URIA Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Oferuje pomoc finansowa jakby była potrzebna. Tymczas niestety jeszcze odpada - póki nie znajdziemy własnego mieszkania:shake: Proszę wyciągnijcie ją stamtąd. Quote
ARKA Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Wrzuce watek na forum labkow-moze oni pomoga?:shake: :shake: :shake: Quote
ewatr Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 suńka szkoda ciebie :-( śliczna jestes - hopaj bo czas goni :multi: Quote
Cathedral Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Madziek - bardzo prosimy o info, co było przyczyną oddania suczki - zaburzenia wypróżniania, czy agresja. To jest ważne choćby szukając odpowiedniego tymczasu... Może ta pani próbowala ją jakoś leczyć? Quote
ARKA Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Forum labradorow -niebieska-napisal,ze pokryja koszty leczenia. Dziewczeta z Opola-zrobcie cos-zabierzcie sunie ze schroniska!!! Kazda godzina suni w schronisku to...:shake: :shake: :-( S.O.S dla tej suni!! Quote
tkacka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Jesli nikt sie nie pojawi, kto bedzie mogl zajac sie suczka-jesli ktos moze dowiesc psa do Wroclawia-nie mam samochodu-choc mam dom pelen psow zajme sie nia sama. Quote
la_pegaza Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 a ja piszę, że w tą niedzielę szmaja będzie wracała z krakowa do wrocławia. autostrada a4 przebiega koło opola, wsytarczyłoby podrzucić psa w okolicę autostrady. Quote
bigos Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Ale piękność:loveu::loveu::loveu:ale dlaczego bez domku:-(:-(:-( Quote
irma Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 dajcie jej lek o nazwie FURAGIN - działa wręcz natychmiastowo przy zakażeniach bakteryjnych dróg moczowych, przy ostrych i przewlekłych stanach zapalnych pęcherza moczowego - sprawdzone na moich psach lek nie jest drogi Quote
Madziek Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 Rozmawiałam przed chwilą z tkacką. Prawdopodobnie transport do poniedziałku będzie :-) Właśnie opowiadałam jak sunia trafiła do nas. Jej "właścicielka", który chyba jest "hodowczynią" pewnie chciała na suni zarabiać, ale zaczęły się kłopoty no i najłatwiej jest się pozbyć psa...Nie wiem czy kłopoty zaczęły się od sikania czy od agresji czy jeszcze od czegoś innego. Pani, która zobaczyła goldenkę w schronisku wzięła ją do siebie, ale tylko na jeden dzień. Po tym jednym dniu stwierdziła, że sobie z nią nie poradzi:-? no i sunia znowu wylądowała w schronisku. Nie jest wykluczone, że to sikanie jest ze stresu i z nerwów. To już okaże się u tkacki w normalnych, domowych warunkach, a nie w schronsku, gdzie stwierdzić cokolwiek jest naprawdę trudno. Quote
Madziek Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 aha no i jeszcze co ważnego. Suczka reaguje agresją kiedy jest już pod naprawdę dużą presją. To nie jest tak, że rzuca się z zębami kiedy tylko coś się koło niej zrobi. Ja się prawie wczołgiwałam do niej do budy i mogłam ją pogłaskać. Z jej strony nie było żadnej reakcji, nawet nie próbowała mnie wąchać. Leżała sztywno i pewnie myślała tylko o tym, żebym sobie poszła. Jedzenia z ręki wziąć nie chciała, więc i scanomune trudno by jej było podać. Quote
ARKA Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Madziek napisał(a):aha no i jeszcze co ważnego. Suczka reaguje agresją kiedy jest już pod naprawdę dużą presją. To nie jest tak, że rzuca się z zębami kiedy tylko coś się koło niej zrobi. Ja się prawie wczołgiwałam do niej do budy i mogłam ją pogłaskać. Z jej strony nie było żadnej reakcji, nawet nie próbowała mnie wąchać. Leżała sztywno i pewnie myślała tylko o tym, żebym sobie poszła. Jedzenia z ręki wziąć nie chciała, więc i scanomune trudno by jej było podać. sconomune-teraz-naprawde to bardzo wazne!:shake: :shake: zrob kuleczki z mielonego, surowego, wolowego miesa-ze dwie trzy- wymieszne z tym proszkiem ze scanomune-i zostaw jej poprostu. Jak odejdziesz, napewno je zje. Mozna tez np. w jakas miseczke malą wlac troszke mleka i sconomune z tym wymieszac-tez powinna wypic. Quote
Madziek Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 myślałąm o tym, ale problem w tym, że ona nie jest sama w boksie - drugi pies może jej podwędzić. Ona je tylko jak ma święty spokój, kiedy nikogo nie ma w pobliżu. Ale spróbuję mimo wszystko jutro jej dać Quote
asar Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 hop hop hopsiaj kochaniusia na górę :loveu: Jest prześliczna - gdybym tylko miała domek z ogródkiem, już byśmy po nią pędzili. A tak - życzymy szczęścia - trzymamy kciuki !!!!!!!!!!!!!! Quote
ARKA Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Madziek']myślałąm o tym, ale problem w tym, że ona nie jest sama w boksie - drugi pies może jej podwędzić. Ona je tylko jak ma święty spokój, kiedy nikogo nie ma w pobliżu. Ale spróbuję mimo wszystko jutro jej dać SUPER!!:loveu: Quote
Madziek Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 wczoraj próbowałam jej dać pachnącego świeżo ugotowanego kurczaczka z ręki, ale nawet ślinki nie przełknęła na jego widok. Dzisiaj nie byłam w stanie iść do schroniska, ale jutro chyba z samego rana się zerwę i tam popędzę Quote
Kukser Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 A wiec wrocilam ze schronu... suni prawie nie widzialam poniewaz ona praktycznie wogole nie wychodzi z budy wychyla tylko czasami nosek, dowiedzialam sie od Pani kierownik schroniska, ze sunia byla u kobiety, ktora rozmnazala (to dobre slowo) jamniki a Goldena miala teakze byc do rozrodu, nie wiem co dokladnie nie wyszlo ale znalazla sie w schronie. U tej kobiety byla trzymana w kojcu i z ludzmi nie miala praktycznie kontaktu, i tu jest ten najwiekszy problem ona nie chyba nie wie co to czlowiek, z psami bardzo dobrze sie dogaduje i jak powiedziala mi kierowniczka schronu najlepiej by bylo gdyby trafila do domu z psem. On byla w boksie z chyba amstafka i bardzo szybko nauczyla sie od niej ze trzeba szczekac, teraz jest z inna bardzo lagodna sunia. Sunia nie jest agresywna, ale bardzo sie boi, szuka sobie kata w ktorym moglaby sie schowac... Pani kierownik schroniska twierdzi, ze nie wiadomo czy ona jest tak naprawde chora, byc moze, ze ma jedynie przeziebiony pecherz albo siusia ze strachu... Leczenie w schronisku jest bardzo trudne, a tak prawde mowiac to mam wrazenie, ze ona jest zostawiona sama sobie i jesli sie jej stamtad nie zabieze... Jezeli chodzi o dowiezienie jej do Wrocka to nie ma sprawy Pozdrawiam Ania Quote
Madziek Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Ok, trzeba rozwiązać sprawę z transportem. Czy szmaja na 100% będzie jutro jechała i może zabrać sunię z okolic autostrady? Jeśli tak to sunia pojedzie do tkacki do Wrocławia na dom tymczasowy. Jeśli nie to w poniedziałek weźmie ją ania_w do siebie do zabrza na tymczas. W każdym razie Kukser zaoferowała się, że może małą zawieźć obojętnie czy do Zabrza czy do Wrocka. Także to już od Was dziewczyny zależy (zwracam się do tkacki i ani_w ;-) ) gdzie ma suczka jechać :-) Quote
la_pegaza Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 napiszcie do szmaji pw. tak będzie najpewniej. Quote
Recommended Posts