Jump to content
Dogomania

Trzy wyrzucone suczki! pilne DT/DS! Jednej po 4 m-ch w dt grozi schronisko

Recommended Posts

Posted

[quote name='tripti']o super:) tylko może gumtree na warszawę? do krakowa kawałek w sumie. Ja nie wiem co z tym drugim numerem tusinki, bo obecnie kontaktuję się z nią na ten inny, więc proszę o wyjaśnienie tego, maila ewentualnie można podać: adoptuj.psa@onet.pl
Dzięki :)
Za późno się zorientowałam że zrobiłam na Kraków. Jeśli da się zmienić to zmienię wieczorem, jeśli nie to zrobię nowe ogłoszenie. Nie mogę chyba prosić wprost o wsparcie finansowe dlatego dopisałam że chętnie przyjmiemy np karmę dla psa. Kusi mnie jednak żeby dopisać, że można pomóc w opłaceniu szczepień bądź rachunku za pobyt w hoteliku. Myślicie, że można? Dopisać, że nawet tymczasowy dom miłe widziany czy lepiej nie? Pisać od razu, że o wizycie przed adopcyjnej i obowiązkowej sterylizacji? W sumie trzeba będzie sprawdzić czy na pewno suczki nie są już w ciąży. Jeśli coś wpadnie Wam do głowy to piszcie. Nie wiem czy dzisiaj zdążę ale jutro już na pewno chciałabym wystawić suni allegro. Może akurat przez weekend ktoś ją wypatrzy. Tylko trzeba intensywnie popracować nad tym chodzeniem na smyczy :-)

Czyli szara już wyjechała z tego wspólnego kojca,tak?
Pręguska pojedzie dzisiaj lub jutro?
A to czarne wystraszone cudo? Gdzie ona w końcu jedzie bo też już się pogubiłam :hmmmm: Żeby nie zostało tam samo bo będzie jeszcze gorzej. Z psami na pewno jest jej raźniej.
Myślę,żeby każdej z suczek założyć osobny wątek i dla porządku wstawić linki w pieszym poście tego wątku. Prowadzić może albo osoba u której piesek będzie na tymczasie, albo ktoś dyspozycyjny kto na bierzaco będzie przeklejał na pierwszą stronę najważniejsze informacje i rozliczenia bo o to głównie chodzi, żeby było wiadomo dla każdego kto wejdzie na wątek czego w danym momencie psu i jego opiekunowi potrzeba.
Pozostałym suczkom też potrzebne ogłoszenia, pieniądze i domy, prawda? A więc wątki, zdjęcia i dużo informacji nam potrzeba. No i ludzi do pomocy :-)
Czy ktoś by mógł usunąć z pierwszego postu określenie "astowata" i wszystkie tego typu wyrazy dotyczące naszego pręgowanego kundla? ;-)

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lidan'] (...) Myślę,żeby każdej z suczek założyć osobny wątek i dla porządku wstawić linki w pieszym poście tego wątku. Prowadzić może albo osoba u której piesek będzie na tymczasie, albo ktoś dyspozycyjny kto na bierzaco będzie przeklejał na pierwszą stronę najważniejsze informacje i rozliczenia bo o to głównie chodzi, żeby było wiadomo dla każdego kto wejdzie na wątek czego w danym momencie psu i jego opiekunowi potrzeba. (...) [/QUOTE]

Dziś moderator działu podzieli wątek.

Posted

Dzięki pomocy Agaga21 udało się wyprosić miejsce dla pręgowanej suni u mariamc w Szczecinku. Ci, którzy trochę w psach siedzą, wiedzą, że trudno znaleźć lepsze miejsce dla psiaka za tą cenę. Moim zdaniem jest to wręcz niemożliwe w tym przedziale kwotowym.

Co więcej - mogę w sobotę małą zawieźć bezpłatnie, ponieważ będę jechał z Beno. Za 14 dni jak znam życie, będzie znowu problem, bo transport na tej trasie kosztuje przynajmniej 220 zł. Do tego dochodzi tańsza weterynaria i bardzo dobra opieka.

Jestem zdania, że z tej szansy trzeba skorzystać. Z punktu widzenia psa ma to więcej sensu niż przerzucanie jej na 14 dni do domu a potem znów do hotelu.

I tak duże szczęście, że to miejsce udało się załatwić.

Ze swojej strony mogę pomóc bazarkami oraz transportem.

Oczywiście nadal aktualne i pilne pozostaje zbieranie deklaracji stałych oraz wpłat, m.in. na sterylkę, podobnie jak ogłaszanie małej.

Posted

Dziewczyny, oczekuję Waszej opinii nt. mojej propozycji. Mam nadzieję, że cisza na wątku, która zapadła wraz z pojawieniem się konkretów jest przypadkiem.

Nie można Mariamc trzymać w niepewności tydzień, tym bardziej, że zrobiła nam grzeczność znajdując miejsce dla suni i oferując pomoc.

Oczekuję na Wasze stanowisko, jako osób odpowiedzialnych za psa, do godz. 16.

Jeśli zdecydujecie się na zawiezienie suni do Szczecinka, będę potrzebne dane którejś z Was do umowy dot. hotelowania.

Jeśli zaś nie, oczekuję, że podpiszecie mi oświadczenie o zabraniu suni z DT po upływie 14 dni i sprawowaniu nad nią dalszej opieki.

Posted

Nie angażowałam się za bardzo w ratowanie tych suczek ale pozwolę sobie napisać, że promozycja z miejscem u Mariamc jest super i warto z niej skorzystać, łatwiej zebrać 200 niż 300 czy 400 zł a deklaracji tu jak na lekarstwo.

Jak będziesz w Szczecinku, pogłaszcz mojego Nero-Tadzika :loveu: który miał już nie zyć ale dzięki Danusi ma się świetnie ;)

Posted

Rozmawiałam z Astaroth. Suczka jest bardzo wesoła, ciągle chodzi i macha ogonem ;) a jak potrafi szczekać, słyszałam przez telefon ;)
Ze smycza nie jest źle. Początkowo sie blokuje, ale potem idzie dość ładnie. Najważniejsze, że nie wyrywa się, nie kładzie.
W koopie nie ma widocznych robali. Za 1,5tyg zostanie ponownie odrobaczona (choc mam nadzieje ze do tego czasu będzie już w domu).

Czeka Ją być może już dzisiaj kąpiel, potem ochrona p.kleszczom. Na początku przyszłego tyg jak dobrze pójdzie zostanie zaszczepiona.
Magda Ty zajmujesz się zbieraniem kasy? Napisz mi proszę na PW za ile dni możemy zapłącic teraz Astaroth. JA podam Ci numer konta.

Proszę również wybrać imię. Moje orpozycje:
Tamika
Dorina
Fortuna

Jesli nikt nie ma nic przeciwko w ogłoszeniach podam mój nr tel.

Posted

[quote name='Delph']A co, boisz się, że przeskoczy i kogoś zje? :evil_lol:[/QUOTE]

Raczej staram się doprecyzować, w jakich warunkach suczka mogłaby mieszkać, żeby to ona była bezpieczna :eviltong:

Koszt pobytu suni w Szczecinku to 200 zł miesięcznie, tak ? (ta cena obejmuje też wyżywienie ?)

Posted

[quote name='paula82']Czarna ma trafić do mnie (do Rembertowa), ale ja nie zmotoryzowana jestem, czy naprawdę nikt nie może pomóc w transporcie?[/QUOTE]
Kurcze daleko masz z tego Rembertowa :( A kiedy chcesz jechać po sunię? Wszystko już ustalone z osobami które się opiekują suczkami?

Posted

[quote name='Dada M']Raczej staram się doprecyzować, w jakich warunkach suczka mogłaby mieszkać, żeby to ona była bezpieczna :eviltong:

Koszt pobytu suni w Szczecinku to 200 zł miesięcznie, tak ? (ta cena obejmuje też wyżywienie ?)[/QUOTE]

200zł z wyzywieniem z tego co widzialam na innych watkach.

[quote name='Plicha']Kurcze daleko masz z tego Rembertowa :( A kiedy chcesz jechać po sunię? Wszystko już ustalone z osobami które się opiekują suczkami?[/QUOTE]

Po sunie trzeba jak najszybciej jechac :( bo pregowana lada chwila opusci hotel i ta czarna zostanie sama :(

Posted

spokojnie, bo jakoś nie możemy się zgrać. Tusinka nie może wejść na dogo, Magda ma problemy techniczne nie widzi postów. Szara bezpieczna - proponuję rozliczanie po 10 dni, akurat równo wyjdzie.

Co do wątków proponuję tak: szara osobny, pręgowana osobny, a czarna zostanie tutaj.

Pręgowana: Natalia i Magda są za opcją dt na 14 dni, ja nie mam zdania. Nie ma żadnych deklaracji, więc jak pies w dobrym hotelu i bezpieczny - wiecie jakie jest zainteresowanie. Już trzeba zebrać 180 zł na szarą sunię.

Posted

Tak jak pisałam uzbierałyśmy 370zł z czego 15zł poszło na odrobaczenie. Zostaje 355zł. Wychodzi po 120zł na jedną. I chyba tak musimy dzielić bo w końcu każda z nich jest ważna tak samo. Mam dwie deklaracje wpłat z FB - czekam na przelewy. Ja ze swojej strony mogę zadeklarować stałą wpłatę 60zł miesięcznie (po 20zł na każdą) Może to niewiele, ale jednak coś.
Mam też talon 50zł do Carrefoura więc też mogę przeznaczyć dodatkowo. Może na smycz, szelki, itp.

Cieszę się, że Szarusia już bezpieczna. Teraz pora na czarnulkę i pręgowaną (ja ją nazywam Luną, jakoś tak mi przypasowało do niej to imię). Kiedy ewentualnie Luna zostanie zabrana? Czarnulka w najgorszym wypadku wyjdzie w sobotę, tak?

Posted

MAGDA - podaj mi nr na pw do siebie, Natalia teraz nie może rozmawiać. Została godzina do ustalenia co z pręgowaną!!!!!!!!!

1) dt na 14 dni - i co potem???
2) sprawdzony hotel za 220 zł za miesiąc - co z deklaracjami??? (dziękujemy Piotrze za każdą z tych opcji)

Jeziórko jest opłacone do dziś!

Posted

Uważam, że stanie się cud jak w ciągu 14 dni znajdziecie coś odpowiedniego dla Pręguski....
Dziewczyny nie zaprzepaśćcie szansy wyjazdu do Mariamc. Na miesiąc przecież dla niej macie, to jeszcze raz tyle i 2 dni niż darmowy tymczas....

Posted

ata - nie ma nawet na miesiąc. Jest 355 zł. Hotel szarej 180 zł na miesiąc, może pójdzie do domu w tydzień, dwa, ale to gdybanie. Szczepienia - muszą być zaszczepione szczególnie na wiosnę, gdy będzie dużo zarazków. Zabezpieczone na kleszcze. Szczepienia same to około 50 zł, czyli 150 zł. Odpchlenie i kleszcze - ok 12 zł na sztukę, czyli 36 zł. Pręgowana kaszle być może - może jakieś leki czy leczenie. Nijak nie ma. To na pewno dobra opcja i załatwiona przez ludzi dobrej woli, cena, miejsce, transport - za co bardzo dziękuje. Tańszej opcji w hotelu dla takiego psa na pewno nie będzie to nawet nie ma mowy, ale akutalnie na opłatę nawet za jeden miesiąc nie ma to tak dla jasności.

Posted

I jaka decyzja zapadła?

Wg mnie jest wysoce prawdopodobne, że po dwóch tygodniach znowu nie będzie co z sunią zrobić i obecna sytuacja się powtórzy. Do tego nie będzie nigdzie dla niej miejsca i nie będzie kasy na transport do hotelu... Ale decyzję pozostawiam oczywiście Wam, tylko musicie się określić i zobowiązać do pomocy, inaczej nic z tego nie wyjdzie...

Napiszcie proszę, kto jest osobą decyzyjną w sprawie psa i pod czyją opieką formalnie sunia jest?

Czy jesteście w stanie zbierać kasę na jej pobyt? Organizować bazarki, prowadzić wątek itp.?

Przyznam szczerze, że na razie sytuacja wygląda niepokojąco :shake:

Posted

Natalia przez telefon rozmawiała z Piotrem. Może, któreś z nich napisze co ustalili, żeby nie było pośredników.

Z tego co wiem przez tel. od Natalii sunia jedzie na dt do wawy w piątek na 14 dni. Piotr rozezna się w sytuacji w sobotę i będzie próbował przetrzymać awaryjnie miejsce w hotelu na te 14 dni, a my w tym czasie będziemy zbierać deklaracje i intensywnie szukać ds. Wszyscy wiedzą, że nie oddaje się psów bez deklaracji do hoteli, bo później jest awaria. Tu nie ma nawet na pierwszy miesiąc.

Posted

Ok, fajnie, że coś ustalacie :lol: Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się pomóc dziewczynce.

Najbardziej mnie frustruje fakt, że nie mogę jej wziąć do siebie :roll: Gdyby nie moja obecna sytuacja nie wahałabym się ani chwili.

Posted

kilka konkretów:
Paula82 - bardzo dziękujemy za chęć pomocy, to ratowało sytuację choć na chwilę. Chciałam powiadomić, że wyklarował się przed chwilą domek tymczasowy dla czarnej suni. Dt w Warszawie, bezterminowy, za zwrot kosztów weta, wyżywienie po stronie opiekunów. Domek tymczasowy będzie sprawdzony przez Awit (sobota około 11), tak na wszelki wypadek, czarna sunia została zaprezentowana temu dt przez jedną z osób z dogo - dziękujemy. Pani - przyszła opiekunka sama zaloguje się na dogo i będzie przekazywała informacje z pierwszej ręki.

Czarna sunia zostanie dziś zabrana, przyjedzie do nas i poczeka, ponieważ dt z powodu innych ważnych planów na weekend najchętniej przyjąłby sunię w poniedziałek.
Pręgowana wyjeżdża jutro (dostanie kość na pocieszenie na dziś), więc bez sensu jest trzymać samą czarną w kojcu za 10 zł, ponieważ jak policzy się to te dni jakbyśmy opłacili to akurat kasa na szczepienie, a tak dopłacimy tylko 10 zł. Oszczędzamy gdzie się da. Z dt czarnuszki spotkamy się gdzieś na trasie w poniedziałek/wtorek i przełożymy małą z auta do auta - pies zresztą wszystkie trzy naprawdę bardzo grzecznie jeżdżą.

Proszę osobę, która znalazła dt czarnej suni o przekazanie linku do wątku dla przyszłych opiekunów tymczasowych - dziękuje :)

Delph niech Cię nic a nic nie flustruje, bo gdyby nie Ty a za Tobą Piotr to wiecie co by było :( bardzo pomogliście temu psiakowi.

Mam pytanie czy tak na logikę zostało coś z tych 7 kg karmy? myślę, że powinno to niech to pojedzie z pręguską.

Posted

Jupiii:)czyli się udało i czarna sunia na 100% ma DT u mojej koleżanki, bardzo się cieszę:)))
wątek przyszłemu DT już podesłałam.
i za DT ręczę rękami i nogami !!!