadki" - bez problemów, bez ciąży urojonej, następnego dnia po zabiegu pełne szaleństwo, zagoiło się jak na psie :) Jedna miała 10 mies, druga rok. Nasz lekarz mówił, że tak od 8 mies. jest najlepiej - wcześniej też można, ale im starsza sunia tym lepiej. Ponoć w stanach ciachają przed wydaniem miotu do domów, czyli 8-tyg. szczenięta... Co kraj to obyczaj? :) Quote
tripti Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 [quote name='obraczus87']Jeju mnie sie już te miesiace w takim razie mieszają. Myslalam, że jest starsza.. za dużo chyba wątków czytam. starsza jest Szanta i Tula. To to mały berbeć jeszcze na sterylkę za wcześnie, ale kastracja psiaka jak najbardziej, nadal nie otrzymałam umowy :( Quote
magdajedral Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Ola wysłała umowę w piątek, więc pewno lada dzień dojdzie. Quote
tripti Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 tak dla przypomnienia Kaji, chyba jeszcze nie wstawiałam tego zdjęcia, teraz kanapę okupuje już inna psinka :) Quote
tusinka22 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 śliczna Kajusia, fajnie że szybko znalazła domek. Quote
wiga138 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Nutusia napisał(a):Polecam ciachanie przed 1-szą rujką. Mam u siebie dwie takie "przypadki" - bez problemów, bez ciąży urojonej, następnego dnia po zabiegu pełne szaleństwo, zagoiło się jak na psie :) Jedna miała 10 mies, druga rok. Nasz lekarz mówił, że tak od 8 mies. jest najlepiej - wcześniej też można, ale im starsza sunia tym lepiej. Ponoć w stanach ciachają przed wydaniem miotu do domów, czyli 8-tyg. szczenięta... Co kraj to obyczaj? :) Dawno mnie tu nie było ale.... proponuję, sterylizację po pierwszej cieczce. Wtedy jest PEWNOŚĆ, że w przyszłości nie będzie komplikacji. Taka jest opinia - chyba większości lekarzy. Quote
tripti Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 wiga138 napisał(a):Dawno mnie tu nie było ale.... proponuję, sterylizację po pierwszej cieczce. Wtedy jest PEWNOŚĆ, że w przyszłości nie będzie komplikacji. Taka jest opinia - chyba większości lekarzy. ja też jestem bliższa tej wersji jednak. Tylko ja mam same suczki w domu, a jak były cieczki to z całej okolicy ciągnęły psy pod drzwi, spacer wtedy to katastrofa, a samiec i cieczka w domu to nawet strach myśleć. Quote
Nutusia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Da się przeżyć (sama przerabiałam cieczka i w domu 2 psy), ale łatwo nie jest :( Poza tym jest ryzyko ciąży urojonej - najgorszemu wrogowi nie życzę po tym, co przechodziłam z moją pierwszą jamniczką. Ponoć jedynym zagrożeniem ciachania przez pierwszą rujką jest późniejsze nietrzymanie moczu. Ale miałam też sunię ciachniętą w późniejszym wieku i ten problem pojawił się już po roku, więc jak widać nie jest to żadne zabezpieczenie. Quote
koosiek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Proszę, zajrzyjcie na ten wątek, 3 msc szczeniak ma dwa dni na znalezienie DT :( http://www.dogomania.pl/threads/205236 Quote
tusinka22 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Nutusia napisał(a):Da się przeżyć (sama przerabiałam cieczka i w domu 2 psy), ale łatwo nie jest :( Poza tym jest ryzyko ciąży urojonej - najgorszemu wrogowi nie życzę po tym, co przechodziłam z moją pierwszą jamniczką. Ponoć jedynym zagrożeniem ciachania przez pierwszą rujką jest późniejsze nietrzymanie moczu. Ale miałam też sunię ciachniętą w późniejszym wieku i ten problem pojawił się już po roku, więc jak widać nie jest to żadne zabezpieczenie. ja ciachałam i przed pierwszą cieczką i po i nie było skutków ubocznych. Quote
Lidan Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Co słychać u czarnej puchatej ślicznotki? Tej to się poszczęściło, że tak szybko domek znalazła :-) Quote
obraczus87 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 asiaf1 napisał(a):wpłaciłam deklarowane 50 pln za kwiecień Dziekujemy !!!!!!!!!!!! Quote
magdajedral Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Kajusia będzie w tym tygodniu szczepiona. Uwielbia ganiać po ogrodzie, jak zacznie to wręcz podobno nie można się doprosić aby weszła do domu. Widać dziewczyna kocha naturę :) Zaraz będę miała zdjęcia "kosmatej" to jak tylko ktoś mi poda instrukcję wstawiania zdjęć to je wstawię. Quote
koosiek Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Nutusia napisał(a):Ponoć w stanach ciachają przed wydaniem miotu do domów, czyli 8-tyg. szczenięta... Co kraj to obyczaj? :) Tak, ale nie pozostaje to bez konsekwencji zdrowotnych - psy wyrastają mniejsze, emocjonalnie są bardziej zdziecinniałe... No i robi się to od niedawna, więc jeszcze niewiele wiadomo o efektach... Quote
magdajedral Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Nasza ślicznotka: Tripti, dzięki za instrukcję wklejania zdjęć :) Quote
magdajedral Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 A bo z wrażenia, że udało mi się wstawić zdjęcia zapomniałam napisać, że biegunka minęła (mam nadzieję, że bezpowrotnie)!!!! I Kaja w czwartek będzie szczepiona. Quote
Recommended Posts