Lu_Gosiak Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 luka1 napisał(a):Spaniel jest w schronisku i nie wyjdzie z niego inaczej jak na nazwisko osoby adoptującej. Ja już nie wyadoptuję żadnego psa na siebie bo i tak Urząd Miasta w zeszłym roku przysłał mi wezwanie do zapłacenia podatku za 16 psów.:evil_lol: O tym jak pisałam podania nie będę opowiadać bo nudne. o cholera to dzieki Bogu u Nas jeszcze nie ma podatku za psy - bo chyba bym Cie pobiła iloscia psów na mnie wziętych:D:D:D - ale nie pomyślałam o tym a ktorym schronie jest spaniel?? akurat znalezienie Kogoś Kto go na siebie weźmie to żaden problem...trzeba zebrać deklaracje z tym będzie większy kopot Quote
Cleo2008 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 luka1 napisał(a):Spaniel jest w schronisku i nie wyjdzie z niego inaczej jak na nazwisko osoby adoptującej. Ja już nie wyadoptuję żadnego psa na siebie bo i tak Urząd Miasta w zeszłym roku przysłał mi wezwanie do zapłacenia podatku za 16 psów.:evil_lol: O tym jak pisałam podania nie będę opowiadać bo nudne. luka no to jak to zrobimy? kurcze, nie mam pomyslu... Quote
luka1 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 myślałam, że najlepiej byłoby szukać od razu DS. Spaniel był w domu sąsiadki przez kilka dni i wiadomo jak się zachowywał. Co prawda w schronisku nie są warunki domowe ale ma tam budę, pod dostatkiem jedzenia. Z rozmów wiem, że siedzi w budzie i właściwie nie wiele interesuje się tym co dzieje się wokoło. Jest jakby zmęczony przeżyciami ostatnich miesięcy. Quote
sylwija Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 albo się powoli wycofuje :( nie chcę krakać... ponawiam propozycję - pakiet 50 ogłoszeń Quote
Lu_Gosiak Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [QUOTE=luka1;16502238..........właściwie nie wiele interesuje się tym co dzieje się wokoło. Jest jakby zmęczony przeżyciami ostatnich miesięcy. albo zdołowany schroniskiem! Quote
Estrella Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 BERKANO napisał(a):ale niemoc tu nadal panuje.... A ja biedna tak się produkowałam z banerkami- trzeba mi było powiedzieć, że są do bani... ;-)dlaczego? są bardzo ładne, a najbardziej podoba mi się wycięcie psiaka, bo ja tak nie umiem :) Quote
Cleo2008 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 luka1 napisał(a):myślałam, że najlepiej byłoby szukać od razu DS. Spaniel był w domu sąsiadki przez kilka dni i wiadomo jak się zachowywał. Co prawda w schronisku nie są warunki domowe ale ma tam budę, pod dostatkiem jedzenia. Z rozmów wiem, że siedzi w budzie i właściwie nie wiele interesuje się tym co dzieje się wokoło. Jest jakby zmęczony przeżyciami ostatnich miesięcy. luka, moja sunia gdy byla mala i zostawala sama w domu zjadala meble i kapcie. w sumie na upartego zawsze znajdzie sie czlowiek NIEPASUJACY do psa. Gdyby moja trafila na przewrazliwionych to by ja oddali. No trudno mam obgryzione krzesla, szafe i regal. Dziura na samym srodku, ja udaje ze nie widze. Moja sunia usilowala sie tez przekopac przez sciane i robila dziury. W przedpokoju uzupelniallismy 3 razy !!! Pies sie musi przyzwyczaic. Do ludzi, do domu. U malego psa trwa to czasem pol roku. To czego chciec od psa ktory byl "wolny" - zamkniecie w pomieszczeniu z ktorego nie moze wyjsc jest stresem. Troche zrozumienia. A jak was zamkneli by w pomieszczeniu absolutnie nieznanym to nie chcialybyscie wyjsc? Skad on ma wiedziec ze do niego wroca. Jest w panice... sama napisalas ze jest zmeczony przezyciami... Musi byc odpowiedni domek i ktos kto zrozumie psa. Quote
Cleo2008 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 sylwija napisał(a):albo się powoli wycofuje :( nie chcę krakać... ponawiam propozycję - pakiet 50 ogłoszeń nie kracz. zrob ogloszenia pls Quote
sylwija Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 ja mam wykupiony pakiet na bazarku ogłoszeniowym - muszę dać zdjęcia i tekst Quote
Cleo2008 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 sylwia, po prostu nie mozna sie poddawac, jak sie uprzemy to wszystko zrobimy, zobacz jak cudownie udalo sie z Dzafarem i Grafitem... trzeba wierzyc! Quote
luka1 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 to zobaczcie jeszcze jednego psa, dla którego muszę znaleźć DT. Rawen jest ciężarem dla swoich właścicieli. Pomijam aspekt czy to zgodne z prawem czy nie, to jaki przykład dają swoim dzieciom, oraz gdzie mają serce. To już przerobiłam na FB. Teraz trzeba działać ale każdy tylko dzwoni żeby przekonać mnie że ludzie są niedobrzy. A kiedy przychodzi do konkretów mówią, że będą się starali. Spaniel jest na razie bezpieczny. Ja wiem, że to tylko schronisko,ale z braku laku... to wątek Rawn http://www.dogomania.pl/threads/203454-RAWEN-!!!-Bardzo-pilne-!!!!!-DT-potrzebny-na-wczoraj?p=16425930#post16425930 A od kilku dni molestuje mnie dziewczyna, że jej teściowie chcą się pozbyć psa. Nie wysilają się na szukanie domu dla niego tylko zwyczajnie, po polsku - albo w łeb albo won, no może szpila. Dziś znowu dzwoniła i płakała, ze może wyprosi dla niego jeszcze tydzień, ale pies ciągle jest w niebezpieczeństwie. Jest trzymany w małym kojcu. Na szyję założyli mu łańcuch za miast obroży i uwiązali postronkiem. Pies wyskakuje z tego kojca i już kilka razy wisiał dotąd aż dziewczyna go uwolniła. Itd itd... To ten pies, zdjęcia kiepskie ale ma dosłać Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Nie dziwcie się, że jestem tak powściągliwa jeśli chodzi o wyciąganie takich jak Spaniel ze schroniska. Sama go tam wsadziłam gdy był w niebezpieczeństwie. I teraz szukam mu domu stałego. Ach, musiałabym jeszcze napisać o "psach z pola", ale to długa bajka. Quote
horacy dwa Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Wszędzie tragedie i dramaty zwierząt czy ludzie już w ogóle nie mają uczuć. Quote
sylwija Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 albo mi się wydaje, albo coraz gorzej jest z tym stosunkiem ludzi do zwierząt - są tak sfrustrowani, ze się wyżywają na słabszych, zależnych od nich istotach ?? :( niech ktoś przygotuje tekst do ogłoszeń (ja jestem kiepska w pisaniu) i albo wybierzcie zdjęcia, albo dajcie inne i kontakt - to od razu przekaże do robienia ogłoszeń, jak dotąd realizacja była bardzo szybka. Jest rasowy, to zwiększa jego szansę na domek.. Quote
MARCHEWA Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Biedny psiak,wiele przeszedł.Trzeba mu znaleźć domek z kanapą i jakąś fajna panią;)....no lub panem. Quote
BERKANO Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Estrella- DZIĘKI :-) Wycięłam lassem w ACDSee ;-) A Spanielka w sygnaturze nadal mam jako jedyna :-( Gosiu- kroi się terroryzm hihihi Quote
Cleo2008 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 cioteczki, jasne ze jst duzo bid, ale jakby kazdy myslal "e tam, ten jest JUZ w schornisku, to ma dobrze" to nie ruszylybysmy dalej nigdy i z zadnym, psem.. luka, ja tez mam sytuacje podbramkowe, pies w schornisku z cushingiem, jak zalatwie jedno opakowanie za te 590 zl Vetoryl to po pierwsze co dalej, skad wziac pieniadze, kto go bezide monitorowal (bo przy vetorylu trzeba psa obserwowac) i wogole co dalej... zapraszam na watek Bruna , tu potrzeby ida w tysiace, a schron niczego nie rozwiazuje... Ale TU zajmujemy sie spanielem. Wolisz zamknac watek, bo juz jest w schornisku ? (nie pisze tego serio oczywiscie...), po prostu robmy co mozemy... Nie chce nawet myslec wiecej, widzialyscie co robia na Urkainie i w Rumunii? Czy to jest rozwiazanie? (glupie pytanie) Quote
sylwija Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 ech, Spaniel.. nie napisały ciotki testu do ogłoszeń?? niech ktoś coś wymysli chwytliwego ;) Quote
luka1 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Cleo2008 napisał(a):.. Ale TU zajmujemy sie spanielem. Wolisz zamknac watek, bo juz jest w schornisku ? (nie pisze tego serio oczywiscie...), po prostu robmy co mozemy... Nie chce nawet myslec wiecej, widzialyscie co robia na Urkainie i w Rumunii? Czy to jest rozwiazanie? (glupie pytanie) Nie rozumie o co chodzi. Co ma wątek Spaniela do wydarzeń na Ukrainie i w Rumunii? Dlaczego mam zamknąć wątek? Spaniel jest na razie w miarę bezpieczny i mam czas na szukanie mu domu ( i bardzo, bardzo liczę na pomoc dogo) bo schronisko jest - jak nazwa wskazuje - miejscem tymczasowym. Wątek założyłam dopiero po umieszczeniu go tam i zamknę gdy pies wyjdzie z niego do domu stałego. Quote
BERKANO Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 dziewczyny sylwija zaproponowała KONSTRUKTYWNĄ pomoc i co?????????? Nie dziwie się, że wątek ciągle stoi w miejscu..... sylwija jak ma wyglądać taki tekst? ile zdań i jakie informacje miałby zawierać (nie pisałam nigdy tekstów do ogłaszania )??? A co do zdjęć to ja jestem tu gościem i z tym nie pomogę ale wspólnymi siłami coś chwytliwego do ogłoszeń napiszemy Quote
sylwija Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 takie wytyczne tylko mam: [FONT=Arial]Do ogłoszeń potrzebuję :[/FONT] [FONT=Arial]Tekst[/FONT] [FONT=Arial]4-5 zdjęć[/FONT] [FONT=Arial]kontakt ( tel. i mail)[/FONT] [FONT=Arial]podanie woj. [/FONT] Quote
luka1 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Sylwija ja tekstu nie napiszę bo z wymyślania historii jestem noga. Zdjęcia trzeba używać te które są na wątku. Spaniel jest w schronisku, a tam nie wlno robić zdjęć. Jest wyznaczona wolontariuszka do tego. Poproszę ją ale to będzie trwało, bo dziewczyna nie często tam bywa. Kontakt do mnie: 502 156 186, lub tinyzoo@wp.pl, woj. mazowieckie Quote
sylwija Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 te na trawce chyba całkiem niezłe są, tylko test niech ktoś przygotuje, ja też słaba jestem w tym. powinno być podstawowe info jakoś ładnie, chwytliwie podane.. Quote
Cleo2008 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 luka1 napisał(a):Nie rozumie o co chodzi. Co ma wątek Spaniela do wydarzeń na Ukrainie i w Rumunii? Dlaczego mam zamknąć wątek? Spaniel jest na razie w miarę bezpieczny i mam czas na szukanie mu domu ( i bardzo, bardzo liczę na pomoc dogo) bo schronisko jest - jak nazwa wskazuje - miejscem tymczasowym. Wątek założyłam dopiero po umieszczeniu go tam i zamknę gdy pies wyjdzie z niego do domu stałego. luka, szkoda czasu, pomozmy spanielowi po prostu, nie zrozumialas mnie, nic nie szkodzi, nie o to biega, biega o spaniela... oczywiscie ze zrobimy wszystko co mozemy (!) pozdrawiam Quote
BERKANO Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 sylvija może być, czy coś zmienić albo dopisać czy też wymyślić?????? Psi smutek- Spaniel. Jego oczy- tak samo jak Jego postawa- wyrażają rezygnację, przygnębienie i ogromny ból psychiczny.. Jak idzie to powłóczy łapkami mając jak najniżej opuszczony łebek... Zycie dało Mu bardzo w kość: od narodzin w pseudo hodowli, w samotności, bez miłości, w chłodzie, głodzie i bólu... Ucieczka z tego horroru nie przyniosła Mu ukojenia, bo starość i komplikacje po potrąceniu przez samochód, zagnieździły się w tym wymęczonym ciałku zmieniając każdy krok w drogę cierpienia i bólu. Ze swoim psim przyjacielem Miśkiem trafili na osiedle, które uznali za swój dom. Jednak i tam żaden nie zaznał spokoju- przepędzane, ciężko bite aż skończyło się na próbie otrucia psiaków... Spaniel ze swoim wiernym przyjacielem Miśkiem przeżyli- jako jedyni z gromadki... Spaniel trafił do pod warszawskiego schroniska przerażony, osłabiony i pozbawiony chęci do życia... TEN NIESZCZĘŚLIWY STARUSZEK ZAUWAŻALNIE ZAMYKA SIĘ W SOBIE I POWOLI GAŚNIE. ZATRZYMAJMY GO PÓKI JESZCZE JEST CZAS I UDOWODNIJMY MU, ŻE JEST WARTY OLBRZYMIEJ MIŁOŚCI!!! Psiak toleruje inne zwierzęta- koty i psy. Daje znać, że musi wyjść za potrzebą. Istnieje zagrożenie zachowania spowodowanego paniką w sytuacji, w której psiak zostanie sam w domu (histeryczne szczekanie i może drapać drzwi za Panem/ Panią). Spaniel znajduje się w pod warszawskim schronisku. Wszystkie informacje można uzyskać od luka1 tel: 502 156 186 mail: tinyzoo@wp.pl. Quote
Recommended Posts