Jump to content
Dogomania

Schroniskowy duecik - boksiowaty Rudy i charcikowata Lusia!!! Razem od 21.01.2006 !!!

Recommended Posts

Posted

No i pojechał mój ukochany Duduniek.:placz: :placz: :placz:

Przyjechała pani i córa, na wejściu zachwyciły się maluszkiem, zaczęły dawać Dudusiowi całusy i tulić.:loveu: Jutro pani zrobiła sobie wolne w pracy żeby Duduś nie był sam w domu ani godzinki :p , no i w ogóle jak już przejdzie wszystkie szczepienia to będzie chodzić z panią do pracy (mają własny sklep). Mamy zaproszenie na wizytę i obiecane zdjęcia co pare dni na maila.:loveu: Dusiołek dostał łóżeczko i adresówkę, dał mi całuska na pożegnanie :loveu: i pojechał do nowego domku.:placz:

Ostatnie foteczki:
Co mnie budzisz..?

Jestem kotkiem.:loveu:

Dudululuniecek!!!!!!!:loveu: :loveu: :loveu:

No cio się gapisz?

Dzieciaczki w pościeli.

Na razie jeszcze spokojne...

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mówiłam: kup torbe!!! :eviltong: :eviltong: :eviltong:
Fajnie że Dudulek bedzie miał kochający domek... a z drugiej strony wiem, jak ci teraz ciężko... jak ja się przywiązuję do zwierzaka w ciągu kilku godzin, to co ty teraz musisz przeżywać... :-(
Trzymaj się :calus:

Posted

Ola, na szczęście nie jest tak źle, chyba dzięki temu że nabrałam ciutkę "wprawy".:oops: Ale po pierwszym szczeniorku beczałam jak bóbr.

cd.
...ale po chwili...:evil_lol:

Posted

Nie martw się Asiu, najważniejsze że domek do którego pojechał z tego co piszesz jest naprawdę wymarzony ;)

Jak zobaczyłam te zdjęcia to się o mało się posikałam ze śmiechu :evil_lol: :eviltong:

arrrr! Bestie! :diabloti:

albo mi się wydaje albo Duduś całkiem sporo urósł? :cool3:

Posted

Hehe, ale bestie z nich :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A czy przygarniesz jeszce jakieoś psiaka na tymczas? Wiem, pamiętam o incydencie Rudego, ale może jednak.... :cool3: :cool3:

Posted

[quote name='zolly']Jak zobaczyłam te zdjęcia to się o mało się posikałam ze śmiechu :evil_lol: :eviltong:

arrrr! Bestie! :diabloti:

albo mi się wydaje albo Duduś całkiem sporo urósł? :cool3:

Prawda, że strrrraszne potffory?!:evil_lol: :diabloti:
Zolly, zdaje Ci się ;) :lol: , Duduś owszem urósł ale na pewno nie można powiedzieć, że było to "całkiem sporo".:evil_lol: Tylko na tych fotkach takie większy się wydaje. :p Chucherko moje, cikawa jestem jaki będzie jak dorośnie. Pewnie 2-3 cm wyższy!:diabloti: :evil_lol: Najbardziej to mu brzuchol rósł, gdzieś mam taką fotkę pt. "Duduś po jedzeniu"...O, tutaj!:

Potem był ociupinkę zawstydzony, że się tak napchał.:lol:

Oluś, nie kuś, oj nie kuś kochana!:lol:
Na razie szczeniaczkom mówimy zdecydowane NIE.:oops:

Posted

I jeszcze ostatnia pamiątkowa fotka z ciocią.:-( :loveu: A raczej fotki, bo żeby zrobić jedną dobrą musiałam z Dudusiem trochę ponegocjować.:evil_lol:

Ujęcie pierwsze - no cóż, tutaj oboje wyglądamy nie za ciekawie.:roll: :evil_lol: (Lusia-modelka oczywiście wpychała się w kadr.:evil_lol: )

Tutaj prawie się udało, ale Duduś..no właśnie, spójrzcie co on robi.:evil_lol:

No więc spróbowałam wziąć go na rączki...oto efekty:

Jak go odstawiłam na chwilę żeby się uspokoił, to wlazł na Lusię.:lol:

Nie przeszkadzało mu to gryźć cały czas moich rąk.:diabloti:

Próba druga:

No i wreszcie się udało!:multi: :lol:

NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ ZDJĘĆ Z NOWEGO DOMU !!!:placz: :placz: :placz: Tęsknię za karaluszkiem jak diabli. Myślałam że będzie łatwiej.:placz:

Posted

Cześć Asiu ;)

Ale żeś biedaka tutaj wykrzywiła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Nie martw się, Duduś ma teraz dobrze z nową rodzinką :p A ty możesz być z siebie dumna, że udało ci się uratować kolejną istotkę :multi:

Posted

ojej z jednej str. szkoda, ze Dziudziu musiał iść do nowej rodziny, ale z drugiej str. dobrze, że znaazłaś tak dobrych opiekunów, bardzo mnie to cieszy :)

ta foteczka jest cudowna...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

witam Asiulek:D
kurcze Dudus juz domek znalazl nooo...ciesze sie starsznie bo z tego co piszesz to naprawde bedzie mial suuuper kochajaca rodzinke....ale i wspolczuje ci bo jednak do takich stfforaskoffff szybko mozna sie przywiazac!!!
a imienia mu nie zmieniaja??no i czekamy na fotki z nowego domQ:D

heheh slodkie foto jak figa ...ona do teraz tak potrafi zrobic:)
sliczny dziubasek...ja juz za nim tesknie.....ahhhh....

Posted

Witam dziewczynki!:p
Najpierw o Dudusiu:loveu: : już mi trochę tęsknota przeszła, nie mam czasu tęsknić przez szkołę.:diabloti: Na drugi dzien dzwoniłam do Dudusia :p , ma apetyt, wcale za mną nie tęsknił :diabloti: i od razu zaprzyjaźnił się z kotem.:lol: Imię "Duduś" zostaje!:multi: :lol:

Jutro TZ już na pewno oddaje aparat do naprawy :placz: . Więc od dziś...tylko stare foty.:oops:

Trochę nie pamiętam na czym skończyłam :hmmmm: , ale zdaje mi się że tych jeszcze nie było::p
Panek opowiada Rudzielcowi kawał.;) Rudy słucha zaintrygowany.

Słucha, ale trochę nie kapuje, więc ma minę jełopka.:evil_lol:

"Kurde, nie kumam o co chodzi w tym kawale..."

"Panek, o co chodziło..?Że ta blondynka prowadziła ten rower i co...?"

"Aaaa, już kapuję!"

"He he he! Ale śmieszny kawał! He he he!"

A tymi fotkami sie zawsze zachwycam, bo tak ładnie Rudy wyszedł.:loveu:

Posted

:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: Nie no, takie miny to tylko Rudzio potrafi strzelać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

No i ciesze się że Duduś ma dobrze w nowym domku :multi: :multi: :multi:

Posted

Asia, ja kiedyś umrę przez Ciebie przed tym monitorem ze śmiechu :roflt::mdleje:

Jesteś odpowiedzialna za to że mój monitor został przed chwilą opluty jogurtem ..ostrzegaj żebym ja żadnych rzeczy nie jadła jak masz zamiar takie komentarze do fotek dawać :grin: o mamo...

Posted

Dzikujem, dziękujem:B-fly: , plucie jogurtem w ekran to dla nas niewątpliwy dowód uznania, postaramy siem o więcej.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Właśnie odkryłam że przyszły na maila nowe fotki z Dudusiem!:sweetCyb: :loveu: Ale to wstawię jutro jak będziecie grzeczne.:eviltong:

Póki co odgrzebałam czerwcową Lusię.:cool3:

To zdjęcie dobrze obrazuje stan naszej chałupki - gdzie nie spojrzeć, tam w każdym kącie psie gadżety. :evil_lol:

A tak w ogóle to muszę Wam się pochwalić, dzisiaj mamy bardzo szczęśliwy dzień bo TZ dostał świetną pracę!!!:sweetCyb: :bigcool: :sweetCyb: :sweetCyb: :drink1: :BIG: (bo do tej pory to przez pół roku ciułaliśmy z oszczędności :roll: ) Tzn. dostał propozycję już w czwartek, ale musieliśmy przemyśleć jak to będzie, bo 80 % czasu będzie spędzał za granicą.:oops: No i siedziba firmy w Bielsku, więc jak to zorganizować... Ale okazało się, że będzie mógł przylatywać na weekendy do mnie do W-wy!:multi: Przylot w piątek wieczorem, wylot w poniedziałek. Więc jakoś te trzy dni w tygodniu bez TZcika przeżyję (wtorek, środa, czwartek). No i dziś zadzwonił do swojego przyszłego szefa i powiedział sakramentalne "TAK!!:lol: :multi:

Z tej okazji kupujemy nareszcie nowy dywan :cunao: - tak się cieszę, nareszcie będzie na podłodze coś jasnego, a nie to czarno-bordowe PRLowskie bardziewie.:diabloti: I co tam, zaszalałam i naciągnęłam TZta jeszcze na narzutę na łóżko i zasłony! :lol: A co, muszę mieć dobre samopoczucie w mieszkanku skoro mam w nim siedzieć sama.:eviltong: A te ciemne barwy tylko mnie przygnębiały. (cicho-sza, tak źle nie było ale to wersja oficjalna dla TZta!:evil_lol: ).Już nie mogę się doczekać nowych rzeczy w domu!!!:multi:

Posted

uhuhuhu! :sweetCyb: no to imprezka! :drinking:
Powiem Ci, żeś przyszalała kochana z tymi zamówieniami.. i prawidłowo :lol:
Bo w końcu jak TZcik będzie gdzieś daleko to się chociaż do firanki przytulić będzie można :lol:

Posted

Witaj Asiu! :*
Gratuluję nowej pracy TZa i już życzę udanych zakupów (nie zapomnij o pieskach - w końcu jutro mikołajki :evil_lol: :evil_lol: )
Czekam też na nowe foteczki Dudulka :loveu:

Nie wiem dlaczego...:oops: Ale w pierwszej chwili pomyślałam że ta świnka to skurczony Rudy...:oops: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Błahahahaha, Olcia, teraz siedzimy z TZtem i ryjemy na caly głos z tego Rudego-prosiaczka!:megagrin: :-D :-D :-D :-D :-D

No imprezka na całego!!!:-D :sweetCyb: :BIG: Oj Zolly, zaszalałam, a co tam!:eviltong: :biggrina: A zaraz wam pokażę jaki dywan wybrałam :cool3: :lol: , ale najpierw...Duduś z nowego domu patrzy na nas swoimi słodkimi ślepkami!!!:loveu:

Jak ja za nim tęsknię!!!:placz: Nie płakam, ale w sercu czuję taką gulę.:oops: I TZ też jak zobaczył te fotki to zaczął jęczeć "Dudulek, gdzieee jeeest Duuudulek!".:placz: :lol:

Ameliace, witamy!!!:p :multi:

Posted

Dzień dobry kochana, co tam u was ciekawego... wyczytałam, ze aparacik poszedł do lekarza bo się rozchorował biedak... życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia :)

ta fotka dla mnie jest kapitalna, Rudzi zastanawia się o czym był ten kawał...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

No i nie wiem czy się chwalić tym dywanem czy nie:roll: , bo okazuje się że nie robią takiej szerokości jak bym chciała.:placz: Robią max 180 cm szerokości, a u nas najładniej by wyglądał taki 2.20 m. A ja już się na ten właśnie dywan uparłam!:placz: I co teraz? Kupić inny ale takiej szerokości jak chcemy czy ten wybrany, ale będzie węższy..?Buuu!!!:placz:
A tak wygląda, pleciony z wełny owczej dzięki czemu jest mięciutki i puchaty.:loveu:

Posted

czesc asiu:) ale dudus ma fajniutko i jak spi to taki maly gluubasek z niego:loveu: :loveu: :loveu: ciesze sie ze znalazl swoj domeczek:)

co do dywaniuku to naprawde na fotce wyglada suuuperowo:)
i tak mieciusiooo......swietny

Posted

No właśnie tak mi wpadł w oko i Witkowi też się spodobał, a tu kicha z "rozmiarem".:oops: Ale zadzwoniłam tam i jest taka możliwość, że zrobią nam na wymiar tylko że będzie z dwóch zszytych części. Jest puchaty i kudłaty więc prawie nie będzie widać miejsca zszycia...no właśnie "prawie robi czasem wielką różnicę".:evil_lol: No i gryzę się strasznie co tu zrobić... Ale cholercia przejrzałam wszystkie inne dywany i żaden nie ma wymiarów takich jak potrzebujemy, wszystko standard 2m x 2.3m albo 2x3.:oops:
Co robić, co robić... Czekam na TZta, jak przyjdzie to może coś zarządzi.:lol: