Asia & Ginger Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Myślę, czy znam jakiś hotelik domowy, który mógłby przyjąć spanielka. Do głowy przychodzi mi taki jeden, ale aż koło Opola. W tej chwili jest tam jeden spaniel, zapytam czy kolejnego psiaka dadzą radę przyjąć. Pamiętam też, że gdzieś koło Warszawy hotel domowy prowadziła kiedyś Pati z dogo, nie wiem czy nadal prowadzi. Pati kiedyś przyjmowała psiaki, jeśli nie były agresywne do innych psów, a ten chyba nie jest, z tego co wyczytałam. Koszt 20 zł/doba. Nr tel: 508 410 670 - Patrycja Znalazłam ogłoszenie na stronie Fundacji Prima (są tam też podane inne hotele z różnych województw): http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewtopic.php?p=3002#3002 2) Sulejówek – okolica 8 km. Tel. 508-410-670 Numer gg 7545238 mail: patrulaa@gmail.com Koszt pobytu 20 zł/doba "Raj" Hotel Dla Zwierząt Zabraniec, ul. Długa tel. 508410670 A tu jest strona z namiarami: http://www.rajskihotel.pl/kontakt.html Ale jest napisane Wrocław, więc chyba się tam przeprowadziła. Właśnie znalazłam na dogo jej post, w którym pisze, że ma hotel we Wrocławiu. Quote
luka1 Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 w Mokrym Nosku płaciłam 12,- dobę Co prawda boks, ale nie w budzie tylko w pomieszczeniu z legowiskiem. Gdy pies dogaduje się z innymi psami może biegać po ogrodzie do woli. To ich wątek. Nie dzieje się na nim wiele ale chyba nie o to chodzi. http://www.dogomania.pl/threads/186983-Hotel-Mokry-Nosek-w-Teresinie-40-km-od-Warszawy Trzeba by tylko zapytać czy mają wolne miejsca. http://hoteldlapsow.net.pl/galeria Quote
sylwija Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 myślę, że ważne aby miał lepsze warunki niż w schronie, lepsze zdjęcia i lepsze info o nim samym:) czyli taki 'start w nowe życie' :) i żeby miejsce było pewne, strasznie dużo ostatnio .. jakiś.. katastrof jeśli chodzi o DT czy hoteliki niby domowe.. :( Quote
Martika&Aischa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Dziewczyny najwyższa pora rozsyłać zaproszenia na wątek i zbierać deklaracje na hotelik.... Bardzo nas tu mało :( same nic nie zdziałamy :( Quote
Cleo2008 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 trzeba polaczyc sily z FB. zagladajcie i tam i rozsylajcie, rozsylajcie... Quote
Faflok Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Dzisiaj nic innego na FB nie widze jak wydarzenie kluska :P Rozesłałam do kogo się dało i prawie wszyscy rozesłali dalej, zrobiło się spanielowo! Quote
Martika&Aischa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='Faflok']Dzisiaj nic innego na FB nie widze jak wydarzenie kluska :P Rozesłałam do kogo się dało i prawie wszyscy rozesłali dalej, zrobiło się spanielowo![/QUOTE] Ja proszę link do wydarzenia .......roześlę gdzie się da. Quote
Faflok Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Proszę bardzo ---> [url]http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=110930185652918[/url] Quote
BERKANO Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 dziewczyny kurcze przecież idzie lato (wydaje mi się, że może być upalne) i w takiej sytuacji po kiego grzyba psince hotelik domowy... A jeśli luka osobiście zna ludzi, którzy prowadzą Mokry Nosek i cena jest znacznie przystępniejsza od większości to wydaje mi się, że to byłoby jedno z najlepszych rozwiązań!!! Quote
Faflok Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Dziewczynom chodzi pewnie o to że szkoda wydawać kasę na miejsce podobne do schroniska. Dom to dom, kanapa, ręka do głaskania. Tzn ja to tak odbieram. Quote
BERKANO Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 no fakt.. dom+ kanapa+ ręka i stała obecność ludzia= szczęśliwy PIES ... To szukajmy taniego i sprawdzonego DT domowego Quote
Martika&Aischa Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Martwi mnie tylko jedno że psiaczek nie mógł się pogodzić z tym iż Pani wychodziła do pracy...drapał w drzwi i szczekał ...więc chyba musimy szukać kogoś kto większość czasu jest w domciu ? nie pracuje 8 h poza domem:roll: Quote
luka1 Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Byłam wczoraj w Mokrym Nosku, zawoziłam tą suczkę [url]http://www.dogomania.pl/threads/207002-MILKA-szczeniak-z-Trojanowskiego-lasku?p=16795684#post16795684[/url] Na razie wolnych miejsc nie ma. Quote
luka1 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 [quote name='sylwija']myślę, że ważne aby miał lepsze warunki niż w schronie, lepsze zdjęcia i lepsze info o nim samym:) czyli taki 'start w nowe życie' :) i żeby miejsce było pewne, strasznie dużo ostatnio .. jakiś.. katastrof jeśli chodzi o DT czy hoteliki niby domowe.. :([/QUOTE] Masz rację, ale co do "Noska" to mam dobrą opinię. Są zdjęcia (bardzo fajne, profesjonalne), opieka też nie budzi zastrzeżeń. Kidy mamy tam psa, zaglądam tam i widzę jak się ma, tak więc o katastrofie nie ma mowy. Quote
BERKANO Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 przypominam, że jak będziemy zbierać fundusze na hotelowanie naszego złociutkiego to ja podrzucę parę fantów na bazar , tylko proszę dać mi znać o tworzeniu bazarku Quote
kasiek. Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Jeśli chodzi o hotelik domowy to jest koło W-wy u Tattoi " Zemsta Nietoperza' ,sprawdzony na dogo ,sa foty na wątkach ,można odwiedzać,jest tam też lecznica . Tattoi-(z dogo) Quote
Martika&Aischa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 U nesca jest jeden wolny boks mogą przyjąć psiaka .....cioteczki skontaktujcie się czy nie przyjęła by chłopaka. To sprawdzony i pewny hotelik. Quote
luka1 Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 No ale czy są jakieś deklaracje na ewentualną opłatę hotelu? Ja niestety już nie mogę dołożyć. Fundusze Fundacji zaczynają przypominać czarną dziurę, a mam na utrzymaniu w hotelu w Błedowe Kostkę i w Nosku - Milkę. Spaniel w schronisku ma się dobrze. Brak mu tylko spacerów. Narazie nie wydaje się by mu coś dolegało. Quote
BERKANO Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 widze, że ten wątek nie ma wogóle sensu... Pewno wyjdę teraz na tą najgorszą mącicielkę i zło największe- ale co mi tam... Luka po co zakładałaś wątek psu, który ma się "dobrze" w schronie??? DZiewczyny od spanieli chciały Go odwiedzić w schronie- a Ty nie chciałaś Im powiedzieć gdzie jest Spaniel- bo masz swoje powody chciały Go na tymczas do siebie wziąć- ale się nie zgodziłaś... Jak pomieszałam jakieś fakty- to najmocniej prosze o wybaczenie. TO PO CO TEN WĄTEK???? Żaden pies nie zadziałał na moją empatię- właśnie tak jak ta stara bida- i za punkt honoru postawiłam sobie ZNALEZIENIE MU DOMU- bo ja na ten przykład nie chciałabym umierać samotnie, bez zaznania miłości bliźniego w schronie (w którym ponoć Spanielowi jest dobrze) tak jak On... I po co to wszystko?????? Ja się z tego wątku wyłączam- bo to nie ma sensu. Szkoda tylko, że temu psu nie chcesz dać szansy- Z SOBIE TYLKO ZNANYCH POWODÓW. Quote
Lilek Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 BERKANO, spokojnie.Nie wkurzaj się. Luka widać ma istotne powody, żeby tak działać, a nie inaczej.Zbyt dobrze znam jej stosunek do psiaków, żeby nie zareagować na Twój post. Może napisz do niej na PW. Jeśli będzie mogła, wyjasni Ci, jak to wygląda. Nie oceniaj tak szybko. Po prostu trochę mało wiesz o różnych uwarunkowaniach. To żadna wymówka w stosunku do Ciebie,więc nie obraź się, że tak piszę, ale trzeba być bliżej, żeby wiedzieć, dlaczego to wszystko jest takie trudne. Quote
luka1 Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='BERKANO']widze, że ten wątek nie ma wogóle sensu... Pewno wyjdę teraz na tą najgorszą mącicielkę i zło największe- ale co mi tam... Luka po co zakładałaś wątek psu, który ma się "dobrze" w schronie??? DZiewczyny od spanieli chciały Go odwiedzić w schronie- a Ty nie chciałaś Im powiedzieć gdzie jest Spaniel- bo masz swoje powody chciały Go na tymczas do siebie wziąć- ale się nie zgodziłaś... Jak pomieszałam jakieś fakty- to najmocniej prosze o wybaczenie. TO PO CO TEN WĄTEK???? Żaden pies nie zadziałał na moją empatię- właśnie tak jak ta stara bida- i za punkt honoru postawiłam sobie ZNALEZIENIE MU DOMU- bo ja na ten przykład nie chciałabym umierać samotnie, bez zaznania miłości bliźniego w schronie (w którym ponoć Spanielowi jest dobrze) tak jak On... I po co to wszystko?????? Ja się z tego wątku wyłączam- bo to nie ma sensu. Szkoda tylko, że temu psu nie chcesz dać szansy- Z SOBIE TYLKO ZNANYCH POWODÓW. Mnie tez nie chce się już słuchać bzdur. Luka to , luka tamto. Nie chcę dać mu szansy?, nie chcę powiedzieć gdzie jest?. A może zacznijcie czytać od początku i dokładnie, wszystko jest na wątku napisane. Ktoś chciał mu dać dom tymczasowy tylko ja się nie zgodziłam - BZDURY. Ktoś jakieś Pw pisał.- nie mam żadnego PW. Pies dobrze się czuje w schronisku - a co mam napisać że mu flaki wylazły jeśli to nie jest prawda? Czuje się dobrze bo mu nic nie dolega, nie dlatego że siedzi w boksie dwa na dwa, że nie może wyjść i pochodzić, że nie ma swojego człowieka który by go głaskał. Zobacz ile ludzi tu zagląda, jak uzbierać na hotelik? Nie jestem w stanie ponieść następne koszty, dlatego dałam wolną rękę osobom, które miały chęć (?) pomóc. ............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................:shake: No i dobra. Wyciągnęłam z tego schroniska dwieście psów wyciągnę dwieście pierwszego. Narazie zajmę się ogłoszeniami. Quote
luka1 Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='Lilek']BERKANO, spokojnie.Nie wkurzaj się. Luka widać ma istotne powody, żeby tak działać, a nie inaczej.Zbyt dobrze znam jej stosunek do psiaków, żeby nie zareagować na Twój post. Może napisz do niej na PW. Jeśli będzie mogła, wyjasni Ci, jak to wygląda. Nie oceniaj tak szybko. Po prostu trochę mało wiesz o różnych uwarunkowaniach. To żadna wymówka w stosunku do Ciebie,więc nie obraź się, że tak piszę, ale trzeba być bliżej, żeby wiedzieć, dlaczego to wszystko jest takie trudne.[/QUOTE] Nie mam żadnych powodów by "tak działać". Jak mam działać? Mam każdego dnia pisać "Ho piesku do góry"? Co mam wyjaśniać? Siedzę nocami i piszę ogłoszenia, Z wcześniejszych odebrałam dwa telefony tak bzdurne, że szkoda było mówić. O co wam właściwie chodzi? O to , że nikt nie chce dawać deklaracji na hotel dla Spaniela, o to że trudno będzie mu dom znaleźć? BERKANO nie chcesz szukać domu dla psa, który nie jest łatwy do wyadoptowania to nie pisz o empatii i honorze bo to nie brzmi dumnie. Quote
Recommended Posts