luka1 Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Pomóżcie w szukaniu domu dla Luki http://www.dogomania.pl/threads/213204-LUKA-quot-Brakuje-czasem-s%C5%82%C3%B3w-by-m%C3%B3wi%C4%87-jak-smutno-jest-gdy-kogo%C5%9B-brak...-quot?p=17477409#post17477409 Quote
sylwija Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 [quote name='luka1']Nie może być fundacja, musi być osoba fizyczna. Potrzebny jest nr dowodu osobistego, nazwisko i imię, adres zamieszkania. Resztę załatwię. Przewiezienie psa zaoferowała córka Pani do której psiak pojechałby. to ja już przesyłam na pw i zabierajmy psiaka :) Quote
luka1 Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 to świetnie, zaczynamy działać. Cholerka ale on sie ucieszy. Quote
sylwija Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 ja normalnie jestem poddenerwowana ;) może nazwijmy go Alex, czy Stefan.. w końcu przestaje być numerkiem w schronie :D Quote
bakusiowa Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 To może ktoś zrobi bazarek gdzie wybierze się imię. Quote
luka1 Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Papiery psisko ma już wypisane i jutro jedzie ze schroniska do DT. Dostał nowiutką obrożę i chyba jeszcze nie wie jakie ma szczęście. Quote
sylwija Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 bakusiowa napisał(a):To może ktoś zrobi bazarek gdzie wybierze się imię. dobry pomysł :) byle nie za długi ten bazarek, żeby się zaczął szybko przyzwyczajać ;) luka1 napisał(a):Papiery psisko ma już wypisane i jutro jedzie ze schroniska do DT. Dostał nowiutką obrożę i chyba jeszcze nie wie jakie ma szczęście. to trzymam kciuki ::0 Quote
Lilek Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Kava Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 glaz wielki spadl mi z serca....... spanielku przezemnie zwany Belmondo....................idz i uzywaj trawki, laczki i nowego zycia.... nie umiem wam powiedziec jak bardzo sie ciesze....dla niego.... idz i biegaj szybciutko.... Quote
luka1 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Jeszcze nie dojechał do DT, a już mam o niego zapytanie. Dziś około 12,00 jedziemy zabrać go ze schroniska. Quote
sylwija Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 cudownie :) będzie szansa na zdjęcia z DT już? ciekawa jestem, jak się nasz psiak będzie aklimatyzował i co z tym bazarkiem na imię? pomysł bakusiowa bardzo dobry, ale kto wykona? Quote
Martika&Aischa Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Dawno mnie nie było u chłopaka a tu takie wspaniałe wieści .........nareszcie:multi: tak bardzo się cieszę :) Quote
Mysza2 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Wpłynęło przez mojego Paypala 23,46 od Ani Z. Przelałam 25 zł:):). Proszę o informację jak dojdą:) Cioteczki pomocy http://www.dogomania.pl/threads/213272-Pi%C4%99kny-ON-Madox-znaleziony-na-trasie-szybkiego-ruchu.Czeka-na-operacje!-Amputacja Quote
luka1 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 No i psina pojechał ( z zapasem jedzonka na jakiś czas). Strasznie się cieszył, kiedy wysiadł z samochodu koło lecznicy. Niestety aparat mi zdechł. http://www.youtube.com/watch?v=TG1Wujjocbk Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
bakusiowa Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Spaniel jest całkiem żwawy. W domku tymczasowym odżyje i może znajdzie domek stały:lol: Quote
sylwija Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 on ma taka kochaną buzię. Niech mu się zacznie w końcu układać.. Quote
luka1 Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Mysza2 napisał(a):Wpłynęło przez mojego Paypala 23,46 od Ani Z. Przelałam 25 zł:):). Proszę o informację jak dojdą:) Wczoraj wpłata przeszła - wielkie dzięki Quote
luka1 Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 sylwija napisał(a):i jak się miewa nasz psiak? Odpoczywa, nawiązuje znajomości - ogólnie dobrze. Quote
Cleo2008 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 no i ja zajrzalam, fajnie ze jednak cos sie ruszylo, trzymam kciuki by juz sie nie zatrzymalo - trzymacie ze mna? :) Quote
Cleo2008 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Sluchajcie mam jeszcze pytania, Marta z FB ktora sponsoruje spanielka napisala : "Jeśli byłaby możliwość to faktycznie chciałabym go odwiedzić, boję się tylko ze tak sie w nim zakocham, że będę później tydzień płakać :). Mogłabym mieć jakiś numer telefonu do DT zebym czasem chociaż mogla zadzwonić i zapytać. Nad imieniem dziś pomyślę :). Aha, w jakim schronisku on teraz przebywa? [...] we wrzesniu kończe kurs na tresera psów, wiec jeśli osoby z DT zgodziłyby się, mogłabym z nim troche popracować jak juz wydobrzeje żeby zwiększyć jego szanse na adopcję. Oczywiście to metoda naturalna, czyli zero stresu, a nauka przez zabawę. Co o tym myslicie?" ZAPROSILAM JA TU DO PODCZYTYWANIA Quote
sylwija Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Cleo2008 napisał(a):no i ja zajrzalam, fajnie ze jednak cos sie ruszylo, trzymam kciuki by juz sie nie zatrzymalo - trzymacie ze mna? :) trzymam mocno :) za aklimatyzację w DT, za jego dobre samopoczucie, zdrówko, spokój.. i w końcu za najlepszy DS Quote
bakusiowa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 To super. Za kilka dni przydałyby się jakieś foteczki:multi: Quote
luka1 Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Przed chwilą rozmawiałam z DT. Spaniel aklimatyzuje sie w dalszym ciagu. Początkowo popiskiwał, i był bardzo zaniepokojony nową sytuacją. Trochę powarkiwał na domowego psa, ale tylko wtedy gdy tamten za bardzo chciał się "interesować" Spanielem. Pani trochę je odizolowała, ale dziś już razem dreptały na spacerku i nie było kłótni. Spaniel ma kłopoty z jedzeniem. W schronisku psy dostają suchą karmę. Spaniel nie schudł, a może nawet jest zbyt tłusty. Świadczy to o tym, że jadł. W DT mymle chrupki ale nie bardzo ma na nie ochotę. (Przy okazji podrzucę mu puszki) Jest też problem z kupą, może to poschroniskowy objaw, jednak jeśli sie to nie zmieni, zabiorę go do weta. Cleo , czy Marta chce nr telefonu do DT? Quote
bakusiowa Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 To dla niego całkiem nowa sytuacja. Musi się przyzwyczaić. Dobrze, że ma kolegę:lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts