martka1982 Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 to drugie oczko takie mnie,ze tez w kudełkach ginie... Quote
primaverca Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 u Fiszki bez zmian - radosna i chętna do zabaw :) czyli wszystko na dobrej drodze minął miesiąc bez Priamusia :(, a za 3 dni miną 2 miesiąc Fiszki u nas :) znalazł się także cień nadziei na pracę :) ale jeszcze nie zapeszam ps. kazik opóżnij skrzynkę bo masz pełną - pisała do mnie pyziokot że od miesiąca próbuje się z Tobą skontaktować :) Quote
kazik132 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Cieszę się, ze u Fiszki wszystko w porządku. BArdzo szybko ten czas leci, to prawda. Nie pomyślałam nawet, że to już prawie dwa miesiące. O Priamusiu nie mogę wciąz zapomnieć i bardzo często o Nim myślę:( Życzę powodzenia w szukaniu pracy i wierzę, że się uda! ps. skrzynka wyczyszczona:) Quote
primaverca Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 a Fiszka wczoraj numer odstawiła :angryy: wieczorkiem tak koopę robiła że utytłała sobie cały tyłek - wszystko jej sie do sierści przykleiło przyszła do domciu to postanowiła pupę wytrzeć i tym sposobem koopa została na 2 kocach i 2 posłaniach - swoim i Priamusia :angryy::angryy: a wcześniej ... znalazła kuwetę Tekilki i ją "wysprzątała" z rzadzizny kociaka miała utytłany cały nos i sierść wokół nosa i pyśka :angryy: nieprzyjemnie zapachy trochę na noc nam towarzyszyły a Fiszkę spotkała "kara" w postaci porządnej kąpieli :diabloti: Quote
kazik132 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 No to niezłe numery. Ale psiaki z kopkami niestety często tak mają;) Quote
delfy2000 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Nie tylko psiaki, mój długowłosy kocur co jakiś czas ma doopsko do mycia, tylko że się nie daje wsadzić do wanny, to latam za nim na czworakach z ciepłym wilgotnym ręcznikiem, i tak aż do momentu wyczyszczenia sierści... fajnie to musi wyglądać, szczególnie w nocy ;-) Quote
primaverca Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 no Fiszulkę spotkało porządna kąpiel co by bobków u tyłka nie miała :evil_lol: i trochę sierść jej w tamtych okolicach przycięłam ;) u nas dzisiaj piękny ciepły a nawet momentami gorący dzień Fiszka w tym czasie to najchętniej leżakowałaby w cieniu na chłodnej podłodze na dwór z chęcią ale nie za długo bo potem jęzor do ziemi i idzie w tempie żółwika Quote
primaverca Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Fiszka ma nową koleżankę - chociaż nie jest zainteresowana taką małą "szczeniarką" :evil_lol: siostrzenica wczoraj wieczorkiem otrzymała wcześniejszy prezent komunijny od dziadków i tym sposobem ilość domowników się zwiększyła nowa domowniczka to 6-tygodniowa westka o roboczym imieniu Śnieżka (siostrzenica nie ma pomysłu na imię, a z racji tego że sunia jest biała to wyszła Śnieżka) Fiszulka obwąchała malucha i odeszła Śnieżka próbuje ją zaczepiać ale Fiszunia nie jest zainteresowana ;) ponadto wszystko w normie :) wcinam, odpoczywam a na dworku biegam :) Quote
delfy2000 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='primaverca']Fiszka ma nową koleżankę - chociaż nie jest zainteresowana taką małą "szczeniarką" :evil_lol: siostrzenica wczoraj wieczorkiem otrzymała wcześniejszy prezent komunijny od dziadków i tym sposobem ilość domowników się zwiększyła nowa domowniczka to 6-tygodniowa westka o roboczym imieniu Śnieżka (siostrzenica nie ma pomysłu na imię, a z racji tego że sunia jest biała to wyszła Śnieżka) Fiszulka obwąchała malucha i odeszła Śnieżka próbuje ją zaczepiać ale Fiszunia nie jest zainteresowana ;) ponadto wszystko w normie :) wcinam, odpoczywam a na dworku biegam :) Prześliczna, ale że Fiszunia nie jest zainteresowana to się nie dziwię - do tej pory była JEDYNĄ KRÓLEWNĄ w tym zamku... a tu taki numer ;-) Quote
martka1982 Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 wczoraj odwiedziła Fiszulę dogomaniaczka odbywając w ten sposób wizytę po adopcji. oczywiście wszystko ok Quote
primaverca Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 i nadal Fiszunia jest jedyną Królewną dla nas :) Śnieżka mieszka w komnacie obok ;) oczywiście potwierdzam - wczoraj mieliśmy miłą wizytę po adopcyjną nie było żadnych zastrzeżeń :) Quote
delfy2000 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 primaverca napisał(a):i nadal Fiszunia jest jedyną Królewną dla nas :) Śnieżka mieszka w komnacie obok ;) oczywiście potwierdzam - wczoraj mieliśmy miłą wizytę po adopcyjną nie było żadnych zastrzeżeń :) No ba - królewną jest niezaprzeczalnie, ale to małe śnieżkowe będzie konkurować z komnaty obok ;) Dobra wizyta nigdy nie jest zła, hahahhahah :) Quote
modliszka84 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 i nikt na wątku nie krzyczy że popiera się pseudohodowlę na dogo? aż niemozliwe....bo nie sądzę żeby "normalny" hodowca sprzedał szczeniaka w wieku 6 tygodni... zaraz mnie na pewno zlinczujecie, już drugi raz - ale mam wątek w subskrypcjach i chcial nie chciał czasem wejde. Na dogo przeciwdziałamy kupowaniu szczeniaków z pseudo, szkoda że nie wszyscy. Quote
primaverca Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 u Fiszulki przylepki wszystko w jak najlepszym porządku :) czy ktoś wie czy można kupić karmę w saszetkach? tak jak dla kociaków? Czasami kupuję Fiszce małe puszki ale i tak one wydają się za duże bo dam jej ze 2 razy i potem nie chce na tą puszkę patrzeć i muszę wywalać? Quote
kazik132 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 primaverca napisał(a):u Fiszulki przylepki wszystko w jak najlepszym porządku :) czy ktoś wie czy można kupić karmę w saszetkach? tak jak dla kociaków? Czasami kupuję Fiszce małe puszki ale i tak one wydają się za duże bo dam jej ze 2 razy i potem nie chce na tą puszkę patrzeć i muszę wywalać?Fiszulce cmoka w nosek poproszę:) Nie wiem jak takie dobre karmy w saszetkach, ale pedigree jest w saszetkach, widziałam. Tylko, czy Fiszka będzie to jadła, nie wiem. A jakie puszki jej teraz dajesz? Quote
primaverca Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 różne kupuję, ale głównie: darlig, chappi muszę się rozejrzeć za tymi saszetkami bo jakoś tak nie rzuciły mi się w oko jak puszkę otwieram to wcina aż jej się uszy trzęsą ale na drugi dzień już nie koniecznie by ja chciała więc dorzucam tam jej trochę jakąś kiełbasę albo wątróbkę i wtedy wcina ;) Quote
Yana Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 modliszka84 napisał(a):i nikt na wątku nie krzyczy że popiera się pseudohodowlę na dogo? aż niemozliwe....bo nie sądzę żeby "normalny" hodowca sprzedał szczeniaka w wieku 6 tygodni... zaraz mnie na pewno zlinczujecie, już drugi raz - ale mam wątek w subskrypcjach i chcial nie chciał czasem wejde. Na dogo przeciwdziałamy kupowaniu szczeniaków z pseudo, szkoda że nie wszyscy. fakt, 6-tygodniowy maluszek powinien jeszcze z mamą siedzieć, to nieludzkie odstawianie szcenięcia w tym wieku... Quote
holmina Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 zaglądam co nowego u Fiszki a tu prosze ...wesoło,ma koleżanke!!!!! Quote
kazik132 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 holmina napisał(a):zaglądam co nowego u Fiszki a tu prosze ...wesoło,ma koleżanke!!!!! Przynajmniej psinka nie bedzie się nudziła, bo taki szczeniorek, to raczej odpocząć nie da;) Fajnie, że Fiszka ma towarzysza zabaw, bo we dwie zawsze raźniej:) Ciekawe, jak tam jedzonko. Już coś lepiej primaverco? Znalazłaś te saszetki pedigree? Quote
Mysza2 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 przepraszam za offa może coś wam sie spodoba, zajrzyjcie http://www.dogomania.pl/threads/208100-fant%C3%B3w-mamy-tutaj-mas%C4%99-%C5%BCeby-Bruno-zbiera%C5%82-kas%C4%99-do-31.05.2011-godz-23-00?p=16914488&posted=1#post16914488 Quote
Recommended Posts