Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

są ludzie , którzy oszczędzają na sobie żeby pomóc psiakom tu na dogo to pewnie większość jest taka i bardzo bym chciała żeby temu biedakowi się udało.
Czasem jak się czyta odpowiedzi od fundacji pytającym o adopcje to się nogi uginają. Swojego czasu chciałam adoptować Doga niemieckiego i śledziłam wątek jeden chłopak zapytał o szczeniaka albo młodego psa do roku czy coś w tym stylu i odpowiedź była powalająca może jeszcze z rodowodem:shake:

Posted

BERKANO napisał(a):
Luka, czy ten psiak jest z Twoich okolic???
http://www.facebook.com/event.php?eid=226278290726123

I kochana jak się czujesz???
Pozdrawiam i JESTEŚ WSPANIAŁA!!!!!

to pies z mojego osiedla (ja złożyłam to wydarzenie). Dziś rano byłam w tym miejscu gdzie miał zostawione jedzenie - na razie go nie ma.

Wczoraj miałam urwanie głowy - byłam z Gratisem na USG - kotuś ma guzy nowotworowe. Ostatnio bardzo szybko zaczął chudnąć i słabnąć. Testy wykluczyły białaczkę. No i mamy przyczynę. Jakby było mało choroba oczu Kili postępuje i przenosi się na drugie oko - Kili traci wzrok. Wilam z dnia na dzień, mimo podawanych witamin i niwalinu (?) jest co raz w gorszym stanie. itd itd, a tu jeszcze ten nieszczęśnik się przybłąkał.
Wczoraj miałam telefon z Warszawy - jest osoba chętna adoptować Spaniela. Chce jednak by jej go zawieźć. W którymś smsie poprosiła by po nią pojechać i zawieźć do schroniska no i odwieźć do Warszawy -ewentualnie z psem.
Ja niestety nie mogę służyć za taksówkę. Korzystam z transportu proszonego. Dziś będę dzwonić do pani i zobaczymy co z gadania wyniknie.

Jak się czuję? Krzyż mnie boli czyli żyję, na resztę nie mam czasu.

Posted

No i widzisz, BERKANO kochana,dlaczego byłam zla trochę, że złościłyście się na nią na początku?Toż to cała Luka.:evil_lol:Krzyż ja boli, a na resztę nie ma czasu, bo psy potrzebują pomocy.Kiedyś usiłowałam ja namówić na jakiegoś lekarza czy cuś, bo kiepsko się czuła, a ona mi na to, że nie może, bo psy musi nakarmić i się nimi zająć.:loveu:

Posted

mała porada geriatryczna ;-)
łykamy dziewczynki glukozaminkę i apapiki bądź nurofeniki i po kilku dniach jesteśmy prawie jak nowe ;-)
Chociaż szczerze mówiąc mi ten zestaw pomaga jedynie na czas brania hihihi

Nie gniewajcie się na mnie za opinię, z jaką zaraz wyskoczę, ale jakoś mi nie podoba się stanowisko osoby, która weźmie Spanielka JEŚLI ja ktoś zawiezie tam i z powrotem...
Chyba, że ludzie tak czesto robią???
Przecież staruszek z wiekiem coraz częściej będzie musiał jeździć do weta i być leczony i co później... pani powie zorganizujcie transport, bo mój pies musi do lekarza???
hmmm albo to ja jakaś dziwna jestem???

Posted

Nie jesteś dziwna, jest w tym jakaś racja, ale nie przesądzajmy sprawy. Może Pani po prostu nie jest w stanie zorganizować przewozu "międzymiastowego", a w mieście poradzi sobie doskonale, bo są przecież inne środki transportu, którymi nie tak wielgaśnego starusia można przewieźć.
Hi, dobra rada z tymi lekami, ale co z wątróbką?

Posted

Dostałam odpowiedź od pani Bogusi z poznania.Przyznała,że boi się wizyty ponieważ oboje są na wózkach i mają już 4 dość duże psy.Jednak odniosłam wrażenie,że naprawde che pomóc,wszystkie ich psy są przygarnięte.Jest gotowa na przyjęcie psiaka i świadoma odpowiedzialności.Przesłała mi swój numer telefonu,zadzwonię i umówię się na wizytę zaraz po weekendzie.

Posted

trzeba jednak sie zorientowac jak ci panstwo mieszkaja, czy maja duzy teren na ktorym pieski moga sie poruszac i nie trzeba ich wyprowadzac, czy ktos z zewnatrz je wyprowadza..
bo jednak wyprowadzanie czterech ( ze spanielkiem byloby ich 5) to nie taka prosta sprawa, nawet dla ludzi, ktorzy nie jezdza na wozkach....

z moja trojka zawsze mam pelne rece roboty, a uwage niepodzielnie musze miec dla nich , nie mowiac juz o koncentracji....

o tym, ze kochaja psiaki nie mam watpliwosci, tylko jak radza sobie z wyprawami do weta itd? a moze maja zaprzyjaznionego, ktory odwiedza ich w domku?

na kiedy jest planowana ta wizyta przedadopcyjna?

Posted

mam pytanie o spaniela od ludzi z warszawy, narazie nic nie wiem bo pytanie jest przez FB
Luka skontaktuj sie ze mna na pw
Podobno wyslano do Ciebie jakies smsy. DS bylby na Goclawiu. Kto jeszcze opiekuje sie spanielkiem???

Posted

Witam wszystkich i przepraszam za tą przerwę ale nie miałam sprawy osobiste do załatwienia i brakło mi czasu nawet właczyć komputer przez ostatnie pare dni..ale już jestem i działam.Ogólnie Pani nie jest do końca przekonana,raz odpisała na maila,wyraziła swoje wątpliwości i dała swój nr-na następnego juz nie odpisała.Postaram sie doprowadzić do wizyty jeśli uda mi się skontaktować i zobaczymy czego się tak boją,szczerze mówiąc wydaje mi się to wszystko troche dziwne ale może to tylko moje przewrażliwienie..Przepraszam jeszcze raz za ciszę i pozdrawiam

Posted

Przepraszam ale nie miałam czasu się kontaktować z tym domkiem. Nasz Gratis chorował i trzeba było z nim jeździć do weta. Niestety :-(

Posted

o bidula, luka, zdrowka dla gratisa!
luka fajnie ze jestes - ten domek dla spanielka to w miare blisko ciebie bylby (z tego co pamietam), masz kogos kto by go sprawdzil?