Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spanielek ma się dobrze. Nad ranem podobno popiskiwał, bo nie chciał spać sam w swoim posłaniu, wiec syn właścicielki wpuścił go do pokoju i spali razem w łóżku. Podobno wszyscy są nim zachwyceni, bo jest taki przyjacielski. Lubi biegać po ogrodzie, ale bardzo ciągnie go do ludzi, póki co..JEST DOBRZE :).

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MWo napisał(a):
Spanielek ma się dobrze. Nad ranem podobno popiskiwał, bo nie chciał spać sam w swoim posłaniu, wiec syn właścicielki wpuścił go do pokoju i spali razem w łóżku. Podobno wszyscy są nim zachwyceni, bo jest taki przyjacielski. Lubi biegać po ogrodzie, ale bardzo ciągnie go do ludzi, póki co..JEST DOBRZE :).

trzeba tych panstwa uprzedzic, ze on nie lubie zostawac sam i to nie tylko w nocy...
przypominam sobie, ze juz raz stracil dom, bo molestowal kiedy mial zostawac sam.... wiec nalezy unikac takich sytuacji w kazdym razie na poczatku....
pozniej, duzo pozniej kiedy on nabierrze zaufania i sie ustabilizuje mozna probowac zostawiac go na chwile samego... ale to dluga i zmudna praca... to powinni ci panstwo wiedziec.....

Posted

Mam zdjęcie Spanielka, ale nie wiem jak zamieścić? :( mogę prosić o wskazówki? szukam, szukam i nie widzę.
Spanielek został przy imieniu, które dostał od p. Magdy z DT - Gryfi :)

Posted

MWo napisał(a):
Mam zdjęcie Spanielka, ale nie wiem jak zamieścić? :( mogę prosić o wskazówki? szukam, szukam i nie widzę.
Spanielek został przy imieniu, które dostał od p. Magdy z DT - Gryfi :)

Gryfi :)

ja się stąd nauczyłam: http://www.dogomania.pl/threads/176362-Jak-wstawi%C4%87-zdj%C4%99cia-na-nowej-dogomanii

gdyby jednak był problem, wyślij do mnie - sylwiapz@gazeta.pl
to wstawię :) ale myślę, że się uda :)

Posted

do dobrego to one szybko się przyzwyczajają. Mam nadzieję, że kot jakoś go znosi.
A teraz powiedzcie mi co mam zrobić z kasą, która pozostała na koncie Gryfiego.??????????

Posted

luka1 napisał(a):
do dobrego to one szybko się przyzwyczajają. Mam nadzieję, że kot jakoś go znosi.
A teraz powiedzcie mi co mam zrobić z kasą, która pozostała na koncie Gryfiego.??????????

nie wiem jak inne cioteczki.... ja proponuje zajrzec na watek innej Spanielki, bardzo nieszczesliwej.....dziewczyny wioza ja wlasnie do DT ale kasy brak...

http://www.dogomania.pl/threads/213777-Chora-i-porzucona-piekna-czarna-spanielka-pilnie-potrzebuje-pomocy!!!

Posted

Ja też oczywiście jestem za tym, by pieniądze po Gryfim przeznaczyć na innego biedaka.

A Gryfi ma sie dobrze, aczkolwiek jest podejrzenie, że słabo słyszy. Został wykąpany, uwielbia spać na plecach, daje sie dotykać po brzuchu, jest łagodny wobec dziecka, kotów jednak tam nie ma. Koty są u tej bratowej mojej koleżanki, a Gryfi jest u jej mamy. Spi sobie w łóżku z chłopcem, synem wlaścicielki. Właścicielka jak tylk przychodzi do domu rzuca zakupy i wita sie z nim, bo on jest tak radosny. Daje znać jak chce wyjść siusiu i jest bardzo towarzyski. Wrzucę niedługo filmik jak sie bawi.

Posted

No przecież mówiłam, że to dobry pies. Ktoś się go pozbył a on znosił to z trudem. Gdyby nie pomoc Miśka, kto wie jakby to się skończyło. I bardzo się cieszę, że choć Gryfiemu się udało - z całej czwórki tylko on żyje i tylko on ma dom. (:placz::placz::placz:) dziękuję wszystkim za uratowania życie Spanielkowi. Bardzo dziękuję.:loveu:

Posted

robimy co mozemy, czasami trwa krocej, czasmi dluzej., czasem trzeba jakiegos szczegolnego dnia albo osoby aby sie udalo...

kazdy dzien spedzony za kratami schronu to stracony dzien.... cieszmy sie ze Spanielkiem, ze wreszcie jego samotnosc sie skonczyla...

czekamy z niecierpliwoscia na film

Posted

Faktycznie jest to łańcuszek ludzi dobrej woli.
Zaczęło się od osoby, które nie przeszły obok psiaka obojetnie, później Wasza walka, pomysły na zbieranie funduszy, codzienne dyskusje, to niesamowite, co robicie.
Często wszystko zależy od tego, gdzie znajdziemy sie w danym momencie, komu szepniemy słówko...złożyło się tak, że ja na szczęście trafiłam na ten odpowiedni moment i powiedziałam o Spanielku odpowiedniej osobie, która inaczej niż reszta, posłuchała.

Wiem, że nie zmienimy świata i nie mogę mieć do nikogo pretensji, ale jak mysle do ilu osób wysłałam informacje o tym psie z chorym oczkiem (bruno), a ile osób zadziałało, to mi przykro. Tym bardziej, że wiem, ile niektóre z tym osób zarabiają i zrobienie przelewu internetowego to żaden wysiłek. No ale nic, nie ma co narzekać. Gdyby wszyscy reagowali tak, jakbysmy sobie tego życzyły to nie byłoby nas na tym forum. :)

Posted

Luka czas chyba powoli zmienic tytul watku.... Spanielek szczesliwy odsypia na miekkiej podusi stracone dni i noce....

zadnych nowych wiesci od Spanielka...
cos nie moge sie do nowego imienia przyzwyczaic...
spij dobrze maluchu

Posted

jak do tej pory byla tylko jedna propozycja i jedno potwierdzenie, zeby przekazac innemu psiakowi....

a moze przekazac na konto fundacji www. przyjacieleczterechlap.pl
ktora finansuje kastracje i sterylizacje.... oraz pomaga w tej chwili w socjalizacji i utrzymaniu ok. 30 na pol zdziczalych psow w Krzykosach....???

Posted

luka1 napisał(a):
Notak zapomniałam o tytule - już się poprawiłam. I ciągle czekam na decyzję gdzie przekazać kasę.

chyba macie sporo psow pod swoja opieka - moze zostawic na nie? jak tam sie czuje Bast?? dalej bez domku??

Posted

Jak tylko dojadę do domu to wrzucę kilka zdjęć Grafiego, bo mam ich całą serię.
Poza tym właścicielka napisała:
"Grafii jest przesłodki, cudowny, przyjazny i głuchy- ale to nic nie szkodzi:)..."

Jest tyle potrzebujących psów, kasa się jeszcze przyda.

pozdrowienia :)