Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylwija napisał(a):
tylko trzeba się 'sprężać'..

mam nadzieję, że ta oferta DT domowego okaże się ok
i trzeba walczyć o niego..

ps. czy Spanielek ma w końcu imię jakieś? - tylko proszę niech to nie będzie kolejny ... ale oryginalnie i coby pasowało ;)

Byla propozycja kiedys - SPAJKI, ale sie nie przyjela. Byl tez Daniel , mi sie nie podoba, ale to rzecz gustu. Moze zapytac Marty z Deblina?

Posted

Cleo2008 napisał(a):
Przeciez pierwsze wplaty juz powinny byc. Luka potwierdz.

Wszystkie wpłaty są ujawnione w pierwszym poście.
DT jest sprawdzony. Znam panią osobiście opiekowała się już naszymi psiakami i na dobre im wyszło. Domek jest na wsi, wśród pól i łąk. Cisza i spokój - sielsko i anielsko. Nie wiem co jeszcze mam napisać.

Posted

Cleo2008 napisał(a):
poszla wplata ok 45 zl przez paypal, ktory uzyczyla Mysza2. Prosze o potwierdzenie jak dojdzie (pewnie za tydzien) - darczynca Ania Z. z GB (FB)

Melduję posłusznien że wpłynęło 5 funtów które paypal przeliczył na 23,46 (nie 45 ?)
Proszę o nr konta, jak tylko wpłyną na moje złotówkowe konto zaraz przeleję:)

Posted

luka1 napisał(a):
DT jest sprawdzony. Znam panią osobiście opiekowała się już naszymi psiakami i na dobre im wyszło. Domek jest na wsi, wśród pól i łąk. Cisza i spokój - sielsko i anielsko. Nie wiem co jeszcze mam napisać.

w to ze dobry to nie wátpié, ale za ile z karmá lub bez karmy?

Posted

emilia2280 napisał(a):
domowe DT luka do 200zl mysléze jeszcze jest w granicach uczciwosci.

Jest to cena bez jedzenia. Jedzenie ja zapewniam tyle mogę dla niego zrobić.

Posted

Mysza2 napisał(a):
Melduję posłusznien że wpłynęło 5 funtów które paypal przeliczył na 23,46 (nie 45 ?)
Proszę o nr konta, jak tylko wpłyną na moje złotówkowe konto zaraz przeleję:)

I zgadza sie, nie wiem dlaczego Ania mowila ze 45... konto Ci Myszko podalam

Posted

luka1 napisał(a):

Dziekuje bardzo i przekaze:)
Jezeli pani ma konto to moge poprosic Marte zeby wplacala bezposrednio do niej? Czy nie?

Posted

Właściwie nie wiem jak będzie lepiej. Może przekazywanie kasy bezpośrednio do DT będzie dobrym rozwiązaniem - pomyślcie. Pies mógłby opuścić schronisko nawet w najbliższych dniach bo na koncie sa pieniążki na trzy miesiące. Córka Pani zaoferowała się przewieźć psa na miejsce. Pozostaje kwestia tego na kogo ma być wyciągnięty.

Posted

luka1 napisał(a):
Właściwie nie wiem jak będzie lepiej. Może przekazywanie kasy bezpośrednio do DT będzie dobrym rozwiązaniem - pomyślcie. Pies mógłby opuścić schronisko nawet w najbliższych dniach bo na koncie sa pieniążki na trzy miesiące. Córka Pani zaoferowała się przewieźć psa na miejsce. Pozostaje kwestia tego na kogo ma być wyciągnięty.

No kogo- A czy to jest wazne? (ja sie nie znam) Moge zapytac Marte, mozemy zapytac Pania oraz jej corke? Nie musi to byc na osobe odbierajaca?
Aha : Czy wiadomo gdzie piesek bedzie? Czy mozna prosic o info? Czy mozna podac info Marcie?
Luka, wyciagajmy jak najszybciej. Mozesz nawet na mnie jesli chcesz lub jesli to cos ulatwi:) <zart>
No i trzymam kciuki! Bede happy jak spanielek bedzie juz w DT i spokojnie minie pierwszy tydzien...

POZDROWIENIA SERDECZNE i podziekowanie DLA PANI ODE MNIE i mysle ze od innych tez

Posted

emilia2280 napisał(a):
hmmm 200zl PLUS karma, oczywiscie weta tez i inne wydatki, wiéc 200zl na czysto za samo trzymanie psa to duzo...

ale marta sie zdecydowala pomoc finansowo... szukajmy zatem szybko DS, nie damy rady ?

Posted

emilia2280 napisał(a):
hmmm 200zl PLUS karma, oczywiscie weta tez i inne wydatki, wiéc 200zl na czysto za samo trzymanie psa to duzo...

Czy jest konkretnie powiedziane ,że ten DT jest za 200zł? Jeżeli uważasz, żę 200 zł to jest za dużo to chyba nie czytasz innych wątków i nie orientujesz się jakie są ceny. Czy nie byłoby wskazane zrobić Spanielowi przeglądu u weterynarza? Może coś mu dolega i potrzebne są jakieś leki. Mam na względzie sytuację z Mobikiem gdzie nie wiadomo czy miał zdrowe serce. Czy Ty Luka1 możesz go wyciągnąć na siebie?

Posted

DT jest za 200,-. + jedzenie, które ja będę dostarczać. Uważam, że jest to bardzo niska cena zwłaszcza, że pies będzie w mieszkaniu na zasadach członka rodziny. Czy mogę go wyciągnąć na siebie? Hm, raczej nie powinnam. To zbyt długo trzeba by tłumaczyć. Mam 25 psów fundacyjnych pod swoją opieką i adoptowanie psa ze schroniska ...dziwne, prawda. ( Choć mam swoje 2 psiaki - suczkę Figę, która została adoptowana z naszej fundacji i pies z postępującym ogólnym niedowładem adoptowany z Milanówka w kwietniu). No nie chcę tego tłumaczyć, to jest trochę zaplątane.

Posted

Spaniel mógłby już być poza schroniskiem tylko potrzebny jest ktoś kto użyczy swoich danych. Pomoże ktoś? Czy kontakt z p.Martą - sponsorką Spaniela ma tylko Cleo2008? Czy mogę dostać kontakt?

Posted

można go wy-adoptować na mnie (już parę psów tak wy-adoptowałam, żadem problem, zmienia się potem tylko dane np. przy chipie, nie wiem, czy nasz go psiak ma?)
ale nie jestem w stanie pojechać po niego, nie wiem, czy tak da radę ? czy musi ktoś osobiście?

poproszę nr konta na pw, bo ja jeszcze nie przelałam chyba pieniążków..

osobiście uważam, że ktoś powinien prowadzić jego finanse - na zasadzie księgowa/skarbnik i co miesiąc przelewać określoną kwotę na DT

zgadzam się, że w porównaniu do cen z innych wątków, ta cena jest ok, szczególnie, że widzę, że luka1 ma zaufanie do tego DT i już z nim współpracowała

Posted

z tego co do tej pory bylo mowione(pisane) to same dane osobowe chyba nie wystarczaja,? chyba chodzi tu o dane osoby odbierajacej psa ze schronu?

jezeliby chodzilo o samo nazwisko i adres to chyba nie powinno byc problemow? a moglaby byc fundacja?

Posted

Nie może być fundacja, musi być osoba fizyczna. Potrzebny jest nr dowodu osobistego, nazwisko i imię, adres zamieszkania. Resztę załatwię. Przewiezienie psa zaoferowała córka Pani do której psiak pojechałby.