Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostałam maila i chyba domek w Poznaniu odpada. Pani Bogusia waha się, a jesli oni nie są pewni ...- nie można nikogo zmuszać.
wpłynęła pierwsza wpłata na Spanielka od Sylwii W. z Katowic - 50,- . Dziękujemy.

Posted

Kurcze to by pasowało..Napisałam w mailu:"Proszę o informacje czy są Państwo na psa zdecydowani a umówimy się na wizytę." Może stwierdzili,że zdecydowani nie są..Albo przestraszyli się wizyty przed adopcyjnej?

Posted

Właśnie dowiedziałam się, że Misiek, ten który żył ze Spanielem na osiedlu, który opiekował się nim i właściwie uczył Spaniela życia - że ten młody pies , nie żyje.
Wiecie co, mam dość. Mam dość szarpania się z ludźmi, z kłopotami , stawania na głowie by zmienić coś w życiu tych porzuconych. Nie wiem czemu rezygnuję z własnego życia dla nich, nie wiem czemu zamiast jechać na wczasy wymiatam gówna z boksów. Nie wiem - może dlatego, że żadne z nich nie zrobiło mi nic złego, nie zrobiło mi świństwa.
Przepraszam, jest mi dziś źle, bardzo źle. Nie umie pogodzić się z bezradnością z bezsilnością. Chce mi się wyć i ciśnie mi się pytanie DLACZEGO?

Posted

luka1 napisał(a):
Właśnie dowiedziałam się, że Misiek, ten który żył ze Spanielem na osiedlu, który opiekował się nim i właściwie uczył Spaniela życia - że ten młody pies , nie żyje.
Wiecie co, mam dość. Mam dość szarpania się z ludźmi, z kłopotami , stawania na głowie by zmienić coś w życiu tych porzuconych. Nie wiem czemu rezygnuję z własnego życia dla nich, nie wiem czemu zamiast jechać na wczasy wymiatam gówna z boksów. Nie wiem - może dlatego, że żadne z nich nie zrobiło mi nic złego, nie zrobiło mi świństwa.
Przepraszam, jest mi dziś źle, bardzo źle. Nie umie pogodzić się z bezradnością z bezsilnością. Chce mi się wyć i ciśnie mi się pytanie DLACZEGO?

Jestem załamana totalnie.:-(

Posted

Luka wiem, że zajmowałaś się nimi obojgiem, kiedy po osiedlu razem chodziły...
Kochana już nic dla Mobika nie możemy zrobić, ale możemy walczyć o przyszłość Spanielka!!!
Bardzo mi przykro i mam nadzieję, że nie cierpiał...

Posted

luka1 napisał(a):

To jest najsmutniejszy aspekt pomocy psiakom - wszystkich nie damy rady uratować :( Przeraża mnie to zawsze gdy patrzę w psie ufne oczy, źle mi z tym, ze istoty, które nigdy nikomu nie zawiniły tak cierpią z ludzkiej ręki:( Mam nadzieję, ze towarzysze Spaniela biegaja za TM już bez zmartwień [']

Trzymam kciuki, za domek dla Spanielka.

Posted

Wiadomośc z FB w sprawie domku
Ava Om Przepraszam , jestem ... podobno ktoś wysłał do mnie wiadomość na maila, niestety nie przyszła - szukałam . Obawiam się że wizyta adopcyjna wyeliminuje mnie w staraniach się o spanielka , ponieważ mam cztery duże psiaki i cztery koty , poza tym jestem na wózku czekam jeszcze raz na maila ava52@o2.pl , podam wtedy telefon

Posted

Dla Miśka... :-(

• kasiek. napisał(a):
    Wiadomośc z FB w sprawie domku
    Ava Om Przepraszam , jestem ... podobno ktoś wysłał do mnie wiadomość na maila, niestety nie przyszła - szukałam . Obawiam się że wizyta adopcyjna wyeliminuje mnie w staraniach się o spanielka , ponieważ mam cztery duże psiaki i cztery koty , poza tym jestem na wózku czekam jeszcze raz na maila
  • ava52@o2.pl , podam wtedy telefon

Ale jakoś tymi psiakami i kotami się ta Pani zajmuje albo ktoś jej w tym pomaga? Już kiedyś jedna Pani na wózku adoptowała starszego spanielka i był to najlepszy domek jaki można było sobie wymarzyć!

Posted

też jestem podobnego zdania jak ASIA & GINGER- niepełnosprawność nie wyklucza tych ludzi- w moich oczach Ona jest lepszym kandydatem na najlepszego ludzia, niż człek w pełni sprawny.

Luka kochanie napisz coś albo na forum albo na pw bo martwię się o Ciebie...

Posted

Wygląda na to,że ta Pani boi się samej wizyty i tego,że zostanie źle osądzona a nie odpowiedzialności związanej ze Spanielem.Może napiszę do Niej jeszcze raz?Nie wiem czy rzeczywiście mail nie dotarł czy jest to tylko wymówka,w mojej skrzynce widnieje jako dostarczony..Niemniej jednak warto spróbować podrążyć ten temat,pies ma szanse na super domek a ludzie na odzyskanie wiary we własne mozliwości.

Posted

wiadomośc z Fb
    18.06.2011 Sylwia W. z Katowic .......................................50,-

wydaje mi się ,że to ma byc deklaracja stała ,bo tak napisała Sylwia pod tym rozliczeniem ,ale jeszcze zapytałam..
    Iwona Bonelli : "to zaoferuje stala wpalte bardzo mala 10 zl "

Posted

sonia&me napisał(a):
    Wygląda na to,że ta Pani boi się samej wizyty i tego,że zostanie źle osądzona a nie odpowiedzialności związanej ze Spanielem.Może napiszę do Niej jeszcze raz?Nie wiem czy rzeczywiście mail nie dotarł czy jest to tylko wymówka,w mojej skrzynce widnieje jako dostarczony..Niemniej jednak warto spróbować podrążyć ten temat,pies ma szanse na super domek a ludzie na odzyskanie wiary we własne mozliwości.

Może już ktoś z dogo albo innego portalu jej odmówił , a ona mimo wszystko czuje się na siłach zająć kolejnym więc dajcie jej szansę przeprowadźcie wizytę i porozmawiajcie z nią. Mi osobiście odmówiło kilka fundacji adopcji bo mieszkam za granicą i straciłam trochę nadzieję mimo,że tak bardzo chciałam pomóc.