Jump to content
Dogomania

Trzy wyrzucone suczki! pilne DT/DS! Jednej po 4 m-ch w dt grozi schronisko

Recommended Posts

Posted

w umowie to wszystko zapisane, umowa będzie do mnie odesłana przez Olę, która pomagała przy całej akcji, a raczej była głównym wykonawcą tego wszystkiego. Zapis o sterylce, itd to wszystko jest, Pani ma też do mnie pełny kontakt, ale nie odezwała się, więc pewnie kontaktuje się z magdajedral, z ostatnich informacji wynika, że jest wszystko w porządku.

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaja już zdecydowanie spokojniejsza jest. Na razie głównie leży i przygląda się otoczeniu, ale wszystko jest na dobrej drodze. Córka Mirki płakała ze szczęścia jak zobaczyła małą i jak się dowiedziała, że jest jej.
I właśnie sobie uświadomiłam, że nie zapytałam czy będzie miała zmienione imię czy zostaje Kaja.....

Posted

no to fajnie :) na całe szczęście to już ostatni tak wielki stres w jej życiu :) a umowa podpisana? wykastrują swojego psiaka?

to narazie 1/3 planu wykonana :) dziękujemy wszystkim za pomoc :) bardzo dziękujemy!

Posted

O już widzę teraz :) Tak umowa podpisana i Ola ma ją wysłać jutro - powiedziała że do mnie, ale nie ma do mnie przecież adresu więc pewno myślała, że rozmawia z Tobą Justynko :) Także czekaj na umowę - przyjdzie pocztą w najbliższych dniach.

Ja też się bardzo stresuje sytuacją maleńkiej. Ona taka najbardziej bezbronna z całej trójki i taka totalnie zdezorientowana tym co się wokoło niej dzieje. Ale teraz to już tylko dobrze musi być.

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
trzymam kciuki na pewno będzie dobrze i będzie bardzo szczęśliwa w nowym domku!:)

mam nadzieję że Kaja będzie szczęśliwa, musi być, tyle przeszło maleństwo...

Posted

tripti napisał(a):
no to fajnie :) na całe szczęście to już ostatni tak wielki stres w jej życiu :) a umowa podpisana? wykastrują swojego psiaka?

to narazie 1/3 planu wykonana :) dziękujemy wszystkim za pomoc :) bardzo dziękujemy!

Myślałam, że ten pies jest wykastrowany.. mam nadzieje, że Pani upilnuje Kaje podczas cieczki.

Posted

magdajedral napisał(a):
Kaja na 100% będzie wysterylizowana, nie ma obaw. Dopilnuję tego osobiście jeśli będzie trzeba.

No tak, ale chyba nie przed pierwszą cieczką? Będą mieli jak rozdzielić psy?

Posted

koosiek napisał(a):
No tak, ale chyba nie przed pierwszą cieczką? Będą mieli jak rozdzielić psy?

ja to myślałam, że wykastrują psa przed, np teraz w marcu gdzie są zniżki.

Kaja znowu ma rozwolnienie, czyli najwidoczniej wynik stresu, do tego zmiana żywienia na gotowane, dostała resztę suchej karmy na wynos, ale chęć dogodzenia wygrała :) jak pies je od początku suchą karmę to jest naprawdę dobrze i warto to kontynuuować, nie mam tu na myśli marketowej, ale te lepszej jakości mają wszystko co do szczęścia dla psa jest potrzebne. Może Magda jeszcze przekona nową właścicielkę, za co trzymam kciuki:) A przede wszystkim jest kontrola tego ile ma zjeść i np nie będzie otyłości, czy problemów z żołądkiem.
Karmy kanadyjskie są na bardzo dobrym poziomie, a ACANA ma bardzo uczciwą cenę do jakości. Pod koniec pobytu Kaja dostawała eukanubę dla szczeniaków, dlatego, że u nas to już dorosłe psy i myślałam, że może acana podrażnia jakoś żołądek szczeniaka.

Posted

może to rozwolnienie to jednak wynik stresu, znów zmiana miejsca i znów rozwolnienie, mam nadzieję że szybko minie. Zdecydowanie sucha karma jest wygodniejsza, choć przyznam że moje psiaki dostają też często gotowane, szczególnie w zimie.