Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

WIĘCEJ ZDJĘĆ Z TEGO SPACERU NA POPRZEDNIEJ STRONIE :)

Nie zauważyłam, że zawieruszyły mi się jeszcze 4 zdjęcia z tamtego spacerku 4 marca...

Łateczek umie zwijać język w trąbkę :D
On ma już całą kolekcję zdjęć, gdzie robi coś dziwnego ze swoim językiem... powinnam się zacząć martwić? :diabloti:

I bajka o Nitce, która zwichnęła sobie głowę :lol:
I muszę przyznać, że faktycznie ma coś nie tak z tą łepetynką, bo jej kompletnie odbija :mad:

A tu jedno zdjęcie pokazujące kawałeczek naszych spacerowych terenów :)

Edited by makot'a
  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Doginka']Skąd ja to znam?:hmmmm::roflt: - Mam tak na codzień:lol:
https://lh5.googleusercontent.com/-ylyZaJ0UbhU/T1qmYqzwsSI/AAAAAAAABWE/NDTJesCSZ_w/s512/9.jpg

Hehe, sama nie wiem, czy bardziej zazdrościć, czy współczuć :diabloti:
Tzn. spanie z psami jest super i marzę o tym, by móc z nimi spać codziennie, aczkolwiek już samo spanie z Nitką w łóżku potrafi być kłopotliwe, bo się OKROPNIE rozpycha. Basta się tak nie rozpychała, ale samym swoim rozmiarem sprawiała, że było troszkę ciasno i szczerze mowiąc, to wyspana zbytnio wtedy nie bylam :evil_lol:
A akurat sesja była, więc jak mi się już udalo na chociaż te dwie godzinki położyć spać, to miałam nadzieję, że przynajmniej sen będzie pełnowartościowy, ale nic z tego :diabloti:

A ja właśnie znalazłam owczarka niemieckiego umaszczonego tak, jak Basta :razz:
http://www.pioneergermanshepherds.com/wolfcoloredgermanshepherd_luke.html

Posted (edited)

[quote name='Doginka']Fajne foty, szczególnie portreciki mi się podobają:loveu: Tylko szkoda, że robisz je z góry, a nie z pozycji psa:roll:

Łateczkowi to akurat celowo robię fotki z góry, bo wtedy zaczyna stroić minki :razz:
Poza tym niestety z moim obiektywem to póki co jedyny sposób na zatrzymanie psa dostatecznie blisko przy sobie, żeby mu zrobić portret... na spacerze są tak zajęte światem, że nie usiedzą w miejscu 10 sekund, jeśli się ich smakołyczkiem od góry nie skusi :diabloti:
A tak czy inaczej w 90% działa to tylko na Nitkę i Łatiego, bo Basta ma smaczki głęboko w :diabloti:poważaniu

EDIT: Tak a propos, mam więcej :evil_lol:

Tym razem fotki z 4 marca 2012 :D

Łateczkowy

Niteczkowa

I Bastuszkowa

I znowu Łateczkowy

A tu cała trójca :D

Edited by makot'a
Posted (edited)

Akrobatka :devil:

A tutaj nasz zalew rejowski, z którego spuszczają wodę, bo jakieś remonty robią... :shake:

A taki humor Basta miała przez cały weekend :lol:

I znów portreciki - nochal Nitkowej, czyli cały jej świat :diabloti:

I Łateczek, jak zwykle z miną inteligenta :eviltong:

Edited by makot'a
Posted

Tu jakieś takie ciemne nie wiadomo co... :roll:

A tu zaczynają się mega prześwietlone, albo bardzo rude zdjęcia :lol:
Było baaaardzo ostre słońce, za nic w świecie nie umiałam sprawić, żeby zdjęcia nie wychodziły tak strasznie rude (no, miałam też opcję robić zdjęcia w cieniu jak widać na poprzednich :p), a świeciło tak mocno, że w sumie nawet na podglądzie niezbyt cokolwiek widziałam, żeby ocenić, czy już jest ok, czy nie....więc trudno - wyszło jak wyszło :roll:

Łateczek :razz:

Ruda suka

I jeszcze raz :D
Zaletą takiego słoneczka jest przynajmniej to, że rozjaśnia Baście oczka :evil_lol:

Ach, miała takie do drugiego roku życia....potem zaczęły jej już lekko ciemnieć :-(
Tzn. nadal ma w sumie dosyć jasne te oczka, ale to już nie ten bursztyn, w którym się zakochałam na ulicy :diabloti:

Posted

Te pomarańczowe trawki w tle :loveu:

Rozbawiające mnie uszy :razz:

Jakiś taki dziwny grymas...

Bastusza na niebieskim tle :loveu:

I z Łateczkiem :eviltong:

Posted

Taki tam portrecik :)

Nasza rzeka Kamienna :loveu:

Bastuch

Skąpani w słońcu :diabloti:

I Bartek z Bastą

Koniec :D

Oficjalnie wrzuciłam wszystkie zaległe od początków lutego zdjęcia! :D
Zostały jeszcze tylko zdjęcia ze spacerku Nitki i Lorki...ale to już innym razem :lol:

Posted

Doginka napisał(a):
Śliczna mina:loveu:

Ten żółty kolor fot to nie słońce, tylko źle ustawiony Balans bieli;-) Ale foty i tak fajne:loveu:

Z balansem bieli walczyłam wtedy naprawdę długo :diabloti:

Kombinowałam z ustawieniami praktycznie przy każdej fotce, ale w sumie i tak nic nie widziałam na wyświetlaczu, jak chciałam sprawdzić co z tego wyszło, bo nie mogłam znaleźć miejsca w którym światło by mnie nie oślepiało, więc w końcu się wkurzyłam i robiłam te zdjęcia na czuja :roll:

Ba! niektóre są robione nawet na pełnym automacie, który sam dobiera zarówno balans bieli, ekspozycję itd., ale i tak wyszły albo prześwietlone, albo żółte :/
No cóż, raz na jakiś czas każdemu może się zdarzyć, mówi się trudno :evil_lol:

Dopiero w domu na komputerze zauwazyłam, że są takie wściekle żółte :diabloti:

Posted

makot'a;18825051 napisał(a):
Z balansem bieli walczyłam wtedy naprawdę długo :diabloti:

Kombinowałam z ustawieniami praktycznie przy każdej fotce, ale w sumie i tak nic nie widziałam na wyświetlaczu, jak chciałam sprawdzić co z tego wyszło, bo nie mogłam znaleźć miejsca w którym światło by mnie nie oślepiało, więc w końcu się wkurzyłam i robiłam te zdjęcia na czuja :roll:

Ba! niektóre są robione nawet na pełnym automacie, który sam dobiera zarówno balans bieli, ekspozycję itd., ale i tak wyszły albo prześwietlone, albo żółte :/
No cóż, raz na jakiś czas każdemu może się zdarzyć, mówi się trudno :evil_lol:

Dopiero w domu na komputerze zauwazyłam, że są takie wściekle żółte :diabloti:

Nic się nie martw - ja ostatnio też przejarałam fotkę;-)

Posted

Dziękuję, miło mi, że się podobają :loveu:

Fotografia nie jest co prawda największą pasją mojego zycia, ale muszę się Wam pochwalić, że powoli zaczynam inwestować w osprzęt do aparatu :D
W planach mam przede wszystkim teleobiektyw, bo tym moim to muszę biec w kierunku jakiejś fajnej sceny, żeby zrobić zdjęcie psu tak, żeby go było widać jakkolwiek na zdjęciu... no a drugim planem jest portretówka :loveu:
A jako, że na teleobiektyw mnie póki co nie stać, to prawdopodobnie zaopatrzę się w portretówkę - może mniej potrzebna, ale zdecydowanie tańsza, a zabawy co niemiara :diabloti:
Może uda się przed następnym wyjazdem do domu :D

Posted (edited)

[quote name='kalyna']https://lh5.googleusercontent.com/-IB8cHESLrQE/T1tnM-lKGjI/AAAAAAAABgY/M4wB64k3ye4/s750/31.jpg :loveu:
ja uwielbiam fotki psów, na których jest całe stado :) ale takiej najtrudniej jest zrobić :(

mi tam się te foty podobają, wprowadziłaś swoją kreatywność :D

u mnie Sonia ma bursztynki w oczach jak dobrze słońce zaświeci i z dobrej strony :D

No, u Basty też kolor oczy zależy od słoneczka :)
Zresztą widać na zdjęciach, że czasem ma ciemne, czasem bursztynowe, a czasem wręcz nienaturalnie jasne :P
Oczywiście najbardziej lubię ją łapać pod takim kątem, żeby były najjaśniejsze....zupełnie nie wiem dlaczego :diabloti:

Wczoraj robiłam go tak...

A dzisiaj tak :lol:

A teraz moja prośba....niech mnie ktoś pogoni do roboty! :diabloti:
Tylko nie teraz, bo udaję się właśnie do łóżeczka... oglądać horror :evil_lol:

Edited by makot'a