Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 474
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

delfy2000 napisał(a):
4 dni do szczęścia ;-)
To juz tylko ok 80 godzinek:D Już nie mogę się doczekać! Primaverca,a Wy jak tam?Pokoik dla nowych domowników juz umeblowany?;)

Posted

primaverca tez przyłączam się do słów modliszki. Strasznie mnie uraziło wasze zdanie o naszym schronisku o które tak dbamy!! flaki sobie wypruwamy a ktoś kto się tym wogóle nie zainteresuje żyje w takiej plocie którą gdzieś tam usłyszał i niestety szerzy. Może tego tu nie napisałaś, ale dobrze obie wiemy, że tak myślicie. Asia zdała mi relację z wizyty u was, bo na początku to ja miałam do was przyjść i w sumie dobrze że nie poszłam...
Chcesz zobaczyć jak to sie u nas psy usypia??przyjdź zobacz i dopiero oceniaj!!

przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale niestety mus to mus. Cieszę się, że są jeszcze tacy ludzie, którym nie zależy na wyglądzie zwierzaka, nasz stary i ślepy Skarbek wczoraj pojechał do Krakowa.

Posted

Piechciu. Z całym szacunkiem,ale to powinniście sobie wyjaśnic na PW!JAk można tutaj pisać takie rzeczy, które nie dośc,że nic wspólnego nie mają z psiakiem,to jeszcze mieszają nas do sparw i rzeczy o których nic nie wiemy i nie jest powiedziane,że chcemy widzieć.Tak się nie robi!Tu sie cieszymy, odliczamy dni i godziny wyjazdu psiaków do DS a nagle jakieś zamieszanie powstaje.NA siłę chcecie zrobić przykrość ludziom, którzy okazali tyle serca? :(Wg.mnie im też nie zależy na wyglądzie psa. Chcą dać dom staruszkom, jeden bez oka a drugi ślepnie! PW jest miejscem wyjasniania niejasności. Proszę, wykasujcie te posty,zanim powstanie jakaś niepotrzebna kłótnia.Nie sądzę by te fakty kogoś tu interesowały!

Posted

piechcia15 napisał(a):
primaverca tez przyłączam się do słów modliszki. Strasznie mnie uraziło wasze zdanie o naszym schronisku o które tak dbamy!! flaki sobie wypruwamy a ktoś kto się tym wogóle nie zainteresuje żyje w takiej plocie którą gdzieś tam usłyszał i niestety szerzy. Może tego tu nie napisałaś, ale dobrze obie wiemy, że tak myślicie. Asia zdała mi relację z wizyty u was, bo na początku to ja miałam do was przyjść i w sumie dobrze że nie poszłam...

przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale niestety mus to mus. Cieszę się, że są jeszcze tacy ludzie, którym nie zależy na wyglądzie zwierzaka, nasz stary i ślepy Skarbek wczoraj pojechał do Krakowa.

zadam pytanie ponownie: czy ja coś takiego powiedziałam?!

Posted

primaverca napisał(a):
tak wszystko czeka :)
To cudownie!:)Każda godzinka już przybliża te psinki do nowego życia!Dziś na trzech wątkach widziałam,co się dzieje z psinami, które od lat były w schronie i pojechały do domków.Nie do pomyślenia, jak błyskawicznie robią się szczęsliwe i o wszystkim zapominają w mgnieniu oka! Zeby ludzie też tak potrafili zapominać i nie rozpamiętywać!Swiat byłby dużo piękniejszy!Primaverco!Już tylko 3 dni;):D

Posted

Myślę, że Kazik ma rację... te komentarze są tu po prostu nie na miejscu... i szkoda tylko, że wspaniałe chwile oczekiwania na wyjazd psiaków do nowego domu są przerywane nieprzemyślanymi wpisami...

Primaverca i Jej mąż biorą do siebie za porywem serca DWA NIEPEŁNOSPRAWNE PSIAKI, które prawdobodobnie skończyłyby swe życie w schronie. Proszę uszanujcie to i tych wspaniałych ludzi...

Posted

Primaverco - postarajmy się skoncentrować na psiakach i oczekiwaniu na nie...

Każdego dnia podziwiam Was i decyzję o wzięciu tych dwóch bidul ze schronu:loveu::loveu::loveu: i już sie nie mogę doczekać ich pierwszych chwil w nowym, prawdziwym, swoim domu :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Jeśli chcecie faktycznie popsuć atmosferę, którą niestety zanieczyszczacie to może i Wam się to uda.
Nie możesz mnie oceniać, bo mnie nie znasz i nie wiesz czy się interesuję pabianickim schroniskiem czy nie.
Jeśli Twoje i innych zdanie jest że nie nadaję się na opiekuna psiaków i masz jakieś zastrzeżenia co do wizyty przed adopcyjnej to to zgłoś do kogo trzeba - byle szybko żeby psiaki nie podróżowały wte i z powrotem.

jedynie co mogę powiedzieć to to że jest mi smutno, że jak ktoś coś nie dosłyszy to sobie dopowie i wychodzą chocki klocki
nie lubię jak się kogoś ocenia nie wiedząc nic o danej osobie

Posted

primaverca napisał(a):
Jeśli chcecie faktycznie popsuć atmosferę, którą niestety zanieczyszczacie to może i Wam się to uda.
Nie możesz mnie oceniać, bo mnie nie znasz i nie wiesz czy się interesuję pabianickim schroniskiem czy nie.
Jeśli Twoje i innych zdanie jest że nie nadaję się na opiekuna psiaków i masz jakieś zastrzeżenia co do wizyty przed adopcyjnej to to zgłoś do kogo trzeba - byle szybko żeby psiaki nie podróżowały wte i z powrotem.

jedynie co mogę powiedzieć to to że jest mi smutno, że jak ktoś coś nie dosłyszy to sobie dopowie i wychodzą chocki klocki
nie lubię jak się kogoś ocenia nie wiedząc nic o danej osobie
.................................odp niżej:

delfy2000 napisał(a):
Primaverco - postarajmy się skoncentrować na psiakach i oczekiwaniu na nie...

Każdego dnia podziwiam Was i decyzję o wzięciu tych dwóch bidul ze schronu:loveu::loveu::loveu: i już sie nie mogę doczekać ich pierwszych chwil w nowym, prawdziwym, swoim domu :eviltong::eviltong::eviltong:
Dokładnie to samo chciałam napisać w odpowiedzi. Nic więcej:)

Posted

Ło matko - dziewczyny, chyba będę płakać... miała byc czysta radość, a tu takie buty :shake:

Primaverco - wiem, że takie rzeczy bolą, i też jestem tym incydentem zasmucona, ale pamiętaj, że dwie dziewczyny nie reprezentują większości na tym wątku... My Was podziwiamy, szanujemy, i kochamy :loveu::loveu::loveu:

Posted

....aha, z tych emocji zapomniałam napisac, że już oczami duszy widzę całą Waszą rodzinkę 2+3 na zdjęciach świąteczno-okolicznościowych... i już mi gardło ściska ze wzruszenia... to będzie szczęście dla nas wszystkich... mam nadzieję, ze macie aparat z dużą pamięcią... bo o zdjęcia będziemy się bezwstydnie dopominać ;-)

Posted

delfy2000 napisał(a):
....aha, z tych emocji zapomniałam napisac, że już oczami duszy widzę całą Waszą rodzinkę 2+3 na zdjęciach świąteczno-okolicznościowych... i już mi gardło ściska ze wzruszenia... to będzie szczęście dla nas wszystkich... mam nadzieję, ze macie aparat z dużą pamięcią... bo o zdjęcia będziemy się bezwstydnie dopominać ;-)

O!I znowu napisałaś to, o czym myslę i marzę:)Zdjęcia obowiązkowo conajmniej 3 razy dziennie;)

Posted

Ja to jak zupełna wariatka (nieszkodliwa, chyba że mnie ktoś totalnie wkurzy ;) )mam cały obrazek w głowie:

Po prawej Primaverca, obok Niej, tez po prawej Priamek, po lewej małż, i koło Niego po lewej Fiszka wtulona w ramię, a pośrodku, w całej swojej cudnej krasie KOT... Widzicie to????? Szkoda, że nie mogę robic zdjęć z mojej wyobraźni, bo może bym zarobiła kilka złotych dla psiaków....

Posted

piechcia15 napisał(a):

Piechciu o co Ci chodzi??????????????
O to że nie wszyscy wiedzą jak jest w Pabianickim schronisku. Rzeczywiście TZ primaverca powiedział, że tak słyszał.
Ale teraz to się już wściekłam. Przecież sam tego nie wymyślił, gdzieś to usłyszał.
A może to wina schroniska, że takie rzeczy się w Pabianicach opowiada.
W każdej plotce jest trochę prawdy. Słyszałyście takie przysłowie.
Najlepiej wejść na wątek i komuś dupę obsmarować bo powtórzył coś co usłyszał.
A może problem leży w tym że adopcja nie jest z Pabianic????????????
Takim zachowanie na pewno nikogo do adopcji nie zachęcicie.
Przepraszam, że piszę na wątku.
Miałam okazję z Piechcią po wizycie jechać razem łapać psy.
Opowiedziałam jej o wizycie i fajnych ludziach i o tym co się słyszy o schronisku.
Ale widocznie afery dla co poniektórych najważniejsze.

Posted

asik007 napisał(a):
O to że nie wszyscy wiedzą jak jest w Pabianickim schronisku. Rzeczywiście TZ primaverca powiedział, że tak słyszał.
Ale teraz to się już wściekłam. Przecież sam tego nie wymyślił, gdzieś to usłyszał.
Opowiedziałam jej o wizycie i fajnych ludziach i o tym co się słyszy o schronisku.

Asik - dzięki, że pozwoliłaś nam zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi, i to z jak najbardziej WIARYGODNEGO żródła... dlatego uważam, że miałaś nie tylko prawo, ale i obowiązek napisać to na wątku, skoro pewne rzeczy zostały wyciągnięte tutaj publicznie.... Smutne jest to, że niestety niektórzy nie potrafią oddzielić rzeczywistości od ploty, albo nawet na takowych opierają swoje działania...
Jeszcze raz dzięki ;-)

Posted

ja też się cieszę i nie lubię jak skleja się ploty, domków jest jak na lekarstwo i to trzeba szanować - a od żalów jest PW. Ale dobrze, że asik wyjaśniła - i wszystko. skupmy się na dwóch szczęsciarzach, którzy wkrórce jadą do domciu.
Primaverka to już niedługo!!!

Posted

asik007 napisał(a):

Chciałem się tylko dowiedzieć czy rzeczywiście tak jest w Pabianickim schronie. Nikogo nie chciałem obrazić/urazić. Chciałem mięć info na ten temat z "pierwszej ręki" A o tym usłyszałem od znajomego. Niestety potrącił on psiaka który wleciał mu pod koła. Wet po którego zadzwonił ponoć pracuje/ pracował w tym schronie i to on to powiedział. Ja tylko chciałem tą informacje potwierdzić. Jeżeli okazało by się że jest to prawda to starał bym się zrobić wszystko co w mojej mocy aby ten proceder ukrócić a przynajmniej rozgłosić o nim. Lepiej żeby to były tylko "ploty" niż smutna prawda.

Posted

tak tak ja odliczam i po nocach spać już nie mogę :eviltong:
jako godzinę zero przyjęłam 11 bo mniej więcej o tej mają się u mnie zjawić moje staruszki-maluszki ;)
tym czekaniem to czas mi się dłuuuuży strasznie, ale skoro już tyle wyczekałam to jeszcze te kilkadziesiąt godzin też zniosę ;)

Posted

Uf!Jak dobrze,że wszystko się wyjasniło.Dzięki wielki asik007, za obiektywizm i prawdę:)
Dołączam się oczywiście do wszystkich moich poprzedniczek i czekam,czekam,czekam!A moja wyobraźnia to już tak pracuje,że aż kipi;)Strasznie się cieszę!