delfy2000 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 primaverca napisał(a):nie chcę podejmować decyzji z których mogłabym się nie wywiązać :( czasami różnie bywa - np. nie uda się zebrać deklaracji, nie każdy wpłaci o czasie a jak wyjdą spóźnienia a ja nie będę miała z czego założyć ;/ naprawdę z wielką chęcią chcielibyśmy pomóc ale nie możemy nic obiecać bo tu nie chodzi tylko o danie psiakowi domu i miłości - trzeba też o niego zadbać No tak, masz oczywiście rację Primaverca... już i tak dużo zrobiliście w ciągu kilku dni - jesteście takim naszym dogowym cudzikiem...I jesteśmy Wam za to niewypowiedzianie wdzięczni ;-) Quote
kazik132 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 primaverca napisał(a):nie chcę podejmować decyzji z których mogłabym się nie wywiązać :( czasami różnie bywa - np. nie uda się zebrać deklaracji, nie każdy wpłaci o czasie a jak wyjdą spóźnienia a ja nie będę miała z czego założyć ;/ naprawdę z wielką chęcią chcielibyśmy pomóc ale nie możemy nic obiecać bo tu nie chodzi tylko o danie psiakowi domu i miłości - trzeba też o niego zadbaćCo ja w ogóle czytam?:o Primaverca,ale Ty się nie przejmuj dziewczyno, bo już i tak robicie świetną robotę, przygarniając nasze dwa misie! Ja tylko w kwestii formalnej napiszę,bo może będą to czytać też inni. Na tym forum, z tego, co zaobserwowałam do tej pory, nie ma tak,że jak się np deklarujemy z jakąś konkretną kwotą,to może potencajlny dom zostać z niczym! Nawet,jesli wykruszają się osoby, bo życie płata różne figle, to wtedy wszyscy się biorą w garść, szukają brakujących pieniędzy,robią bazarki! Spisuje się zresztą jakąs umowę. Więc o kwestie finansowe,jeśli się na coś umawiamy, to DT nie musi się martwić.:) Quote
delfy2000 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Słuchajcie, na wątku niewidomego Misia jest lek. wet. (Irlandzkie na dogo), która się nim zajmuje jako DT... Napisałam do Niej i chętnie weźmie naszego Pepinka: "Witaj, delfy2000, oczywiście, że możemy pomóc Pepino. Ile Pepino waży, jakiej jest wielkości?My pobieramy opłatę 5-15zł.W zależności od wielkości pieska i stopnia zabiegów jakie wymaga. W tej cenie piesek ma zapewnioną naszą opiekę weterynaryjną, włącznie z lekami, innymi zabiegami,jedzenie, itp. Chyba że potrzeba będzie dużo droższych przedsięwzięć, wtedy konsultujemy to z opiekunem. Pozdrawiam Małgorzata" Napisałam też do dziewczyny odpowiedzianej za wątek Misia (http://www.dogomania.pl/threads/201701-Misiu-m%C5%82ody-niewidomy-ju%C5%BC-w-Warszawie.-Prosimy-o-wsparcie/page8), z prośbą o dodatkowe info na temat p. Małgosi, ze względu na to, że jest nam nieznana... Dostałam odpowiedź, ale niestety niezbyt wiele konkretów, z wyjątkiem tego, że p. Małgosia zna Dr. Garncarza, specjalistę w Warszawie, i Ona Misia zawoziła na badania, i jest odpowiedzialna za leczenie... Co robimy? Quote
kazik132 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='delfy2000']Słuchajcie, na wątku niewidomego Misia jest lek. wet. (Irlandzkie na dogo), która się nim zajmuje jako DT... Napisałam do Niej i chętnie weźmie naszego Pepinka: "Witaj, delfy2000, oczywiście, że możemy pomóc Pepino. Ile Pepino waży, jakiej jest wielkości?My pobieramy opłatę 5-15zł.W zależności od wielkości pieska i stopnia zabiegów jakie wymaga. W tej cenie piesek ma zapewnioną naszą opiekę weterynaryjną, włącznie z lekami, innymi zabiegami,jedzenie, itp. Chyba że potrzeba będzie dużo droższych przedsięwzięć, wtedy konsultujemy to z opiekunem. Pozdrawiam Małgorzata" Napisałam też do dziewczyny odpowiedzianej za wątek Misia (http://www.dogomania.pl/threads/201701-Misiu-m%C5%82ody-niewidomy-ju%C5%BC-w-Warszawie.-Prosimy-o-wsparcie/page8), z prośbą o dodatkowe info na temat p. Małgosi, ze względu na to, że jest nam nieznana... Dostałam odpowiedź, ale niestety niezbyt wiele konkretów, z wyjątkiem tego, że p. Małgosia zna Dr. Garncarza, specjalistę w Warszawie, i Ona Misia zawoziła na badania, i jest odpowiedzialna za leczenie... Co robimy?O! To jakieś światełko w tunelu. Trzeba to dobrze sprawdzić i jeśli jest ok, to moze warto zacząć działać? Quote
delfy2000 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 kazik132 napisał(a):O! To jakieś światełko w tunelu. Trzeba to dobrze sprawdzić i jeśli jest ok, to moze warto zacząć działać? Zalazłam taką notkę na Psim Zyciu (polecanych wetów): "Postanowiłam podnieśc nieco temat, bo wg mnie ważny lek.wet Małgorzata Mikuła ............... Niestety, dokładniejszych danych nie mam. Niesamowita kobieta, miła, zna się na rzeczy, kocha psy (no bo kto wytrzymałby z siedmioma irlandami, w tym dwoma kryjącymi psami, pod jednym dachem? Specjalizuje sie w chorobach wewnętrzynch psów oraz alergiach, leczy homopatią (boska rzecz). Pracuje w klinice dla zwierząt, posiada hodowlę irlandów "Dostojne Szałaputy". Byłą naszą opiekunką na obozie z psen Wandrusa, wiele nas nauczyła. Polecam!" Quote
kazik132 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 delfy2000 napisał(a):Zalazłam taką notkę na Psim Zyciu (polecanych wetów): "Postanowiłam podnieśc nieco temat, bo wg mnie ważny lek.wet Małgorzata Mikuła ul Górczewska (nr brak) Warszawa nr tel. 508-338-476 Niestety, dokładniejszych danych nie mam. Niesamowita kobieta, miła, zna się na rzeczy, kocha psy (no bo kto wytrzymałby z siedmioma irlandami, w tym dwoma kryjącymi psami, pod jednym dachem? Specjalizuje sie w chorobach wewnętrzynch psów oraz alergiach, leczy homopatią (boska rzecz). Pracuje w klinice dla zwierząt, posiada hodowlę irlandów "Dostojne Szałaputy". Byłą naszą opiekunką na obozie z psen Wandrusa, wiele nas nauczyła. Polecam!"Kobieto!Ty niczym górnik wykopujesz spod ziemi takie informacje:)A powiedz proszę,czy na tym forum to są jakieś psiaki u tej wet?Mają watki? Quote
delfy2000 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 kazik132 napisał(a):Kobieto!Ty niczym górnik wykopujesz spod ziemi takie informacje:)A powiedz proszę,czy na tym forum to są jakieś psiaki u tej wet?Mają watki? Hihihi, no właśnie niewidomy Misiek - zobacz link powyżej ;-) Quote
martka1982 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 dziewczyny, schronisko zna tę kobietę. ona miała wziąć od nas Miętuska na tymczas. tygodniami mydliła oczy a potem bez słowa wyjaśnienia wycofała się. nie ufam jej Quote
delfy2000 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 martka1982 napisał(a):dziewczyny, schronisko zna tę kobietę. ona miała wziąć od nas Miętuska na tymczas. tygodniami mydliła oczy a potem bez słowa wyjaśnienia wycofała się. nie ufam jej No to jesteśmy w punkcie wyjściowym...ale ja już nie mam tyle czasu, żeby szukać wyjścia godzinami... może ktoś przejmie pałeczkę? ;-) Quote
martka1982 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 delfy2000, Ty i tak robisz dla naszych psiaków bardzo, bardzo dużo!!!! nie wiem jak Ci się odwdzięczę, a jeszcze ten facebook dla tych naszych sierotek....to też przecież pochłania Ci mnóstwo czasu. cóż innego możemy....Pepino ma wykupione ogłoszenia na 66 portalach. wysłałam do nika28 tekst i fotki i czekamy na swoją kolej. poza tym mały prezentuje się na facebooku, może ktoś go wypatrzy. jeśli ludzie z facebooka uznają,że chcą go wesprzeć finansowo i uzbiera się trochę wpłat jednorazowych to ruszymy tutaj na dogo ze zbiórką. w sumie nie wiem, może trzeba by szukać deklaracji już teraz ale aż się boję podjąć tego, bo dla innej suni szukam i jakoś znaleźć nie mogę a jakbym teraz zaczęła męczyć dogomaniaków kolejną biedą, to by na mnie chyba gromy się posypały Quote
primaverca Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 już myślałam że faktycznie jakieś światełko w tunelu jest i kolejna smutna historia znajdzie swój szczęśliwy happy end no ale jeśli nie sprawdziła się ta pani to nie ma sensu robić kolejnych podejść :( Quote
kazik132 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Oj.Czytam,co sie tu nadziało.Kurde.Więc jednak tamta pani odpada:(A już się cichutko cieszyłam.No i co dalej?Kurcze:( Quote
paulinken Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Wołajcie więcej ludzi na wątek, może ktoś zrobi banerek? Ja nie jestem jakoś super biegła w tym (robiłam banerek Paulinki). Quote
martka1982 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 paulinken, nie myśl,że jestem jakąś wazeliniarą ale jeśli chodzi o banerki dla naszych psiaków, to Ty zrobiłaś najlepszy jaki ja na dogo widziałam! niestety jest dość długi, więc nie mieści mi się w sygnaturze ale tak poza tym jest super!!!! Quote
paulinken Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='martka1982']paulinken, nie myśl,że jestem jakąś wazeliniarą ale jeśli chodzi o banerki dla naszych psiaków, to Ty zrobiłaś najlepszy jaki ja na dogo widziałam! niestety jest dość długi, więc nie mieści mi się w sygnaturze ale tak poza tym jest super!!!![/QUOTE] :D To jak wrócę do domu to spróbuję coś zrobić dla Pepino. Masz rację, Paulinki jest długi, zrobię jakiś mniejszy. Tylko czy można mieć 3 w podpisie? Quote
delfy2000 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='martka1982']dziewczyny, schronisko zna tę kobietę. ona miała wziąć od nas Miętuska na tymczas. tygodniami mydliła oczy a potem bez słowa wyjaśnienia wycofała się. nie ufam jej[/QUOTE] Martka - śledzę wątek tego niewidomego Misia i Irlandzkie inaczej wygląda na nim niż tutaj opisujesz... Może mówimy o innych osobach? Nie będę się wtrącać w Twoje decyzje, ale jakoś tak nie mogę się uspokoić w tym temacie...Zresztą sama poczytaj - link do wątku u góry... Quote
martka1982 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 to jest ta sama osoba. jeśli chcesz podam Ci numer do naszej prezeski, ona opowie co się działo.... Quote
delfy2000 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='martka1982']to jest ta sama osoba. jeśli chcesz podam Ci numer do naszej prezeski, ona opowie co się działo....[/QUOTE] Marto - nie trzeba, ja Ci wierzę, tylko tak dla własnego spokoju musiałam się upewnić ;-) Quote
primaverca Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 czemu nie ma chętnych na tego słodziaka ? :( Quote
primaverca Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 dziś czwartek a od wtorku nikt tu nie zajrzał? :( czy Pepino to już zapomnienie? co u niego słychać? Quote
paulinken Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ja jestem u Pepino codziennie, będę robić ogłoszenia, ale w tej chwili mam pszczyniaki na tablicy, bo niedługo wywóz... Quote
martka1982 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 w sobotę będę w schronie to sprawdzę co u małego ale pewnie bez zmian niestety Quote
kazik132 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Pepisiu,teraz na Ciebie kolej i na Falbanka! Quote
martka1982 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 no właśnie, a czeka jeszcze Liza i Dumka (już trochę dziewczyn jest na wątku) oraz Bingo i Pati (tam nikogo nie ma i Ty też nie dałaś mi się tam zaciągnąć) chyba będę musiała użyć siły............... Quote
kazik132 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='martka1982']no właśnie, a czeka jeszcze Liza i Dumka (już trochę dziewczyn jest na wątku) oraz Bingo i Pati (tam nikogo nie ma i Ty też nie dałaś mi się tam zaciągnąć) chyba będę musiała użyć siły...............[/QUOTE] Wiem, wiem,ja pamietam i mam zapisane wątki.Mam teraz małe zawirowania życiowe i po prostu jestem rzadziej i nie mogę się angażować.Ale mam linki zapisane i na pewno sie tam zjawię niebawem:) Ale niech juz jadą do domku jeszcze te dwie psinki! Quote
Recommended Posts