Jump to content
Dogomania

Schroniskowy duecik - boksiowaty Rudy i charcikowata Lusia!!! Razem od 21.01.2006 !!!

Recommended Posts

Posted

Łojej, a na co Korcia jasia dostawała?
Rudek to jest pechowy i już trzy razy musiał być usypiany do jakiegoś zabiegu.:oops: Teraz mam oczy wkoło głowy, żeby znowu mu się coś nie stało... Ale to pierdułka mała, on potrafi w mieszkaniu łebkiem przydzwonić w drzwi od łazienki, bo się zagapi.:roll: :evil_lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AśkaK; napisał(a):
Łojej, a na co Korcia jasia dostawała?
Rudek to jest pechowy i już trzy razy musiał być usypiany do jakiegoś zabiegu.:oops: Teraz mam oczy wkoło głowy, żeby znowu mu się coś nie stało... Ale to pierdułka mała, on potrafi w mieszkaniu łebkiem przydzwonić w drzwi od łazienki, bo się zagapi.:roll: :evil_lol:

Kora to najpierw dostała bo trzeba jej było prześwietlenie robić (jak jeszcze nie wiedziałam że jest chora na achalazję i szukałam przyczyny, czemu ciągle wymiotuje) a drugi raz to na sterylce.

Oj, Luśka, Luśka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ty mały wariacie :eviltong: :eviltong: :eviltong:

P.S. Coś dzisiaj jakoś tak wcześnie jesteś na dogo :P:P

Posted

Biedna Korcia.:oops: Co robisz, żeby nie wymiotowała? Często jej się to zdarza?:oops:

Dzisiaj siadłam wcześniej:p , ale za to wcześniej też będę spadać - mam kuuupę kucia na jutrzejszego kolosa.:placz:

Posted

AśkaK; napisał(a):
Biedna Korcia.:oops: Co robisz, żeby nie wymiotowała? Często jej się to zdarza?:oops:

Dzisiaj siadłam wcześniej:p , ale za to wcześniej też będę spadać - mam kuuupę kucia na jutrzejszego kolosa.:placz:

To zależy od dnia i tego co dostaje do jedzenia. Przeważnie musi to być półpłynne papu, żeby jedzenie łatwiej wpływało do żołądka i nie zatrzymywało się w przełyku. Żeby ułatwić to wpływanie po jedzeniu biorę ją na ręce na kolana (25 kg psa :roll: ) tak by była mniej więcej w pozycji pionowej :eviltong:

I powodzenia życzę i udanego wkuwania ;)

Ale może jeszcze jakieś foteczki wstawisz? :p

Posted

Ola&Kora napisał(a):
Żeby ułatwić to wpływanie po jedzeniu biorę ją na ręce na kolana (25 kg psa :roll: ) tak by była mniej więcej w pozycji pionowej :eviltong:

:loveu: Olcia, jakie poświęcenie, dobra z ciebie Pańcia!:loveu: :p

Foteczki zarz wyszperam, tylko wszystko mi się pokićkało, nie wiem już czy wstawiać aktualne czy nadrabiać archiwum.:evil_lol:

Posted

AśkaK; napisał(a):
Foteczki zarz wyszperam, tylko wszystko mi się pokićkało, nie wiem już czy wstawiać aktualne czy nadrabiać archiwum.:evil_lol:

No to może jednocześnie? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ola, masz rację!:evil_lol: Będzie na zmianę w takim razie!:p

Furciaczek, Dobermania - witamy, witamy!!!:multi: :lol:

Maj 2006.:p Jedna z niewielu fotek, gdzie Rudy i Lusia zgodnie i spokojnie razem leżą (bo tak to Rudy zwykle Luśkę przepędza :roll: )

Dusio wygrzewa się na słoneczku.

Pochrapuje na łóżku.

Pędraczek zakłada Lusiowe szelki.:evil_lol: :loveu: :loveu:

Pchełka jest taka wielka.:lol:

Posted

Ale mu mordkę wykrzywiłaś :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ja ci tu dam tak psa zniekształcać!:eviltong: A jakby mu już taka mordzia na stałe została? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (Mama zawsze straszyła mnie żebym zeza nie robiła, bo może mi zostać :D:D)

Wiesz co - Rudy kojarzy mi się z imieniem Bogdan :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Tak się na niego spojrzałam i mówie "no czysty Boguś no" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Pochrapuje na łóżku.

ooooo fafle.... :multi: :multi: :multi: :multi: I Love fafle... :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: I like fafle :loveu: :loveu: :loveu: ja wszystko fafle... :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Sama słodycz!:loveu:
Ja to sobie w ogole nie potrafię wyobrazić, że Rudy kiedyś nie byl Wasz, że nie był tym szczęśliwym, tłuściutkim dudulkiem, tylko taką straszną schroniskową bidą...

Pozdrowienia i całuski, niestety ostanio jestem tu rzadziej, a tyle się u Was dzieje, że nie jestem na bieżąco :oops: Ale wszystko nadrobię! :lol:

Posted

Usia napisał(a):

Asia to zdjecie wymiata:megagrin: :mdrmed::megagrin: :mdrmed::megagrin:

:turn-l: :turn-l: matko te jego fafle :turn-l::turn-l:

Ostatnio to same fotki poimprezowe :evil_lol:

Posted

Cerber napisał(a):

Pochrapuje na łóżku.

ooooo fafle.... :multi: :multi: :multi: :multi: I Love fafle... :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: I like fafle :loveu: :loveu: :loveu: ja wszystko fafle... :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

hejka:) ale cudne fotoooo!!!!!!!!!!nochalek i lapeczki razem na jednym foto: ooł jee to jest to co nasz fanQlub lubi najbardziej:):loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
no musze isc ale normalnie to ja tu jeszcze wroce...:)
nic sie nie ukryje pozredemna:)szalona ciocia A:evil_lol:

Posted

Dzień doberek ciotuchny!!!:lol:
No widzę że faflo-mania się szerzy!:evil_lol: Mam pomysł na nowy wątek - "Faflo-mania, czyli galeria fafli".:lol: Tylko siem wstydzem, ja stara baba i taki wątek miałabym założyć...:oops: :evil_lol:

Nomu, witaj!!!:multi: Zapraszamy!:p

Ola&Kora napisał(a):
Ale mu mordkę wykrzywiłaś :evil_lol: Ja ci tu dam tak psa zniekształcać!:eviltong: A jakby mu już taka mordzia na stałe została? :evil_lol: (Mama zawsze straszyła mnie żebym zeza nie robiła, bo może mi zostać :D)

Wiesz co - Rudy kojarzy mi się z imieniem Bogdan :evil_lol: Tak się na niego spojrzałam i mówie "no czysty Boguś no" :evil_lol:

Ola, ten tekst o zezie chyba wszystkie mamy na świecie znają.:evil_lol: Bo moja też mi to zawsze powtarzała.:-D
A tutaj ja trzymałam pyszczek Rudaska na dłoni, a raczej on sam sobie tak trzymał:loveu: ...ale się znudził po chwili i właśnie gdy miałam cyknąć zdjęcie, zaczął podnosić łebek więc odruchowo go capnęłam, a on wtedy rozdziawił pycholek.:evil_lol: Normalnie mu tak nie robię. Chociaż ugniatanie fafli jest super! :-D :loveu:

Aniu, cioteńko, my wiemy że jesteś teraz baaardzo zapracowana i wszystko wybaczamy!;) :loveu: Niemniej po zaległe odseteczki się zwrócimy w odpowiednim czasie!:eviltong: :evil_lol:
Ja sama w ciągu tygodnia mam już coraz mniej czasu :oops: , jeśli chcę przetrwać jakoś na uczelni to muszę się z dogo opanować.:placz: Ale nadciąga przecież weekend!:cool3: :lol: Więc zaraz nowe foteczki będą!
Acha! Dziś nie było tego kolosa co miał być, więc dzień uważam za szczególnie udany.:evil_lol:

Posted

Och, ja też kocham ugniatać i miętosić fafelki :p :p :p Szkoda, że natura poskąpiła ich Korze, a poza tym, jak miętolę jej fafolce to z boczków ślinka się sączy... :D:D:D:D

Posted

Hahaha!:-D :-D :-D

Olcia, to dla równowagi musisz sobie teraz jakiegoś fafluniastego boksia sprawić, albo cc :lol: (podkradnij Furię furciaczkowi!:evil_lol: ).
Ale widzisz, na przykład mój TZ kocha się w ONkach i onkowatych, nie lubi pomarszczonych faflunków tylko właśnie takie szlachetne, gładkie mordki. :p Więc pomyśl sobie, że Korcia nie jest faflasta, ale za to prawdziwa z niej arystokratka :cool3: a nie jakiś tam śliniak.;) :evil_lol:

Posted

furciaczek; napisał(a):
nio prosze co ja tu widze SPISEK :angryy:

Ups, wydało się...:look3:
Ale tak na serio, to ja już od jakiegoś czasu planuję mieć w przyszłości corsiaka, to jest moja ulubiona rasa (obok cardiganów corgi, akity inu, bloodhounda i bullterriera :eviltong: ). Więc w jak już bede miała swój domek to na pewno będzie w nim jedno corsiątko :loveu:

Posted

Ola&Kora napisał(a):
Ups, wydało się...:look3:
Ale tak na serio, to ja już od jakiegoś czasu planuję mieć w przyszłości corsiaka, to jest moja ulubiona rasa (obok cardiganów corgi, akity inu, bloodhounda i bullterriera :eviltong: ). Więc w jak już bede miała swój domek to na pewno będzie w nim jedno corsiątko :loveu:

a moje stado sie powiekszy o owczarka srodkowo azjatyckiego:loveu:
jak dobrze pojdzie to juz w przyszlym roku:loveu:

a ty olus pamietaj ze ja z urzedu skarbowego jestem i podatek moge ci podniesc:evil_lol:

Posted

furciaczek; napisał(a):
a moje stado sie powiekszy o owczarka srodkowo azjatyckiego:loveu:
jak dobrze pojdzie to juz w przyszlym roku:loveu:

a ty olus pamietaj ze ja z urzedu skarbowego jestem i podatek moge ci podniesc:evil_lol:

Ale super! Bedziesz miała Azjatę! :loveu: :loveu: :loveu:

Hej, pamiętaj o naszej umowie - mniejszy podatek, darmowe linie lotnicze :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Wy cos tu knujecie a mnie nie wtajemniczacie co jest :mad:
to ja bede urzednikiem który wam bedzie te wszystkie pozowlenia wystawiał np: na własną działalnosc wiecie ile jest gmatwania jak sie zakłąda własny inters wiem bo miałam na przedsiebiorczosci to ostatnio mówie wam 3 strony na paiec bo potem zaraz zrobiła z tego kartkówke, ale sie spisąłam i dostałam 4 wiec moge sprawowac tak wazną funkcje ;) i o zgode trzeba sie bedzie pytać mnie :multi: