makot'a Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 deer_1987 napisał(a):No to super ze masz cala trojke! Nooo :loveu: kalyna napisał(a):to kto śpi na podłodze? no chyba, że nadal mieścicie się w 4 w wyrku :D no to dawaj foty psiaków z wycieczki :) a co na to rodzice? moi już ładnie gadaliby, oj ładnie :D Myślałam, że Fredek był większy :) Pewnie łezka w oku Ci się zakręciła... aaaa i miałam taki sam styl ubierania się :D widać ta moda była w całym kraju :D A ze spaniem bez problemu większego, bo Nitka ma "swoje" posłanko na łóżku Bartka i ona śpi tam, natomiast Basta z ŁAtim ładują się do łóżka przy zasypianiu, ale potem im chyba za gorąco i schodzą na podłogę. Mam nowy dywanik, więc im się podoba :diabloti: Co do ubierania - ja po prostu nie myślałam o ubieraniu się :lol: Do tej pory mi to zostało trochę, że mnie to rzadko obchodzi i mama się na mnie "wydziera", że wyglądam jak leśny dziad, a ona by chciała córkę, która by się modnie ubierała :eviltong: Zdjęcia będą, bo właśnie przyszła paczuczka z nowym obiektywem! :multi: Testujemy...zobaczymy, czy umiemy tym zdjęcia robić :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 makot'a;18939552 napisał(a):mama się na mnie "wydziera", że wyglądam jak leśny dziad, a ona by chciała córkę, która by się modnie ubierała :eviltong: Skąd ja to znam :evil_lol: makot'a;18939552 napisał(a):Zdjęcia będą, bo właśnie przyszła paczuczka z nowym obiektywem! :multi: No to czekamy :D Quote
makot'a Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 (edited) A my dzisiaj byliśmy w myjni dla psów i wszystkie trzy zgredy zostały wyprane :diabloti: Teraz są czyste, pachnące, lśniące i w ogóle :loveu: A tu kilka zdjęć z dzisiejszych testów nowego szkła. Jeszcze nie umiemy go dobrze obsługiwać, ani sprawnie ostrzyć....ale nawet te nieudane zdjęcia są o wiele ostrzejsze, niż najostrzejsze zdjęcia z obiektywu kitowego! :D No i ten jest taki jasny! :loveu: Edit: A Basta ma nową obróżkę :razz: Edited April 2, 2012 by makot'a Quote
makot'a Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Dzisiaj pogoda była szaro-buro-pochmurna, a zdjęcia wyglądają, jakby słonko nam przyświecało! Jestem w szoku! :multi: Co prawda nie wszystkie wyszły..niektóre są wręcz za jasne... ...ale i tak jestem zadowolona :D Quote
taxelina Posted April 3, 2012 Posted April 3, 2012 Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 1/125 second ===> 0.008 second Lens F-Number / F-Stop = 0/10 ===> ƒ/0 Jak mozna miec 0 ?:P Quote
evel Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 No to przyszłam się zameldować ;) Ja to chyba nigdy nie nazbieram na jakiś fajny aparat, bo zawsze jest coś ważniejszego. Oczywiście, wcale ale to wcale nie związane z psem :evil_lol: Quote
makot'a Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 Ja na mój też długo zbierałam :evil_lol: Kurcze, od czasu rewolucji na dogo jeszcze nie byłam u siebie na wątku i nie zauwazyłam, że cała nasza historyjka o wycieczce po Krakowie zniknęła :-( Bu. Swoją drogą, mam sporo nowych zdjęć do wrzucenia tutaj (poza tymi, które sobie usunęłam w przypływie inteligencji :wallbash:), ale jakoś się nie mogę zabrać do tego :D Quote
Chantell Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 buu... jak mogłaś usunąć zdjęcia paskudo! wstawiaj ;d ja już się dzisiaj poświęciłam :diabloti: Quote
zmierzchnica Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Nooo to czekamy, czekamy na relacje z codziennego życia :) A z dogo funkcjonuje jedna zasada teraz - jak piszesz coś więcej, albo coś ciekawego i sporo, zapisuj to w razie czego w notatniku.. Quote
dagg Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/-NJwMoxKjfeU/T3oc4ym-pQI/AAAAAAAABy4/UWqEpnC4TAU/s640/zdjecia_na_picase006.jpg cudny jest ŁĄti na tym zdjęciu, rozczulające spojrzenie ;) Quote
makot'a Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Zdjęcia jutro wrzucę może... jakoś nie mogę się zabrać do uporządkowania ich, a na dodatek znalazłam sobie nowy "czasoumilacz" i cały dzisiejszy dzień poza spacerkiem z Nitkowcem spędzam poza "światem" :diabloti: Quote
kalyna Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 makot'a;18970250 napisał(a):Zdjęcia jutro wrzucę może... jakoś nie mogę się zabrać do uporządkowania ich, a na dodatek znalazłam sobie nowy "czasoumilacz" i cały dzisiejszy dzień poza spacerkiem z Nitkowcem spędzam poza "światem" :diabloti: no to czekamy na fotki, czekamy :) hmm jakaś gra czy coś podobnego? pewnie na tablecie rysujesz :)pochwal się ;) Quote
makot'a Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 (edited) Nie rysuję, a chciałabym :roll: Zaczęłam grać, dobrze zgadujesz :diabloti: Edit: Wreszcie zabrałam się za uporządkowanie zdjęć. Uwaga, teraz będzie duuuuuuuużo :diabloti: Dla przypomnienia kilka zdjęć z Krakowa, które przepadły w dogomaniackich czeluściach. Bez opisu naszych dumnych podbojów po wielkim mieście, bo już mi się tego nie chce pisać kolejny raz :P Edited April 22, 2012 by makot'a Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 A teraz trochę bardziej aktualne zdjęcia, portretówka wytestowana w leśnych warunkach i jestem z niej baaaardzo zadowolona :loveu: I pomyśleć, że cieszę się tak z niemal 30-letniego obiektywu :roll: Zdjęcia z 7 kwietnia 2012. Było pochmurno, szaro i buro, bo już zmierzchało.... moim kitowcem w życiu nawet nie wpadłabym na pomysł, żeby w takich warunkach robić zdjęcia, bo było zwyczajnie za ciemno... ...ale portretówka poradziła sobie wyśmienicie, bo WIDAĆ co jest na zdjęciach! :loveu: Laska :razz: Łogon :eviltong: Ostre oko! W cieniu! :multi: I leśny duszek Nitusi nie ma na zdjęciach, bo Nitusi ostatnio dostała małpiego rozumu i dwa dni pod rząd zwiała nam w lesie na spacerze, wesoło biegnąc za sarenkami :angryy: Basta i Łati też ganiają zwierzynę...ale oni gonią COŚ przez 500m, mają szybki zryw, chwilę radości i po chwili wracają do mnie. Nie kontynuują pościgu. Natomiast ten mały Nitusiowy wąchacz łapie trop i wtedy wyłączają jej się wszystkie funkcje organizmu poza węszeniem. Biegnie z nosem przy ziemi, piskliwie szczekając. Nie da się jej w żaden sposób odwołać :shake: Ostatnio Nitka nam zwiała, a chwilę potem przed drogę lekkim kłusikiem, nie spiesząc się przebiegły trzy sarny, dość skutecznie uprzedzone przez Nitkę, że coś je goni :evil_lol: Nitka pojawiła się kilkaset metrów za nimi, nie widząc, że te sarny są w zasięgu jej wzroku. Nie...któż by tam używał wzroku! Nitusia biegła z nosem przy ziemi, szczkając :mad: Zdarzało jej się to już wcześniej, ale rzadko. Tym razem w ciągu czterech dni spacerowania, uciekała codziennie...co gorsza czasem porywając za sobą też Bastę i Łatiego :angryy: Oni co prawda wracali dużo wcześniej niż Nitka, ale mimo wszystko znacząco przekroczyli granicę odległości, której do tej pory nigdy nie naruszyli... miałam ochotę oddać Nitkowca na kabanosy. Póki co decyzja zapadła - kupujemy flexi do lasu :mad: Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Wściekły Bemolek :evil_lol: Łateczek I kilka testów obiektywu Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Teraz 9 kwietnia 2012. Miałam z tego spaceru bardzo dużo ładnych zdjęć... które w przypływie inteligencji usunęłam :-( Pooglądała, pozachwycałam się wyjątkową ostrością, zrobiłam na nie folder... i usunęłam :wallbash: Niestety udało się odzyskać tylko część zdjęć, oczywiście w większości wszystkie te, które akurat były rozmazane... Kilka w miarę ostrych, które udało się ocalić -> Na tym zdjęciu widzę, jak bardzo zaniedbałam obcinanie Bartka, khem :roll: Miłość :loveu: Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Mina :lol: Nitusi NIE MA :mad: Tutaj spacerek z 10 kwietnia 2012: Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 10.04.12 Głupawka :loveu: 5 dni po kąpieli :mad: Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Nie zdążyłam wyostrzyć :eviltong: Zagryzanie Niteczki :diabloti: Czystej Niteczki :mad: Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Łateczek ze spuchniętą mordką, wygląda jak chomik :evil_lol: Nabił sobie guza w lesie, pewnie jakimś patykiem :roll: Jeść, jeść! Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Teraz będą moje ulubione :D O, te :loveu: Wyjec :loveu: i to tło :loveu: Quote
makot'a Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Aż wykadrowałam sobie powiększenie :razz: Quote
Recommended Posts