Pit-R6 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ok. To podzielcie wątek, bo rzeczywiście wspólny już nie ma sensu. Będzie tylko większy bałagan. Przy wydzielonym i podsumowanym będzie łatwiej czegokolwiek dokonać. Quote
obraczus87 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Tusinka, Magdajedral - ile PW w sprawie pomocy dla suczek wysłałyście na Dogo? Pytam z ciekawości. Jakie sa decyzje odnosnie ząłożenia nowych wątków i osób, które je założa i poprowadzą???? Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Szara już zabrana z Jeziórka przez golf i przewieziona do TZ Aostorah (Natalii) i po 15stej rusza do hoteliku. Czyli od dziś tj 9 marca - mamy dla niej dobę za 6 zł. Jak się rozliczamy na koniec miesiąca czy w tygodniach? czy 10 dniach? Pręgowana jak zobaczyła golf to oszalała z radości, natomiast czarna schowała się w budzie i tyle jej było widać. Golf spodziewała sie maluszka, ale szara ma dłuuugie łapiny i trochę była zaskoczona, ale Janusz mimo to przyjął ;) ale z tą wagą to tak koło 5 kg waży, tylko wysoka jest i chuda :) Quote
mysza 1 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Problem z deklaracjami na dogo polega na tym, że większość działających tu od jakiegoś czasu ludzi, ma deklaracji po kokardki a czasem utrzymuje po prostu psy w hotelu za swoje. I każdy zatkany :shake: Quote
magdajedral Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Osobiście wysyłałam informacje o suniach do wszystkich znajomych! Na dogo do czasu sprawy z suniami nikogo nie znałam oprócz Tusinki, więc rozsyłałam na miau, GoldenLine, NK, FB...... Niestety niemalże zero odzewu. Quote
obraczus87 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='magdajedral']Osobiście wysyłałam informacje o suniach do wszystkich znajomych! Na dogo do czasu sprawy z suniami nikogo nie znałam oprócz Tusinki, więc rozsyłałam na miau, GoldenLine, NK, FB...... Niestety niemalże zero odzewu.[/QUOTE] Magda, ale to trzeba wysyłac do obcych ludzi. Przecież ja czy Tripti slałyśmy gdzie popadnie. znajomi sa tak zawaleni deklaracjami, że nie ma co liczyc. Trzeba szukac deklaracji u innych osób. Quote
Dada M Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Przypomnijcie mi - w Jeziórku kojce nie mają zadaszenia ? Tzn. wiem, że są w budynku gospodarczym, ale czy siatka oddzielająca kojce jest wysoka ? Chciałabym upewnić się, czy pręgowana suczka jest w stanie przeskoczyć ogrodzenie z siatki. Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 [quote name='Dada M']Przypomnijcie mi - w Jeziórku kojce nie mają zadaszenia ? Tzn. wiem, że są w budynku gospodarczym, ale czy siatka oddzielająca kojce jest wysoka ? Chciałabym upewnić się, czy pręgowana suczka jest w stanie przeskoczyć ogrodzenie z siatki.[/QUOTE] Dada niby proste a skomplikowane to pytanie ;) Siatka w tych kojcach w budynku ma mniej więcej 1,70 m, tak na całą moją wysokość jak pamiętam. Pręgowana suczka nie ma jakiś ciągotek do ucieczek, gdyby chciała to by sforsowała to na pewno, ale jest po pierwsze to strachliwa, drugie to chyba wychodzi z założenia, że to wszystko dla jej dobra, trzecie jest bardzo przywiązana pewnie nawet już do tego kto ją karmi. Quote
Delph Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Pit-R6: Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc dla suni :loveu: Zapadła mi w serducho i to była straszna wizja, że zostanie bez pomocy. To jest kochana, uczuciowa psina, szczeniak jeszcze, taka do zacałowania, nie wyobrażam sobie jej w schronisku :-( I jak pięknie opiekowała się towarzyszkami niedoli, cudowna po prostu... Chciałabym upewnić się, czy pręgowana suczka jest w stanie przeskoczyć ogrodzenie z siatki. A co, boisz się, że przeskoczy i kogoś zje? :evil_lol: Dziewczyny, miejsce dla suni jest, ale pamiętajmy, że tylko na jakiś czas. Trzeba pilnie zbierać deklaracje i szukać dla niej domu, żeby za chwilę nie było znowu awaryjnej sytuacji :shake: Bardzo proszę o pomoc dla małej, widziałam ją na żywo, jest naprawdę wspaniała, zasługuje na wszystko, co najlepsze.... Quote
Randa Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Proszę zagłosujcie na Pipi w Krakvecie, jest zdana sama na siebie, a zwierzaki jeść potrzebują Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 [quote name='Randa']Proszę zagłosujcie na Pipi w Krakvecie, jest zdana sama na siebie, a zwierzaki jeść potrzebują[/QUOTE] tak, zdecydowanie warto! a jeszcze pytanie dogo wybiera narazie wspólnego kandydata? tak? Quote
magdajedral Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Podbijam wątek - bo tylko tyle potrafię na tym forum niestety. Oddałabym chyba nawet swój dom aby psinki znalazły swoich Dużych..... Quote
Randa Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='tripti']tak, zdecydowanie warto! a jeszcze pytanie dogo wybiera narazie wspólnego kandydata? tak?[/QUOTE] z tego co wiem -tak Quote
Lidan Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Na razie zrobiłam dwa ogłoszenia. Najdłużej wystawia się pierwsze ;-) http://ale.gratka.pl/ogloszenie/11916429_suczka_wyrzucona_z_samochodu_pilnie.html http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Suczka-wyrzucona-z-auta-blaga-o-dom-W0QQAdIdZ266112798 Czy tak może być? Jeśli ktoś coś wymyśli innego to chętnie podmienię tekst. Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 o super:) tylko może gumtree na warszawę? do krakowa kawałek w sumie. Ja nie wiem co z tym drugim numerem tusinki, bo obecnie kontaktuję się z nią na ten inny, więc proszę o wyjaśnienie tego, maila ewentualnie można podać: adoptuj.psa@onet.pl Dzięki :) Quote
tripti Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 co jest z wydarzeniem na fb? dlaczego nie działa? coś tam się dzieje dobrego? czy wygasło śmiercią naturalną? Quote
paula82 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Czy ktoś może mi powiedzieć/napisać, czy do hotelu w Jeziórku dojadę autobusem nr 700, lub 710? czy przystanek na którym trzeba wysiąść to Pl. Sportowy? Quote
tusinka22 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 oba moje numery są aktualne i oba działają. Szukam w domu rzeczy na bazarek- już kilka znalazłam ale bardziej dla kociarzy więc z moich rzeczy zrobimy bazarek na miau. Quote
tusinka22 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='paula82']Czy ktoś może mi powiedzieć/napisać, czy do hotelu w Jeziórku dojadę autobusem nr 700, lub 710? czy przystanek na którym trzeba wysiąść to Pl. Sportowy?[/QUOTE] ja niestety nie mam pojęcia, tamtych okolic kompletnie nie znam. Quote
tusinka22 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='obraczus87']Tusinka, Magdajedral - ile PW w sprawie pomocy dla suczek wysłałyście na Dogo? Pytam z ciekawości. Jakie sa decyzje odnosnie ząłożenia nowych wątków i osób, które je założa i poprowadzą????[/QUOTE] rozsyłam, ale ponieważ mam problemy z internetem a w pracy nie mogę idzie mi to wolno niestety.... Quote
obraczus87 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Paula - nie wiem niestety jaki autobus tam dojeżdża. Najlepiej byłoby zadzwonić do Pana z Jeziórka i po prostu zapytać. Dzisiaj zadzwonię do Astaroth i zapytam jak tam szarunia sobie radzi. Moje propozycje imion dla szarej suczki - Tamika Dorina Fortuna Chyba, że ktoś z Was już wybrła dla Niej imię to prosze Je napisać. Jak tylko bede miała info oraz zdjęcia suczki (szarej) spróbuje napisac Jej oddzielny tekst. Można je ogłaszac razem ale warto je ogłaszac tez osobno.... Quote
koosiek Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Tam można dojechać kolejami mazowieckimi do Ustanówka - hotel jest kilkaset metrów od stacji. Quote
paula82 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 w takim razie poproszę o nr. tel do pana z Jeziórka. Dziewczyny, czarna jest w najgorszym stanie psychicznym, do tego prawdopodobnie miałaby zostać sama w kojcu! Trzeba ją zabrać zanim popadnie w jakąś totalną depresję. Może mógłby ktoś ją choć kawałek podwieźć do Warszawy, a ja po nią podjadę? Quote
obraczus87 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='paula82']w takim razie poproszę o nr. tel do pana z Jeziórka. Dziewczyny, czarna jest w najgorszym stanie psychicznym, do tego prawdopodobnie miałaby zostać sama w kojcu! Trzeba ją zabrać zanim popadnie w jakąś totalną depresję. Może mógłby ktoś ją choć kawałek podwieźć do Warszawy, a ja po nią podjadę?[/QUOTE] Wyslę Ci na PW numer do Pana z Jeziórka. Jednak nie wiem czy On wyda Ci suczke bez wczesniejszej rozmowy np z Tripti. Quote
Recommended Posts