Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Takim sposobem to on domu nie zmajdzie.Dziewczyny chca pomoc-wy kombinujecie..To niech sobie wisi ten watek dalej i robta co chceta...
Pies spaniela ledwo co przypomina,jest starszy,nic o nim nie wiadomo,nawet na pw nie chcecie napisac gdzie jest zeby mu pomoc...Wiec sory ale ja nie wiem po co wogole ten watek tu jest...
Nie mozecie nawet zagwarantOwac ze kogos nie pogryzie po wyciagnieciu ze schronu-juz jeden taki agresor ala spaniel jest na forum cockerowym i tutaj...Ten bedzie nastepny?

Posted

Powiem krótko bo chyba nie ma sensu inaczej.
Pisałam PW z prośbą o miejsce pobytu psa - tak jak ktoś wcześniej pisał - także nic to nie dało.
Jak mam jechać i zabrać psa na tymczas skoro nic o nim nie wiem? Mailem sobie go nie wyślę.
Skoro takie są reakcje na jakiekolwiek zainteresowaniem staruszkiem to ja pasuje, siedźcie sobie dalej na wątku i gdybajcie czy ktos przyjdzie po niego czy nie.
Ja chciałam zrobić coś konkretnego w tym kierunku ale widze że same sobie świetnie poradzicie :happy1:

Posted

Faflok wyluzuj troszke...tłumaczenia luki sa logiczne, choc trzeba to bylo napisac na poczatku watku - ze miejsce pobytu psa moze podac na pw i nie byloby calego zamieszania - a nie po 10 stronach...
jakie Wy jeszcze info o pse chcecie znac??? przeciez to schron!!! a nie dom tymczasowy - i tak mysle, ze sporo o nim wiadomo - umie sie zachowac w domu poza tym, ze nie lubi zostawac sam bo wyje i niszczy, do ludzi jest łagodny co jeszcze potrzeba wiedziec by zalatwic psu tymczas???? stosunku do dzieci w schronie nie poznacie jak i do innnych psow pewnie tez nie, bo zachowania schroniskowe sa w ogole niemiarodajne....TYLKO łatwiej jest zwalac wine na Kogos niz samemu zrobic cos konkretnego!!
Cockermaniaczka a jakim sposobem Twoim zdaniem znajdzie dom?? bo od samego gadania i zrzucania winy na Kogos innego tym bardziej domu nie znajdzie

MAcie jakis tymczas czy hotelik wolny??? trzeba zbiera deklaracje i psa brac a nie szukac dziury w calym - ja wyciagam psy do hoteliku - nic kompletnie o nich nie wiedzac i nie mam pretensji do calego swiata, ze nic o psie nie wiem....ludzie troche zrozumienia!!!

Posted

kochane - NIE KŁÓĆCIE SIĘ!!!

PO PIERWSZE- faflok czy jesteś pewna w 100%, że dasz radę dać Spanielkowi tymczas?

DO DRUGIE- luka1 czy jeśli faflok potwierdzi tymczas, to czy pomożesz dopiąć szczegóły (oczywiście na PW z faflok) wyciągnięcia Spaniela i oddania Go na DT faflok??

Innego rozwiązania naszego problemu nie widzę.

BŁAGAM DZIEWCZYNY- WSPÓŁPRACUJMY ZE SOBĄ DLA DOBRA TEJ PSIEJ BIEDOTY!!!

Posted

a wiec mamy dwie opcje:
1. Faflok kombinuje DT i pomoc w szukaniu DS
2.beatacz ma starszych panstwa , ktorzy sa zainteresowani.....

proponuje , zeby beatacz wyjasnila w jakim wieku sa ci panstwo.... bo starsi to pojecie wzgledne... ( dla malolatow to 30-latki tez starzyzna). A wiec jezeli ci panstwo sa w wieku do jakis -65 i maja DOSWIADCZENIE z psami, to mozna by Spaniela im powierzyc ( po wizycie przedadopcyjnej), tym bardziej, ze sa w tym domu o ile dobrze pamietam 3 dorosle osoby, ktore beda sie wspolnie psem zajmowac....

w miedzyczasie luka i faflok podaja sobie rece i WSPOLNIE dzialaja dla dobra Spaniela
a my ktorzy nie mamy mozliwosci realnie i na miejscu pomagac.... zaczynamy liczyc grosiki na eventualny DT
OK?

Posted

Nie lubie się cieszyć za wcześnie, więc zapobiegawczo kilka bannerków. Są już podlinkowane.

Do ogłoszeń mogę używać danych podanych wcześniej, czy nastąpiły jakieś zmiany?

Posted

Kava toś mnie zdołowałaś ;-) stuknęło mi już 31latek i nagle okazuje się, że to już starzyzną wieje hihihihi

faflok banerki przegienialne!!! masz talent!

Jeśli będziemy robić jakis bazarek dla NASZEGO Spanielka to na chwilę obecną mogę jedynie kilka fantów podrzucić.

Posted

Cześć, to ja już chyba nie żyję wcale w takim razie, jak wy, trzydziestki, stare jesteście.:placz:
Dziewczyny, spokojnie, nie ma powodu sie unosić. Faflok i Cockermaniaczko, chodzi o dobro psa i o to, żeby mieć jakąś kontrolę nad jego dalszym losem, tak? No to nie unoście sie honorem, bo to nie ma sensu. Jeżeli można zrobić coś dla jakiegoś psiaka, róbcie to razem, bo inaczej to para w gwizdek idzie.Może moja wina, że zwróciłam uwagę na sposób, w jaki o tym mówicie,ale mam już serdecznie dość tego typu odzywek, które prędzej czy później prowadzą do afery. Poza tym zaufajcie osobie, która opiekowała się nim jeszcze zanim wątek został założony. Ona naprawdę wie, co robi
A teraz pax, mir i ... te bannerki sa naprawdę śliczne.:lol:

Posted

Ale ja naprawdę z nikim nie idę na noże :P
Może po prostu mam taki a nie inny sposób wypowiedzi, zresztą chyba nikt sie na nikogo nie pogniewał? Fora są od wymiany zdań i poglądów i tak było w tym wypadku.
Staram się tak zorganizować żeby pchnąć sprawę tymczasowania piesa u siebie lub kogoś ze znajomych ale to może chwilę zająć. Teraz jest jakaś masakra z adopcjami spanieli :(
Dzisiaj zepsułam kolano więc jak pójdzie wszystko mojej myśli i będę miała wolne od wszystkiego innego coś sie ruszy w tej sprawie. Pierwsza w kolejce jest starsza suczka z Radomia, ta z "wypadniętą" macicą.

Posted

fakt- ta dziewczynka powinna być priorytetem- strasznie musiała się nacierpieć...
Trzymam kciuki abyśmy wspólnymi siłami znalazły NASZEMU Spanielkowi najcudniejszy z domków!!

Posted

faflok ty uwazaj na siebie i twoje kolana, one cos mi sie wydaje bardzo drogocenne sa.....
szybkiego powrotu do zdrowia....

no i powodzenia....

Posted

Ano teraz z gryzącymi spanielami jest problem. Większość kłapouchych w schronie to agresory. Tylko że jak zwykle nie jest winny pies a ludzka głupota i lenistwo.

Kolano umiera systematycznie od kilku lat, efekty intensywnej jazdy konnej. A raczej pracy z trudnymi końmi i bliskich spotkań 3-go stopnia z podłożem :D

Mogę zapytać jak w końcu psiak będzie miał na imię? Bo wyczytała już Misio, Spaniel, Spajki i jeszcze jedno się gdzieś przewinęło :P

Posted

Faflok napisał(a):
Ano teraz z gryzącymi spanielami jest problem. Większość kłapouchych w schronie to agresory. Tylko że jak zwykle nie jest winny pies a ludzka głupota i lenistwo.

Kolano umiera systematycznie od kilku lat, efekty intensywnej jazdy konnej. A raczej pracy z trudnymi końmi i bliskich spotkań 3-go stopnia z podłożem :D

Mogę zapytać jak w końcu psiak będzie miał na imię? Bo wyczytała już Misio, Spaniel, Spajki i jeszcze jedno się gdzieś przewinęło :P

ja proponuje Belmondo