Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moim zdaniem - wzruszające
ale nie jestem ekspertem, może powinno się coś zachęcającego, że coś w nim jest takiego, ze warto go adoptować?

w ogóle nie mam doświadczenia w tym temacie, nie wiem, co najbardziej ludzi może zainteresować, bo nie wiem, czy współczucie, to nie za mało?
ale, powtarzam, nie wiem

dam do ogłoszeń, co każecie :)

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem na zaproszenie Berkano

Spaniel zlapal mnie za serce....
tekst uwazam za dobry, ale macie racje mowiac ze trzeba nie tylko na litosc,ale i troche jego zalet wyciagnac.
Uwazam ,ze nalezy tez uczciwie napomnknac, ze nie jest przyzwyczajony zostawac dluzej sam....
dowiedzcie sie jaki jest jego stosunek do innych zwierzat, dzieci, czy robi roznice pomiedzy kobietami i mezczyznami...

no i zdjecia... zdjecia sa bardzo wazne....

Posted

no tych informacji powinna nam luka1 dostarczyć, bo i skąd mamy wiedzieć jaki On jest w stosunku do ludzi, zwierząt, dzieci... wiemy tylko, że drapie i gryzie drzwi, kiedy jest sam w domu.
luka1 podpowiedz nam coś o Jego charakterze i zachowaniu to dopisze do historii i zaraz dziewczyny Go ogłoszą.
No i zdjęcia będą potrzebne.. Jeśli faktycznie nie da się żadnych zrobić to trzeba będzie popracować nad wyostrzeniem tych które są na wątku.

P.S. KAVA- dzięki stokrotne!!!!
sama widzisz, że tu nam ciężko i przyda się każda pomoc i pomysł.

Posted

Spaniel dosć długo był na osiedlu, a czas kiedy sąsiadka dala mu na pobyt u siebie w domu był wystarczajacy by sie zorientować jaki jest. Pani która go wzięł ma psa i jednym z argumentów do wyrzucenia z tymczasu było to że nie mógł się zgodzić z jej psem. Spaniel chyba bał sie ponownej utraty domu i stąd to wycie i drapanie drzwi. Był u mnie przez kilka godzin - w czasie gdy sąsiadka poszła do pracy - i nie reagował na moje suki ANI NA KOTY. Był bardzo grzeczny - lezał sobie spokojnie, albo łaził za nami, badał kuchnię, - no normalny spokojny pies. Sygnalizował potrzebę wyjścia za potzrebą.
Wydaje mi się, że bnie trzeba podawać w ogłoszeniu gdzie pies dokładnie sie znajduje - wystarczy, ze w pod warszawskim schronisku.
Wczoraj rozmawiałam z pracownica schroniska. Spaniel chyba bardzo przeżył ten cały ciąg wydarzeń. Długo nie chciał jeść. Zaszył się w budzie i nie reagował na obecność ludzi. Teraz podobno już jest lepiej - podobno. Być może jutro bedę w schronisku, sprawdzę jaka jest sytuacja. Czy uda mi sie zrobić zdjęcia - nie wiem. Ale nawet jeśli coś pstryknę to nie będą to zdjęcia poza boksem - nie wolno mi wyprowadzać psów ( tobardziej złożony temat)

Posted

luka1 napisał(a):
Czy uda mi sie zrobić zdjęcia - nie wiem. Ale nawet jeśli coś pstryknę to nie będą to zdjęcia poza boksem - nie wolno mi wyprowadzać psów ( tobardziej złożony temat)

Ech, w głowie się nie mieści... Wygląda na to, że schroniska, gdzie liczy się dobro zwierząt są nieliczne... Najczęsciej ważniejsze są głupie procedury i "widzimisię" dyrekcji... Smutne.

Posted

Schronisko jest totalnie przepełnione. Jescze nigdy nie było tak ciasno. Adopcje znikome a psów straszne ilości. Chyba na wiosnę ludzie sprzątając zmieniają również psy. Wyprowadzanie psów w takich warunkach jest bardzo problematyczne, zwłaszcza, że nie ma tylu ludzi by to ogarnąć.

Posted

luka1 napisał(a):
Schronisko jest totalnie przepełnione. Jescze nigdy nie było tak ciasno. Adopcje znikome a psów straszne ilości. Chyba na wiosnę ludzie sprzątając zmieniają również psy. Wyprowadzanie psów w takich warunkach jest bardzo problematyczne, zwłaszcza, że nie ma tylu ludzi by to ogarnąć.

to straszene, a z drugiej strony jak mozna podniesc efektywnosc adopcji w takich warunkach, pieski zestressowane, socjalizacja zero, informacji i zdjec brak.... jak w takich warunkach pracowac?

Posted

JAKI ON JEST PIĘKNY!!
O RAJKU- FANOMENALNE ZDJĄTKA!!!!!!!!!!!!!!

Srodkowe jest przecudne- ON MUSI TRAFIĆ DO KOCHAJĄCYCH LUDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='luka1']

Uploaded with ImageShack.us

i tyle zdjęć. Pies gdy zobaczył, że idziemy w jego stronę, schował sie do budy

przedostatnie zdjecie jest po prostu filmowe... lepszego nie moglabys zrobic.
nadaje sie idealnie

a swoja droga to czy spaniel nazywa sie Spaniel?
uwazacie, ze to dobre "imie"
u jego kolesia Miska toczy sie wlasnie licytacja na imie,,,,
zajzyjcie tam i powiedzcie co sadzicie, moze i tu przydlaby sie taka akcja?

Posted

sylwija napisał(a):
rewelacyjny :)
daję Ziutce - do ogłoszeń :)

Ogłoszenia dla Spaniela zrobi Elmira. Nie trzeba fatygować Ziutki. Również wilczek007 chętnie pomoże -( nie wiem czy już nie sa zrobione jakieś ogłoszenia)

Posted

A mnie zdjęcia Spanielka kojarzą się z imieniem Uszatek. Bo też uszki ma śliczne i bardzo, bardzo kosmate.A poza tym jest takim misiakiem, którego chciałoby sie po prostu przytulić.

Posted

Cleo2008 napisał(a):
czy Spaniel jest na spanielach juz ? takie pytanie przyszlo do mnie na FB
zagladacie na fb?

Jak najbardziej, jest na 2 forach spanielowych.

Piękne te nowe zdjęcia psiaka. :loveu:

Mi się imię Spajki bardzo podoba. ;)

Posted

witam wieczorkowo

"Belmondo" chyba tez by do niego pasowalo, tak pieknie pozuje w tej swojej budce, jakby gral role w filmie

powtarzam sie, ale musze jeszcze raz powiedziec, zdjecia sa rewelacyjne....

Posted

A wiesz, Kava, że masz rację. Belmondo- pięknie. Tym bardziej, że on jest naprawdę belle-piękny po prostu. Ojejku, ale fajnie to wymyśliłas.:lol: