Jump to content
Dogomania

Skrzywdzony, przerażony goldenowaty psiak...Blanka ma dom u AnkaRa !!!

Recommended Posts

Posted

Oferuje pomoc finansowa jakby była potrzebna. Tymczas niestety jeszcze odpada - póki nie znajdziemy własnego mieszkania:shake: Proszę wyciągnijcie ją stamtąd.

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziek - bardzo prosimy o info, co było przyczyną oddania suczki - zaburzenia wypróżniania, czy agresja. To jest ważne choćby szukając odpowiedniego tymczasu...
Może ta pani próbowala ją jakoś leczyć?

Posted

Forum labradorow -niebieska-napisal,ze pokryja koszty leczenia.

Dziewczeta z Opola-zrobcie cos-zabierzcie sunie ze schroniska!!! Kazda godzina suni w schronisku to...:shake: :shake: :-(

S.O.S dla tej suni!!

Posted

Jesli nikt sie nie pojawi, kto bedzie mogl zajac sie suczka-jesli ktos moze dowiesc psa do Wroclawia-nie mam samochodu-choc mam dom pelen psow zajme sie nia sama.

Posted

dajcie jej lek o nazwie FURAGIN - działa wręcz natychmiastowo przy zakażeniach bakteryjnych dróg moczowych, przy ostrych i przewlekłych stanach zapalnych pęcherza moczowego - sprawdzone na moich psach

lek nie jest drogi

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z tkacką. Prawdopodobnie transport do poniedziałku będzie :-)
Właśnie opowiadałam jak sunia trafiła do nas. Jej "właścicielka", który chyba jest "hodowczynią" pewnie chciała na suni zarabiać, ale zaczęły się kłopoty no i najłatwiej jest się pozbyć psa...Nie wiem czy kłopoty zaczęły się od sikania czy od agresji czy jeszcze od czegoś innego.
Pani, która zobaczyła goldenkę w schronisku wzięła ją do siebie, ale tylko na jeden dzień. Po tym jednym dniu stwierdziła, że sobie z nią nie poradzi:-? no i sunia znowu wylądowała w schronisku.
Nie jest wykluczone, że to sikanie jest ze stresu i z nerwów. To już okaże się u tkacki w normalnych, domowych warunkach, a nie w schronsku, gdzie stwierdzić cokolwiek jest naprawdę trudno.

Posted

aha no i jeszcze co ważnego. Suczka reaguje agresją kiedy jest już pod naprawdę dużą presją. To nie jest tak, że rzuca się z zębami kiedy tylko coś się koło niej zrobi. Ja się prawie wczołgiwałam do niej do budy i mogłam ją pogłaskać. Z jej strony nie było żadnej reakcji, nawet nie próbowała mnie wąchać. Leżała sztywno i pewnie myślała tylko o tym, żebym sobie poszła. Jedzenia z ręki wziąć nie chciała, więc i scanomune trudno by jej było podać.

Posted

Madziek napisał(a):
aha no i jeszcze co ważnego. Suczka reaguje agresją kiedy jest już pod naprawdę dużą presją. To nie jest tak, że rzuca się z zębami kiedy tylko coś się koło niej zrobi. Ja się prawie wczołgiwałam do niej do budy i mogłam ją pogłaskać. Z jej strony nie było żadnej reakcji, nawet nie próbowała mnie wąchać. Leżała sztywno i pewnie myślała tylko o tym, żebym sobie poszła. Jedzenia z ręki wziąć nie chciała, więc i scanomune trudno by jej było podać.

sconomune-teraz-naprawde to bardzo wazne!:shake: :shake:
zrob kuleczki z mielonego, surowego, wolowego miesa-ze dwie trzy- wymieszne z tym proszkiem ze scanomune-i zostaw jej poprostu. Jak odejdziesz, napewno je zje.
Mozna tez np. w jakas miseczke malą wlac troszke mleka i sconomune z tym wymieszac-tez powinna wypic.

Posted

myślałąm o tym, ale problem w tym, że ona nie jest sama w boksie - drugi pies może jej podwędzić. Ona je tylko jak ma święty spokój, kiedy nikogo nie ma w pobliżu. Ale spróbuję mimo wszystko jutro jej dać

Posted

hop hop hopsiaj kochaniusia na górę :loveu:

Jest prześliczna - gdybym tylko miała domek z ogródkiem, już byśmy po nią pędzili.

A tak - życzymy szczęścia - trzymamy kciuki !!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Madziek']myślałąm o tym, ale problem w tym, że ona nie jest sama w boksie - drugi pies może jej podwędzić. Ona je tylko jak ma święty spokój, kiedy nikogo nie ma w pobliżu. Ale spróbuję mimo wszystko jutro jej dać

SUPER!!:loveu:

Posted

wczoraj próbowałam jej dać pachnącego świeżo ugotowanego kurczaczka z ręki, ale nawet ślinki nie przełknęła na jego widok. Dzisiaj nie byłam w stanie iść do schroniska, ale jutro chyba z samego rana się zerwę i tam popędzę

Posted

A wiec wrocilam ze schronu... suni prawie nie widzialam poniewaz
ona praktycznie wogole nie wychodzi z budy wychyla tylko czasami
nosek, dowiedzialam sie od Pani kierownik schroniska, ze sunia byla u
kobiety, ktora rozmnazala (to dobre slowo) jamniki a Goldena miala
teakze byc do rozrodu, nie wiem co dokladnie nie wyszlo ale znalazla
sie w schronie. U tej kobiety byla trzymana w kojcu i z ludzmi nie
miala praktycznie kontaktu, i tu jest ten najwiekszy problem ona nie
chyba nie wie co to czlowiek, z psami bardzo dobrze sie dogaduje i jak
powiedziala mi kierowniczka schronu najlepiej by bylo gdyby trafila do
domu z psem. On byla w boksie z chyba amstafka i bardzo szybko nauczyla
sie od niej ze trzeba szczekac, teraz jest z inna bardzo lagodna sunia.
Sunia nie jest agresywna, ale bardzo sie boi, szuka sobie kata w ktorym
moglaby sie schowac...
Pani kierownik schroniska twierdzi, ze nie wiadomo czy ona jest tak
naprawde chora, byc moze, ze ma jedynie przeziebiony pecherz albo
siusia ze strachu...
Leczenie w schronisku jest bardzo trudne, a tak prawde mowiac to mam
wrazenie, ze ona jest zostawiona sama sobie i jesli sie jej stamtad nie
zabieze...
Jezeli chodzi o dowiezienie jej do Wrocka to nie ma sprawy
Pozdrawiam Ania

Posted

Ok, trzeba rozwiązać sprawę z transportem.
Czy szmaja na 100% będzie jutro jechała i może zabrać sunię z okolic autostrady? Jeśli tak to sunia pojedzie do tkacki do Wrocławia na dom tymczasowy.
Jeśli nie to w poniedziałek weźmie ją ania_w do siebie do zabrza na tymczas.
W każdym razie Kukser zaoferowała się, że może małą zawieźć obojętnie czy do Zabrza czy do Wrocka. Także to już od Was dziewczyny zależy (zwracam się do tkacki i ani_w ;-) ) gdzie ma suczka jechać :-)