paulinken Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 A co on dostaje na serce? Bo koszt leków może być ważny - np. Enarenal jest tani. Quote
delfy2000 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Kazik prosił mnie o zrobienie wydarzenia na FB. Nie ma sprawy, tylko, że potrzebne będzie podanie konta. Już miałam sytuacje, że zrobiłam wydarzenie, a później "świeciłam oczyma" przed ludźmi, bo danych konta nie miałam....To rodzi często podejrzenia... Więc jeżeli ktoś (osoba albo fundacja) poda dane konta to chętnie wydarzenie dla Pepina zrobię.... Quote
kazik132 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 delfy2000 napisał(a):Kazik prosił mnie o zrobienie wydarzenia na FB. Nie ma sprawy, tylko, że potrzebne będzie podanie konta. Już miałam sytuacje, że zrobiłam wydarzenie, a później "świeciłam oczyma" przed ludźmi, bo danych konta nie miałam....To rodzi często podejrzenia... Więc jeżeli ktoś (osoba albo fundacja) poda dane konta to chętnie wydarzenie dla Pepina zrobię.... Ale ten kazik to wykorzystywacz! Jak on sie nie wstydzi? Tak, jak u Falbanka pisałam, mogę dać nr. konta martki, napisze do niej na PW czy się zgadza:) Quote
delfy2000 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Kazik - skrzynka pełna, nie mogę wysłać wiadomości... Quote
kazik132 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 delfy2000 napisał(a):Kazik - skrzynka pełna, nie mogę wysłać wiadomości...Juz czyszcze! Quote
martka1982 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 rozmawiałam dziś o Pepino. Mały ma problem z koordynacją ruchową, wczoraj nie mógł ustać na nóżkach, dziś jest trochę lepiej, a poza tym chudnie w oczach!!! jemu jest bardzo pomoc potrzebna! jutro dostanę wykaz leków, które Pepino dostaje Quote
kazik132 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 O!Martka już jest:) A tu dane do przelewów na konto, do umieszczenia w ogłoszeniach na PW. [SIZE=3]dane do przelewu: Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Koninie 62-510 Konin, ul. Gajowa 7a PKO BP 85 1020 2746 0000 3502 0017 0217 z dopiskiem DLA PEPINO i nick z dogo,o ile to osoba z dogo, w przeciwnym wypadku bedziemy podawac w rozliczeniach imie i pierwsza literę nazwiska. Quote
delfy2000 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Już robię wydarzenie --- czas ucieka... edit: Zrobione (może warto wrzucić link na pierwszą): http://www.facebook.com/event.php?eid=206419992704945#!/event.php?eid=206419992704945 Quote
kazik132 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='delfy2000']Już robię wydarzenie --- czas ucieka... edit: Zrobione (może warto wrzucić link na pierwszą): http://www.facebook.com/event.php?eid=206419992704945#!/event.php?eid=206419992704945Bardzo dziękuje delfy2000!Jak patrze na ta mordeczkę śliczną,to serce się kroi,że nie ma się do kogo przytulić ten śliczny psiunio:(Domek,domek!Gdzie ten domek?:( Quote
kazik132 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 paulinken napisał(a):A primaverca nie chce trzeciego?:cool3:Nie,ze nie chce. Pewnie by i chciała taj, jak ja i każda z nas!Niestety nie mogą wziąć trzeciej psinki,na pewno nie teraz.Ale ja wierzę,że znajdziemy mu domek! Quote
martka1982 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 dziękujemy delfy2000 za zrobienie wydarzenia:) mam nadzieję,że coś ruszy:) Quote
delfy2000 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ja też mam wielkie nadzieje Martka, bo coraz więcej osób na Fb zagląda do Pepinka... Quote
kazik132 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 delfy2000 napisał(a):Ja też mam wielkie nadzieje Martka, bo coraz więcej osób na Fb zagląda do Pepinka... Musi ruszyć!Wierzę w to,bo ten psiak zasłużył sobie na nowe,lepsze zycie u boku człowieka! Quote
delfy2000 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 kazik132 napisał(a):Musi ruszyć!Wierzę w to,bo ten psiak zasłużył sobie na nowe,lepsze zycie u boku człowieka! A mamy jakieś potencjalne domki dla Pepinka? Bo tak naprawdę to nie jestem pewna czego oczekujemy...DT? DS? Pomocy w leczeniu? Quote
kazik132 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 delfy2000 napisał(a):A mamy jakieś potencjalne domki dla Pepinka? Bo tak naprawdę to nie jestem pewna czego oczekujemy...DT? DS? Pomocy w leczeniu?Myślę,że najlepiej byłoby doświadczony DS,ale skąd taki wziąć?Tylko cud może sprawić,tym bardziej,że Pepino na pewno będzie kosztował,tzn nie Pepino,a jego starośc i dolegliwości.Dlatego chyba bardziej szukamy domkowego DT.Tylko nie wiem,czy taki się znajdzie i czy damy radę uzbierać kase?Troche mało nas tu jest niestety:( Quote
martka1982 Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 szukamy dt/ds. leczenie w schronie ma zapewnione. dowiedzialam się jakie leki bierze: enarenal (ok.4 zł) karsivan (ja płacę za 50 tabletek 50zł) oraz furosemid dostałam to info w biegu więc nie wiem w jakich dawkach przyjmuje. jak sie dowiem, to bede mogla obliczyć ile miesiecznie trzeba wydac na leki dla niego Quote
kazik132 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 martka1982 napisał(a):szukamy dt/ds. leczenie w schronie ma zapewnione. dowiedzialam się jakie leki bierze: enarenal (ok.4 zł) karsivan (ja płacę za 50 tabletek 50zł) oraz furosemid dostałam to info w biegu więc nie wiem w jakich dawkach przyjmuje. jak sie dowiem, to bede mogla obliczyć ile miesiecznie trzeba wydac na leki dla niegoTo nie są takie ogromne koszta!Gdyby znalazł sie darmowy DT to na leki i weta możnaby spokojnie zbierać co miesiąc.Tylko,gdzie taki domek znaleźć,żeby ten biedny,malutki staruszek mógł dożyć resztę zycia? Quote
martka1982 Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 jakby sie znalazł dt, to na pewno by pojechał z zapasem leków ale wiadomo,że i tak trzeba mieć na uwadze wizyty u weta, to wszystko wymaga czasu no i trzeba być mobilnym Quote
kazik132 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 paulinken napisał(a):Z darmowym DT ciężko...No włąsnie wiem:(Ale nie jest to niemozliwe.Na płatny może gdyby nie był bardzo drogi tez by nam się udało zebrac.Tylko najpierw trzeba znaleźc ten dom! Quote
primaverca Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 paulinken napisał(a):A primaverca nie chce trzeciego?:cool3: oprócz Fiszki zastanawialiśmy się jeszcze nad Pepino, ale on jest w trakcie leczenia a my nie damy rady zapewnić mu opieki weterynaryjnej i lekarstw pracuje tylko mąż, ja jestem na etapie poszukiwania pracy chyba że ktoś z Pabianic albo Łodzi wie o jakiejś fajnej pracy lub prowadzi firmę w której znalazło by sie dla mnie miejsce wtedy pewnie jeszcze ze 2 maluchy byśmy przygarnęli ;) Quote
delfy2000 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 primaverca napisał(a):oprócz Fiszki zastanawialiśmy się jeszcze nad Pepino, ale on jest w trakcie leczenia a my nie damy rady zapewnić mu opieki weterynaryjnej i lekarstw pracuje tylko mąż, ja jestem na etapie poszukiwania pracy chyba że ktoś z Pabianic albo Łodzi wie o jakiejś fajnej pracy lub prowadzi firmę w której znalazło by sie dla mnie miejsce wtedy pewnie jeszcze ze 2 maluchy byśmy przygarnęli ;) Primaverca - a gdybyśmy uzbierali deklaracje stałe na koszt leczenia i leków, to wzielibyście Pepino? Ja mogę zadeklarować pewną sumę (jeszcze nie jeste pwena jaką, ale na pewno w granicach 50zl) właśnie na takie koszta...Co o tym myślisz? Quote
primaverca Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 nie chcę podejmować decyzji z których mogłabym się nie wywiązać :( czasami różnie bywa - np. nie uda się zebrać deklaracji, nie każdy wpłaci o czasie a jak wyjdą spóźnienia a ja nie będę miała z czego założyć ;/ naprawdę z wielką chęcią chcielibyśmy pomóc ale nie możemy nic obiecać bo tu nie chodzi tylko o danie psiakowi domu i miłości - trzeba też o niego zadbać Quote
Recommended Posts