Martika&Aischa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Cioteczki NIE KŁÓĆCIE się bo to nic nie wniesie dobrego dla tego psiaka :( Napiszmy w tytule że zbieramy deklaracje ........jest szansa na hotel .......będziemy rozsyłały gdzie się da z prośbą o pomoc !!! Poszukajmy księgowej. I zbierajmy!!! Ja osobiście też się dorzucę z deklaracją !!! Quote
BERKANO Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 dziewczyny od Spanieli chciały pomóc- faflok chciała dać Mu Dt u siebie- posty #244, #253, #254 Twój post, w którym piszesz, że z sobie znanych powodów nie podasz miejsca, gdzie pies jest- #249 Od strony 12 zaczęłyśmy mówić o zbieraniu funduszy na Niego, ale bez założycielki wątku niewiele można samemu zrobić. A tu podaję linka do starego 11 letniego dobermana, którego wzięłam ze schronu rok temu dlatego, że był stary i nieadopcyjny: http://www.dogomania.pl/threads/181875-Igor-doberman-porzucony-przez-w%C5%82a%C5%9Bciciela-po-11-latach-czeka-na-dom!!!!JU%C5%BB-W-DOMKU!!!/page22 tyle w temacie mojej nie wrażliwości i braku empatii oraz zrozumienia dla starych, nieadopcyjnych... nie chciałam, żeby zabrzmiało to jak atak na Ciebie luka, ale ja jestem bardzo wrażliwa na los staruszków w schronach i zdaje sobie sprawę, że Ich czas tli się maleńkim ognikiem i tak mało czasu jest, aby znaleźć człowieka, przy którym mogłyby w spokoju Odejść z uczuciem MIŁOŚCI.. Mi samej niezbyt wiele czasu zostało więc tym bardziej wiem, jak to jest kiedy staruszek ma go maleńko... Quote
Lu_Gosiak Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Berkano z cala moja sympatia do Ciebie:) - ale sledze watek dokladnie i nigdzie nie bylo słowa o tym, ze faflok wezmie Spaniela do Siebie na Twoje pytanie czy wezmie Go na DT padla odpowiedz [quote name='Faflok'].......Staram się tak zorganizować żeby pchnąć sprawę tymczasowania piesa u siebie lub kogoś ze znajomych ale to może chwilę zająć. Teraz jest jakaś masakra z adopcjami spanieli :( Dzisiaj zepsułam kolano więc jak pójdzie wszystko mojej myśli i będę miała wolne od wszystkiego innego coś sie ruszy w tej sprawie. Pierwsza w kolejce jest starsza suczka z Radomia, ta z "wypadniętą" macicą. tak wiec nie bylo opcji tymczasu dla Spaniela - ktory luka zaprzepascilaby swoim uczestnictwem badz jego brakiem w watku by zbierac kase na hotel - nie potrzeba zalozycielki watki - jedynie Kogos Kto poswieci pare dni i nocy i pozebrze o kase:( z tym, ze Ci tez niewiele zostalo to:mad::mad: wklupie Ci osobiscie na JAsieniu:lol::lol: Quote
Faflok Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Baby nie kłóćta się chorera jasna! :P Przepraszam z góry za nieobecność - działam na fb bo mi dogo bardzo szwankuje. Ale toże nie piszę nie znaczy że nie działam w ogóle ;) Nie dam rady wziąć do siebie teraz psiaka - mam dwie swoje kluchy i kota i co chwile mi skaczą tymczasy, na dłużej sie nie podejmuję bo wypadają mi często wyjazdy i szpitale (choruję) więc psiaki 3 albo 4 dla mojego męża to byłby horror, On nie należy do tych co to by sami od siebie pomogli :) Ale tak jak pisał wyżej ktoś (nie pamietam a boje się sprawdzać żeby się znowu nie wiuchneło) najfajniejszy by był hotelik domowy - sprawdzony, płatny tymczas albo darmowy dt ewentualnie za zwrot kosztów weta i karmy. Na prawde nie ma sensu płacić za hotel grubą kase i wciskać pisaka do boku bo to dla Niego żadna zmiana a nas po kieszeniach skubnie. Mam jedną ewentualność dla psiaka ale wyjaśni się w przyszłym tygodniu - nie chce robić niepotrzebnych nadziei ale to byłby chyba jeden z lepszych tymczasów - trzymajcie kciuki. Przesyłam Wam soczyste buziaki od moich spanielastych na pocieszenie i na zgodę - żebyście się nie stresowały bo tym do niczego nie dojdziemy ;) Quote
Lu_Gosiak Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 no i git:lol: trzymam kciukji z calych sil za ewentualny tymczas:thumbs: - oby ta opcja wypalila bo na domowy tymczas z dogo bym nie liczyla - za duzo tutaj tych bied - kazdy ma full Oby wreszcie do Spanielka usmiechnelo sie szczescie Quote
luka1 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Bardzo się cieszę, że jednak ktoś Spanielowi zostanie. Fakt, że nie dopisuję się na wątku nie znaczy że nie zaglądam i że przestałam szukać wyjścia. Po prostu od jakiegoś czasu doba jest zbyt krótka. Zaczynam dzień po 4 a kończę - ? . Nie wiem jak napisać, że pies jest w dobrej kondycji by znowu nie zostać oskarżoną, że mu tam dobrze. Schronisko jest strasznie przepełnione i trójka pracowników nie ma czasu na zajmowanie indywidualne psami. A mimo to starają się by psiaki były czyste, najedzone, czasem nawet wyprowadzone na spacer. Spaniel jest w nowym drewnianym boksie. Nie leży na betonie. Jest to dla niego o tyle lepsze, że betonowe boksy są ciągle mokre i wiadomo jak wpływają na stawy. Nie wiem czy przeniesienie go do hotelu do boksu nie byłoby lepsze, zwłaszcza, że hotel w którym trzymam Milkę, psy siedzą w zamknięciu tylko w ciągu nocy. Na razie brak finansów więc schronisko musi mu wystarczyć. (Boję się tylko by nie trafił w jakieś zwariowane łapy). I jeszcze - BERKANO, chwała Ci za to że wzięłaś starszego psa ze schroniska. Ja też adoptuję lub zostawiam u siebie stare psy. Uważam, że są wspaniałe i o wiele mądrzejsze od szczylków. To fakt, że nie są ze mną tak długo jak młodzież, ale czas jaki mamy na wspólne kontakty jest tak cenny, że rekompensuje wszystko. Nie będę wklejać linków bo nie o to chodzi, ale jak chcesz to poszukaj: Kacper z Łodzi, Bunia, to te które już odeszły. Bury, Klara, Azja - jeszcze są ze mną. I ostatnio zabrany z Milanówka Whili. Quote
Lilek Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Ufff, dzień dobry. Właże ci ja sobie na wątek, a tu slonko świeci i cieplej się zrobiło.:lol: Quote
plina Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 PROSZE SPANIELOWE CIOTKI O POMOC - pies z mojego podpisu!! Quote
Kava Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 w miedzyczasie urznalam sie deklaracjami po szyje.... kibicuje naturalnie nadal i jakby co moge pomagac rozsylac zebry..... Quote
luka1 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Ważne też kibicowanie - mimo wszystko dusza też ważna Quote
luka1 Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 kluje się? wszystko w strasznych bólach się rodzi Quote
sylwija Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 oby coś dobrego dla Spaniela się w końcu przydarzyło.. to psiak domowy, kanapowiec, a musi wciąż czekać a swoją szansę.. Quote
Faflok Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Teraz bardzo jest potrzebna osoba która zbierze pieniążki. Na FB było kilka osób które chciały pomóc ale ja pisałam że musimy skarbnika wyznaczyć. Ja przepraszam ale z racji tego że do mojego konta ma mąż dostęp a nie zawsze się widzimy żeby przekazac które pieniążki są nasze - no nie chciałabym po prostu ryzykować. Quote
Martika&Aischa Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Napiszcie dziewczyny w pierwszym poście że jest szansa na hotelik ....zbieracie deklaracje ! Quote
luka1 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Za raz wstawię do pierwszego postu apel o deklaracje. Kontem nie mogę służyć z mało ciekawych przyczyn. Quote
Martika&Aischa Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 prosimy o przybycie i chociaż skromne deklaracje Quote
Faflok Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Podejrzewam że deklaracje deklaracjami ale w 1 kolejności - skarbnik. Więcej osób zdecyduje się na jednorazową wpłatę i od tego można by zacząć. Potem szukać hotelu czy ewentualnie płatnego dt. Quote
Martika&Aischa Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Cioteczki nooooooooooo........czy na prawdę nikt nie może użyczyć konta do wpłat dla spanielka ???? :( Quote
Faflok Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ja dzisiaj postaram się sprawdzić moje drugie konto - mam jedno w zapasie i jest tylko moje. Mam nadzieję że jeszcze jest aktywne - byłoby w razie wu. Quote
BERKANO Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 przy fantach na bazar możecie na mnie liczyć- dajcie znać jak będziecie tworzyć bazar to podeślę zdjęcia. A jak będziecie miały już jakiś hotelik zaklepany to zaoferuję jakąś stałą deklarację (musze jeszcze pomyśleć jak przekonać tz do kolejnej żeby mnie z chaupy nie wyrzucił ;-)) Quote
Martika&Aischa Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 BERKANO napisał(a):przy fantach na bazar możecie na mnie liczyć- dajcie znać jak będziecie tworzyć bazar to podeślę zdjęcia. A jak będziecie miały już jakiś hotelik zaklepany to zaoferuję jakąś stałą deklarację (musze jeszcze pomyśleć jak przekonać tz do kolejnej żeby mnie z chaupy nie wyrzucił ;-)) Cioteczko przekonuj, przekonuj ;) jak nie prośbą to groźbą:diabloti: u mnie zawsze działa :eviltong: Quote
sylwija Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 A ja w ogole nie mowie :) w razie bazarku, tez cos dorzuce. Quote
Recommended Posts