kazik132 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 delfy2000 napisał(a):Cholipcia może któraś cioteczka się zlituje nad tym biedakiem :-( Ja bym go wzięła, gdybym była w PL :placz:No włąśnie. Pewnie każda z nas, albo większość brałby Pepisia natychmiast:( Siedzi mi w głowie totalnie, ale dziś już wyczerpały mi sie pomysły:( Może nowy dzień, nowy tydzień, przyniesie coś nowego?Na pewno przyniesie! Quote
Lionees Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Jestem Kochane...ale nie mogę wziąć Pepinka,nie mogę,uwierzcie mi..:-( Quote
kazik132 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Lionees napisał(a):Jestem Kochane...ale nie mogę wziąć Pepinka,nie mogę,uwierzcie mi..:-(Ale fajnie,że do nas zajrzałaś! Wierzymy, chociaż niedowierzamy;)I strasznie nam przykro, bo Twój dom jest wymarzony dla Pepisia!Czytałam inne wątki piesków które są u Ciebie! Nie znalazłam na razie lepszej opcji ani nawet alternatywnej:(A może jednak się zakochasz po uszy;) Quote
delfy2000 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Lionees napisał(a):Jestem Kochane...ale nie mogę wziąć Pepinka,nie mogę,uwierzcie mi..:-( Lionees - dzięki wielkie, że zajrzałaś do Pepika... Jeżeli nie możesz, to wielka szkoda, a Kazik już tak zdesperowanie gada :oops:... Dobra z niego kobitka, ale dzisiaj nam wszystkim puszczają emocje, bo ten skrzacik jest taki biedny, a nigdzie nie ma miejsca dla niego... :-( Quote
kazik132 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 delfy2000 napisał(a):Lionees - dzięki wielkie, że zajrzałaś do Pepika... Jeżeli nie możesz, to wielka szkoda, a Kazik już tak zdesperowanie gada :oops:... Dobra z niego kobitka, ale dzisiaj nam wszystkim puszczają emocje, bo ten skrzacik jest taki biedny, a nigdzie nie ma miejsca dla niego... :-( Aj tam zdesperowana zaraz!;)Ja całkiem serio piszę:D Dobra, żarty na bok! Asiu, znajdziemy mu domek! Nie może być inaczej. Jest nas już tu trochę a jak tak wiele głów to i pomysłów więcej. Pepino musi opuścić schronisko!I teraz to już jestem właśnie zdesperowana;):D Quote
delfy2000 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 kazik132 napisał(a):Aj tam zdesperowana zaraz!;)Ja całkiem serio piszę:D Dobra, żarty na bok! Asiu, znajdziemy mu domek! Nie może być inaczej. Jest nas już tu trochę a jak tak wiele głów to i pomysłów więcej. Pepino musi opuścić schronisko!I teraz to już jestem właśnie zdesperowana;):D Musimy Kazik - tylko jakoś to wszystko idzie pod górkę... Naprawdę nie ma JEDNEGO miejsca w dobrym domu w całej Polsce??? Już płakać mi się chce, a tak kruszyna czeka.. Quote
kazik132 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 delfy2000 napisał(a):Musimy Kazik - tylko jakoś to wszystko idzie pod górkę... Naprawdę nie ma JEDNEGO miejsca w dobrym domu w całej Polsce??? Już płakać mi się chce, a tak kruszyna czeka..Nie mów mi nawet! Ja już nie mogę przestać myśleć! Wiem,że jest miejsce na pewno, tylko jeszcze chwilka! Zobaczysz! Wiem,że mnóstwo ludzi ma cudowne serca i mozliwości i nie wierzę, że los takiego Pepisia może być dla nich obojętny! A teraz tak naparwde wszystko zależy już od nas:( Quote
delfy2000 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='kazik132']Nie mów mi nawet! Ja już nie mogę przestać myśleć! Wiem,że jest miejsce na pewno, tylko jeszcze chwilka! Zobaczysz! Wiem,że mnóstwo ludzi ma cudowne serca i mozliwości i nie wierzę, że los takiego Pepisia może być dla nich obojętny! A teraz tak naparwde wszystko zależy już od nas:( Kazik - tak, masz rację, ja też cudownych ludzi spotykam każdego dnia na dogo i na FB... niech się tylko znowu pojawią dla Pepinka... A tutaj notka na FB dla naszego kruszynka - jeżeli tam wchodzicie, to proszę rozsyłajcie do znajomych: http://www.facebook.com/#!/notes/jolanta-piatkowska/b%C5%82agamy-o-pomoc-dla-staruszka-pepino-/1599834081202 (można po prostu skopiować link i wklejać, albo rozsyłać do konkretnych znajomych...) Martka - podałam Twój numer telefonu jako kontakt... Quote
Julia84 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Mam nadzieję że Arktyka wróci niebawem, to jej zapytam. U Arktyki jest Zygmuś i Bunio, któremu podobno szykuje się ds, ale niestety dziewczyny Budrysek, Klaudus nic nie piszą na swoich wątkach i nik nic nie wiem.... Na dt u Arktyki potrzeba by było 300 zł / mc Quote
TERESA BORCZ Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Biedactwo ten PEPINEK, trzeba mu jakoś ratować te watrobę, chociaż narazie podawać regenerujące ja daktyle drobno posiekane w karmie gdyby nie chciał jeść samych, no i w karmie w jakikolwiek sposób nasienie ostropestu, który wygląda jak ziarno łuskane słonecznika , wspaniały na watrobę/ W miarę możliwości będę śledzić wątek, pytajać wszędzie o sensowny dt/ Quote
zuzka Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Biedny ten okruszek Pepino . Widziałam że mały ma FB ale słabo jest prowadzone może mu założyć drugie? Quote
delfy2000 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Mam nadzieję, że ta cisza u Pepinka zaowocuje domkiem dla skrzacika ;-) Quote
delfy2000 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 zuzka napisał(a):Biedny ten okruszek Pepino . Widziałam że mały ma FB ale słabo jest prowadzone może mu założyć drugie? Zuzka - a może po prostu dopisać Ciebie jako trzeciego admina do wydarzenia... w przeszłości miałam nieciekawe komentarze o dublowanych wydarzeniach, bo to niekórych aktywnych ludzi irytuje... Nie wiem, co masz na myśli, że jest słabo prowadzone, bo ma ponad stu obserwatorów, zdjęcia, i odpowiedzi na komentarze ludzi... ale chętnie dodam Ciebie (tylko podaj mi swoje personalia na PW) i jako admin będziesz mogła rozkręcić to wydarzenie ;-) Quote
zuzka Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 delfy2000 napisał(a):Zuzka - a może po prostu dopisać Ciebie jako drugiego admina do wydarzenia... w przeszłości miałam nieciekawe komentarze o dublowanych wydarzeniach, bo to niekórych aktywnych ludzi irytuje... możesz tylko powiedz mi dlaczedo na wątku jes inny numer niż ten na FB Quote
Cleo2008 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 podrzucam pepina, bo wiecej nic nie moge a serce mi sie kraje :( przy okazji musze po prostu MUSZE (za co przepraszam!) wstawic tu linka na fb - Misio pogryziony przez amstawy walczy z zyciem:( http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Na-Rzecz-Ochrony-Praw-Zwierz%C4%85t-Nero/178918928811990?sk=wall#!/event.php?eid=119160048160983 Quote
delfy2000 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 zuzka napisał(a):możesz tylko powiedz mi dlaczedo na wątku jes inny numer niż ten na FB Nie wiem o jaki numer chodzi, ale wpisywałam tam to co zostało mi przekazane przez założycielkę tego wątku Martkę... edit: Już wiem o jaki numer Ci chodziło , więc kopiuję wiadomość otrzymaną przez mnie od Martki w trakcie zakładania albumu i wydarzeń dla naszych staruszków: "asik, założyłam już konto w banku specjalnie dla psów aby można je było upublicznić np na facebooku zalożyłam również konto na paypal ale nie za bardzo jeszcze orientuje sie o co w tym calym paypal chodzi. mam juz konto aktywne ale nie powiazywalam go z zadnym bankiem, nie wiem nawet jaki mam numer czy cokolwiek innego. dlatego na te chwile podaje Ci konto w banku, prosze wpisz je przy naszych psiakach z informacja aby w tytule zawsze pojawialo sie imie psa, bo jak rozumiem, ich tam juz jest co najmniej dwa tak? (Pepino i Falbanek) a przeciez beda kolejne." Quote
martka1982 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 dzisiaj dobra duszyczka dzwoniła do schroniska i pytała co może być potrzebne Pepino ale niestety wziąć go do siebie nie może Pepino będzie miał ekg i o ile dobrze zrozumiałam dostanie na próbę ten royal canin a jeśli się okażę,że go toleruje i nic się nie dzieje, to kupimy w necie większą ilość Quote
delfy2000 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Martka- osoba z FB pisze, że numer konta za krótki... i bank nie przyjmuje wpłaty... możesz jeszcze raz sprawdzić? Bo ja wpisałam ten juz przez Ciebie poprawiony ... Quote
daśka Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 i ja jestem ,niestety nie mogę maluszka pięknego i wiekowego do siebie zabrać,ponieważ mam odratowanego rotka i nie do końca inne psy są akceptowane:-( Zapisuję i kibicuję!!!!!! Quote
delfy2000 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 daśka napisał(a):i ja jestem ,niestety nie mogę maluszka pięknego i wiekowego do siebie zabrać,ponieważ mam odratowanego rotka i nie do końca inne psy są akceptowane:-( Zapisuję i kibicuję!!!!!! Daśka - dziękujemy pięknie za odwiedzenie wątku... Gdybyś znała kogoś, kto może dać miłość i opiekę naszemu skrzacikowi, to prośzę daj znać ;-) Quote
Awit Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Trzymam kciuki za starowinka, niech mu się uda. Bo takie staruszki nie powinny kończyć życia w schronie. W ogóle żaden pies, schron, to powinno być miejsce przejściowe, krótkie, tymczasowe. Quote
kazik132 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Jestem dziewczyny i ja!Martka, fajnie że dobra duszyczka dodzwoniła się do schroniska. To ta sama, która podarowała Pepinowi sporo kaski:) Mogłabyś napisać, kiedy Pepino pojedzie na te badania dokładnie i czy ciś więcej wiesz w tym temacie? Ja dziś niestety dopiero do domu dotarłam i nie miałam jak sie zając poszukiwaniami domku. Jutro mam wolny dzień w pracy więc będę od rana walczyła. Musi się udać! No musi i już! Quote
Cleo2008 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 to ja jeszcze raz do pepina na dobranoc... Quote
Recommended Posts