Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki NIE KŁÓĆCIE się bo to nic nie wniesie dobrego dla tego psiaka :( Napiszmy w tytule że zbieramy deklaracje ........jest szansa na hotel .......będziemy rozsyłały gdzie się da z prośbą o pomoc !!! Poszukajmy księgowej. I zbierajmy!!! Ja osobiście też się dorzucę z deklaracją !!!

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny od Spanieli chciały pomóc- faflok chciała dać Mu Dt u siebie- posty #244, #253, #254

Twój post, w którym piszesz, że z sobie znanych powodów nie podasz miejsca, gdzie pies jest- #249
Od strony 12 zaczęłyśmy mówić o zbieraniu funduszy na Niego, ale bez założycielki wątku niewiele można samemu zrobić.

A tu podaję linka do starego 11 letniego dobermana, którego wzięłam ze schronu rok temu dlatego, że był stary i nieadopcyjny:

http://www.dogomania.pl/threads/181875-Igor-doberman-porzucony-przez-w%C5%82a%C5%9Bciciela-po-11-latach-czeka-na-dom!!!!JU%C5%BB-W-DOMKU!!!/page22

tyle w temacie mojej nie wrażliwości i braku empatii oraz zrozumienia dla starych, nieadopcyjnych...

nie chciałam, żeby zabrzmiało to jak atak na Ciebie luka, ale ja jestem bardzo wrażliwa na los staruszków w schronach i zdaje sobie sprawę, że Ich czas tli się maleńkim ognikiem i tak mało czasu jest, aby znaleźć człowieka, przy którym mogłyby w spokoju Odejść z uczuciem MIŁOŚCI..

Mi samej niezbyt wiele czasu zostało więc tym bardziej wiem, jak to jest kiedy staruszek ma go maleńko...

Posted

Berkano z cala moja sympatia do Ciebie:) - ale sledze watek dokladnie i nigdzie nie bylo słowa o tym, ze faflok wezmie Spaniela do Siebie
na Twoje pytanie czy wezmie Go na DT padla odpowiedz
[quote name='Faflok'].......Staram się tak zorganizować żeby pchnąć sprawę tymczasowania piesa u siebie lub kogoś ze znajomych ale to może chwilę zająć. Teraz jest jakaś masakra z adopcjami spanieli :(
Dzisiaj zepsułam kolano więc jak pójdzie wszystko mojej myśli i będę miała wolne od wszystkiego innego coś sie ruszy w tej sprawie. Pierwsza w kolejce jest starsza suczka z Radomia, ta z "wypadniętą" macicą.

tak wiec nie bylo opcji tymczasu dla Spaniela - ktory luka zaprzepascilaby swoim uczestnictwem badz jego brakiem w watku
by zbierac kase na hotel - nie potrzeba zalozycielki watki - jedynie Kogos Kto poswieci pare dni i nocy i pozebrze o kase:(

z tym, ze Ci tez niewiele zostalo to:mad::mad: wklupie Ci osobiscie na JAsieniu:lol::lol:

Posted

Baby nie kłóćta się chorera jasna! :P
Przepraszam z góry za nieobecność - działam na fb bo mi dogo bardzo szwankuje. Ale toże nie piszę nie znaczy że nie działam w ogóle ;)
Nie dam rady wziąć do siebie teraz psiaka - mam dwie swoje kluchy i kota i co chwile mi skaczą tymczasy, na dłużej sie nie podejmuję bo wypadają mi często wyjazdy i szpitale (choruję) więc psiaki 3 albo 4 dla mojego męża to byłby horror, On nie należy do tych co to by sami od siebie pomogli :)
Ale tak jak pisał wyżej ktoś (nie pamietam a boje się sprawdzać żeby się znowu nie wiuchneło) najfajniejszy by był hotelik domowy - sprawdzony, płatny tymczas albo darmowy dt ewentualnie za zwrot kosztów weta i karmy. Na prawde nie ma sensu płacić za hotel grubą kase i wciskać pisaka do boku bo to dla Niego żadna zmiana a nas po kieszeniach skubnie.

Mam jedną ewentualność dla psiaka ale wyjaśni się w przyszłym tygodniu - nie chce robić niepotrzebnych nadziei ale to byłby chyba jeden z lepszych tymczasów - trzymajcie kciuki.

Przesyłam Wam soczyste buziaki od moich spanielastych na pocieszenie i na zgodę - żebyście się nie stresowały bo tym do niczego nie dojdziemy ;)

Posted

no i git:lol:
trzymam kciukji z calych sil za ewentualny tymczas:thumbs: - oby ta opcja wypalila bo na domowy tymczas z dogo bym nie liczyla - za duzo tutaj tych bied - kazdy ma full
Oby wreszcie do Spanielka usmiechnelo sie szczescie

Posted

Bardzo się cieszę, że jednak ktoś Spanielowi zostanie. Fakt, że nie dopisuję się na wątku nie znaczy że nie zaglądam i że przestałam szukać wyjścia. Po prostu od jakiegoś czasu doba jest zbyt krótka. Zaczynam dzień po 4 a kończę - ? .
Nie wiem jak napisać, że pies jest w dobrej kondycji by znowu nie zostać oskarżoną, że mu tam dobrze. Schronisko jest strasznie przepełnione i trójka pracowników nie ma czasu na zajmowanie indywidualne psami. A mimo to starają się by psiaki były czyste, najedzone, czasem nawet wyprowadzone na spacer. Spaniel jest w nowym drewnianym boksie. Nie leży na betonie. Jest to dla niego o tyle lepsze, że betonowe boksy są ciągle mokre i wiadomo jak wpływają na stawy.
Nie wiem czy przeniesienie go do hotelu do boksu nie byłoby lepsze, zwłaszcza, że hotel w którym trzymam Milkę, psy siedzą w zamknięciu tylko w ciągu nocy. Na razie brak finansów więc schronisko musi mu wystarczyć. (Boję się tylko by nie trafił w jakieś zwariowane łapy).

I jeszcze - BERKANO, chwała Ci za to że wzięłaś starszego psa ze schroniska. Ja też adoptuję lub zostawiam u siebie stare psy. Uważam, że są wspaniałe i o wiele mądrzejsze od szczylków. To fakt, że nie są ze mną tak długo jak młodzież, ale czas jaki mamy na wspólne kontakty jest tak cenny, że rekompensuje wszystko.
Nie będę wklejać linków bo nie o to chodzi, ale jak chcesz to poszukaj: Kacper z Łodzi, Bunia, to te które już odeszły. Bury, Klara, Azja - jeszcze są ze mną. I ostatnio zabrany z Milanówka Whili.

Posted

Teraz bardzo jest potrzebna osoba która zbierze pieniążki. Na FB było kilka osób które chciały pomóc ale ja pisałam że musimy skarbnika wyznaczyć. Ja przepraszam ale z racji tego że do mojego konta ma mąż dostęp a nie zawsze się widzimy żeby przekazac które pieniążki są nasze - no nie chciałabym po prostu ryzykować.

Posted

Podejrzewam że deklaracje deklaracjami ale w 1 kolejności - skarbnik.
Więcej osób zdecyduje się na jednorazową wpłatę i od tego można by zacząć. Potem szukać hotelu czy ewentualnie płatnego dt.

Posted

Ja dzisiaj postaram się sprawdzić moje drugie konto - mam jedno w zapasie i jest tylko moje. Mam nadzieję że jeszcze jest aktywne - byłoby w razie wu.

Posted

przy fantach na bazar możecie na mnie liczyć- dajcie znać jak będziecie tworzyć bazar to podeślę zdjęcia.
A jak będziecie miały już jakiś hotelik zaklepany to zaoferuję jakąś stałą deklarację (musze jeszcze pomyśleć jak przekonać tz do kolejnej żeby mnie z chaupy nie wyrzucił ;-))

Posted

BERKANO napisał(a):
przy fantach na bazar możecie na mnie liczyć- dajcie znać jak będziecie tworzyć bazar to podeślę zdjęcia.
A jak będziecie miały już jakiś hotelik zaklepany to zaoferuję jakąś stałą deklarację (musze jeszcze pomyśleć jak przekonać tz do kolejnej żeby mnie z chaupy nie wyrzucił ;-))

Cioteczko przekonuj, przekonuj ;) jak nie prośbą to groźbą:diabloti: u mnie zawsze działa :eviltong: