martka1982 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 (edited) Fiszka od 10 marca ma dom w Pabianicach. Mieszka razem z Priamem z tego samego schroniska http://www.dogomania.pl/threads/203267-Priam-mały-senior-od-10-marca-w-domku-w-Pabianicach!?p=16409093#post16409093 u primaverca i lestat dziękujemy! [FONT=Verdana] FISZKA trafiła do schroniska w Koninie 28 sierpnia 2010 roku jako kilkunastoletnia suczka. Niestety uległa wypadkowi samochodowemu a obrażenia jakich doznała okazały się bardzo poważne. Lewego oka nie dało się uratować i musiało być usunięte. Pęknięciu uległa miednica oraz zwichnięta lewa tylna łapka. Fiszka dzielnie znosiła ból i po kilku tygodniach leczenia była w stanie sama spacerować. Jednak rany na grzbiecie goiły się bardzo długo. [/FONT][FONT=Verdana] Tak wyglądała tuż po przybyciu do schroniska Z racji wieku jest sunią stateczną, nie biega i woli powolne dreptanie, dużo wypoczywa i generalnie ma się dobrze. Mieszka z kotami, z którymi świetnie się dogaduje, jest psiakiem bardzo spokojnym i niekonfliktowym. Przeszła już zabieg sterylizacji. Jeśli chodzi o jej zdrowie to już jest wszystko w porządku ale wiek i brak oczka sprawiają,że nikt nawet na nią nie spojrzy!!!! Nikt nie dostrzega,że to super przytulaśna, kochana psinka! dla wielu to metryka decyduje o adopcji:( Ona nie ma szans na adopcję z przypadku! Fiszka zasługuje na dom aby móc się nim nacieszyć nim odejdzie na zawsze! [/FONT]zbiorcze wydarzenie staruszków z Konina na fb http://www.facebook.com/album.php?aid=2078522&id=1396553001 [FONT=Verdana] Fiszka po wygojeniu ran: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie ul. Gajowa 7a 62-510 Konin tel stacjonarny 63 243 80 38 [/FONT] Edited June 28, 2012 by martka1982 Quote
si_bcw Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 melduję się:) muszę przyznać że totalnie mi sunia umknęła:oops: a taki z niej uroczy kudłaczek. miednica ok? z fizjologią problemów nie ma? Quote
auraa Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 oj jaka śliczna drobinka. Będę jej kibicowała. Quote
Sabina02 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Cudne malenstwo!!! Taka bidulka.... :-( Wrzuce ja na Allegro kudlaczy. Quote
ollalaa Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Kolejna piękna panienka. To chyba też malutka okruszka? Quote
kazik132 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Dziękuję za zaproszenie.Miałam na nowe wątki nie wchodzić,tak sobie obiecałam,ale dziś dwa pieski z subskrybowanych przeze mnie wątków znalazły prawdopodobnie domy.Mogę ze spokojnym sumieniem zacząć pomagać tutaj.A ta psinka jest śliczna!Jestem bardzo zdziwiona,że nikt się nią nie interesuje!Pewnie przez to oczko:(Ale ja nie wiedziałam,że piesek bez oka może być taki ujmujący!Nie miałam okazji dotąd poznać takiego przypadku.Tym bardziej więc bardzo chcę pomóc.Tylko podpowiedzcie,co mam robić? Quote
martka1982 Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 tak, Fiszka jest malutka będę wdzięczna za rozsyłanie wątku i ogłoszenia. chciałabym aby jak najszybciej opuściła schroniskowo tymbardziej,że bez bezproblemowa i nie potrzebuje przyjmować żadnych leków Quote
kazik132 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 martka1982 napisał(a):tak, Fiszka jest malutka będę wdzięczna za rozsyłanie wątku i ogłoszenia. chciałabym aby jak najszybciej opuściła schroniskowo tymbardziej,że bez bezproblemowa i nie potrzebuje przyjmować żadnych lekówNO to ja mogę porozsyłać wątek. Ona jest taka kudłata, jakby sznaucerowata?Może ją trzeba dać na taki podwątek sznaucerów albo kudłaczy?Tylko ja nie wiem jak tego szukać.Czytałam na innych wątkach,że tak robią dziewczyny.A ogłoszenia będę w marcu mogła wykupić dla tej psinki. Potrzeba nas tu więcej,to prawda! Quote
paulinken Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Śliczna niunia! I oczko tez ma ładne ;) Quote
kazik132 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 paulinken napisał(a):Śliczna niunia! I oczko tez ma ładne ;) Ona cała jest piekna, już dawno powinna mieć swój dom! Quote
martka1982 Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 nie, ona nie jest sznaucerowata, bardziej powiedziałabym ze ma sierść jak pudel Quote
delfy2000 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Jaka śliczna - taka prawdziwa Fiszka Quote
kazik132 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 delfy2000 napisał(a):Jaka śliczna - taka prawdziwa Fiszka :)Fajnie,że weszłaś do nas! To jak ona jest bardziej jak pudel,to może na pudlowate ją trzeba dodać.Tylko ja nie wiem jak to się robi:(Ale dziewczyny od pudli by tu pewnie weszły! Quote
pyziokot Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 piekna ta psinka!moja corka wziela ze schronu Wahlowej psiaka bez oczka,zaden problem,nie ma co sie zniechecac i pies corki i ta drobinka maja kudelki wiec mozna przerzucic grzywke i nie widac braku oczka a kochaja tak samo jak te z 2 oczkami-a moze i wecej.... Quote
pyziokot Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Kazik-piszesz o wykupowaniu ogloszen dla psiaka-jak to sie robi?napisz na PW Quote
kazik132 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 pyziokot napisał(a):Kazik-piszesz o wykupowaniu ogloszen dla psiaka-jak to sie robi?napisz na PWJa się też ucze dopiero.NA forum sa bazarki z ogłoszeniami, własnie na wątku kaukazki mi dziewczyny podały takie linki do tych bazarków. Jest ich kilka.I tam za 10 zł,15 zł mozna wykupic pakiet ogłoszeń.Potrzeba tylko dobrych zdjęc, a takie ma i tekstu oraz namiaru do kontaktu. Dziekuje,że weszłaś do Fiszki:) Quote
pyziokot Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 ups-popelnilam nietakt...nie powiedzialam ze do odwiedzenia Fiszki zaprosila mnie Kazik!bardzo sie ciesze z tego zaproszenia i bede tu zagladac.Rowniez sprobuje z tymi ogloszeniami,chociaz nie bardzo jeszcze kojarze jak sie za to zabrac.Moze jutro jak sie wyspie bede myslec sprawniej Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 pyziokot napisał(a):ups-popelnilam nietakt...nie powiedzialam ze do odwiedzenia Fiszki zaprosila mnie Kazik!bardzo sie ciesze z tego zaproszenia i bede tu zagladac.Rowniez sprobuje z tymi ogloszeniami,chociaz nie bardzo jeszcze kojarze jak sie za to zabrac.Moze jutro jak sie wyspie bede myslec sprawniej Nie,no co Ty:)Co to za nietakt!Najważniejsze,że tu jesteś z nami! Masz rację,trzeba iśc spać, jutro też jest dzień, bedzie się lepiej myślało i mi też.Nie martw się,poradzisz sobie z ogłoszeniami, to proste. Jutro jeszcze jakby co, wyjasnie:) Quote
pyziokot Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 i jak tam Fiszka,widze ze dzis tu cichutko!trzymaj sie psinko! Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Też miałam tu właśnie napisać, zdziwiona ciszą. Kochana psinka,tak w schronie jak i tu jakoś nie może wzbudzić sobą zainteresowania:( Quote
coronaaj Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 pyziokot napisał(a):Kazik-piszesz o wykupowaniu ogloszen dla psiaka-jak to sie robi?napisz na PW Koniecznie umiescie na Pudlach i Kudlaczach....wedlug wzoru plus watek... Piszcie do Borowka16 wykupilam pakiety, # 3 wolny bo WTATARA nie potrzebuje to 52 ogloszenia....jest watek...nie moge znalesc. Dajcie na Fiszke....zaplacone.... Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 coronaaj napisał(a):Koniecznie umiescie na Pudlach i Kudlaczach....wedlug wzoru plus watek... Piszcie do Borowka16 wykupilam pakiety, # 3 wolny bo WTATARA nie potrzebuje to 52 ogloszenia....jest watek...nie moge znalesc. Dajcie na Fiszke....zaplacone....BArdzo dziękuje za wejście na watek!Zaraz spróbuję dać psinę na te pudelki i kudłacze. Nie wiem, czy potrafię,ale spróbuję. Do Borówki chyba mam gdzieś wątek zapisany, bo tez wykupowałam u Niej pakiet dla kaukazki właśnie, to napiszę,że jeden pakiet jest dla Fiszki, bardzo dziękujemy!Ogłoszenia potrzebne bardzo. Moze wspólnymi siłami uda nam się rozkręcić watek i znaleźć najlepsze dla Fiszki rozwiązanie! Quote
coronaaj Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 To jest szablon na przykladzie Gucia.....zamiesc info o Fiszce... Imię: Gucio Wiek: ok. 4 lata Płeć: samiec Kastracja/sterylizacja: nie Wielkość: ok 35 cm w klebie Kontakt w sprawie adopcji: psykoty@wp.pl, 668 046 572 Miejsce pobytu: Schronisko Starogard Gdański Umaszczenie: srebrne Podstawowe informacje o zachowaniu: Gucio ma ok 4 lat, a zachowuje sie jak roczny szczeniak, jest wesoły i żywy; dogaduje sie z pieskami i suczkami, a takze kotami, na ktore co prawda powarkuje, ale na tym sie konczy ... mieszka w biurze schroniska, jest fantastycznym przytulasnym i kochanym pieskiem ... Zero agresji do ludzi, potrafi być trochę zazdrosny o inne psy, wtedy powarkuje, ale tylko tyle. Informacje dodatkowe: Odrobaczenie: tak Szczepienia: tak (wścieklizna, wirusowki) Problemy zdrowotne: nie Umiescic zdjecia pod spodem i link do watku Quote
Recommended Posts