Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 474
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u Fiszki bez zmian - radosna i chętna do zabaw :)
czyli wszystko na dobrej drodze
minął miesiąc bez Priamusia :(, a za 3 dni miną 2 miesiąc Fiszki u nas :)

znalazł się także cień nadziei na pracę :) ale jeszcze nie zapeszam

ps. kazik opóżnij skrzynkę bo masz pełną - pisała do mnie pyziokot że od miesiąca próbuje się z Tobą skontaktować :)

Posted

Cieszę się, ze u Fiszki wszystko w porządku. BArdzo szybko ten czas leci, to prawda. Nie pomyślałam nawet, że to już prawie dwa miesiące. O Priamusiu nie mogę wciąz zapomnieć i bardzo często o Nim myślę:(
Życzę powodzenia w szukaniu pracy i wierzę, że się uda!
ps. skrzynka wyczyszczona:)

Posted

a Fiszka wczoraj numer odstawiła :angryy:
wieczorkiem tak koopę robiła że utytłała sobie cały tyłek - wszystko jej sie do sierści przykleiło
przyszła do domciu to postanowiła pupę wytrzeć i tym sposobem koopa została na 2 kocach i 2 posłaniach - swoim i Priamusia :angryy::angryy:

a wcześniej ... znalazła kuwetę Tekilki i ją "wysprzątała" z rzadzizny kociaka
miała utytłany cały nos i sierść wokół nosa i pyśka :angryy:

nieprzyjemnie zapachy trochę na noc nam towarzyszyły
a Fiszkę spotkała "kara" w postaci porządnej kąpieli :diabloti:

Posted

Nie tylko psiaki, mój długowłosy kocur co jakiś czas ma doopsko do mycia, tylko że się nie daje wsadzić do wanny, to latam za nim na czworakach z ciepłym wilgotnym ręcznikiem, i tak aż do momentu wyczyszczenia sierści... fajnie to musi wyglądać, szczególnie w nocy ;-)

Posted

no Fiszulkę spotkało porządna kąpiel co by bobków u tyłka nie miała :evil_lol:
i trochę sierść jej w tamtych okolicach przycięłam ;)

u nas dzisiaj piękny ciepły a nawet momentami gorący dzień
Fiszka w tym czasie to najchętniej leżakowałaby w cieniu na chłodnej podłodze
na dwór z chęcią ale nie za długo bo potem jęzor do ziemi i idzie w tempie żółwika

Posted

Fiszka ma nową koleżankę - chociaż nie jest zainteresowana taką małą "szczeniarką" :evil_lol:
siostrzenica wczoraj wieczorkiem otrzymała wcześniejszy prezent komunijny od dziadków i tym sposobem ilość domowników się zwiększyła
nowa domowniczka to 6-tygodniowa westka o roboczym imieniu Śnieżka (siostrzenica nie ma pomysłu na imię, a z racji tego że sunia jest biała to wyszła Śnieżka)

Fiszulka obwąchała malucha i odeszła
Śnieżka próbuje ją zaczepiać ale Fiszunia nie jest zainteresowana ;)

ponadto wszystko w normie :) wcinam, odpoczywam a na dworku biegam :)

Posted

[quote name='primaverca']Fiszka ma nową koleżankę - chociaż nie jest zainteresowana taką małą "szczeniarką" :evil_lol:
siostrzenica wczoraj wieczorkiem otrzymała wcześniejszy prezent komunijny od dziadków i tym sposobem ilość domowników się zwiększyła
nowa domowniczka to 6-tygodniowa westka o roboczym imieniu Śnieżka (siostrzenica nie ma pomysłu na imię, a z racji tego że sunia jest biała to wyszła Śnieżka)

Fiszulka obwąchała malucha i odeszła
Śnieżka próbuje ją zaczepiać ale Fiszunia nie jest zainteresowana ;)

ponadto wszystko w normie :) wcinam, odpoczywam a na dworku biegam :)

Prześliczna, ale że Fiszunia nie jest zainteresowana to się nie dziwię - do tej pory była JEDYNĄ KRÓLEWNĄ w tym zamku... a tu taki numer ;-)

Posted

i nadal Fiszunia jest jedyną Królewną dla nas :)
Śnieżka mieszka w komnacie obok ;)

oczywiście potwierdzam - wczoraj mieliśmy miłą wizytę po adopcyjną
nie było żadnych zastrzeżeń :)

Posted

primaverca napisał(a):
i nadal Fiszunia jest jedyną Królewną dla nas :)
Śnieżka mieszka w komnacie obok ;)

oczywiście potwierdzam - wczoraj mieliśmy miłą wizytę po adopcyjną
nie było żadnych zastrzeżeń :)

No ba - królewną jest niezaprzeczalnie, ale to małe śnieżkowe będzie konkurować z komnaty obok ;)

Dobra wizyta nigdy nie jest zła, hahahhahah :)

Posted

i nikt na wątku nie krzyczy że popiera się pseudohodowlę na dogo? aż niemozliwe....bo nie sądzę żeby "normalny" hodowca sprzedał szczeniaka w wieku 6 tygodni...
zaraz mnie na pewno zlinczujecie, już drugi raz - ale mam wątek w subskrypcjach i chcial nie chciał czasem wejde.
Na dogo przeciwdziałamy kupowaniu szczeniaków z pseudo, szkoda że nie wszyscy.

Posted

u Fiszulki przylepki wszystko w jak najlepszym porządku :)

czy ktoś wie czy można kupić karmę w saszetkach? tak jak dla kociaków?
Czasami kupuję Fiszce małe puszki ale i tak one wydają się za duże bo dam jej ze 2 razy i potem nie chce na tą puszkę patrzeć i muszę wywalać?

Posted

primaverca napisał(a):
u Fiszulki przylepki wszystko w jak najlepszym porządku :)

czy ktoś wie czy można kupić karmę w saszetkach? tak jak dla kociaków?
Czasami kupuję Fiszce małe puszki ale i tak one wydają się za duże bo dam jej ze 2 razy i potem nie chce na tą puszkę patrzeć i muszę wywalać?
Fiszulce cmoka w nosek poproszę:) Nie wiem jak takie dobre karmy w saszetkach, ale pedigree jest w saszetkach, widziałam. Tylko, czy Fiszka będzie to jadła, nie wiem. A jakie puszki jej teraz dajesz?

Posted

różne kupuję, ale głównie: darlig, chappi
muszę się rozejrzeć za tymi saszetkami bo jakoś tak nie rzuciły mi się w oko
jak puszkę otwieram to wcina aż jej się uszy trzęsą ale na drugi dzień już nie koniecznie by ja chciała
więc dorzucam tam jej trochę jakąś kiełbasę albo wątróbkę i wtedy wcina ;)

Posted

modliszka84 napisał(a):
i nikt na wątku nie krzyczy że popiera się pseudohodowlę na dogo? aż niemozliwe....bo nie sądzę żeby "normalny" hodowca sprzedał szczeniaka w wieku 6 tygodni...
zaraz mnie na pewno zlinczujecie, już drugi raz - ale mam wątek w subskrypcjach i chcial nie chciał czasem wejde.
Na dogo przeciwdziałamy kupowaniu szczeniaków z pseudo, szkoda że nie wszyscy.

fakt, 6-tygodniowy maluszek powinien jeszcze z mamą siedzieć, to nieludzkie odstawianie szcenięcia w tym wieku...

Posted

holmina napisał(a):
zaglądam co nowego u Fiszki a tu prosze ...wesoło,ma koleżanke!!!!!

Przynajmniej psinka nie bedzie się nudziła, bo taki szczeniorek, to raczej odpocząć nie da;) Fajnie, że Fiszka ma towarzysza zabaw, bo we dwie zawsze raźniej:) Ciekawe, jak tam jedzonko. Już coś lepiej primaverco? Znalazłaś te saszetki pedigree?