kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 brzośka napisał(a):no też właśnie przybyłam na wezwanie ;) czytam sobie wątek suńki, bo króciutki ci on, a tu taka niespodzianka :) czyżby już domek się znalazł?? trzymam kciuki w takim razie, bo Fiszka śliczna jest i na dobry domek zasługuje :) (jak oczywiście wszystkie psiaczki :p)Gdyby tak sie stało,to byłaby cudowna wiadomośc!Mam nadzieję,że nie przestraszyłam primaverki swoim postem, bo jak go teraz czytam, to troche groźnie zabrzmiał.Ale to,co napisałam to tylko tak brzmi,naprawdę.Nie masz się czego obawiac,nie przychodzi żadna komisja tylko jakas dziewczyna z dogo na normalną rozmowe. Zeby psiaka dostac nie trzeba miec pałaców ani hotelu Bristol;) Bardziej chyba chodzi o zwykłe, przyziemne sprawy. Czytałam kilka opowieści po takiej wizycie:) Quote
coronaaj Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='kazik132']Primaverco, byłoby cudownie,gdyby mała niunia zamieszkała u Ciebie. Musisz jednak wiedzieć,że aby tak sie stało, to z tego, co się naczytałam,dogomania rządzi się swoimi dośc twardymi prawami. Oczywiście wiem,że umowa adopcyjna jest do podpisania, wiem,ze najpierw jakas ankietę musiałabyś chyba wypełnić,ale to przez internet i na pewno przejśc przez tzw wizytę przedadopcyjną;)Wiem,że sie na taką wizytę zgadzasz,ale napisz to jeszcze raz, jeśli mozesz. Jak znajdą się dziewczyny z okolicy chętne na wizytę,to umówicie się na jakis termin, dobrze?To chyba wszystko!Bagatelka,prawda?;)No i jak to wszystko przejdziesz pomyslnie, Fiszka jest Wasza,na zawsze! jeśli wymogiem jest wizyta przedadopcyjna to nie pozostaje mi nic innego jak się na nią zgodzić :) ważne żeby Fiszka miała domek :) Jak jestes dobra ciocia , dasz super domek ...to wizyta przed i potem poadopcyjna musi byc...umowa tez...takie mamy prawa... No dobrze, ze juz jestes na Dogo ..cioteczka... zdjecia tez "sa w musie" ...nasze watki nie umieraja...ciotki zagladaja....Duza Buzka!!! Kto by pojechal na wizyte?????? Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='togaa']"nie rozumiem tylko czemu ludzie przekreślają takie psiaki, które są "wybrakowane" lub/i starsze ;(" Bo niektorzy" liczą"... A starszy psiak, nawet jesli dzisiaj jest w formie to jutro może niezle zrujnować kieszeń. Nie straszę, ale trzeba miec świadomośc częstszych wizyt u weta.Tak, to prawda.Ale psiaki z forum mają szczególne chody:) Zawsze jest tu możliwośc pomocy,jeśliby działo sie cos złego,co znacznie obciążaloby kieszeń.Jest taki specjalny dział: psy w domach ale potrzebuja pomocy. Każdy piesek może chorować.I szczeniaki i psy w średnim wieku,nigdy nie ma gwarancji.Jak sie bierze zwierzę ze schroniska,to jest takie samo ryzyko, jakby się kupowało szczeniaczka.Tak myśle ale ludzie rzeczywiście mogą myślec inaczej i kierują sie różnymi względami:( Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 mmd napisał(a):Feliksik mnie ściągnęła z wątku innej suni. Widzę, że wszystko dobrze idzie:) W razie czego znam trzy dziewczyny z Pabianic, są też z Łodzi, które znam i mieszkają od tamtej strony. Mmd,a możesz kogos umówić na wizytę? Ja nie znam nikogo z tamtych okolic. Byłoby fajnie. Jak sie ktos znajdzie, to już umówi sie z primavercą osobiście chyba prawda? Na najdogodniejszy dla nich obu termin:) Quote
primaverca Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Mi każdy termin pasuje jestem elastyczna :) tylko czy te jakieś ankiety będę wypełniała podczas wizyty czy może wcześniej dostanę do wypełnienia? tzn przed wizytą? Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 primaverca napisał(a):Mi każdy termin pasuje jestem elastyczna :) tylko czy te jakieś ankiety będę wypełniała podczas wizyty czy może wcześniej dostanę do wypełnienia? tzn przed wizytą? Napiszę do martki1982. Jutro się z Toba na pewno skontaktuje. Słyszałam,że mozna samemu przez internet a można też podczas wizyty.Możesz mi podać na PW swój nr telefonu? Quote
mmd Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 primaverca napisał(a):Mi każdy termin pasuje jestem elastyczna :) tylko czy te jakieś ankiety będę wypełniała podczas wizyty czy może wcześniej dostanę do wypełnienia? tzn przed wizytą? Ankiety puszcza się mailem. Wizyta to taka pogawędka lustracyjna :) Nic strasznego, robiłam kilka, wszyscy przeżyli :) Poczekam może na Martkę co? Ona chyba tu dowodzi - niech decyduje, co dalej. Znalezienie odpowiedniej ciotki nie zajmie dużo czasu na pewno. Strasznie w gorącej wodzie kąpane jesteście :diabloti: to może mi znajdziecie kogoś na wizytę w Mrągowie? Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 mmd napisał(a):Ankiety puszcza się mailem. Wizyta to taka pogawędka lustracyjna :) Nic strasznego, robiłam kilka, wszyscy przeżyli :) Poczekam może na Martkę co? Ona chyba tu dowodzi - niech decyduje, co dalej. Znalezienie odpowiedniej ciotki nie zajmie dużo czasu na pewno. Strasznie w gorącej wodzie kąpane jesteście :diabloti: to może mi znajdziecie kogoś na wizytę w Mrągowie? Aj, no tak!W gorącej wodzie,bo my tu nowe;)Ja od wczoraj ciągle myslę o tej psince biednej.Dopiero dziś sie trochę ruszyło,ale za to jak!:)Masz rację,poczekamy na Martkę1982, ale coś mi mówi,że możesz jednak już organizować kogoś do wizyty:) Quote
inga.mm Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 dziś zadzwonił do mnie znajomy poznaniak. Wzięli młodego psa ze schronu jakieś pół roku temu. W piątek pies umarł. Pomijam, że trafiali w Poznaniu na jakiś konowałów, ale nie ma żadnej gwarancji, że młode stworzenie to okaz zdrowia. Mój Vito z avatara to kot, który dopiero w maju będzie miał 2 lata. Odratowałam go, gdy miał 2,5 miesiąca. Do tej pory kosztował mnie lekko licząc ponad dychę. Nawet może jakieś 13000 zetów. Prawdopodobnie będzie żył jeszcze koło roku, dopóki serce wytrzyma. Nie mam pojęcia jaki to będzie koszt. Pewnie drugie tyle, bo będę go ratowała na wszystkie sposoby dostępne w Polsce. Myślałam nawet o przeszczepie serca, ale nikt tego u kotów nie robi. Nie ma reguły. Moi sąsiedzi wzięli 2-miesięczną Yorczyczkę z hodowli po czempionach. Ma łamliwość kości. Prawdopodobnie chów wsobny zaszkodził genetyce. I tak można opowiadać przez pare dni. Quote
togaa Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dziewczyny, to wyslijcie mi proszę taka ankietę. Serio mówię... No to trzymam kciuki za całokształt akcji ! Quote
mmd Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Chyba sobie strzelę podpis "informacja" :diabloti: nie ma dla mnie rzeczy nie do wygrzebania;) Ankieta (są różne, ale większość wygląda podobnie): http://www.dogomania.pl/threads/25135 post 77 Quote
Klauzunka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Trzy strony wątku i jakie wieści:loveu: Trzymam kciuki za powodzenie akcji :multi: Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Wiecie co?Co tu się dzieje?Jestem pod ogromnym wrażeniem!Tyle Was tu przybyło!Aż nie wiem co mam napisać. No i do tego opcja domu na horyzoncie! Wczoraj nie mogłam zasnąć ze zmartwienia a dziś z wrażenia zapewne;) Quote
mmd Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 A w tym samym czasie z pabianickiego schronu stary dziadunio ni to pudel ni to grzywacz, znalazł domek w Krakowie. I tak sobie podróżują psiaki :) Dobrze, że mają dokąd. Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Klauzunka napisał(a):Trzy strony wątku i jakie wieści:loveu: Trzymam kciuki za powodzenie akcji :multi:O!Klauzunka od Gizma tu przybyła!Hura!;) Piszesz trzy strony wątku?Dziś była tu jedna strona i głucha cisza niemal!A co się teraz dzieje?O matko! Quote
martka1982 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 primaverca napisał(a):Mi każdy termin pasuje jestem elastyczna :) tylko czy te jakieś ankiety będę wypełniała podczas wizyty czy może wcześniej dostanę do wypełnienia? tzn przed wizytą? ja tylko na sekunde. prosze skontaktuj sie z nasza prezeska 513 252 632. telefonicznie zdołałam się dowiedzieć,że Fiszka została oceniona na 12 lat, niestety nie mamy wagi w schronie. wiem też,że miała leczone uszko ale dziś będzie wetka to ją dokładnie przebada. jeśli to uszko( chyba ze już dawno zdrowa) nadal jest leczone i nie bedzie Ci to przeszkadzac, to daj znać również na wątku wtedy będę prosić osoby z pabianic aby przeprowadziły wizytę i może nawet zawiozę ja do Ciebie w ten weekend:) Quote
AgusiaP Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Weszłam na wątek suni z wątku Bolusia bo zapraszała feliksik a tu taka niespodzianka :multi: Quote
Jasza Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Przeczytałam o małej w poście Feliksik na wątku Florki. Jestem i ....padłam! Primaverca :buzi: Trzymam kciuki! Quote
brzośka Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 wprawdzie nie jestem jakoś strasznie długo na dogo, ale tak szybkiej akcji to chyba jeszcze nie widziałam :loveu: Wierna - mała mamuśka z inego wątku - też szybko znalazła domek, ale Fiszka?? - ekspresik :loveu: Quote
martka1982 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 wszystko w rękach primaverca. wprawdzie nie spotkałam się dziś z wetką w schronie (będzie później) ale wypytałam o Fiszkę. ma 25 cm w kłębie (malizna) oraz nadal dostaje kropelki do uszu, ponieważ miała/ma (dziś zostanie ocenione) grzyba malesezja (piszę się trochę inaczej) jest to grzyb, który żyje sobie na powierzchni skóry człowieka i zwierzęcia ale gdy ma sprzyjające warunki (np wilgoć) może się uaktywnić. tak się stało u Fiszki. jest to do wyleczenia a warunki w jakich żyje zwierzę ogrywają kluczową rolę niemniej jednak jest to jakaś dolegliwość. dlatego zostawiam decyzję primaverca, proszę o telefon do prezeski, a jeśli primaverca się zdecyduje poszukamy kogoś do wizyty. niestety ja mam auto na benzynę i będąc zupełnie z wami szczera, nie chciałabym obciążać schroniska kosztem transportu (a przynajmniej nie kosztem całkowitym) kolega ma auto na gaz. w przyszłym tygodniu wiezie Paulinkę do dt i nie wiem czy jeszcze jakimś dniem będzie dysponował (weekendy odpadają) mogę zapytać, zawsze będzie to o połowę taniej. Quote
Jasza Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 To czekamy na decyzję Primaverca. Ładny nick - swoją drogą. Quote
Recommended Posts