MustaVeri Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Witam wszystkich, Niestety z uwagi na duze problemy rodzinne jakie ostatnio mam jestem zmuszona oddac do adopcji psa rodzicow. Nie mieszkam juz z rodzicami, sama mam dwa psy i nie jestem w stanie zabrac do swojego domu kolejnego.Pies o ktorym chcialabym zaraz napisac obecnie przebywa w plocku jednak widze ze zdecydowanie jest mu poswiecana za mala ilosc uwagi i jest dosc zaniedbany. Z uwagi na to ze mieszkam w innym miescie nie moge tego kontrolowac a moi rodzice przejeli wlasnie duza firme i Shila calymi dniami siedzi w domu sama. Jesli chodzi o konkrety.... Shila to terier tybetanski, z rodowodem, ma MŁ.CH.PL i CH.PL no i zaczety miedzynarodowy, ur. w 2004r. Kiedys cwiczylam z nia agility wiec wie o co chodzi. Jest bardzo plastyczna i szybko sie uczy. Potrzebuje duzej ilosci uwagi, no i przyszly wlasciciel musi sie liczyc z tym ze potrzebuje tez sporo pielegnacji. Obecnie nie ma włosa wystawowego, bo jak przyjechalam do domu to jedyna rzecza jaka moglam zrobic to przystrzyc ja. Mysle ze dla osoby, ktora chcialaby z nia startowac w przyszlosci na zawodach krótki wlos bylby nawet wygodniejszy ;] Podkreslam, ze szukam dla niej dobrego domu i osoby, ktora bylaby w stanie poswiecic jej duzo uwagi. Shila jest rozpieszczona i spi w lozku. Strasznie potrzebuje czulosci, a teraz nikt nie ma dla niej czasu i widze ze pies sie z tym meczy. Jesli znalazlaby sie dla niej odpowiednia osoba to chcialabym podpisac umowe adopcyjna z zastrzezeniem, ze nie wolno psa rozmnazac i oczywiscie chcialabym utrzymac kontakt z przyszlym wlascicielem. Najlepszy bylby dla niej chyba dom z ogrodem, bo tutaj ma takowy, ale oczywiscie mysle ze czeste spacery wynagrodzilyby jego brak. Moge jeszcze dodac, ze potrafi byc czasem halasliwa, ale to wynika w wiekszosci z nudy. Bardzo prosze o pomoc i powazne oferty. Zastrzegam, ze pies ma dom i nie oddam jej byle komu....chodzi o to...ze moze miec lepszy dom gdzie bedzie szczesliwa i wlasciciela, ktory w pelni wykozysta jej zdolnosci ;] czekam oczywiscie na pytania, na wszystkie chetnie odpowiem i z gory bardzo prosze o to zeby mnie nie ganic za to, ze oddaje doroslego psa, bo niestety zycie podsuwa nam czasami klody pod nogi. Quote
MustaVeri Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 http://img707.imageshack.us/i/galler...78500x500.jpg/ Quote
Aleksa. Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='MustaVeri']http://img707.imageshack.us/i/galler...78500x500.jpg/ to j chociaż zdjęcie wstawię :) Uploaded with ImageShack.us Quote
Aleksa. Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 MustaVeri napisał(a):dzieki Aleksandra ;) Bardzo ładna ta sunia ! :) Sama bym ja przygarnęła .:D Quote
MustaVeri Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 no teraz ma niestety troche mniej wloskow, ale nadal jest urocza. Na pewno nie chcesz?;) Quote
Aleksa. Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 MustaVeri napisał(a):no teraz ma niestety troche mniej wloskow, ale nadal jest urocza. Na pewno nie chcesz?;) Bardzo bym chciała , ale niestety nie mogę ..:( Tata ma astmę , więc piesek w domu , niestety odpada..:( Mam Huskiego na dworze..:D Quote
MustaVeri Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 rozumiem, szkoda, ale mam nadzieje ze znajde jej jakis domek dobry, bo teraz naprawde sie marnuje. Na dworzu raczej by nie wytrzymala. To lozkowy pies zdecydowanie ;] Quote
MustaVeri Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 http://img202.imageshack.us/i/gallery20255580500x500.jpg/ Quote
Aleksa. Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Uploaded with ImageShack.us :D ma zrobione ogłoszenia ? Quote
terra Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Prześliczna suka. Czy ona jest wysterylizowana? Uważać trzeba na pseudo. Proponuję najpierw pokazać ją miłośnikom rasy na forum (chyba jakieś mają) może ktoś ją przygarnie. Zresztą na pewno znajdzie szybko domek. Zmień tytuł na coś w tym stylu rodowodowy terier do agility do adopcji. Quote
Atomowka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Sunia śliczna Czy oprócz dogomanii ona ma jakieś inne ogłoszenia? Tu to raczej domku niestety nie znajdzie Quote
MustaVeri Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 na razie ma tylko na dogo bo chcialabym zeby zabral ja do siebie jakis milosnik psow, ale umieszcze moze gdzies jeszcze. Macie moze jakies strony? Na forum TT juz jest. Dziewczyny obiecaly ze pomoga. Mam nadzieje ze szybko cos sie znajdzie;] a i nie byla sterylizowana... Quote
Atomowka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 To po pierwsze radzę sunie wysterylizować, aby nie trafiła do ludzi, którzy będą z niej czerpać zyski i produkować szczeniaki Po drugie jeżeli zgłosi się jakiś chętny domek, to najpierw zrobić wizję lokalną tego domku. Podjechać na żywo zobaczyć w jakich warunkach sunia miałaby mieszkać, porozmawiać prosto w oczy Po trzecie tu masz spis najpopularniejszych portali ogłoszeniowych Napisz jakiś ładny tekst, wstaw fotki i oby domek się znalazł, bo sunia piękna 1. gumtree.pl 2. adopcjapsa.pl 3.rozglos.net 4. przygarnijzwierzaka.pl 5.petworld.pl 5.petsy.pl 6.najpewniej.pl 7.kupiepsa.pl 8.cafeanimal.pl 9.nasipupile.pl 10. morusek.pl 11.adopcje.org 12.portal.animalia.pl 13.wszystkotujest.pl 14.neeon.pl 15.sprzedasz.pl 16.tusprzedaj.pl 17.wstawaj.pl 18.ojoj.pl 19.morusek.pl 20.doadopcji.pl 21.adin.pl 22.zwierzeta.azbazar.pl 23.pajeczyna.pl 24. pineska.pl 25. adoptujemy.pl 26. zwierzaki.a4z.pl 27. afisze.pl 28.kupsprzedaj.pl 29.darmobranie.pl 30. psy.pl Quote
terra Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Pomyślałam, żeby poprosić malawszkę o pomoc. Ona co prawda od sznaucerów, ale terier podobny a ona ma doświadczenie w prześwietlaniu domów. Osobiście nie robiłabym suni ogłoszeń bez zapisu ,ze sunia jest wysterylizowana. To zniechęci, mam nadzieję, potencjalnych pseudohodowcow. Quote
MustaVeri Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 super,wielkie dzieki. Zaraz wskocze na tamte portale jeszcze ;] Quote
Recommended Posts