Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

delfy2000 napisał(a):
Cholipcia może któraś cioteczka się zlituje nad tym biedakiem :-(

Ja bym go wzięła, gdybym była w PL :placz:
No włąśnie. Pewnie każda z nas, albo większość brałby Pepisia natychmiast:( Siedzi mi w głowie totalnie, ale dziś już wyczerpały mi sie pomysły:( Może nowy dzień, nowy tydzień, przyniesie coś nowego?Na pewno przyniesie!

• Replies 901
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lionees napisał(a):
Jestem Kochane...ale nie mogę wziąć Pepinka,nie mogę,uwierzcie mi..:-(
Ale fajnie,że do nas zajrzałaś! Wierzymy, chociaż niedowierzamy;)I strasznie nam przykro, bo Twój dom jest wymarzony dla Pepisia!Czytałam inne wątki piesków które są u Ciebie! Nie znalazłam na razie lepszej opcji ani nawet alternatywnej:(A może jednak się zakochasz po uszy;)

Posted

Lionees napisał(a):
Jestem Kochane...ale nie mogę wziąć Pepinka,nie mogę,uwierzcie mi..:-(

Lionees - dzięki wielkie, że zajrzałaś do Pepika... Jeżeli nie możesz, to wielka szkoda, a Kazik już tak zdesperowanie gada :oops:... Dobra z niego kobitka, ale dzisiaj nam wszystkim puszczają emocje, bo ten skrzacik jest taki biedny, a nigdzie nie ma miejsca dla niego... :-(

Posted

delfy2000 napisał(a):
Lionees - dzięki wielkie, że zajrzałaś do Pepika... Jeżeli nie możesz, to wielka szkoda, a Kazik już tak zdesperowanie gada :oops:... Dobra z niego kobitka, ale dzisiaj nam wszystkim puszczają emocje, bo ten skrzacik jest taki biedny, a nigdzie nie ma miejsca dla niego... :-(

Aj tam zdesperowana zaraz!;)Ja całkiem serio piszę:D
Dobra, żarty na bok! Asiu, znajdziemy mu domek! Nie może być inaczej. Jest nas już tu trochę a jak tak wiele głów to i pomysłów więcej. Pepino musi opuścić schronisko!I teraz to już jestem właśnie zdesperowana;):D

Posted

kazik132 napisał(a):
Aj tam zdesperowana zaraz!;)Ja całkiem serio piszę:D
Dobra, żarty na bok! Asiu, znajdziemy mu domek! Nie może być inaczej. Jest nas już tu trochę a jak tak wiele głów to i pomysłów więcej. Pepino musi opuścić schronisko!I teraz to już jestem właśnie zdesperowana;):D

Musimy Kazik - tylko jakoś to wszystko idzie pod górkę... Naprawdę nie ma JEDNEGO miejsca w dobrym domu w całej Polsce??? Już płakać mi się chce, a tak kruszyna czeka..

Posted

delfy2000 napisał(a):
Musimy Kazik - tylko jakoś to wszystko idzie pod górkę... Naprawdę nie ma JEDNEGO miejsca w dobrym domu w całej Polsce??? Już płakać mi się chce, a tak kruszyna czeka..
Nie mów mi nawet! Ja już nie mogę przestać myśleć! Wiem,że jest miejsce na pewno, tylko jeszcze chwilka! Zobaczysz! Wiem,że mnóstwo ludzi ma cudowne serca i mozliwości i nie wierzę, że los takiego Pepisia może być dla nich obojętny! A teraz tak naparwde wszystko zależy już od nas:(

Posted

[quote name='kazik132']Nie mów mi nawet! Ja już nie mogę przestać myśleć! Wiem,że jest miejsce na pewno, tylko jeszcze chwilka! Zobaczysz! Wiem,że mnóstwo ludzi ma cudowne serca i mozliwości i nie wierzę, że los takiego Pepisia może być dla nich obojętny! A teraz tak naparwde wszystko zależy już od nas:(

Kazik - tak, masz rację, ja też cudownych ludzi spotykam każdego dnia na dogo i na FB... niech się tylko znowu pojawią dla Pepinka...

A tutaj notka na FB dla naszego kruszynka - jeżeli tam wchodzicie, to proszę rozsyłajcie do znajomych: http://www.facebook.com/#!/notes/jolanta-piatkowska/b%C5%82agamy-o-pomoc-dla-staruszka-pepino-/1599834081202 (można po prostu skopiować link i wklejać, albo rozsyłać do konkretnych znajomych...)

Martka - podałam Twój numer telefonu jako kontakt...

Posted

Mam nadzieję że Arktyka wróci niebawem, to jej zapytam. U Arktyki jest Zygmuś i Bunio, któremu podobno szykuje się ds, ale niestety dziewczyny Budrysek, Klaudus nic nie piszą na swoich wątkach i nik nic nie wiem....

Na dt u Arktyki potrzeba by było 300 zł / mc

Posted

Biedactwo ten PEPINEK, trzeba mu jakoś ratować te watrobę, chociaż narazie podawać regenerujące ja daktyle drobno posiekane w karmie gdyby nie chciał jeść samych, no i w karmie w jakikolwiek sposób nasienie ostropestu, który wygląda jak ziarno łuskane słonecznika , wspaniały na watrobę/ W miarę możliwości będę śledzić wątek, pytajać wszędzie o sensowny dt/

Posted

zuzka napisał(a):
Biedny ten okruszek Pepino .

Widziałam że mały ma FB ale słabo jest prowadzone może mu założyć drugie?

Zuzka - a może po prostu dopisać Ciebie jako trzeciego admina do wydarzenia... w przeszłości miałam nieciekawe komentarze o dublowanych wydarzeniach, bo to niekórych aktywnych ludzi irytuje...

Nie wiem, co masz na myśli, że jest słabo prowadzone, bo ma ponad stu obserwatorów, zdjęcia, i odpowiedzi na komentarze ludzi... ale chętnie dodam Ciebie (tylko podaj mi swoje personalia na PW) i jako admin będziesz mogła rozkręcić to wydarzenie ;-)

Posted

delfy2000 napisał(a):
Zuzka - a może po prostu dopisać Ciebie jako drugiego admina do wydarzenia... w przeszłości miałam nieciekawe komentarze o dublowanych wydarzeniach, bo to niekórych aktywnych ludzi irytuje...

możesz tylko powiedz mi dlaczedo na wątku jes inny numer niż ten na FB

Posted

zuzka napisał(a):
możesz tylko powiedz mi dlaczedo na wątku jes inny numer niż ten na FB

Nie wiem o jaki numer chodzi, ale wpisywałam tam to co zostało mi przekazane przez założycielkę tego wątku Martkę...

edit: Już wiem o jaki numer Ci chodziło , więc kopiuję wiadomość otrzymaną przez mnie od Martki w trakcie zakładania albumu i wydarzeń dla naszych staruszków:

"asik, założyłam już konto w banku specjalnie dla psów aby można je było upublicznić np na facebooku

zalożyłam również konto na paypal ale nie za bardzo jeszcze orientuje sie o co w tym calym paypal chodzi. mam juz konto aktywne ale nie powiazywalam go z zadnym bankiem, nie wiem nawet jaki mam numer czy cokolwiek innego.

dlatego na te chwile podaje Ci konto w banku, prosze wpisz je przy naszych psiakach z informacja aby w tytule zawsze pojawialo sie imie psa, bo jak rozumiem, ich tam juz jest co najmniej dwa tak? (Pepino i Falbanek) a przeciez beda kolejne."

Posted

dzisiaj dobra duszyczka dzwoniła do schroniska i pytała co może być potrzebne Pepino ale niestety wziąć go do siebie nie może
Pepino będzie miał ekg i o ile dobrze zrozumiałam dostanie na próbę ten royal canin a jeśli się okażę,że go toleruje i nic się nie dzieje, to kupimy w necie większą ilość

Posted

i ja jestem ,niestety nie mogę maluszka pięknego i wiekowego do siebie zabrać,ponieważ mam odratowanego rotka i nie do końca inne psy są akceptowane:-(
Zapisuję i kibicuję!!!!!!

Posted

daśka napisał(a):
i ja jestem ,niestety nie mogę maluszka pięknego i wiekowego do siebie zabrać,ponieważ mam odratowanego rotka i nie do końca inne psy są akceptowane:-(
Zapisuję i kibicuję!!!!!!

Daśka - dziękujemy pięknie za odwiedzenie wątku... Gdybyś znała kogoś, kto może dać miłość i opiekę naszemu skrzacikowi, to prośzę daj znać ;-)

Posted

Trzymam kciuki za starowinka, niech mu się uda.
Bo takie staruszki nie powinny kończyć życia w schronie.
W ogóle żaden pies, schron, to powinno być miejsce przejściowe, krótkie, tymczasowe.

Posted

Jestem dziewczyny i ja!Martka, fajnie że dobra duszyczka dodzwoniła się do schroniska. To ta sama, która podarowała Pepinowi sporo kaski:) Mogłabyś napisać, kiedy Pepino pojedzie na te badania dokładnie i czy ciś więcej wiesz w tym temacie? Ja dziś niestety dopiero do domu dotarłam i nie miałam jak sie zając poszukiwaniami domku. Jutro mam wolny dzień w pracy więc będę od rana walczyła. Musi się udać! No musi i już!