Jump to content
Dogomania

Trzy wyrzucone suczki! pilne DT/DS! Jednej po 4 m-ch w dt grozi schronisko

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paula82 napisał(a):
Czy domowy DT ma być BDT, czy może być płatny? Mogę pogadać z TZ, ale on na BDT na pewno się nie zgodzi.

A jaki byłby koszt DT u Ciebie paula?

Posted

myślę, że 10zł doba+ karma. ew. zwrot kosztów wet, (za jedną), ale to jeszcze muszę z TŻ uzgodnić, mam psa amstaffa, ale z suczką małą powinien się zgodzić, mogłaby mieszkać w domu, do tego podwórko do biegania, spacery zapewnione, nauka czystości w domu, socjalizacja, zabiegi pielęgnacyjne, a być może sterylizacja. Psa na tymczasie jeszcze nie miałam, ale jestem DT dla świnek morskich ze SPŚM i warunki adopcji nie są mi obce. Oprócz zwierząt mam dwoje małych dzieci, ale od zawsze mieszkały ze zwierzętami i wiedzą, że zwierzę to nie zabawka. Nie pracuję, więc suczka nie zostawała by długo sama. Co wy na to?

Posted

Uważam, że 10zł plus karma plus wet za szczeniaka to jest okropnie dużo. Ja w zarejestrowanym Hotelu dla psów za psy najczęściej płacę 8zł za dobę, ale już z karmą. A za szczeniaki płaciłam po 6zł już z karmą.

Posted

Spróbuje popytać w różnych miejscach. teraz wyciągnelam psiaka ze schronu i umieściłam w domowym hotelu. Gdyby nie to, miejsce by było od ręki.. ale będę kombinować...

teraz najwazniejsze jest już odrobaczyc psiaki i potem zorganizowac szczepienie (w miedzyczasie szukac DT). Czy ktoś jest z tamtych okolic? tak aby mógł odrobaczyc psiaki??

Oczywiście wsparcie finansowe MEGA POTRZEBNE! Bez tego nie rusyzmy dalej :( a niestety, pomoc szczeniakom to koszt ogromny :(

Posted

Jestem na zaproszenie Tripti. Powiedzcie gdzie są teraz psiaki ? Nie mam czasu wszystkiego czytać. Napewno jednak mgę pomóc finansowo i rozeżlę wątek ! Trzeba też dać info na facebooku !
Zgadzam sie z Obraczus87 - trzeba od czegoś zacząć.
Wet odrobaczyć , szczepienia i ( pilnie ) sterylka

Posted

Psiaki są na razie w kojcu w Jeziórku (koszt to 300zł za kojec plus karma). Szukamy teraz innego miejsca, gdzie psiaki będa socjalizowane. (ale wszystko w ramach rozsądki, tym bardziej, że kasy zbyt wiele nie mamy).

Napisałam PW do jednej Cioteczki z pytaniem o mozliwosc odrobaczenia psów. Czekam na odpowiedź.

Posted

Niestety Ciocia Dada M nie ma jak tam dojechać. Chyba, że dojeżdża tam jakis PKS ?? (chociaż wątpię). Gdyby udało sie zorganziowac kogoś z autem to Dada M mogłaby podjechac w ndz do psiulków i np odrobaczyć je.

W każdym bądź razuie osoby z okolic Piaseczna, Zalesia Górnego itd pilnie poszukiwane!!!!

Posted

być może w niedziele po szkole (jeśli samochód się do końca naprawi) spróbowałabym podjechać- ale tak na 100% nie mogę teraz powiedzieć- muszę gdzieś ulokować moje dziecko no i kwestia samochodu.

Posted

tusinka22 napisał(a):
też myślę że 10zł + karma nie damy rady uzbierać. Trzeba przecież szukać pomocy dla 3 suniek a to koszty x3.

Ja, Tripti i wiele innych osób wie doskonale ile kosztuje (kasa plus praca włożona) wyadoptowanie szczeniaków, któe nie mają zadnych podstaw socjalizacji. Dlatego trzeba szukac wsparcia finanasowego :(

Moze ktos miałby jakies zbędne rzeczy na bazarek??

tusinka22 napisał(a):
być może w niedziele po szkole (jeśli samochód się do końca naprawi) spróbowałabym podjechać- ale tak na 100% nie mogę teraz powiedzieć- muszę gdzieś ulokować moje dziecko no i kwestia samochodu.

Ja popytam spróbuję znaleźc osoby, które mieszkają w tamtcyh okolicach ale na razie mam pustkę w głowie.

Posted

Gdzieś na tym wątku wyczytałam, że psiaki mogłyby przyjechać do Szczecinka. Tam za wszystkie 3 kobitki byłaby suma 600zł. Z jednej strony to dużo a z drugiej jak "za darmo"....
Potrzebny jeszcze konkretny transport (może łączony ??)

My koło Szamotuł za 1go psa płacimy 450zł Pieniądze pochodzą wyłącznie od darczyńców z dogo :loveu:

Posted

Dziewczyny gdyby to ode mnie zależało wzięłabym je jedynie za zwrot kosztów (bo mnie inaczej nie stać), ale TZ się nie zgodzi, chyba, że spróbowałabym zakombinować i nawciskać mu, że ktoś ją podrzucił, ale byłoby to bardzo ryzykowne i co jak powie, że ona nie może tu zostać?

Posted

paula82 napisał(a):
Dziewczyny gdyby to ode mnie zależało wzięłabym je jedynie za zwrot kosztów (bo mnie inaczej nie stać), ale TZ się nie zgodzi, chyba, że spróbowałabym zakombinować i nawciskać mu, że ktoś ją podrzucił, ale byłoby to bardzo ryzykowne i co jak powie, że ona nie może tu zostać?

Ale ja to wszystko rozumiem ;) napisałam po prostu, że nas nie stać na taki PDT. Tym bardziej, że tak naprawde to nas na nic nie stać :(

Posted

[quote name='obraczus87']Ja popytam spróbuję znaleźc osoby, które mieszkają w tamtcyh okolicach ale na razie mam pustkę w głowie.

Tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/173976 i tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/175602 jest sporo osób z tych okolic.

[quote name='ata']Gdzieś na tym wątku wyczytałam, że psiaki mogłyby przyjechać do Szczecinka. Tam za wszystkie 3 kobitki byłaby suma 600zł. Z jednej strony to dużo a z drugiej jak "za darmo"....
Potrzebny jeszcze konkretny transport (może łączony ??)

My koło Szamotuł za 1go psa płacimy 450zł Pieniądze pochodzą wyłącznie od darczyńców z dogo :loveu:

Wątpię, żeby to było aż 600 zł za dwie małe sunie i astkę, skoro za trzy ONki było 500...

Posted

obraczus87 napisał(a):
Racja, tylko że płacąc około 500zł za sam transport pozbawiamy sie szansy na odorbaczenie, zaszczepienie psów. Może spróbujmy poszukać czegoś bliżej....

Ktoś na wątku rzucił taka kwotą 500zł. Resztę trzeba by uzbierać.... Za ten kojec będziecie płaciły 300zł miesięcznie bez socjalizacji. W Szczecinku na pewno miałby się tym kto zająć. A co będzie jak one troszkę dłużej będą musiały tam "zabawić"

Zobaczcie nawet ze zwykłym odrobaczeniem jest problem, a czas ucieka .

Posted

Ja w niedzielę do nich jadę bo już tęsknię. Więc jeśli uzbieramy kasę na odrobaczenie to zabiorę tabletki i odrobaczę je. Na szczepienia to pewno do weta trzeba by było podjechać a ja w tygodniu nie mam możliwości się wyrwania. Dopiero ostati tydzień marca mam wolny a liczę na to że do tego czasu psinki będą już w swoich domkach.