Jump to content
Dogomania

Schroniskowy duecik - boksiowaty Rudy i charcikowata Lusia!!! Razem od 21.01.2006 !!!

Recommended Posts

Posted

Hello kochane dziewczyny !!!:loveu:

Już się poprawiam, już jestem, to wszystko przez Bodziulkę i jej puzzle! :evil_lol: Od trzech dni układam i jeszcze nawet połowy nie mam!Takie są wielkie!:crazyeye: Bodziusia, trzeba było mi te mniejsze wcisnąć!:evil_lol:
Oj, a na poważnie to mam tyle do roboty że nie wiem w co ręce włożyć.:roll: Jakoś wyrabiam, ale na Dogo już mam malutko czasu, nawet do Was ostatnio nie mam kiedy zaglądać.:placz: Odwiedzam tylko wątki psiaków w potrzebie... Ale dzisiaj nadrobię zaległości!:p
Usia, a Ty mieszkasz w W-wie???!:multi: Czemu ja wcześniej nie wiedziałam, jakoś mi to umknęło!:oops: No tak, pisałaś przecież że jakbyśmy do Oli i Cerbera jechali, to Ty z nami.:evil_lol: A jaka dzielnica?

Brr, plucha na dworze straszna, w Wawce pada dziś i wieje, brr!:( Bardzo się cieszę że fotecki się podobały i może choć ciutkę Was cioteczki ogrzały!:loveu: Teraz już tylko piesiaki będą, czy chcecie czy nie!:lol:

Najaktualniejsze fafle::loveu: :lol:

I filmik ten co nie umiałam wstawić, ze spaceru.:p
http://www.youtube.com/watch?v=Y2IOdPmUU0c

Rudzio jak zobaczył,że spadł pierwszy śnieg, to nabrał świątecznego nastroju i zaprzyjaźnił się z choinką.:lol: :evil_lol:
"No co tak patrzysz..?:roll: "

Rudy:"O! Jak miło tak koło choineczki sobie poleżeć!"
Lusia (z niesmakiem):"Rudy, no co ty, przecież świąt jeszcze nie ma!":evil_lol:

Lusia:"No wyłaź z tamtąd! Nie chowaj się!:lol: "
Rudy:"Eee...co ty tam wiesz! Daj mi spokój!Ja tu poczekam sobie na święta!":evil_lol:

"Wiem lepiej od was, święta już niedługo!"

"Dżingle bens, dżingle bens..!!!":evil_lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Hmm...ale jak się tak mocniej zastanowić...może tych świąt nie będzie jednak?!:smhair2: "

"No i popadłem przez was w depresję.":oops:

Rudzio zasmucony, że święta tak szybko nie nadejdą jak się spodziewał:evil_lol: i nie dostanie na razie mikołajka, opuścił choinkę i budkę.:oops: :evil_lol:
"O, tu się do rożku przytulę. Cóż to życie warte! Nic!"

Ale porcyjka papu poprawiła Rudziowi chumor. Cielak leży objedzony.:evil_lol: :loveu:

Luśka rozpieszczana.:p

A to na dowód, że układam puzzle!:eviltong: :evil_lol:

Posted

"Wiem lepiej od was, święta już niedługo!"

"Dżingle bens, dżingle bens..!!!":evil_lol:

no bosko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sie usmialam jak to czytalam:)
normalnie stesknilam sie za tymi fafluncami:):loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
ale jak dobrze ze juz sa......
super historja swiateczna:)

yyyyhyyy pefno to do zdiecia tylko tak wyjelas:eviltong: bo ja tam nie widze zeby cos ulozone bylo:eviltong: :eviltong: :eviltong:
a normalneijakby nie podpisne bylo pomyslalmbym ze fanka znaczkow pocztowych jestes:):evil_lol:
Fajnie ze wrocilas:):multi: :multi: :multi:

Posted

Bodziulka napisał(a):
:evil_lol: Asia - ja te puzzle układałam cały rok ;) zaczęłam wieczorem 31.12 a skończylam koło 5 rano 1.1 następnego roku :lol:

o prosze jak wytrwala w ukladaniu znaczkow pocztowych:evil_lol: :)a co te znaczki pzredstawiaja???:)

Posted

ojej spoźniłam sie na nowe foteczki, ehhhh ale one są słodkie, szczególnie, te gdzie Rudy siedzi w budzie i Luśka na rączkach pana... :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Alynkaaa;2397320[/COLOR">

[COLOR=red">[COLOR=#000000]

yyyyhyyy pefno to do zdiecia tylko tak wyjelas:eviltong: bo ja tam nie widze zeby cos ulozone bylo:eviltong: :eviltong: :eviltong:
a normalneijakby nie podpisne bylo pomyslalmbym ze fanka znaczkow pocztowych jestes:):evil_lol:
Fajnie ze wrocilas:):multi: :multi: :multi:

O ty małpko!:evil_lol: No to teraz fotka na dowód, że jednak coś ułożyłam::p

(Wiem, wiem, tylko połowa...ale one wszystkie są prawie identyczne i godzinę trwa, zanim dwa puzzle do siebie dopasuję.:lol: )

A znaczki to i owszem, kiedyś zbierałam.:eviltong: Mam gdzieś na szafie z 5 zakurzonych albumów. Najbardziej lubiłam te z pieskami i z konikami, choć ojciec na mnie krzyczał że kasę bez sensu wydaję, bo te akurat są najmniej warte i z czasem wcale ich wartość nie wzrośnie.:roll: :evil_lol:

Posted

Oj, coś ta choineczka jakaś taka wybrakowana jest... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Rudy: "Oszukali mnie, badna złodziei, decydentów", "No przecież to śmiech na sali jest", "ja bym ich wszystkich w piździet" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

O w mordencję!!!! :crazyeye:

Asiu, nie gniewaj się na mnie, ale jak tak spojrzałam na tą fotkę to mi się pewien kawał przypomniał...

Dlaczego blondynka cieszy się gdy ułoży puzzle składające się z 45 części w trzy miesiące?
Bo na pudełku jest napisane "od dwóch do pięciu lat" .... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ach, no i o filmiku zapomniałam :p
Jest fantastyczny :loveu: :loveu: :loveu: Lusia to normalnie jak mniejsze wydanie Kory :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tylko że moja to by na Rudzielca papę darła za to że jej zabaweczkę zabrał :eviltong:

Posted

Ola&Kora napisał(a):

Asiu, nie gniewaj się na mnie, ale jak tak spojrzałam na tą fotkę to mi się pewien kawał przypomniał...

Dlaczego blondynka cieszy się gdy ułoży puzzle składające się z 45 części w trzy miesiące?
Bo na pudełku jest napisane "od dwóch do pięciu lat" .... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :cool2: Hahaha, dobre Ola!!!:lol:
No co Ty, gdzież bym ja się obraziła, ja chcem wiecej takich kawałów!:multi: :D

Bodziulka napisał(a):
Asia, ale Ty to "systematycznie" układasz :crazyeye: ja to zawsze całość na raz, a nie warstwami od dołu do góry :evil_lol:

Bodziusia, ja tak z przymusu, bo mam mało miejsca na stole.:roll: :evil_lol: No i jak próbowałam wszystko na raz składać, to mi puzzle spadały i Lusia oczywiście łapała je w ząbi (chciała mi pomagać!;) :lol: ).

Ola&Kora napisał(a):
tylko że moja to by na Rudzielca papę darła za to że jej zabaweczkę zabrał :eviltong:

I słusznie, słusznie!:evil_lol: Lusia też czasem na Rudasa szczeknie, ale raczej woli mu na łeb skakać i burczeć i szczypać za brodę, żeby zabaweczkę oddał.:lol:

Posted

Ola nie komentuje bo zaduzo tego foty superasne a te z puzzlami :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ja sobie kupiłam za twoim przykładem tez tylko ze konika ale mam tylko 500 sztuk dam rade napewno tylko kiedy jak ciagle dogo mi w głowie ;)

Czy ja tez bede tak wygladac ???

Posted

Rudas jest knypek :evil_lol: , ma 53 cm, waży 23 kg. Baniaczek z wodą to by na sankach pociągnął, ale mnie to już chyba nie da rady.:lol:

ehhhh skopiowałam to z galerii Oli.
Jak to możliwe, że Rudas jest taki mały?????? to jakiej wys. jest Luśka, bo ona wygląda na mniejsza od niego...

Posted

Nooo Lusia jest mniejsza i to o 15 kg i 16 cm.:p Waży teraz ok 7 kg i mierzy 37 cm w kłebie. Długie ma łapiny, więc jest wysoka jak na swoją przepiórczą wagę.:lol: Moja modelka.:loveu:

Usia, dziękuję bardzo za komplemencik!:p O, odzyskałaś swój nick!:multi: :lol:
A puzzle to naprawde świetny pomysł na zimne jesienne wieczory.O ile się nie siedzi na dogo.:evil_lol:

Posted

Kurczę, Asia, a myślałam, że już udało mi się siedzieć dłużej (najpóźniej) na dogo niż ty... a ty jeszcze weszłaś :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ciebie to chyba nikt nie pobije :eviltong:

Posted

:evil_lol: No siedzę Oleńko, siedzę jeszcze!:lol: Rozklejam bezdomne szczeniorki po necie.
Widziałyście dziś "Blair witch project"?Ja tylko kawalątek, bo TZ się uczy i kazał mi wyłączyć.:roll: Ale potem znowu na chwilę właczyłam i trafiłam akurat na tą scenę, jak ona jest już sama i widać tylko jej jedno oko w kamerze i dziurki od nosa :evil_lol: i żegna się z rodzicami i mówi, że boi się zamknąć oczy ale boi się też patrzeć. Brrr! Nie musiałam oglądać całego filmu, i tak dziś nie zasnę!:smhair2:

Na dobranoc focia z rana :loveu: (ja muszę wstawać, a oni sobie chrapią :diabloti: )

Posted

AśkaK napisał(a):
Nooo Lusia jest mniejsza i to o 15 kg i 16 cm.:p Waży teraz ok 7 kg i mierzy 37 cm w kłebie. Długie ma łapiny, więc jest wysoka jak na swoją przepiórczą wagę.:lol: Moja modelka.:loveu:

yciu bym nie powiedziała, ze Luśka i Rudy są ,,tak'' niscy...

Posted

Ola&Kora napisał(a):
Kurczę, Asia, a myślałam, że już udało mi się siedzieć dłużej (najpóźniej) na dogo niż ty... a ty jeszcze weszłaś :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ciebie to chyba nikt nie pobije :eviltong:

hehehe rzeczywiście Ola, z Asią nie ma kto się równać :eviltong: ja bym tak codziennie nie potrafiła do 2-3 siedzieć (w sensie nie spać)

Posted

Nom, ja też widziałam ten horror i mnie się podobał, a poza tym to był pierwszy horror, który obejrzałam w nocy (nie liczącCube ale dla mnie to było dno) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Hehe i wy tak we czwórkę w jednym wyrku? :eviltong: :eviltong: :eviltong:

P.S. Łdaną masz pościel :P Co to jest? Koniki? Pieski?

Posted

Cerber napisał(a):
yciu bym nie powiedziała, ze Luśka i Rudy są ,,tak'' niscy...

No, maluchy są z nich straszne!:lol: Rudzio jeszcze jakoś tężyzną mały wzrost nadrabia, ale Lusia to chucherko - dmuchnąć to poleci!:evil_lol: :loveu: Tylko na fotkach wychodzą takie duże, zwłaszcza Luśka wydaje się dużo większa.

A dzisiaj pannica zwaliła kloca na dywan!:roll: :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Chyba wzięła przykład ze szczeniaczków, które bywają u nas tymczasowo. Pomyślała pewnie "Hmm...jak zrobię to się nie kapną! Przecież często jest jakaś kupa na dywanie.:evil_lol: ".

Z Rudego się śmiejemy, że kiedyś musiał w kuchni pracować, na zmywaku!:evil_lol: :lol: Czyszczenie talerzy to jego specjalność.:evil_lol:

Olu, ta pościel to moja ulubiona, w koniki.:loveu: I koc też mamy w koniki.:lol: W ogóle połowa moich rzeczy gdy jeszcze mieszkałam z mamą była w koniki.:evil_lol:
A śpimy zwykle we trójkę - ja, TZ i Lusia. Rudy co prawda też by chciał się wtrynić, ale strasznie kopie przez sen.:lol:

Co by Wam tu dzisiaj zapodać...O, już wiem!
Rudzio po "głupim jasiu", tego dnia kiedy jechaliśmy na ostry dyżur po wypadku z patykiem.
Moja sierotka.:loveu: :loveu: :loveu:

"Utrzymam głowę w górze, utrzymam..."

"Ooooj":oops: :evil_lol:

Przygnieciony fafel.:evil_lol:

Posted

Ale cudaśny fafulec :loveu: :loveu: :loveu:

Ale ci powiem jeszcze Asiu, że Rudzio to na fociach wygląda na takiego prawdziwego lenia, ale na filmiku zachowuje się jak na środkach pobudzających :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ma tyle energii że szok :p

Posted

Wiesz Olcia, bo on na fotkach tak tylko udaje, żeby wszyscy na dogo myśleli że to taki grzeczny aniołek.:eviltong: :evil_lol: I jak robię mu zdjęcie, to natychmiast przerywa to co robił, albo się odwraca, albo kładzie...:roll: (Nie lubi zdjęć gagatek.:diabloti: :lol: ) Ale normalnie to on jest mały wariat!:lol: Tylko w domu filmiki wychodzą bardzo ciemne, a na spacerze trudno mi się filmuje i jednocześnie rzuca patyki. Zaraz poszperam w archiwach to jakieś lepsze wstawię.:cool3:

cd.zaspańca:

Troszkę poleżał, a później coś sobie wymyślił że musi wstać i stać.:roll: :lol:

Taki był Rudasek słodziutko rozmemłany:evil_lol: , usiadłam na podłodze i tuliłam go ile wlezie korzystając z okazji.:evil_lol: :loveu:

Najnieszczęśliwszy pies na świecie.:placz:

Ale doopinka osłabła i gdy stanie zmęczyło Rudaska, klapnął mi na kolana.:evil_lol: Najpierw jeszcze dzielnie walczył i zrobił sobie ze mnie podpórkę.:lol:

Ale nózki coraz bardziej się chwiały...

...i wreszcie Rudy oklapł.:evil_lol:

"O matko, po co ja tyle piłem!"

"Zgaście to światło!":lol:

I wreszcie przebudzenie. Mój dzióbdziulek.:loveu: :loveu:

Posted

Asia, co ja będę się rozpisywać - BOMBA!!! :loveu: :loveu: :loveu: Fotki są świetne :multi: I wiem, to znaczy Kora wie, co Rudzio przeżywał - ona też już kilka razy głupiego jasia dostała. Zachowywała się identycznie :eviltong: Najpierw spanko, potem stójka a na końcu na kolana pańci :eviltong: