Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

luka1 napisał(a):
Przed chwilą rozmawiałam z DT. Spaniel aklimatyzuje sie w dalszym ciagu. Początkowo popiskiwał, i był bardzo zaniepokojony nową sytuacją. Trochę powarkiwał na domowego psa, ale tylko wtedy gdy tamten za bardzo chciał się "interesować" Spanielem. Pani trochę je odizolowała, ale dziś już razem dreptały na spacerku i nie było kłótni.
Spaniel ma kłopoty z jedzeniem. W schronisku psy dostają suchą karmę. Spaniel nie schudł, a może nawet jest zbyt tłusty. Świadczy to o tym, że jadł. W DT mymle chrupki ale nie bardzo ma na nie ochotę. (Przy okazji podrzucę mu puszki) Jest też problem z kupą, może to poschroniskowy objaw, jednak jeśli sie to nie zmieni, zabiorę go do weta.

Cleo , czy Marta chce nr telefonu do DT?

Tak, Marta chce numer do DT :) Ja jestem Marta i witam Was na spanielkowym wątku. Chętnie zadzwonię i zapytam o niego. Czy Spanielek dostał już imie?

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bakusiowa napisał(a):
To dla niego całkiem nowa sytuacja. Musi się przyzwyczaić. Dobrze, że ma kolegę:lol::lol::lol:

Spaniel wygląda na starszego niż przed schroniskiem. Pierwszy dzień spał i wychodził wolniutko na spacerek. Teraz się rozkręca. Opiekunka podejrzewa problemy ze słuchem. Ale żeby powiedzieć coś więcej trzeba kilku dni by pies mógł zacząć funkcjonować normalnie.

Posted

na pewno jest bardzo zestresowany. jesli jest gruby, to nic mu nie bédzie jak zje mniej na poczátku, pewnie nie ten smak chrupek co w schronie. on jest szczepiony i odrobaczony? a co z kastracjá?

Posted

poprosze o jakies zdjecia z DT, czy moze przegapilam?
tez jestem ciekawa czy spanielek ma wreszcie imie i jakie?
Belmondo jak narazie najbardziej mi sie podobalo haha, ale to chyba za dlugie? :/

Posted

MWo napisał(a):
Tak, Marta chce numer do DT :) Ja jestem Marta i witam Was na spanielkowym wątku. Chętnie zadzwonię i zapytam o niego. Czy Spanielek dostał już imie?

Witamy na wątku:lol: Fajnie, że zalogowałaś się. Co do imienia to można dać propozycje a dom tymczasowy zobaczy na które najszybciej będzie reagował. Czasami tak jest ,że psu nie każde imię podpasuje:lol::lol::lol:

Posted

Prosiłam o fotki. Mają być tylko Pani nie bardzo radzi sobie z ich przenoszeniem na komputer, jest więc uzależniona od obecności dzieci. Ale da się zrobić. :lol:

Posted

bakusiowa napisał(a):
Witamy na wątku:lol: Fajnie, że zalogowałaś się. Co do imienia to można dać propozycje a dom tymczasowy zobaczy na które najszybciej będzie reagował. Czasami tak jest ,że psu nie każde imię podpasuje:lol::lol::lol:
o tym wogole nie pomyslalam, ale ty masz swieta racje :)

Posted

Piszę tak odnośnie imienia, ponieważ jak adoptowałam swojego psa spod bloku to był problem. Ludzie nazywali go Łatek. My chcieliśmy jakoś inaczej. Przez trzy tygodnie miał imię które nie bardzo pasowało mu. To zmieniliśmy i po dwóch dniach już ładnie reagował. Nazywa się oczywiście Bakuś:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mnie podobają się imiona: Daniel (już wcześniej padło), Dany lub Belmo (skrot od Belmondo, ktore też już padło).
Zdaję sobie jednak sprawę, że własciwie to Pani z DT nazwie wg swojego uznania i jesli psiak będzie reagowal i będzie mu dobrze to mi też będzie dobrze :)

Posted

Nie chcę zapeszać, ale jest szansa na DS dla Spanielka. Rozesłałam w pracy info i moja koleżanka powiedziała o nim bratowej, a ta podobno od razu sie zainteresowała i chce go zobaczyć. Chciałaby wziąć go dla swojej mamy, której podobno niedawno umarł pudelek. Pytałam o warunki w jakich piesek by mieszkał, podobno ta Pani kocha zwierzęta i pies spi w łózku, nie jest trzymany na dworze, miałby bardzo dobre warunki. Trzymam kciuki, żeby doszło do spotkania.

Posted

Dzwoniłam dziś do DT i pytałam o naszego Spanielka. Piesio ma się dobrze, cieszy się na widok Pani Magdy, chętnie merda ogonkiem. Nie do końca wiadomo, czy jego kupa jest zdrowa, bo na początku miał z tym problem, teraz jest podobno lepiej, ale załatwia sie bardzo często i wieczorem kupa jest rzadka.. :(. Może to zmiana pożywienia, może stres, jaki przeszedł, może dochodzi do siebie po schronisku...oby. :)

Posted

Pani, która jest zainetresowana pieskiem jest zdecydowana go zabrać :). Umówię Panią na wizytę w DT. Czy będzie poddana jakiejś kontroli? czy na podstawie rozmowy z Panią Magdą będzie decyzja? Jak uważacie?

Posted

MWo napisał(a):
Pani, która jest zainetresowana pieskiem jest zdecydowana go zabrać :). Umówię Panią na wizytę w DT. Czy będzie poddana jakiejś kontroli? czy na podstawie rozmowy z Panią Magdą będzie decyzja? Jak uważacie?

wydaje mi się, że rozmowa to za mało, chyba normalnie powinna mieć wizytę przedadcopcyjną, tak jak procedura adopcyjna wymaga, szczególnie, ze DT niekoniecznie ma doświadczenie w adopcjach. Za to psiaka już poznał zapewne nieźle :)

Posted

Dziewczyny, a kto miałby zrobić taką wizytę przedadopcyjną? Pani jest zdecydowana i chce zabrać go juz w niedziele! nie chce stracic tej szansy, jak wyglada procedura, co robić? co robić? :D

Posted

MWo, z tego co pisalas do tej pory, to ktos znajomy twoich znajomych jest zainteresowany.... to moze ty sama poszlabys tam i zrobila wywiad srodowiskowy.... sadze, ze kazda z nas wie o co chodzi, jakie warunki etc sa wymagane...
mysle, ze luka , albo DT moglyby ci troche wskazowek etc udzielic.... , w ten sposob sprawa nabieze rozpedu.... bo domek trzeba sprawdzic... ale z tego co pisalas jest tam wszystko ok....

co myslicie dziewczyny? wyslamy MWo na przedadopcyjna?