BERKANO Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 wydarzenie Spanielka z FB poszło dalej ;-) Spaniel- my Ci umrzeć w samotności bez zaznania miłości ludzia NIE POZWOLIMY!!!! Quote
monika55 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Spanielku szukaj tego najwazniejszego domu. Quote
sylwija Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 trzymam kciuki, żeby mu się udało - zasługuje na dobrą emeryturkę choć może to za wcześnie - o emeryturce mówić.. kto wie, co się kryje w tym Smutasku.. Quote
BERKANO Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 nie trzymajcie nas w niepewności- coś ruszyło??? i co z tą zainteresowaną Spanielkiem kobietą???? Quote
Lu_Gosiak Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 BERKANO napisał(a):nie trzymajcie nas w niepewności- coś ruszyło??? i co z tą zainteresowaną Spanielkiem kobietą???? niewiem jeszcze nic Quote
Kava Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ale jak sie cos dowiesz, dasza nam zaraz znac? prosze !!! Quote
Lu_Gosiak Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Kava napisał(a):ale jak sie cos dowiesz, dasza nam zaraz znac? prosze !!! noo przeciez wiadomo:):) Quote
Lu_Gosiak Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 rozmawiałam dzis z Pania chetna na Spaniela - Pani mowila, ze poniewaz tyle to trwało to myslala, ze juz nic z tego nie bedzie i w miedzyczasie przygarneli jakas niewidoma biede z ulicy, ale LAyla tez dzis do Nich dzwonila umowic sie na jutro na wizyte i PAnstwo mieli sie zastanowic czy dadza rade z kolejnym psem - bo juz maja teraz 5 jutro o 13 wizyta - zobaczymy czy Panstwo sie zdecyduja przez telefon wrazenie bardzo bardzo pozytywne Quote
sylwija Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='sylwija'] prośba o kontakt z zainteresowaną osobą :) "Od: ewelina_kecik@wp.pl Czy pies nadaje sie dla starszej osoby?" a czy z tą panią był kontakt? Quote
luka1 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):rozmawiałam dzis z Pania chetna na Spaniela - Pani mowila, ze poniewaz tyle to trwało to myslala, ze juz nic z tego nie bedzie i w miedzyczasie przygarneli jakas niewidoma biede z ulicy, ale LAyla tez dzis do Nich dzwonila umowic sie na jutro na wizyte i PAnstwo mieli sie zastanowic czy dadza rade z kolejnym psem - bo juz maja teraz 5 jutro o 13 wizyta - zobaczymy czy Panstwo sie zdecyduja przez telefon wrazenie bardzo bardzo pozytywne Pani nie wysiliła się nawet by pojechać po psa. Gdy powiedziałam, że sprawdzę czy nie znajdzie się sposób aby psa do niej zawieźć, już wieczorem napisała że się spodziewała, że nie dowiozę go. Wiecie, ja nie lubię gdy ktoś wymaga, nie dając nic w zamian. Czuję się jak dostawca marchewki - klient płaci , klient wymaga. To w przypadku adopcji psów nie powinno być tak. Może nie zmuszajmy Pani by brała go "na siłę". Za kilka dni stwierdzi, że wyobrażała sobie psa i jego zachowanie inaczej i będzie trzeba go odebrać. Chciałabym by Spaniel poszedł do domu gdzie będą go chcieli, a nie do kogoś komu na chwilę zrobiło go się żal. Nie jest łatwo o dom dla starszego psa, ale tam gdzie jest, jest bezpieczny. Quote
Kava Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 tez tak mysle, nie nalezy nic na sile robic... tym bardziej, ze Spanielek jest bezpieczny jak piszesz- z drugiej strony jednak, Lu-Gosiak ocenil ta pania jako bardzo, bardzo pozytywna, wiec mysle ze nalezy jeszcze odczekac... Pani, byc moze nie zna dogomaniackich mozliwosci w organizowaniu trasnportow byla troche niepewna.... to zrozumiale.... oczekajmy, rozumiem ze dzis o 13-tej wizyta? Quote
Lu_Gosiak Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 niestety...Pani przemyslala wszystko i z uwagi na psa ktorego wzieli z ulicy nie daja rady z kolejnym luka to nie tak- nie można z góry przekreślać ludzi nawet nie zrobiwszy wizyty!!! Niewiem jakie były Wasze ustalenia - ja po rozmowie mialam bardzo pozytywne odczucia - na pewno sa to ludzie z sercem wielkim do zwierzat/...mi mówila, ze gdyby nie to ze auto dalej nie sprawne juz dawno by sami po Spanielka pojechali - ale, ze w miedzy czasie przygarneli jakas biede z ulicy wiec musza mierzyc sily na zamiary gdzie jest Spaniel?? w jakim schronisku?? Quote
Kava Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 szkoda, ale dobrze ze kieruja sie rozsadkiem a nie litoscia.... szukamy zatem dalej... Quote
Lilek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Widocznie nie był to domek Spanielka. Ale znajdziesz domek, mały, znajdziesz napewno. A dzięki temu, że nie był to twój domek, inna bieda ma dom. A twój domek juz tam gdzieś jest, piesku. Quote
beataczl Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='sylwija']luka1 - masz zapchaną skrzynkę prośba o kontakt z zainteresowaną osobą :) "Od: ewelina_kecik@wp.pl Czy pies nadaje sie dla starszej osoby?" to teraz trzeba tu napisac jak sie wyjasnilo z tamta Pania.. bo to nie ta sama rozumie..? kto napisze? Quote
Cleo2008 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 cioteczki, moze ktoras chce zeby ja dopisac do wydarzenia na FB jako moderatora? luka czy byloby mozliwe wpisac link do wydarzenia w pierwszym poscie? Quote
Cleo2008 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 nie watek kaputt tylko spaniela szkoda i szkoda... Quote
sylwija Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 no szkoda, nie wiem, jak można jeszcze pomóc mu znaleźć domek.. Quote
BERKANO Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Sylvija o te ogłoszenia jak długo będą aktywne??? Quote
azalia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Biedak z tego spanielka,niczego dobrego chyba w życiu nie zaznał,oby odzyskał wiarę w człowieka. Quote
BERKANO Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 wina Gośki, że na wątku cisza.... Trzeba terrorytkę spowrotem ściągnąć i trzymać dopóty Spanielka wyadoptujemy!!! Quote
Recommended Posts