asiaf1 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 a może powiedzieć, że psy znalezione w okolicach Milanówka? Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 trzeba wezwać na miejsce straż miejską. Quote
tusinka22 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 słuchajcie ja niedługo wychodze z pracy- błagam jak coś wymyślicie dzwońcie, koło 19 mam wyjeźdzać do Józefowa....:-(, w domu nie mam obecnie internetu- nawalił. Quote
ata Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Kurcze, może poproście o pomoc osoby, które chciały wziąć na tymczas psy z Korabiewic ?? Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 napisałam na tym ogółnym wątku, który powstał po tych reportażach, ale narazie cisza :( tam nie było konkretnych deklaracji, chyba, że dla kotów, dwie godziny zostały. Ta jedna jest taka astowana ? ja nie znam się, ale może jakieś fundacje są od tej rasy psów? A ktoś słyszał coś o schronisku w Żyrardowie? też jest bliżej niż Józefów. Quote
ata Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Na wątku Korabiewickim było napisane, że do schroniska przyjechały osoby chcące wyciągnąć psy na tymczas, tylko nie zostały wpuszczone... myślałam, że mogły by tutaj pomóc.... Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 ja też tak właśnie myślałam, dlatego na tamtym wątku zostawiłam wiadomość, ale narazie bez odzewu, psy są ładne młode, jakby dostały szansę to byłoby pięknie. Ja nie wiem kto tam konkretnie był i nie dostał psa, nawet nie ma jak powiadomić ludzi. Narazie dzwonię do wolontariuszek z Żyrardowa, już się przestraszyłam jak wpisałam w google sch. w żyr. to mi wyskoczył nagłówek "Psy jedzą Psy", a to nie o tym schronisku przecież. Quote
magdajedral Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Zdjęć będzie dużo, obiecuję. Jadę z Tusinką i się tym zajmę. Niestety pomysłów co do DT czy schroniska nie mam żadnych. A to takie kochanie psinki. Tulą się do człowieka jak dzieci. Te mniejsze brane na ręce po prostu są cudowne, grzeczniutkie, nie wyrywają się. Duża też by pewnie chciała ale jednak swoje waży. Quote
koosiek Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Schronisko w Józefowie nie jest dobrym schroniskiem... A jak psy trafią do schronu, to, znając życie, DT nie znajdziecie, bo psy "bezpieczne"... Mariamc jakiś czas temu mogła przyjąć ode mnie trzy nieduże psiaki za 400 zł/msc, trzy ONki bierze za 500 zł, ale to kawał drogi... Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 a gdzie to??? albo ile km ten kawał drogi? yumanji powiedziałam, że ta szara waży około 8 kg, ale jak się okazuje mniej waży, a czarna jest najmniejsza, puchata kulka. Quote
gryf80 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 matko i córko..czas nagli,i co schron?jeśli tak to który? Quote
koosiek Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 W Szczecinku, o ile dobrze pamiętam. Ew. jest Jeziórko... Nie ma luksusów, ale przynajmniej nie ma tego ryzyka zagryzienia o którym pisała Mysza w kontekście Józefowa... 10 zł/doba za kojec, a one mogą być w jednym... Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 każdy ma jakieś doświadczenia złe ze schroniskami, jedni z józefowem, drudzy z żyrardowem, itd. Nie wiadomo nadal nic, najlepszy byłby hotel, tylko nie ma na to deklaracji, może ktoś jednego może przetrzymać przez jakiś czas? O Jeziórku już właśnie pisałam, tylko sama wiesz, że to rozwiązanie na chwilę, trzeba szukać dalej. Quote
koosiek Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Wiem, ale myślę, że lepsze, niż schronisko (chociaż są fundacje, co trzymają tam psy na stałe :p)... A wtedy możnaby szukać jakiegoś dobrego hotelu w rozsądnej cenie (a może i udałoby się szybko wyadoptować te młodsze). Quote
ania z poznania Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 tripti napisał(a):a gdzie to??? albo ile km ten kawał drogi? yumanji powiedziałam, że ta szara waży około 8 kg, ale jak się okazuje mniej waży, a czarna jest najmniejsza, puchata kulka. Dziewczyny, jeżeli Mariamc może przyjąć to nie wahajcie się, będą miały u niej rewelacyjnie! Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 tylko jak dziewczyny tam trafią po nocy :( Ania, 400 km w jedną stronę... sam transport wyjdzie ok 500 zł. A tu narazie nie ma nawet na Jeziórko :( a i jeszcze, psiaki nie pachną brzydko, ta pręgowana daje łapkę, staje i obejmuje człowieka w pasie łapkami. Quote
Koszmaria Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 sunie spędzą noc w garażu u Tusinki,jak wyczytałam na miau próbowałam dzwonić do Tusinki,ale ma chyba wyłączony tel nagrałam się. Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 ja z Nią rozmawiałam przed chwilą. także powinno być ok z telefonem, dzwoniłam kojec w Jeziórku wolny, ceny takie jak wcześniej. Quote
koosiek Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Jeśli pojechałyby do Jeziórka, to możecie powiedzieć, że karma zostawiona przez osoby, które zabierały ostatnio dwa małe psiaki, jest dla tych suń. Nie jest tego wiele, ale zawsze coś. Quote
Koszmaria Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 propozycja DT u Yumanji jest aktualna? jak je tam przewieźć... Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 aktualna i Jeziórko i yumanji, tylko wszystkim w miarę szybko trzeba dać znać. Przewieźć to jedno, jak zapłacić za pobyt :( Quote
kurylec Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Ja bym była za Yumanji - mogę wpłacić 500 zł. ale za 4-5 dni jak dostanę wypłatę. Quote
PACZEK Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 :loveu::loveu::loveu:Czapki z głow tusinka jestes wielka:multi::multi::multi:kasy nie mam zorganizujcie bazarek dam towar dla bidulek reszte prosze POMOZCIE tusince bo dzielnie walczy szkoda łamac zycie psiakom schronem:shake::shake::shake::placz::placz::placz:a garaz to tez miejsce nie dla nich puki psiaki nie maja skrzywionej psychiki maja szanse:modla::modla::modla: Quote
kurylec Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 No właśnie nie dawajmy ich do schronu . Póki młode i kochane mają sznasę na dobre domki - póki nie są skrzywione psychicznie. Mogę pomóc w zamieszczaniu ogłoszeń . Quote
tripti Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Kaszmairia, tusinka mi powiedziała przez tel. przed chwilą, że napisałaś, że jest jakiś dt na miau, o co w tym chodzi? psiaki są zapakowane w samochód i jadą narazie do schroniska, spotkamy się jeszcze w grodz. maz. Co robić ??????? Zbierzemy 800 zł chociaż na miesiąc ? Daj mi znać jaki to dt, bo wielką nadzieję zrobiłaś tusince??? Quote
Recommended Posts