delfy2000 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='martka1982']psiaki mają wątki w różnych miejscach, tzn Priam ma wątek w "mają dom ale potrzebują pomocy" mogę poprosić o połączenie ale nie wiem czy to bedzie korzystne dla Priama. jak chcecie[/QUOTE] Martka - to myślisz, żeby zostawić jednak oddzielnie? Nam chodziło tylko o ten Fiszki i drugi zwykły Priamka...ale napisz co myślisz, bo tu chodzi i dobro psiaków... Quote
delfy2000 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='primaverca']wczoraj wieczorkiem Fiszka zażyła kąpieli odświeżającej ;) zniosła ja dobrze aczkolwiek z wanny chciała uciec - dobrze że malutka jest :evil_lol: a jak ją tylko trochę osuszyłam to biegiem poleciała na podusię i schowała się pod kocyk - tak się biedactwo trzęsło jakby na mrozie stała :roll: no ale pomasowałam ją trochę jak była przykryta i zasnęła :) ŚLicznota malutka - nie wiadomo, czy kiedykolwiek była kąpana, tak jak Priamuś...ale przeżyliście wszyscy... i teraz będzie lepiej... no, i czyściej ;-) Quote
martka1982 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 delfy2000 napisał(a):Martka - to myślisz, żeby zostawić jednak oddzielnie? Nam chodziło tylko o ten Fiszki i drugi zwykły Priamka...ale napisz co myślisz, bo tu chodzi i dobro psiaków... nie dziamię:) chodziło o połączenie wątków w jeden? zakręciłam się. jeśli tak to wtedy wątki byłyby w jednym dziale czyli adoptowane Quote
delfy2000 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 martka1982 napisał(a):nie dziamię:) chodziło o połączenie wątków w jeden? zakręciłam się. jeśli tak to wtedy wątki byłyby w jednym dziale czyli adoptowane Martka- to pewnie ja się nieprecyzyjnie wyrażam ;) Chodziło o połączenie tego wątku Fiszki na którym teraz piszemy i wątku Priamka... ale jeżeli uważasz, że to by w jakiś sposób zaszkodziło wątkowi Priamka na staruszkach w potrzebie to zostawmy tak jak jest... Primaverca będzie miała co robić :) Quote
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 delfy2000 napisał(a):Martka- to pewnie ja się nieprecyzyjnie wyrażam ;) Chodziło o połączenie tego wątku Fiszki na którym teraz piszemy i wątku Priamka... ale jeżeli uważasz, że to by w jakiś sposób zaszkodziło wątkowi Priamka na staruszkach w potrzebie to zostawmy tak jak jest... Primaverca będzie miała co robić :) No dokładnie tak. Bo rzeczywiście dla Priamusia potrzebujemy pomocy a dla Fiszki w zasadzie nie. Więc jeśli przeniesiemy wątek do adoptowanych, zgodnie z regulaminem to chyba nawet nie bedzie mozna zbierac ewentualnej kasy w razie potrzeby. Quote
delfy2000 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 kazik132 napisał(a):No dokładnie tak. Bo rzeczywiście dla Priamusia potrzebujemy pomocy a dla Fiszki w zasadzie nie. Więc jeśli przeniesiemy wątek do adoptowanych, zgodnie z regulaminem to chyba nawet nie bedzie mozna zbierac ewentualnej kasy w razie potrzeby. Zostawiamy jak jest, w takim razie... a ja i tak się tam kiedyś wybiorę na mizianka, ściskanka, i inne "anka".... ;-) Quote
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 delfy2000 napisał(a):Zostawiamy jak jest, w takim razie... a ja i tak się tam kiedyś wybiorę na mizianka, ściskanka, i inne "anka".... ;-) No, tylko po mnie nie zapomnij zajechać! Quote
delfy2000 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 kazik132 napisał(a):No, tylko po mnie nie zapomnij zajechać! No przestań - podjeżdżam starą Warszawą (hihhiiihhi, czy ja bym mogła tym jeździć?) na Twoje, za przeproszeniem, zadupie (Kazik, wiesz, że ja uwielbiam takie klimaty ;-)), Ty załatwiasz żarełko dla wsiech, ja hotelik dla ludziów (ilu?), a Primaverca pozwala nam psiaki wykochać... no to kto może taki plan wywalić???? Quote
Jasza Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 To Wy się lepiej przyznajcie z Kazik gdzie mieszkacie, a nie takie tam końce świata i dobrzy ludzie.. ;-) ;-) ;-) Może i ja się dołączę do wycieczki... Quote
kazik132 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Jasza napisał(a):To Wy się lepiej przyznajcie z Kazik gdzie mieszkacie, a nie takie tam końce świata i dobrzy ludzie.. ;-) ;-) ;-) Może i ja się dołączę do wycieczki... Ha!No ale oczywisćie ,że możesz się dołaczyć, bez względu na to,gdzie mieszkamy! Zrobimy wejście smoka;) Quote
Jasza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Wejście smoków, albo nawet wejście smoczyc ;-) Jak Fiszula? Quote
primaverca Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 witajcie przepraszam, że nie odzywałam się ale zmartwił mnie wątek jednego z psiaków - Tinusi (Jasza ma jej banerek), która po ciężkiej operacji wczoraj wróciła do kochanego domciu a dzisiaj odeszła na zawsze :( Fiszka ma się naprawdę świetnie :) zaczepia do zabawy i głaskania - nawet wczoraj na Tekilę szczekła :eviltong: wczorajszy deszczyk sprawił, że kąpiel była podwójna Fiszka w ogóle nie chciała wyjść z klatki na dwór jak zobaczyła że pada no ale potrzeba wzywała :evil_lol: po spacerku oczywiście było osuszanko a potem myk pod kocyk ;) Quote
Jasza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Tinka już za TM. Dzień dzisiaj masakryczny, a już myślałam, że wszystko dobrze. Cieszę, się, że Fiszula bezpieczna, ukochana, wytulona, wycałowana.... Quote
delfy2000 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Właśnie opłakałam malutką Tineczkę - przynajmniej skończyły się jej cierpienia [*]... Dobrze, że chociaż Fiszka ma się dobrze - ślicznocha taka pod tym kocykiem... Quote
kazik132 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ja wciąż nie mogę się otrząsnąć po śmierci Tinki:( Płaczę co chwilę. Mam nos zatkany:( Fiszka to w ogóle gwiazda! Ona się primaverko, czuje u Was jak u siebie od początku!Jakby się u Was rodziła:) Fajnie się Wasz świat zmienił, prawda? Chyba wszystko przestawione do góry nogami, ale to miła zmiana! A będzie jeszcze lepiej! Wiem to na pewno:) Quote
primaverca Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 tak Fiszka czuje się tutaj jakby była od zawsze z nami :loveu::loveu: jest naprawdę grzecznym i ułożonym psiakiem dziwię się, że ktoś mógł / potrafił się jej pozbyć :angryy::angryy: ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :eviltong: gdyby nie przeżyła tego co przeżyła to nie byłaby z nami - szkoda tylko że musiała tyle wycierpieć ale nie ma już co wracać do przeszłości ... Fiszka ma się świetnie - jest zabawnym i radosnym psiakiem a przede wszystkim kochanym :loveu::loveu::loveu: czyli kolejny psiaczek na medal :multi::multi::multi: Quote
kazik132 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 I kolejny DOM NA MEDAL!:) Fajny komplecik:D Quote
delfy2000 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 .... zjawiskowa Fiszka - u zjawiskowych ludziów.... Quote
kazik132 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Witamy dom na medal i cudną Fiszkę z braciszkeim Priamkiem w piękny sobotni dzień! Jak tam przebiega wekend? Fiszko ty tam pogadaj z Praimkiem, że jestes jego siostra i nic z tego nie będzie;), niech się wreszcie uspokoi bo panciowie by sobie pewnie chceli przed świętami dywany położyć;) Quote
Mysza2 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Primaverca, nie masz ty gdzieś takich domów jak Twój, a jeszcze nie zapsionych. Co nieco bym miała do zapsienia:):):) Zaglądam do was jak się chcę pozytywnie podładować:):) Quote
primaverca Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Mysza2 napisał(a):Primaverca, nie masz ty gdzieś takich domów jak Twój, a jeszcze nie zapsionych. Co nieco bym miała do zapsienia:):):) Zaglądam do was jak się chcę pozytywnie podładować:):) witamy :) domy nie zapsione może i by się znalazły ale nie koniecznie polecałabym właścicieli takich domków ;/ niestety póki co nie mamy takich znajomych, którzy są choć trochę do nas podobni :( jeśli znamy kogoś kto twierdzi że kocha zwierzęta to problem jest taki że niekoniecznie by chciał psiaka w domu a jeśli ktoś już by się zgodził na psiaka to albo szczeniaka albo nie poświęcałby mu tyle czasu i nie okazał tyle serca jak my nie wszyscy traktują zwierzaczki tak jak powinny być traktowane - dla wielu przypadków jest to np. zwykły pies a nie niemowlę któremu trzeba poświęcać sporo czasu i interesować się nim my też spotkaliśmy się z nieprzychylnością kilku osób - sąsiadów bądź znajomych po co nam w ogóle psy a jeśli już to po co brać psy stare, schorowane lub "wybrakowane" my nie zwracamy uwagi na takie uwagi bo to nie o nas świadczy a właśnie o takich osobach jakie mają podejście do zwierzaków Quote
primaverca Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 kazik132 napisał(a):Witamy dom na medal i cudną Fiszkę z braciszkeim Priamkiem w piękny sobotni dzień! Jak tam przebiega wekend? Fiszko ty tam pogadaj z Praimkiem, że jestes jego siostra i nic z tego nie będzie;), niech się wreszcie uspokoi bo panciowie by sobie pewnie chceli przed świętami dywany położyć;) weekend narazie bez zakłóceń :) jemy, śpimy, bawimy się i wychodzimy na spacerki - czyli standard ;) Quote
delfy2000 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 primaverca napisał(a):witamy :) domy nie zapsione może i by się znalazły ale nie koniecznie polecałabym właścicieli takich domków ;/ niestety póki co nie mamy takich znajomych, którzy są choć trochę do nas podobni :( jeśli znamy kogoś kto twierdzi że kocha zwierzęta to problem jest taki że niekoniecznie by chciał psiaka w domu a jeśli ktoś już by się zgodził na psiaka to albo szczeniaka albo nie poświęcałby mu tyle czasu i nie okazał tyle serca jak my nie wszyscy traktują zwierzaczki tak jak powinny być traktowane - dla wielu przypadków jest to np. zwykły pies a nie niemowlę któremu trzeba poświęcać sporo czasu i interesować się nim my też spotkaliśmy się z nieprzychylnością kilku osób - sąsiadów bądź znajomych po co nam w ogóle psy a jeśli już to po co brać psy stare, schorowane lub "wybrakowane" my nie zwracamy uwagi na takie uwagi bo to nie o nas świadczy a właśnie o takich osobach jakie mają podejście do zwierzaków Primaverco - aleście sie nam trafili...oby takich ludzi pojawiało się tutaj coraz więcej - bo psiaków multum... Ja zaczynam czytanie dogo od Fiszki i Priamka, bo zaraz mam dobry humor... Quote
primaverca Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 delfy2000 napisał(a):Primaverco - aleście sie nam trafili...oby takich ludzi pojawiało się tutaj coraz więcej - bo psiaków multum... Ja zaczynam czytanie dogo od Fiszki i Priamka, bo zaraz mam dobry humor... no to cieszymy się bardzo że możesz zacząć czytać dogo od dobrych wieści :) Quote
delfy2000 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 primaverca napisał(a):no to cieszymy się bardzo że możesz zacząć czytać dogo od dobrych wieści :) A jak ja się cieszę - czasami to jedyne dobre wiadomości na cały dzień... Dzięki :) Quote
Recommended Posts