Noelle Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Historię tej sławnej suczki Sławy znam bardziej szczegółowo, niż inni wolontariusze ze schronu. Jest to młoda, 1,5roczna, średniej wielkości, urocza psinka. Zanim trafiła do schroniska, "mieszkała", a raczej włóczyła się po wsi niedaleko... KIELC. Była bardzo głodna i wychudzona. Była bita, o czym świadczył strach przed podniesieniem ręki w górę, czy nawet głaskaniem. Przybłąkała się do ludzi, którzy przyjechali tam na wakacje. Oni zlitowali się nad tą skrzywdzoną przez człowieka sunią: dokarmiali ją, bawili się. Dowiedzieli się, że nikt nie chce tutaj tego psa i że ma ona szczeniaka - już dość dużego, którym zajęli się jacyś ludzie. Sława została sama i nie miała gdzie się podziać. Ktoś podobno chciał ją odwieźć do kieleckiej mordowni, bo tylko tu przeszkadza. Powoli zbliżał się koniec wakacji i ludzie ci musieli wyjechać. Jednak sumienie nie dało im spokoju i mimo, że nie mogli wziąć Sławy do siebie do domu, wrócili po nią i przewieźli ją do krakowskiego schroniska, które jest z jednym z najlepszych w Polsce. Wiedzieli, że tu przynajmniej nie będzie głodna i może ktoś ją wypatrzy i da lepsze życie. Państwo na własną rękę szukali dla suczki domu wśród znajomych, jednak bezskutecznie. Nadal bardzo interesują się jej losem. W schronisku Sławka odzyskała chęć do życia, nie boi się dotyku, ładnie chodzi na smyczy. Ale troszkę się tu zasiedziała. Po powrocie ze spaceru jak najmocniej zapiera się łapkami, bo nie chce wracać do boksu. Jest młodziutka, więc nowi właściciele wszystkiego będą mogli łatwo ją nauczyć. Jest zupełnie nieagresywna, bezkonfliktowa. Nie reaguje agresją na żadne sytuacje, czy inne zwierzęta, ale jest za to ciekawska. :evil_lol: Taki psiak nie powinien zmarnować się w schronisku, dlatego bardzo proszę o ogłaszanie Sławki, może to cokolwiek pomoże w znalezieniu suni dobrego domu... A teraz pare zdjęć :): Quote
paoiii Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Sława to naprawde kochany psiak! Super Natalia że założyłaś jej wątek i interesujesz się jej losem!!! Miejmy nadzieje ze niedługo znajdzie się ktos kto doceni jej urok! :) Quote
abero Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Dosłownie kilka dni temu szczęście było blisko: bardzo miłe młode małżeństwo zaiteresowało się Sławą, wyprowadziłam ją z boksu i z 10 minut państwo z nią spędzili. Niestety Sława była bardzo przestraszona i niekontaktowa, widziałam, że ludzie się starali, ale nie mogli jakoś złapać "wspólnej fali" z psiną z powodu jej nagłego wycofania. Poprosili jeszcze o pokazanie Saby z C4 i ta była znacznie bardziej otwarta i zdobyła serca państwa. Straszna szkoda, bo ludzie byli przemili i robili wrażenie odpowiedzialnych , no ale Saba też jest super psiakiem i dobrze, że choć jej się udało. Quote
Noelle Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Ona jest strasznie nieufna do obcych i też nie zawsze lubi się przytulać. :) No ale to przecież tak jak ludzie, każdy jest inny. Mam nadzieję, że ktoś się nią zainteresuje, bo jest przekochana... Quote
Noelle Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Sławcia c.d: Uploaded with ImageShack.us :loveu: Uploaded with ImageShack.us Biedna już nie chce nawet wracać do boksu, tylko zapiera się wszystkimi łapkami. :( Quote
Avaloth Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 jestem i ja ;) co prawda Sławę wyprowadzałam tylko raz, podczas jednych z moich pierwszych wizyt w schronisku, ale mogę potwierdzić że jest kochana :) Nie wiem jakim cudem, ale w ogóle wtedy nie było po niej widać strachu, a byłam dla niej obca.. nie przytulała się co prawda, ale szalała na smyczy. Quote
Noelle Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 no wlasnie glownie o to mi chodzilo, ze jest taka niekontaktowa na poczatku, jak kogos nie zna. ale po jakims czasie sama przychodzi sie przytulac. :D kochana psinka. a kiedy ją wyprowadzalas Avaloth? dawno to bylo? :) Quote
_Aga_ Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Jestem na zaproszenie ;) Fajnie tam macie w tym Krakowie ;) Tyle Was jest.. Nawet tu na dogo od razu się wspieracie, podrzucacie wątki psiaków.. Quote
Noelle Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 noo to prawda... ale jakbyś np. potrzebowała jakichś ogłoszeń dla tarnowskich psiaków, to zawsze możesz do mnie napisać _Aga_ , pomogę na ile będę mogła :D Quote
Avaloth Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 To było bodajże jak byłam drugi raz w schronisku, czyli listopad (chyba..). Może to dlatego że były wtedy też tam Karusiap i Agamika, może je Sława zna ? Quote
Noelle Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 szczerze to nie mam pojęcia. ja pamiętam Sławę na początku jej pobytu w schronisku, tuż po kwarantannie... ciągle się bała, że ktoś ją uderzy, jak tylko się rękę podniosło, albo po prostu jak się ją głaskało, to ona sie na ziemi kładła ze strachu. :( ale teraz jest juz ok :) Quote
abero Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Dzisiaj bardzo miła i rozsądnie wygladająca pani rozglądała się wstępnie wśród suczek. Najbardziej wpadła jej w oko właśnie Sława i Karola z A7. Mam nadzieję, ze już niedługo któraś z nich znajdzie dobry dom. Quote
Noelle Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 nie wiesz abero, kiedy ta pani ma się pojawić w schronisku, żeby adoptować którąś ? to duża szansa dła Sławy... :D Quote
Ank@ Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 abero napisał(a):Dzisiaj bardzo miła i rozsądnie wygladająca pani rozglądała się wstępnie wśród suczek. Najbardziej wpadła jej w oko właśnie Sława i Karola z A7. Mam nadzieję, ze już niedługo któraś z nich znajdzie dobry dom. Ojej, 'moja' Karola ma szansę. Trzymam kciuki za dom dla którejś z suń :) Quote
abero Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 natalek napisał(a):nie wiesz abero, kiedy ta pani ma się pojawić w schronisku, żeby adoptować którąś ? to duża szansa dła Sławy... :D Niestety nie wiem. Ma chyba przyjść z córką, więc może w weekend. Quote
Noelle Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Sława coś szczęścia nie ma, może tym razem. Ale Karola też kochana sunia, oby którejś z nich się udało. :) Quote
_Aga_ Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Trzymam kciuki za Sławę.. jej koleżankę też ;) Quote
abero Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Sława pojechała dziś do nowego domu! Bardzo mili państwo po 60-tce; pani powiedziała, że przeczytali (pewnie na stronie azylu), że na Sławę nikt nie zwraca uwagi i postanowili ją adoptować. Sława wyglądała na zadowoloną, niezestresowaną. Quote
paoiii Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 abero napisał(a):Sława pojechała dziś do nowego domu! Bardzo mili państwo po 60-tce; pani powiedziała, że przeczytali (pewnie na stronie azylu), że na Sławę nikt nie zwraca uwagi i postanowili ją adoptować. Sława wyglądała na zadowoloną, niezestresowaną. ABERO super wieści!!!!!!!! Quote
Noelle Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 JEJU JAK SIĘ CIESZĘ! :sweetCyb: :sweetCyb: serce mi wali cały czas. :D SUPER, Sławusiu moja najkochańsza, niech Ci się już w życiu żadna krzywda już nie zdarzy, SZCZĘŚCIA PSIAKU! abero - masz jakiś kontakt z tymi ludźmi, czy nie? Quote
Recommended Posts