Jump to content
Dogomania

Trzy wyrzucone suczki! pilne DT/DS! Jednej po 4 m-ch w dt grozi schronisko

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

napisałam na tym ogółnym wątku, który powstał po tych reportażach, ale narazie cisza :( tam nie było konkretnych deklaracji, chyba, że dla kotów, dwie godziny zostały. Ta jedna jest taka astowana ? ja nie znam się, ale może jakieś fundacje są od tej rasy psów?
A ktoś słyszał coś o schronisku w Żyrardowie? też jest bliżej niż Józefów.

Posted

Na wątku Korabiewickim było napisane, że do schroniska przyjechały osoby chcące wyciągnąć psy na tymczas, tylko nie zostały wpuszczone... myślałam, że mogły by tutaj pomóc....

Posted

ja też tak właśnie myślałam, dlatego na tamtym wątku zostawiłam wiadomość, ale narazie bez odzewu, psy są ładne młode, jakby dostały szansę to byłoby pięknie. Ja nie wiem kto tam konkretnie był i nie dostał psa, nawet nie ma jak powiadomić ludzi. Narazie dzwonię do wolontariuszek z Żyrardowa, już się przestraszyłam jak wpisałam w google sch. w żyr. to mi wyskoczył nagłówek "Psy jedzą Psy", a to nie o tym schronisku przecież.

Posted

Zdjęć będzie dużo, obiecuję. Jadę z Tusinką i się tym zajmę. Niestety pomysłów co do DT czy schroniska nie mam żadnych. A to takie kochanie psinki. Tulą się do człowieka jak dzieci. Te mniejsze brane na ręce po prostu są cudowne, grzeczniutkie, nie wyrywają się. Duża też by pewnie chciała ale jednak swoje waży.

Posted

Schronisko w Józefowie nie jest dobrym schroniskiem... A jak psy trafią do schronu, to, znając życie, DT nie znajdziecie, bo psy "bezpieczne"...

Mariamc jakiś czas temu mogła przyjąć ode mnie trzy nieduże psiaki za 400 zł/msc, trzy ONki bierze za 500 zł, ale to kawał drogi...

Posted

a gdzie to??? albo ile km ten kawał drogi? yumanji powiedziałam, że ta szara waży około 8 kg, ale jak się okazuje mniej waży, a czarna jest najmniejsza, puchata kulka.

Posted

W Szczecinku, o ile dobrze pamiętam.

Ew. jest Jeziórko... Nie ma luksusów, ale przynajmniej nie ma tego ryzyka zagryzienia o którym pisała Mysza w kontekście Józefowa... 10 zł/doba za kojec, a one mogą być w jednym...

Posted

każdy ma jakieś doświadczenia złe ze schroniskami, jedni z józefowem, drudzy z żyrardowem, itd. Nie wiadomo nadal nic, najlepszy byłby hotel, tylko nie ma na to deklaracji, może ktoś jednego może przetrzymać przez jakiś czas?

O Jeziórku już właśnie pisałam, tylko sama wiesz, że to rozwiązanie na chwilę, trzeba szukać dalej.

Posted

Wiem, ale myślę, że lepsze, niż schronisko (chociaż są fundacje, co trzymają tam psy na stałe :p)... A wtedy możnaby szukać jakiegoś dobrego hotelu w rozsądnej cenie (a może i udałoby się szybko wyadoptować te młodsze).

Posted

tripti napisał(a):
a gdzie to??? albo ile km ten kawał drogi? yumanji powiedziałam, że ta szara waży około 8 kg, ale jak się okazuje mniej waży, a czarna jest najmniejsza, puchata kulka.

Dziewczyny, jeżeli Mariamc może przyjąć to nie wahajcie się, będą miały u niej rewelacyjnie!

Posted

tylko jak dziewczyny tam trafią po nocy :(

Ania, 400 km w jedną stronę... sam transport wyjdzie ok 500 zł. A tu narazie nie ma nawet na Jeziórko :(

a i jeszcze, psiaki nie pachną brzydko, ta pręgowana daje łapkę, staje i obejmuje człowieka w pasie łapkami.

Posted

Jeśli pojechałyby do Jeziórka, to możecie powiedzieć, że karma zostawiona przez osoby, które zabierały ostatnio dwa małe psiaki, jest dla tych suń. Nie jest tego wiele, ale zawsze coś.

Posted

:loveu::loveu::loveu:Czapki z głow tusinka jestes wielka:multi::multi::multi:kasy nie mam zorganizujcie bazarek dam towar dla bidulek reszte prosze POMOZCIE tusince bo dzielnie walczy szkoda łamac zycie psiakom schronem:shake::shake::shake::placz::placz::placz:a garaz to tez miejsce nie dla nich puki psiaki nie maja skrzywionej psychiki maja szanse:modla::modla::modla:

Posted

No właśnie nie dawajmy ich do schronu . Póki młode i kochane mają sznasę na dobre domki - póki nie są skrzywione psychicznie. Mogę pomóc w zamieszczaniu ogłoszeń .

Posted

Kaszmairia, tusinka mi powiedziała przez tel. przed chwilą, że napisałaś, że jest jakiś dt na miau, o co w tym chodzi? psiaki są zapakowane w samochód i jadą narazie do schroniska, spotkamy się jeszcze w grodz. maz. Co robić ???????

Zbierzemy 800 zł chociaż na miesiąc ?

Daj mi znać jaki to dt, bo wielką nadzieję zrobiłaś tusince???